[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rari
Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Nu cred ca o sa-i bag de la inceput in acvariu,dar daca zici ca isi fac traba o sa cumpar.Numai ca eu am melci asasini
De la nevertebrate,nu?
Ok.Tu de unde ai luat melcii?
Sa merg pe 2 neoane juwel hight lite nature +2 reflectoare?
Ok.La iluminat am neoane de 3 ani.Cred ca ar trebui schimbate sa ma duc pe juwel sau jbl.Ma duc pe Neon T5 Juwel Hi-Lite Nature 590mm 28W sau pe Tub Neon T5 JBL Solar Tropic Ultra 28W (590 mm) sau pe Tub Neon T5 JBL Solar Color Ultra 28W (590 mm)?
Compatibilitatea o stiu.E medie.Guppy pot manca puii de creveti daca acvariul nu e bine plantat.
Atunci pun 1 cm de substrat nutritiv,5-6 de cuartos( e buna granulatia de 2-4 mm?) si 5 cm de mandao,nu?Am pus stratul mediu.
Pot sa pun un strat intermediar de nisip cuartos cu granulatia de 2-4 mm,dar ce inaltime sa aiba?
Ar fi ok sa folosesc 1 cm de tropica si sapte cm de manado fara alt intermediar?Pentru creveti ma refer.
Multumesc.O sa caut sa vad ce gasesc.Nu ma prea grabesc ca sunt ocupat putin in perioada asta si pana prin aprilie nu cred ca livreaza cineva vietuitoare.
Un setup reusit.Nu mai stii ce substrat fertilizant ai folosit?Dupa cat timp ai pus crevetii?Folosesti instalatie Co2?
Multumesc mult de sfaturi,dar te rog sa fii un pic mai explicit la substrat ca nu am inteles foarte clar si te-as ruga sa imi dai si o poza de la tine din acvariu cu aranjarea substratului.Ca si plante aproape toate care le-ai mentionat le am in momentul de fata.
Dupa 3 ani de la debutul in acvaristica,in care am avut o gramada de patanii si am invatat multe ma gandesc sa restartez acvariul.Detin asa:
-acvariu juwel rio 125
-filtru extern jbl e901 umplut cu micromec,siporax si spartura de lava peste care vine un rand de bureti
-2 neoane t5 de 28 w
Acum eu am pietris cu o granulatie de 2-4 mm dar mi se pare cam inestetic.Ce substrat mi-ati recomanda pentru un buget redus.
Eu as vrea sa am creveti,guppy ,3-4 cory si 1-2 ancistrus intr-un acvariu plantat cu plante easy gen:echinodorus,valisneria,cabomba,egeria,moss si mai vedem.Merge combinatia?Nu ma grabesc pentru ca pana se incalzeste oricum nu pot lua vietuitoarele.
Galbenusul se foloseste in special la puii nascuti din icre,nu la vivipari.Inainte sa folosesti galbenus marunteste mancare de pesti foarte bine intr-un capacel si vezi daca nu mananca asa.
Cred ca ar merge vivipari in loc de scalari pentru a fi mai colorat.
Îmi cer scuze daca am parut rautacios,am vrut doar sa dau un exemplu.
Filtrele din fabrica sunt cu mult sub dotate mai ales la acvariile mai mari de 100 l.Eu am un juwel rio ?i am fost nevoit sa tai filtrul intern deorce se murdarea prea repede ?i nu î?i f?cea treaba,acum am un jbl e901 ?i parc? ?i acesta e un pic mic pentru un acvariu de 125l.
Filtrele interne mai mult agita apa.La dimensiunea aceea ar trebui un filtru extern umplut cu material filtrant pentru a face fata.
Ce pesti ai dori in 200l?
La 200 l nu prea cred ca e posibil sa fie intretinut cu filtru intern.
Tratamenrul cu eritromicina afecteaza plantele sau pestii?Cum il fac?
Ce alga e si de ce se formeaza.Inveleste frunzele plantelor.Acvariu juwel rio 125,filtru extern jbl e901 cu bureti,spartura roca vulcanica,2 neoane juwel unul de 2 ani si unul de 3.2 Scalari,9 cory,2 ancistrus,Lumina sa fie?

Forum Index » Profile for rari » Messages posted by rari
Go to: