[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: malawi_crys
Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
ACVARIUL, CURGE APA N DANSUL DE VREO 3 ORE !!!

Ce face limba asta frumoasa mioritica Cu aceeasi afirmatie am socat o si pe doamna mea astazi Se pare ca a prins!!!

Nu , nu au fost probleme de genul , slava Domnului! Adevarul e ca la cat silicon a mancat acvariul asta , daca curgea , puneam barosul pe dansul!!!

Cateva poze "ude":

image

image

image

Pentru dumneata, maestre Koala, o "bucatica" uda din acvariu, cu tot cu bolovanii si modulele( aferente acelei bucati) :

image

Imi cer scuze pentru gluma nesarata Trebuia sa mai incingem oleaca "atmosferele", nu ?!

Acum trecem la lucruri serioase. Maine va trebui sa l golesc si sa l umplu cu apa "finala" cea care va sta la "murat" pana la sosirea locatarilor.

S auzim numai de bine!
Cristian

ACVARIUL CURGE...!!!
Salutare!

Un "mic" up date
In acest week end, am desfasurat lucrari tot din categoria "Subtire de Vara" , facandu mi practic incalzirea pentru ceea ce avea sa urmeze.
Am montat niste canale in "U" din aluminiu pe ramforsarile superioare , aceste canale vor functiona pe post de "sine" pentru cvasi-capacul din plexiglas transparent.

image

Observati cata grija pentru "detalii" Am rotunjit colturile ca sa nu mi dea drumul la sange cand mai execut lucrari pe langa ele
image

Cam asa arata montate:
image

image

image

Conform "planificarii" prezentate cu cateva zile in urma, ieri , adica luni, am mai "dat la gata" cateva "etape"
Am muncit ca un nebun aproape 14 ore dar am reusit :

- sa spal cele 70 kg de nisip Ambra care nu a fost deloc murdar insa mi a luat cam 4 ore:

image

aici se vede cum una dintre sacosele, de altfel foarte "strong" a facut explozie sub presiunea nisipului ..noroc ca am fost prevazator si am pus un sac inainte in sacosa
image

- sa spal cataroaiele:
image

- sa aranjez nisipul si cataroaiele in "peisaj"

Aici va dau doar o imagine cu nisipul in acvariu
image

- si pe la 12 noaptea, montam ultima "piesa" si anume ramforsarea in "H" :

image

image

image

Asadar, acestea fiind spuse, azi ar trebui sa "ud" acvariul cu prima sa apa..Inca mai trag un pic de timp..Am ceva emotii

Nu vrea sa sune a "cuvantare de adio" insa se pare ca un mare capitol al acestei povesti e pe cale sa se termine Bineinteles ca povestea va continua insa nu am sa va mai "stresez " cu detalii "tehnice" , asta e clar

Va multumesc tuturor celor care au fost alaturi de mine in aceasta perioada pentru suportul moral, incurajarile si cuvintele frumoase, celor care si au adus contributia efectiv la acest proiect oferindu mi sfaturi si informatii extrem de utile !

Numai bine tuturor!
Cristian

Multam Dragos! Acum sa vedem cat de functional este tot ansamblul Emotii am ceva desi mi am dat toata silinta sa fac totul bine mai ales cu privire la lipirea tevaraiei. Doamne ajuta! Testul va avea loc, daca nu in week end ul acesta , sigur saptamanA viitoare.

singura mea nelamurile este cum o sa mearga buele de la supapa de aerisire in stump, nu mai bine introduci in stump air setul ala de la sera ce l-ai luat?

Mihai, si eu am o "nelamurire" "Stump" ul de care vorbesti este "Sump" ul de care vorbim sau alta bazaconie?!
Ceva ceva ai prins tu cu setul ala de aer de la Sera L am luat exact pentru acele "piese" de aerisire. Una a venit pe unul din traseele de OUT (adica pe acolo pe unde apa va cobora in Sump sau , provizoriu , in canistra Eheim) iar acel "mot bleu" la care faci referire este pozitionat pe traseul de IN (adica pe acolo pe unde apa deja filtrata se va intoarce in bazin)

Cum sa fac sa explic mai bine?!
Imagineaza ti ,te rog, banalul power head RESUN . De fapt , uite l aici:

Acelasi lucru va face si "motul bleu" . Prin acea valva va intra aer care in combinatie cu apa impinsa de pompa aflata in sump sau de canistra , va avea ca rezultat acel jet cu oaresce bule de aer in el. Deci este ca si cum as avea un power head RESUN supradimensionat insa cu o prelungire a furtunului prin care scuipa apa inapoi in acvariu. Nici vorba de trimiterea bulelor de aer in sump

Rezolvat ?!

Seara buna !
Cristian
viulian wrote:Ma intriga motul bleu ... ce rol are acolo in vagauna suspendata ?

Foarte tare!!! Auzi tu, "motul bleu"
Sa fie oare o fantana arteziana suspendata? !

Nu Iuliane..Nu sunt asa de "complicat" "Motul bleu" este o valva de aer montata pe circuitul de IN in ideea ca asa voi "aerisi" un pic apa la iesire, cu oaresce "bulicine"

Partea "intriganta" ramane tot in zona aceea insa deocamdata se pastreaza la " secret"
Multumesc mult Bobi!

Tinem pumnii pentru ca ai nevoie in perioada asta!!! Bafta multa si tie! Sa iasa cum iti doresti !!!

Astazi, a venit comanda de "acareturi"
image

si nisipul - Ambra Fine, 70 kg
image
image

..mai mare rasul , cu Adriatica la 30 km si am ajuns sa cumpar nisip Am vreo 100Kg in garaj luat de la Rimini insa este atat de fin incat cred ca mi ar lua o viata sa l spal si in plus cred ca as avea "ceata" in acvariu pentru totdeauna De fapt este mai mult praf decat nisip..si din cate am auzit , tot litoralul Adriaticii este asa.Ferice de ei, dar pe mine nu m a satisfacut faza asta. smilie Asta e!

Astazi am desfasurat activitati "recreativ - creative" adica asa" subtire de vara" Am facut mici "retusuri" la una din tevile de OUT unde am montat o supapa de aer in capac si , ulterior, am completat cu un furtun acea teava de IN care vine in modulul suspendat.

Cateva imagini din prima etapa:
image

image

image

image

Rezultatul :
image

Si a doua "munca grea"
image

image

image

Si rezultatul "ascuns" bine :
image

Acum sa vedem ce imi mai gasesc de treaba Parca de spalat nisipul nu prea imi vine , insa va trebui s o fac si p asta

Numai bine tuturor!
Cristian

"Pestisorul" cel mai tare este minunatia de pitic al tau! Sa ti traiasca si sa fie sanatos! Restul este "umplutura"
Insa , pe noi ne intereseaza intr o oarecare masura si "umplutura " asta presarata cu cataroaie si africani

In primul rand felicitari pentru alegerea de a trece la malawieni! "Ottima scelta " cum se zice pe aici pe la mine

Per ansamblu , aranjamentul pietrelor a iesit bine. Ai facut treaba buna! Imi place!
Ca si recomandari:
- Eu as inclina un pic pe diagonala bolovanul acela de pe mijloc ca sa nu mai stea drept ca un stalp si aceeasi faza ai putea s o faci si cu altii , si vei vedea ca efectul va fi mai "natural." Insa una peste alta , set up ul tau este unul recomandat pentru mbune. Daca vrei sa bagi si Aulonocare sau Copadichromis , trebuie sa creezi niste "brese" in "lantul muntos" , aceste specii ,majoritatea dintre ele, iubind spatiile deschise cu plaje nisipoase . Un exemplu de Aulonocara de "caverna" care sa zicem ca ar merge in set up ul asta, dar care nu ti va fi usor s o gasesti la voi , este Aulonocara jacobfreibergi Otter Point

- Asa cum a punctat si maestrul Koala, speciile la care te ai gandit :
1. sunt prea multe pentru spatiul oferit, acum redus mult de adaugarea celor 100Kg de piatra, si in plus unele se duc bine de tot spre un 20 cm la maturitate( chiar si Aceii) - In consecinta ar trebui sa te axezi pe specii moderate in ceea ce priveste dimensiunea dar si agresivitatea;

2. asocierea unora dintre ele cu patern de culoare similar are un risc crescut de hibridizare ( a se vedea Aulonocara Firefish si Red Rubin) - mare atentie si la mbune , tot pe acelasi considerent.

3. Merge si varianta lui Koala cu doar 2 specii ( Caeruleus cu Elongatus sau ceva similar) a cate 10-15 exemplare dar , la fel de bine, ai putea tine 4-5 specii cu un raport de 1-2M/ 3-4F.
Un exemplu de asociere care nu te ar obliga in mod expres sa modifici peisajul actual, ar putea fi asa, plecand si de la ultima ta exemplificare:
Sciaenochromis fryeri 1M-2F - Ps.caeruleus 2M-4F - Ps.Acei Msuli 2M-4F - Ps . Saulosi 2M-4F (masculul se aseamana cu Demasoni iar femela este portocalie, si in plus este mai linistit fata de varu sau ;) ). Aulonocara rubin sau firefish , eu zic ca nu au ce cauta aici. Ar merge poate un trio de Aulonocara Hueseri , o aulonocara de dimensiuni mai mici , dar care , la fel, la "voi" mai greu sau deloc de gasit.

4. Daca alegi Demasoni, un peste superb , destul de micut, insa pe cat de pitic pe atat de aprig , sfatul meu este sa cumperi cel putin 10 exemplare (cu doar 2-3 masculi) si in felul acesta vei putea sa i tii in liniste - in grupuri mai mici , risti sa pierzi din exemplare datorita faptului ca agresivitatea intrasecifica prezentata de micutii masculi nu se poate disipa si in felul acesta isi descarca "nervisorii" pe putinii (2-3)"conationali" existenti in acvariu.

5. Ai grija si la Perspicax care este la fel de cunoscut pentru "iesirile sale in decor"

Cam asta ar fi ..

Bafta!
Cristian

koala wrote:SUUUUUUUPER!

Abia astept rezultatul final al acestui exercitiu imens de munca, vointa, inovatie si imaginatie... bravo domnule Cristi, sunt mandru si sunt fericit sa urmaresc un asemenea topic!

Cand cineva te"loveste" cu asemenea cuvinte, ramai mut si nu poti decat sa savurezi la maxim acel sentiment de "satisfactie" de care am tot pomenit de a lungul acestui topic si care te ajuta sa mergi mai departe si sa ti doresti sa faci lucrurile si mai bine...Cu atat mai mult cu cat aceste "lovituri" vin din partea unor "Oameni" in adevaratul sens al cuvantului

Eu iti multumesc din suflet maestre Koala!..si inca o data spun: promit ca nu voi dezamagi pana la final!

Revenind la "fazele"de care vorbeam mai sus:
- prima - "misiune indeplinita" adica am "carcasa" SUMP ului :

image

image

Acvariul nu are 60 inaltime cum era anuntul , are doar 40 dar nu conteaza. Deci va fi de 200 nu de 300 litri.
L am si curatat, o sa pun apa in el si l las la "murat" cateva zile cu Cloramina. Acum am timp sa ma gandesc serios la compartimentarea lui si la cum va arata circuitul de filtrare ;)

- a doua, cu comanda aceea , nu mi a iesit. Cum am plecat sa vad acvariul, au venit baietii de la curierat. Sunt norocos tare! Asa ca , maine sigur o sa le am.

O seara placuta!
Cristian

Mihai, multam!
M a "mancat" , a trebuit sa ma scarpin. Daca adoptam varianta cu gauri pe laterala lunga a acvariului, unde va sus in acel colt , probabil ca sarcina de a ascunde intreaga cutie de overflow era cu mult mai usoara insa ..nu mai era asa "excitant" Pana la urma a iesit bine.

Dane, va tin in suspans, fara nicio urma de rautate sau cruzime Cum bine zicea si Bob azi cand am vorbit cu dumnealui, si mi permit sa l citez, jurnalele astea "demistifica" oarecum rezultatul final ..Cu alte cuvinte, cand treci prin toate etapele "prefacerii", impactul "lucrarii" la final este cu mult diminuat. Deci, pentru a mai salva ceva macar acum in al 12 lea ceas, am decis sa nu dau, pentru moment, publicitatii imaginile care tin de aranjamentul modulelor In felul acesta ne vom bucura impreuna mult mai intens la momentul "X" Sper

Domnu' Pomi, ca de obicei scurt si la obiect
Incerc sa raspund intrebarile dvs.:
1. Este o intrebare retorica Daca vii cu capitalul financiar, eu pun la dispozitie capitalul intelectual , fizic si imaginativ, experienta "maturata" , puterea de munca ecc. si o punem de firma de facut acvarii LOL.. Oricum sa inteleg prin aceasta intrebare a ta, ca munca depusa imi este recunoscuta?!

Fara gluma acum, chiar ar fi o munca care mi ar aduce satisfactii si as face o cu mare placere. Cine stie unde o sa ne duca viata asta.. Ar fi frumos sa fac ceva in domeniul asta..

2.Eu sper ca autocolantul care este nemtesc sa tina..si chiar daca nu ar tine, in interiorul cutiei nu prea se va vedea pt ca e acoperita "inteligent" de module. Compartimentul in care este teava de TUR, este etanseizat, deci nu va vedea apa in el si in consecinta, "coafura rezista"
I'm back dupa aproape 2 saptamani in care nu v am mai "obosit" cu "naratiunea" mea greoaie
Cate o pauza asa, e chiar indicata, nu?!

Asadar, ce s a mai intamplat..

De stat, nu am stat degeaba
Ramasesem la capitolul OVERFLOW BOX.
Vroiam sa l fac din acel FOREX NEGRU insa nu am reusit sa l gasesc in zona mea iar de pe net , unde il gasisem, trebuia sa astept vreo 2 saptamani ca sa l am . Asa ca am ajuns din nou la "amicii" mei , domnii sticlari care m au ars de vreo 40 euro pe 4 bucati de geam de 10mm , macar ca au fost facute cu "filo lucido" adica cantuite ca lumea.

Am sistat mai mult de 1 saptamana lucrarile pentru ca comanda de silicon a intarziat datorita zilelor de sarbatoare - 25 Aprilie si 1 Mai .
Pe 3 Mai, m am apucat de treaba.

Va prezint cateva imagini din timpul lucrarilor la cutia de OVERFLOW. Geamurile le am imbracat cu autocolant negru .

Tehnica , deja "consacrata" , a aplicarii siliconului pe bucatile de geam:
image

image

Piesa in pozitie:
image

Si tot asa..

image

image

Pana la final:
image

Rezultatul este unul satisfacator, nu foarte estetic, insa sper eu, functional. Am avut ceva probleme cu bucatile de geam care nu prea se incadrau in acea gaura dar am reusit sa le imbin pana la urma.

Am rezolvat si tevaraia din cutie. Am taiat tevile la dimensiune confom schemelor si indicatiilor primite (multam Dragos !!!). Am lipit piesele de pe traseul de IN cum am stabilit.

Si am trecut la un alt "test" - montarea modulelor de decor. Desi , poate pare simplu, nu este deloc asa. Pana sa ajungi sa le lipesti, ai de infruntat faza de "puzzle" in care ai o infinitate de variante in care pot veni...Greu tare... Pana la urma am ajuns la o varianta care a fost unanim acceptata in familie si care speram ca este si cea mai potrivita .

Nu am sa va dezvalui "aranjamentul" deocamdata, mai ales ca este incomplet fara elementele adiacente de decor(pietrele) pe care le voi adauga ulterior
Prefer sa pastrez "suspansul" pana in faza(undeva la sfasitul acestei luni) in care voi avea si ceva "vietuitoare" in bazin Sa nu va suparati pe mine, da?!

Ca sa nu ziceti ca sunt rau si sa va faceti macar o idee , de la mine pentru voi, o poza din ultima faza a montajului modulelor , adica a celui "suspendat" :

image

A se observa "artificiile" tehnice utilizate..bax-uri de apa plata..etc.. Cert e ca suntem multumiti ca am reusit sa ne indeplinim cu succes obiectivul: "nicio teava - niciun echipament la vedere "

Urmatoarele "faze" in derularea proiectului ar mai fi:

- azi, intalnire cu un tip care vinde un acvariu de 120x40x60cm -300 L la un pret super si mai mult , sta si foarte aproape de mine - daca e ok, o sa l iau pentru viitorul sump pe care o sa l pun in functiune mai tarziu deoarece nu mai am permisiunea de a face cheltuieli suplimentare pe luna in curs but who knows?!
- azi sau maine, trebuie sa mi vina o comanda de pe net cu: 70Kg nisip Ambra fine; 1pompa recirculare RUWAL; un "magnetel" de geamuri FERPLAST; 1 SERA BIONITRIVEC
- la sfarsitul saptamanii, ceremonia de "udare" a acvariului..prima apa - probe ..etc, dupa care
- definitivare aranajament cu pietre si nisip - umplere cu apa din nou , conectarea echipamentelor si
- derulare proces de ciclare , timp in care
- va trebui sa achizitionez lampa si neoanele aferente...si sa am rabdare din nou aproximativ 2 saptamani

Vedeti, am incercat sa sistematizez un pic "povestirea"

Cam astea ar fi de spus in linii mari..

Va tin la curent!
A presto!

Numai bine tuturor!

Cristian

Felicitari !
Iti spun si aici: Se vede treaba ca s au acomodat de minune, in timp record, si s au mai si pus pe facut copii
Super!
Sa ai bafta de puiuti!

Numai bine!
Cristian
stefanp wrote:Cum sa il ia gata facut?
E cel mai talentat povestitor cand vine vorba de constructia acvariului, ar fi pacat sa pierdem un topic de genul

Stefane, pacat ca nu exista un alt "povestitor" pe langa mine care sa va povesteasca cat de demn "Cascadorii Rasului" este "povestitorul - principal" atunci cand , intre "fazele de productie" cand este foarte putin timp la dispozitie, alearga dupa aparatul foto , imortalizeaza momentul, arunca aparatul , prinde piesa si o pune unde ii este locul , cu transpiratia rece pe sira spinarii( de frica Tangitului care ameninta sa se usuce, de exemplu).
Deci, "naratiunea" asta "infantila" cere "sacrificii" tata,nu gluma Dar ma consoleaza faptul ca exemplificand fiecare etapa ca lumea, pe viitor, cuiva i ar putea fi de folos

viulian wrote:Ah, da! Asa e nu m-am gandit la asta - imi cer scuze pentru reticenta de a construi de unul singur Acceptam si planuri detaliate pe hartie de matematica.

Asa ca baietii mei, cu regret va anunt ca acel caiet de "mate" l am terminat demult, deci : "Adio schite!" si, in consecinta, de va fi sa fie "unu' micu' " sa fie de la mamicuta lui

Imi cer scuze Iulian pentru off-topic ..dar ce sa fac daca m ati provocat?!

Si acum macar sa mi dau si eu cu parerea vis a vis de "problema"ta:

Intrebare pentru cine a mai lipit: e suficient sa pun silicon doar pe interior, chiar daca din constructie cubuletul nu a venit si cu imbinarile de silicon (are doar 10cmx10cmx10cm) ?
Lipitura la cub este doar ici colo cateva puncte de super-glue cat sa tina sticlele impreuna; ma gandeam sa-l intaresc un pic pe interior cu silicon.

In mod normal daca acvariul ar fi mai mare, ti as recomanda sa l desfaci , sa l cureti bine si sa l lipesti din nou cu silicon. Dar asa , eu zic ca merge sa i dai pe interior doar cu silicon. Acum nu stiu cum o sa iasa . Lipitura, avand in vedere dimensiunile "negeneroase " ale cubului , va trebui sa ti iasa foarte finuta..dar nu mi fac griji

Numai bine!
viulian wrote:
....
Sa-mi zici reactia sotiei; prietena a ramas muta, intre uimire cata atentie dau la detalii si 'bai tu altceva mai bun n-ai de facut ??' ea picteaza nu intelegea ce fac cu becul gol pana cand a vazut pasii urmatori. I-a suras mai mult ideea unei vaze facute din bec si cu un suport asa aparte; i-am zis ca-i fac si-o vaza.

PS: Sa te vad bibilind arta la modulul de 'plafon'

Ramasesem dator cu reactia sotiei!
Abia ieri am prins o sa i arat si pe la 12 noaptea, ne uitam la "capodopera di Bec" Si ce sa zic?! N a inteles prima oara prea bine cum stau treburile S a apropiat de ecranul laptop ului si bineinteles ca : "Asa ceva?! Absolut supeerb!" ..si....ar vrea si ea "unu' micu' " cu plantute ..Bineinteles , dupa ce dau la gata "magaoaia" Ce sa fac?! O sa mi incerc maiestria si cu d astea "piccoline" insa nici chiar ca acesta de fata NU ..AR FI PREA MULT..

Bafta multa Iulian!

PS.Daca cobori stacheta si mai mult adica la vreun LED ceva, trebuie sa te gandesti ca nu toti stam asa bine cu dioptriile, da! Deci, ai mila!
Multam mult Dragos pentru descrierea sistemului !

Pentru cei care nu stiu, cu ajutorul tau si informatiile fara de care m as fi blocat sigur la un moment dat , am reusit sa incheg un cvazi-"Bean Animal" in proiectul meu de 1200L. Sunt sigur ca va functiona chiar si cu cele 2 OUT uri! In varianta normala cu 3 OUT , se vede clar din filmuletul prezentat , ca functioneaza perfect.

Numai bine!

Cristian
LE. Am uitat de pozele astea.

Cum mai Pomi sa uiti asa ceva?!

Super!
"Suparatu'" ala de Luwino Reef promite rau de tot! Mai ca m ar bate si pe mine un gand insa mai "cantarim" E prea "periculos"
bobesku wrote:Bravo domnule Crys! Se misca treaba Imi plac de mor modulele respective.

Bafta in continuare si spor la treaba!

Pe unde umbli Bobule??!! Lumea moare p aci inecata in Tangit uri si matale nimic..Nu prea semnezi condica la program LOL

Chiar imi spuneam: trebuie sa apara si Bob al nostru ,nu se poate.

Multumesc mult!

Acum somez un pic pentru ca nu mai am cu ce sa lipesc "problema" Dar voi demara in forta , ca sa recuperez
Ce mai trece timpul nenea Pomi...

Frumos ..echilibru..liniste! Asta imi inspira
Un acvariu cu un echilibru "maturat", cu o populatie sanatoasa si bine inchegata..Un exemplu de set-up african "castigator " pana la urma , fapt confirmat de altfel!
Felicitari!

Pestanii ce sa ti zic..Ma bucur ca vad multe odrasle ale mele care au avut mai mult decat noroc atunci cand au plecat catre tine. Mai sunt acei mici "sifonatori" speciali pe care i asteptam sa ne arate odata culorile de exceptie..La fel si Aulonocarele..Am vazut si Borley ii care imi par ok ..

Frumos..frumos...
Bravo!

Acum , macar la 1 luna , mai amageste ne si pe noi macar cu 1 poza ceva daca nu un filmulet
Am revenit..dupa o pauza de o tigara mai lunga

Deci , va propun tot o stire mai veche- 2011 , tot din Malawi , care face referire la descrierea a 5 noi mbune ,din grupul Metriaclima aurora care au circulat sub diverse denumiri de a lungul timpului:

1. Maylandia glaucos (Ciccotto, Konings & Stauffer, 2011) = M.sp."aurora blue"
image
image

2. Maylandia mossambicus (Ciccotto, Konings & Stauffer, 2011) =
M.sp."aurora yellow":
image

M.sp."Aurora black tail":
image

M.sp. "aurora Chinuni":
image

3. Maylandia nkhunguensis (Ciccotto, Konings & Stauffer, 2011) = M.sp."Blue Reef"
image

4. Maylandia sciasma (Ciccotto, Konings & Stauffer, 2011) = M.sp."Aurora North" , "Kinbgsizei North", "Zebra slim"
image

image

image

5. Maylandia xanthos (Ciccotto, Konings & Stauffer, 2011) = M.sp "Aurora Lumbaulo"
image

image

Acum ca le am trecut in revista , cateva precizari cred ca ar fi bine venite.

Prima ar fi cu privire la zonele in care pot fi gasite aceste mbune. Singura, Metriaclima sciasma, vine de pe coastele Tanzaniei,in timp ce toate celelalte 4 le gasim de a lungul coastelor Mozambicului.

A doua ar fi cu privire la Maylandia mossambicus. Specia descrisa in 2011, dupa cum am vazut regrupeaza cele 3 varietati : Maylandia sp. "aurora black tail", Maylandia sp. "aurora yellow" si Maylandia sp. "aurora chinuni"
Exemplarele acestei specii au fost importate din greseala in 2006 in Franta sub denumirea de "Pseudotropheus sp. "aggressive grey". Ulterior, Patrick Tawil, un alt nume "greu" pe scena ciclidelor africane, a recuperat cateva exemplare si a observat ca nu exista nimic cu care sa se asemene noile specimene la acea data si ca s ar putea sa fie vorba de o noua specie a grupului "lime-daktari-Cynotilapia axelrodi"pe care a denumit o "Pseudotropheus sp. "Masinje". Dupa mai multe discutii purtate cu Ad Konings , au ajuns la concluzia ca aceasta specie este o varianta de Maylandia sp." Aurora Blacktail ", descrisa mai tarziu, în 2011, ca Maylandia Mossambicus

Aici linkul:http://www.mapress.com/zootaxa/2011/f/z02738p025f.pdf. N am reusit sa gasesc intregul document insa
Tare Bizonu'!!

Felicitari! Asteptam noul aranjament!

BTW. Coloana sonora a videoclipului mi a cam trezit instinctele "criminale" ..Noroc ca eram singur
alexdell wrote:Hai ca ne tii cu sufletul la gura
In fiecare zi iti citesc topicul, este tare interesant. Ne-ai lasat fara cuvinte.
Succes in continuare

Fac tot ce pot sa misc lucrurile mai repede..insa...De reusit, mai putin..
Deci , asteptam impreuna finalul..Asta e

Multam!

Forum Index » Profile for malawi_crys » Messages posted by malawi_crys
Go to: