| Message |
|
|
|
Asta-i robinetu' cu problema
|
 |
|
|
Salutare.
Nu degeaba se zice ca laomul sarac...
Probabil, datorita fericirii realizarii noului acvariu, fluturii din stomac si-au facut efectul. Eram la momentul in care bricolam robinetul din tevi pvc pt in-ul filtrului. Cand deodata, constat ca l-am gresit. Am uitat sa bag una din piulitele de pvc din zona centrala. Asta e, am zis (de fapt am injurat fffff mult)  . Toate bune si frumoase, dupa doua zile am cumparat alte doua "contra - flanse" si am dat drumul la filtru. Cand colo, curgea de rupea pe la un robinet (zona unde se infileteaza). Pun mai multa banda de teflon. Degeaba. Shimb piesa aia din interior unde sunt garniturile. Acu ce sa vezi. Robinetul ramane blocat. Nu-l pot deschide.  .
Dupa vreo 2 ore de manevre, il pun pe direct, plm.
In schimb azi am fost pe la Hornbach sa vad ce 'reaku fac cu buretu' pt izolarea standului si m-am dat in vorba cu baiatu' de la pesti. L-am întrebat de ce nu aduc si robineti de 25/32 pt filtrul meu. Raspunsul este evident, '' nu aducem''. In schimb, mi-a facut o configurare cu fitingaraie de la Gardena (cupla cu robinet-conector-cupla unisens). Sincer, m-a incantat configuratia. Mult mai usor de manevrat decat robinetii pvc. Faza e cu nu stiu daca merita sa le iau, ca nu am vazut la nimeni.!!! Sunt sigure??? S-o prelinge apa pe la imbinari in timp?
Deci cam atat de nervos sunt. Aaaa, nici melci Pomacea nu aveau. Vai capu' lor
|
 |
|
|
Muci, muci si iar muci
|
 |
|
|
ocean wrote:Foarte fain aranjamentul
Multumesc. Momentan este provizoriu.Cand s-o limpeziia apa mai ajustez la ele. Acum sunt putin culcate, indesate sub intaritor ca sa stea scufundate total.
|
 |
|
|
|
Saluatare, asa cum scrie si mai sus,cumpar Criptocorine si Microsorum diferite specii.
Astept oferte aici sau pe telefon
0766274499 Ionut
|
 |
|
|
paradoxx wrote:Se va mai calma dupa ce iasa aerul din el
l-am agitat destul. nu mai iesea aer din el.
Mai astept 3-4 zile, daca nu, incerc cu o pompa Eheim compact 3000 sau 2000.
A incercat careva pompele Eheim compact sa le foloseasca extern? Sunt la fel de silentioase ca si-n apa???
|
 |
|
|
|
Filtru
|
 |
|
|
|
1
|
 |
|
|
|
Ieri am dat drumul la noul acvariu.
Bazin 300L (1200x500x500), filtru Eheim 2260, lumina 2 proiectoare de 10W (lumina rece). Standul estd din pal dublat integral (cu exceptia spatelui).
Nisip am bagat un sac de 25kg granula?ie 1-2 + 3 cioate/radacini de corcodus.
Urmeaza sa cumpar niste criptocorine,microsorium iar peste o luna pestii.
Acum vin si eu cu o întrebare : pompa filtrului este cam zgomotoasa. Merge normal, insa ma deranjeaza huruitul ei.
Ce metode stiti, inafara de burete pt captusirea dulapului?
|
 |
|
|
Salutare.
Maine aduc acvariul acasa.
Intrebare: este recomandat sa pun sub el o foaie de extrudat de 20mm? sau pot pune daor padul obisnuit , cel gen izopren?
|
 |
|
|
Koh-i-Noor wrote:
Recomandare legata de lipitura: Daca folosesti banda de mascare, dupa ce o vei dezlipi va ramane o mica buza de silicon, greu perceptibila cu ochiul liber. Intre buza aia si geam se vor strange cacaturi, vor creste alge samd. Dupa ce scoti banda de mascare mai treci o data cu scula aia de tesit linia de silicon sau cu un card, pentru a lipi marginea aia de silicon de sticla. Eu n-am facut asta, lipitura a iesit bine dar marginea aia erecta  a fost mereu sursa de mici frustrari.
Daca nu esti perfectionist ignora ce-am scris
Cred ca am inteles ce zici. Adica dupa ce dezlipesc scotchul, se lipeste niscai silicon si nu mai ramane lipitura la unghiul initial. Nu?
Daca am inteles bine, multam de pont.
|
 |
|
|
koala wrote:
Totusi, in ultimii ani au aparut pe piata "proiectoarele led" care dau o lumina tare faina / reglaje de intensitate si culoare. Eu le-as incerca.
Nento, da-mi si mie un link cu proiectoatele de care vorbesti, daca se poate. Ca si eu sunt intetesat.
|
 |
|
|
koala wrote:Si ceva cu sumatrani si botia, ca sa te imbolnavesc.
Pai asta are acvariul mai mare ca... apartamentul meu
Sincer, nu prea sunt ei asa intetesanti ca pesti, dar sunt vioi si asta o sa-i placa fi-mii.
|
 |
|
|
@koala k,o sa-i pun intaritoare, insa nu din cap in cap, ca pe la margini tre sa treaca tevile.
Am fost la mine in cartier, zona Giugiului/Toporasi la un atelier/fabricuta de geamuri sa le comand. 2 buc de 100x50 ultraclara slefuire integrala. Raspunsul cucuanei nu m-a incantat. Cica nu poate sa le slefuiesca la masina asa de inguste.  Ma gandeam sa cumpar straif de 1000x200,sa slefuieasca marginile, iar apoi sa taie 4 fasii de 100x50. 2 bucati le pun sus, adica marginile slefuite, iar celelalte doua le pun jos la baza. Ca sa doarma si sotia linistita
|
 |
|
|
|
Gata, a venit si siliconu'. Urmreaza lipirea.
Intrebare: ca sa dorm linistit, e musai sa pun intarituri lingitudinale la un bazin de 1200x500x500, sticla de 10mm ultraclara. Daca da , unele de 100x50 sunt bune?
|
 |
|
|
|
Salutare, a folosit cineva in acvariu lemn/radacini de buxus?
|
 |
|
|
Multumesc pentru aprecieri domnilor
Continuarea suna cam asa:
-maine comand siliconul. O sa fie negru. Stiu ca lumea zice ca la sticla ultraclara merge transparent , dar eu am avut negru mereu, asa ca sunt obisnuit cu el. Am avut si pe vremuri retusuri cu transparent si stiu ca se albeste.
-lipirea sticlei o s-o faca colegul nostru @Dan Dumitru, asa ca hai sa-i tinem pumnii
-scape-ul o sa fie din lemne si pietre + criptocorine,fernuri,ceva moss, cat sa dea frumos pentru un acvariu tip blackwater.
-lumina o sa fie asigurata de niste proiectoare de......banuiesc 10w. Cred ca 3 ajung pt lungia de 120cm. aici astept ceva recomandari si din partea colegilor care cocheteaza cu biotopurile.
-iar ca pesti, nici acu' nu sunt decis pe sa merg  . Cert este ca o sa fie pesti de Asia (Indonezia, Sumatra, Borneo, cam pe acolo  ). Varianta unu suna cam asa : 6 gourami chocolate, 15 barbus pentazona, 15 rasbora si 10 pangio kuhlli. varianta doi suna astfel : vreo 20 barbus terazona, 6 barbus terazona green, un labeo biclor, iar ca pest de fund vreo 6 botia
|
 |
|
|
|
Picioarele "reglabile "
|
 |
|
|
Gata si standul
|
 |
|
|
Din cate stiu eu la Hornbach nu au avut piatra de recif niciodata ,cel putin la mine in Berceni. Parca asa ai spus , ca ai piatra luata de la HB pt ciclide?
Eu nu am avut filtrul ala, asa ca nu pot spune ce si cum face  , nici pe net nu am aruncat o privire ,din pacate. Insa, principiul este urmatorul: skimmerul toaca proteina din apa, asa cum spunea si colegul de mai sus, in cupa skimmerului o sa se adune mizerie. Apoi , denitrificarea o faci printr-un reactor la picatura. Adica pui material filtrant, gen denitrate de la Sechem si cu o pompita de ...200-400L/h (cum e aia de la eheim cea mai mica) impinge apa prin corpul reactorului ,de asa natura, incat la iesire ,ajutandu-te de un robinet, apa tre sa curga picatura cu picatura .
Alta problema majora in acvaristica marina sunt fosfatii. Iar tinerea lor in frau se face ori cu maretial filtrant special conceput (Rowa phos) , ori cu refugiu de macro-alge.Dar cum tu nu ai sump poti pune materialul anti-fosfati in filtrul pe care-l ai.
Referitor la carbune, nu-s ce sa zic , eu am cumparat mereu carbune de la firmele care au produse de acavristica. Dar sa nu vorbesc aiurea, am impresia ca este bun si colo si colo
Fata de cele enuntate mai sus, in tot topicul tau de fapt, sunt foarte multe de povestit si explicat  . Mai mult ca sigur colegii folosesc si alte variante pt mentinerea unui acvariu frumos si sanatos.
|
 |
|
|