Message |
|
Nu e bine , dar cu ciclarea cum stai ?
Prioritara e ciclarea , nu echilibrul fosfatului in acvariu. Si asta pentru ca acvariu neciclat omoara pestii. PO4 mare nu face nici un rau inafara de cateva alge.
|
 |
|
zimaionut wrote:testul de Po4 mi-a iesit 1, ce as putea face urgent sa reduc nivelul fosfatului din acvariu?
No2 este 0,02, ph este 7.8..
Schimburi de apa insotite de reducerea dramatica sau oprirea hraniri vreme de mai multe zile.
Ce test ai folosit ?
|
 |
|
Poate , dar perfect ar fi daca ai baga materialul in filtrul intern , in loc de bureti. Atunci ar fi treaba buna.
|
 |
|
Banii sunt o problema pt tine ? Da , stii de ce te intreb ? Ca daca nu , atunci mai bine mergi pe un bazin de firma . Si nu mai iti bati capul cu facut bazin sau confectionat bazin. Nu mai ai nici stres cu capacul . Oricum e cam greu sa iasa la fel de bine finisat ca cel " de firma " . Nu de alta dar cum am spus cararea e deja batuta si nu are rost sa iti bati capul , nu la un litraj asa mic.
|
 |
|
De cat timp ai acvariu ? Ce experienta ai in cresterea pestilor decorativi ? Luni , ani ?
|
 |
|
black_man_ady wrote:Multumesc  . Scalarii nu mai sunt dar o sa fie ceva Apistograme .
Morti sau vanduti ?
|
 |
|
Tu ai mai avut pesti ? Acvariul nu e ciclat si risti sa ii omori.
Cumpara test la picatura de NH4 si NO2 de la JBL si fa teste o data la doua zile. Daca valore de NH4 sau NO2 vireaza spre zona galbena de pe test ====> schimb de apa 50 % apoi repetare test a doua zi. Cand intra NH4 si NO2 pe nul ai acvariul ciclat.
|
 |
|
Dar scalarii ? Unde sunt scalarii ??
|
 |
|
Si eu am GSA. O alga platonica as zice  . Lasao in pace .
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:
MihaiF wrote:Dennerle Deponit Mix
Fertilizare :
Deponit Mixul este bine acoperit de substrat sau mai iese pe ici-colo la suprafata pentru ca daca da e posibil ca asta sa fie o explicatie?
Nu iese de loc Deponitul.
In bazinul olandez mai iese ici colo AquaBasisul.
|
 |
|
Koh-i-Noor wrote:N-ar avea de unde sa fie concentratia de care vorbesti in conditiile descrise, cu atat mai mult cu cat faci schimburi saptamanale.
Banuiesc ca folosesti corect testul?
Sunt la munca si m-am uitat superficial dar, uite ce spune producatorul la Scaper's green:
https://dennerle.com/en/products/aquaristic/plant-care/special-fertilization/scapers-green
• dense planting
• many fast-growing species
• high light levels (> 1 watt per litre of aquarium water)
• CO2-fertilisation
• 30-50% partial water change per week
• few fish, if any, but rather shrimp and snails.
Conditii care la tine nu prea se indeplinesc (multe plante, cu crestere rapida; lumina fest). Cu alte cuvinte, folosesti un fertilizant gandit pentru cu totul alt gen de ecosistem.
In primul rand multumesc ca vrei sa ma ajuti.
Sa vorbim despre scapersgreen :
Producatorul zice ca e fara nitrati si fosfati
Ca sa vorbim concret zic sa ne referim la olandez ca asta e prezentat pe forum
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45747.page
Ar fi asa :
• dense planting - zic ca este
• many fast-growing species - aici nu ma pricep , dar cred ca vreo 2-3 sunt rapide
• high light levels (> 1 watt per litre of aquarium water) - aici sunt mai jos
• CO2-fertilisation - da
• 30-50% partial water change per week - da
• few fish, if any, but rather shrimp and snails. - 8 neoni , 0 melci , multi creveti , deci zic ca si aici
ma incadrez
Deci mie mi se pare ca tocmai ca se reunesc conditiile , nu inteleg de ce zici tu ca acvariul meu nu se potriveste cu fertilizantul.
Sau daca vad gresit lucrurile te rog explica-mi unde gresesc. Singurul factor care nu e ca in prospect e lumina , care cu o apasare de buton o duc acolo unde zic ei ( da mi se pare ca nu merita ).
|
 |
|
Dupa cateva saptamani bune de la reset am valori de pana in 5 mg NO3 / l . S-ar justifica la nivelul actual de plantare cresterea valorilor la 10 - 20 mg / l ?
|
 |
|
Humbert wrote:
dar daca nu ai alge si esti multumit de cresterea plantelor (care nu are cum sa fie grozava, din cauza luminii) atunci pe mine nu m-ar deranja valorile astea
Alge nu am in olandez deloc , pentru ca am f multi creveti , dar aici nu inteleg de ce zici tu ca nu e suficienta lumina . Am topic cu el , poti sa vezi poze , ce as putea obtine mai mult de la plantele respective . Eu pot sa duc lumina la spre 1 w / l dar mi se pare multa si inutila daca ai adus vorba de lumina te rog sa ma lamuresti.
Poate fi asa mult fosfat in mancarea de pesti ? Hranesc foarte putin  .
|
 |
|
Am uitat sa va mai spun ca fac schimburi de apa saptamanale : in bazinul olandez 35-40 % in celalalt in jur de 30% . Si mai dozez zilnic in ambele bazine Carbo Booster Max de la Dennerle .
|
 |
|
http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/45747.page
Aici aveti jurnalul unuia dintre bazine , celalalt nu e prezentat pe forum.
|
 |
|
Buna ziua dragi colegi. Am o nelamurire , chiar problema cu concentratia de PO4 din bazinele mele.
Am constant valori de 0,6 -0,8 mg / l ceea ce chiar si pentru plantat este problematic. Acum sa va spun faptele. Pentru testare folosesc test picatura JBL ( care este in termen ). Apa care o bag in acvarii imi iese la teste pe 0.
Despre bazine , 2 la numar :
Lumina
0,4 w / l respectiv 0,33 w /l
CO2 presurizat ambele
Substrat fertil
Aqua basis JBL respectiv Dennerle Deponit Mix
Fertilizare :
MICRO
Dennerle Scapers Green ambele
MACRO :
JBL ProScapers N ambele
DA , ati citit bine , nu aditionez P ! Totusi ambele bazine au concentratii de PO4 ! Cum e posibil ?
Fiind plantate PO4 ar trebui sa fie pe 0 fara aditii. Nu pot sa inteleg  .
|
 |
|
severum777 wrote:Pai înainte sa se imbolnaveasca si-a ales pereche
Ciudat , fix asa si femela mea. Formeaza o pereche de 2 luni ( a apucat sa depuna o data ) si apoi de 3 sapt incoace e apatica .
|
 |
|
severum777 wrote:Exact asa este si in cazul meu , dar vin cu vesti destul de bune , azi a inceput sa mai înoate si sa mai prinda mancare , sper din tot sufletul sa isi revina si va multumesc mult de ajutor! O sa va tin la curent cu starea ei
De unde stii ca e femela ?
|
 |
|
severum777 wrote:Aparent nu mananca , credeam ca mananca , dar acum ca m-ai intrebat asta sunt destul de convins ca nu mananca
Am avut eu un mancapuru care efectiv , nu a mai mancat o luna , a slabit enorm si abia mai innota . Ma gandisem sa il eutanasiez ...apoi a inceput ca prin farmec sa se alimenteze si si-a revenit de tot. De 6 luni incoace este bine merci in acvariul unei prietene.
La fel am o femela acum , care e si in pereche  , apatica si nu mai mananca de loc de 3 saptamani. Sper sa nu moara  . Perechea ei ( masculul ) e f activ si mananca de rupe , mai duce si razboi cu cealalta pereche din bazin.
|
 |
|
Severum777 am si eu o intrebare , de mancat mananca ?
|
 |
|