[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: bluemonk
Forum Index » Profile for bluemonk » Messages posted by bluemonk
Incalzitorul de substrat al lui Amano pare sa contrazica principiile enuntate de acvaristica germana prin anii 80.
ADA merge pe incalzirea uniforma a substratului, dupa cum este detaliat aici : http://www.adana.co.jp/_e_product/pdf/GROWTH_PLATE.pdf
Teoria era ca incalzirea neuniforma si concentrata de-a lungul cablului genereaza curentii de convectie cu beneficiile stiute.

edit pc.ciprian am facut eu linku sa mearga
Salut.
Echinodorus tenellus mai este disponibil?

Multumesc.

Foarte frumos, felicitari. Mie imi pare o combinatie de dutch cu nature, hardscape-ul este clar nature , plantarea pare mai spre stilul dutch.
Cum ai facut staurogynele sa creasca in tufa ? - la lumina puternica de obicei se intind pe substrat.
m_3 wrote:@Dolly

Da promit ca dupa ce rezolv cu Glosso, o sa fiu multumit...

Secretul cu glosso este sa nu o lasi sa creasca pe mai multe straturi. Daca se intampla asta stratul de la baza moare si cele de deasupra nu vor mai avea pe ce sa se sustina. La mine asa s-a intamplat, cand am dat o tundere n-a mai ramas nimic dedesubt. De atunci am renuntat la glosso; e frumoasa dar nu e mentenabila. Faci un covor, scoti cateva poze si gata. Daca bibilesti la ea zilnic s-ar putea sa tina mai mult.
Vandut. Se poate inchide, multumesc.
Plantele s-au dat; se pate inchide.
Multumesc.
HM s-a rezervat pana diseara.
Se doneaza :
Blyxa Japonica - cam 10 plante dimensiune medie , sanatoase.
Hemianthus Micranthemoides - o tufa inalta de aprox 30 cm.
Ar fi bine ca doritorii sa aiba si conditii sa le tina, respectiv lumina si fertilizare (si CO2).
Se ridica de la Prosper intersectie Mihai Bravu cu Vitan. Tel : 0749076018.
S-a donat; se poate inchide.
Salut,
as avea nevoie de ceva Pogostemon si m-ar tenta si Staurogynele, desi cred ca e cam mare potul.
Donez 2 plante anubias barteri , sanatoase, marime mijlocie, prinse pe o bucata de lava rock.
Se ridica de la Prosper , Mihai Bravu intersectie cu Calea Vitan.
Telefon 0749076018.
Pretul filtrului scade la 180RON.
Lampa s-a dat. Pretul filtrului scade la 220 RON.
Filtrul este in garantie, folosit aproximativ 9 luni si in stare perfecta de functionare. Se vinde cu tot cu furtune, tevi, ventuze, robineti si materiale filtrante.
Lampa este folosita aproximativ 1 an si are un bec 26 W 6500K.
Se vand pentru ca acvariul unde functionau a fost inlocuit cu altul.
Pret filtru : 250 RON.
Pret lampa : 100RON.

Se ridica de la Prosper , intersectie Vitan cu Mihai Bravu.
Telefon : 0749076018.
olinno wrote:am mai citit azi dupamasa dar nu inteleg un lucru: care este diferente intre Dupla Plant (acele tablete) si Dupla Root K? Dupla Duplarit K si Dupla Duplarit G pudra pentru ce mai sunt?

Dupla Plant se pun in apa sub forma de praf, adica le sfarami inainte. Deci este fertilizant pentru coloana de apa. Dupla RootK sunt pentru refertilizarea substratului, se infig in substrat dupa cum crezi tu ca ar trebui refertilizat substratul. Duplarit K sunt bile lateritice si functioneaza ca si RootK. Duplarit G este un praf lateritic si functioneaza ca si Dupla Root, fertilizantul de baza pentru substrat, se pune inainte de a seta acvariul. Deci ai alternativ produse de sinteza (Dupla Root si Dupla RootK) si din provenite din zacaminte naturale (Duplarit K si Duplarit G).
Din ce-am vazut pe ici pe colo despre rotala nanjenshan nu e chiar o planta easy : http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/details.php?id=169. De obicei am vazut-o aratand asa bine in acvarii cu pretentii. Iar legat de marimea acvariului si stabilitatea lui cred ca in primul rand stabilitatea termica e foarte importanta, pe langa cea chimica. Ieri ma uitam la o emisiune pe Animal Planet unde spuneau ca din cauza incalzirii apelor antarctice cu 1 grad in unele zone 90% din populatia de creveti krill a murit lasand pingunii fara hrana lor de baza.
bilti wrote:
bluemonk wrote:
Cred ca e general acceptat ca absorbtia nutrientilor incepe cu carbonul care de acceea e si cel mai important dintre ele. Nu cred ca sursa de carbon de baza pentru acest acvariu este bomba, de aceea mai ramanea varianta easycarbo.

acum este bomba si din cand in cand carbo. la poza cu rotala la care ai facut referire era doar bomba in pet de 2,5 litri si jbl feropol + feropol24 iar iluminarea era 4x830+4xosramflora totalizand 288 de watt la 450 litri brut. iti dai seama cum ar fi aratat daca bagam o butelie si un ph controler?

Se pare ca Maritul Faraon are dreptate cand spune ca in acvariu se petrec tot felul de lucruri pe care nu le stim si ca e si o chestiune de noroc cresterea plantelor, nu numai de tehnica si de priceperea acvaristului.
Sa nu fiu inteles gresit : nu spun ca la colegul bilti e vorba numai de noroc.
Radek wrote:Gama Easy Life cuprinde mai multe, nu numai Easy Carbo

PS: Acvariul e superb.

Cred ca e general acceptat ca absorbtia nutrientilor incepe cu carbonul care de acceea e si cel mai important dintre ele. Nu cred ca sursa de carbon de baza pentru acest acvariu este bomba, de aceea mai ramanea varianta easycarbo.
bilti wrote:
fertilizarea merge cu co2 bomba si gama easylife completa.

Spune-mi ca nu glumesti. La mine rotala nanjenshan n-a vrut sa creasca deloc iar a ta e gigantica. Sa creasca plantele asa doar cu easy carbo?

alber wrote:Stiti ce este amuzant? Ca am impreia ca bluemonk are Blyxa de la mine. Care o am de la Lofty, de muuuuult timp. Deci....Da' nu mai stiu exact, trebuie sa ne consirme sau nu bluemonk
Da, Radu, ai dreptate su submersul. Tarziu mi-am dat seama.
Ca si cu florile de altfel. N-am vazut nici o poza de B. japonica cu floarea....inflorita. Am vazut doar de augbertii

Da, 2 fire de la Marti si restul de la tine. Acum chiar nu mai stiu care sunt de la tine si care de la Marti. O vreme destul de lunga n-a avut nimic, pana cand acvariul a dat semne ca o ia la vale, respectiv niste Ludwigia arcuata a inceput sa faca gauri in frunzele vechi, Blyxa sa inceapa sa piarda frunze, Rotala Vietnam la care aveam cativa doritori s-a distrus etc, asta fara sa schimb nimic in lumina, fertilizare, CO2, hardware. Alte plante n-au aratat nimic, respectiv Glosso, Aromatica, Rotundifolia.Acum acvariul e resetat de 2 saptamani, inca nu merge la turatie maxima asa ca blyxa e sub observatie. De pierdut nu o pierd dar cand am vazut blyxa aia a lui Tom Barr mi-a venit sa ma las de meserie.

Forum Index » Profile for bluemonk » Messages posted by bluemonk
Go to: