[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: mosu
Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
viulian wrote:Am cumparat un test de SiO2 (silicati) si cu surprindere am descoperit apa are concentratie mai mare decat 6.0 (testul JBL pune asta in zona rosie / periculoasa).
Nu doar acvariul acesta, ci si cel de 30L, si atunci ... am masurat apa de la chiuveta si am descoperit ca si ea are tot asa concentratia, >6.0

Asta in conditiile in care vad mici fire de thread algae .. pe care le adun cam la 2 zile as cu o periuta de dinti, dar apar din ce in ce mai des. Studiind pe net aseara pentru colegul costin_ (aici: http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/60/18739.page#p157843 ) am gasit un articol spunand ca silicatii si fosfatii cauzeaza aparitia algelor acestora. Linkul este aici: http:/wetplantlogic.com/wordpress/2009/03/21/thread-algae-woes-thread-algea-understood/

Voi incerca sa tin fosfatii jos dozand ceva mai putin NPK decat am calculat, asta pana o sa fac rost de ceva medii de extras silicatii - sau poate o instalatie de reverse osmosis ... dar e de studiat aici.

GFO la marine scoate si fosfat (vezi antiphos d ela aquamedic, dupla, jbl, aquatic nature si multe alte firme...)
Dupla sau Aquatic Nature produce si Silicate absorber. Credca tot pe baza de GFO, din ce am ineteles eu nu face discriminare prea mare intre fosfat si silicat. Nu stiu daca functioneaza in apa dulce.
kirucd wrote:In seara asta cand am ajuns acasa m-a intampinat nevasta-mea cu o gluma de zile mari:
"Sti ca am vazut azi in mansarda pe jos inca un acvariu (sumpul) si am ajuns la concluzia ca
acvariile astea sint precum Gremlinsii, in loc de unu apar doua!"

O zi buna,
Dragos

Sa vezi cand o sa-ti zica "frigiderul (*) nu prea are loc in casa..."

* chillerul, n. ed.
Porcu wrote:Am inlocuit pozele. Multumit ? Sint facute in septembrie 2007.
Poate te razbuni si faci unu' mai mic.

mai bvine le atasezi local, imageshake merge ca un *kur
Galaxea din pozele de mai sus va fi fraguita in 1-2 saptamani...
Intre timp cateva alte imagini. Sunt scalate la 25% sau 12,5%

image

image

image

image

Am sa restaurez meniul, poate in WE
Mitza wrote:Rog un admin sa imi explice si mie dc primesc email "You received this email because the topic "vand Incalzitor 100w si filtru 150 litri" has received an answer since your last visit.
You may use the following URL to read the messages. " , daca nu mi s-a dat nici un raspuns , am mai patit-o si cu alte topicuri tot la vanzari. Nu inteleg.

pai poate e vorba chiar de mesajul tau.. Fiind un forum moderat apare mai tarziu, cand se aproba..
eugen.popp wrote:Pe cuvantul meu ca nu imi pot da seama cand e litera mica si cand e litera mare
Dar am inceput sa ma obisnuiesc folosing denerate new one ...

Acum e case insensitive. ar trebui sa fie mult mai usor.
Marti wrote:nush, nu ma pricep.

da' sa-ti dau un exemplu: la topicul de fata cand a postat eugen popp am primit instiintarea cu linkuri cu tot, cand ai postat tu am primit numa' text.

eh, acum am primit eu link-ul ca text. facusem niste modificari (sa fie trimis html). Inca nujt care e treaba, ma mai uit maine.
am configurat sa se trimita mail in format html

Ma gandeam sa resetez preferintele de mail notoification, pentru ca e un soi de bug aici:
daca v-ati subscris sa primiti la orice post ati participat o notificare de mesaje noi, forumul tine minte toppicurile individual. Participatoi la 20 topicuri, tine minte 20 id-uri.
Apoi va plictisiti, si forumul stie ca nu mai vrei ca la NOI topicuri sa fiti instiintati. Dar alea 20 au ramas....

In decursul a cativa ani, unii useri pleaca, nu mai sunt interesat dar notificarile raman... Si asta si pentru userii care nu mai au adresa de mail valabila. trafic inutil..
Marti wrote:mos,

cand primesc mesajele de instiintare a unui reply intr-un topic, linkul catre acel topic nu este activ (cum era inainte). se poate face ceva?

teoretic... da
am sa ma uit
cel mai probabil e modul de trimitere (html / text)
La mine in clientul de mail se vede cu link (evolution pe linux)
Si pe webmail (zimbra) se vede cu link..
ne mai gandim, dar am avut un eveniment de spam masiv (user valid, spamare cu robot). Moderatorii si adminii au sters manual vreo 500 mesaje ...
Azi am facut un upgrade la forum, daca apar neplaceri, astept sa le semnalizati aici.
Adrian_ wrote: Din cate stiu eu filtrarea undergravel s-a folosit o gramada de vreme in acvaristica marina, pana la aparitia sistemelor/scolilor de gandire DSB si Berlin. Dar probabil ca la noi n-a prea apucat sa fie folosita, deci n-are lumea experienta cu ea.

Corect. Si as adauga ca nu cred ca se poate recomanda filtrare undergravel cand exista atatea metode mai smart si cu eficienta superioara dovedita. Filtrarea undergravel dateaza din perioada in care a tine corali era un challenge cam mare
uite aici:
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/17685.page
Corlas of the world nu e o carte chiar de acvaristica, dar e misto. In rest : tare!
azi am avut un DOS attack, motiv pt care serverul a fost down o vreme.
Ce valori indica testele alea la apa de robinet (cu care faci schimburi de apa). Indica 0 ?
Nu stiu cum se numesc.

image
image
image

pozele sunt facute de Radu
alte pozulici
alte poze

Forum Index » Profile for mosu » Messages posted by mosu
Go to: