[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Acvariul cel nou  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

cind o sa bagi pesti.. sa nu iti ei tot ceea ce ti-ai propus,ia ce e mai mic .Incearca sa populezi acvariul cu putini pesti si nu de talie mare...chiar daca ciclarea e facuta,filtrul fiind cu volum mic nu itipoate asigura echilibrul in acvariu pentru ca bacteriile nu pot face fata la nevoile acvariului...pestii dunt predispusi la boli si intoxicatii cu amoniac...
asta pina reusesti sa iti iei filtrul
parerea mea...nu sunt expert dar partea asta cu filtrarea insuficienta si deciclari partiale.....mi-auiesit pe oki...

Ai grija ce iti doresti ca s-ar putea sa se intimple
[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Aseara am gasit melcul(specia pomacea) mort. Am tot citit si din ce am inteles ar fi din cauza scaderii de ph. In rest nu sunt alte probleme
Ma intereseaza foarte tare sa stiu cum pot sa ridic putin ph fara adaos de solutii( nu sunt fan ). Multumesc

„Un om destept poate sa invete si de la un prost. Invers e mai greu.” François Rabelais
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

dar cit ai pH la retea?

[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Ph cuprins intre 6,7-7.2

„Un om destept poate sa invete si de la un prost. Invers e mai greu.” François Rabelais
adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

nu stiu cum e cu melcii dar nu cred ca e prea mic pH pentru ei..cred ca e bun dar .. vezi sa nu ai amoniac ,ai acv suprapopulat.. cum faci schimburile de apa?

[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Cate 20 l la 3-4 zile. Am acvariul vechi care il tin plin cu apa tot timpul. Apa nu miroase deloc a amoniac mai degraba a apa statuta, temperatura constanta 25 grade, lumina de dimineata cand plec la servici si pana seara la 6-7. Exces de mancare nici nu se pune in discutie ca primesc doar cat sa supravietuiasca( o zi fulgi-o zi spirulina-o zi larve de tantari congelate-o zi spirulina si tot asa), mancarea o primesc dimineata la 6 si seara inainte sa sting lumina.
+ acvariul nu a luato chiar de la 0 cum am scris si in primul post, deci nu sunt semne de o deciclare( sau poate nu imi dau eu seama acum pe moment) dar apa e lacrima

adrian09
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

bun am inteles....dar cred ca ar trebui sa le dai doar odata pe zi si nu doza marita,parerea mea,
Schimb de apa la max 3 zile 30%,atemtie la temperatura apei de schimb
Da nu ai luat-o de la 0 dar nu nu ai filtrare suficienta,nu poti si nu vei putea spune ca ai acvariul ciclat cu filtrarea asata,la fiecare schimb cimpleteaza cu aditie de bacterii
Pina nu iti rezolvi filtrarea,pentru ca, capacitatea filtrului nu poate asigura bacteriile necesare,nu poate sa spuna nimeni daca pestii v-or supravietui sau nu sau cit timp v-or fi bine..
in perioada de ciclare sau cind acvariul e deciclat partial,echilibrul nu exista...pesti chiar daca par ca sunt bine incet incet vor ceda,pentru ca le slabeste sistemul imunitar

Daca apa ar incepe sa miroasa a amoniac....pestisorii de mult sint in alta lume...nu e nevoie sa simti mirosul de amoniac ,pentru ca, la fel cum pentru om amoniacul e foarte toxic si pentru pesti e la fel

[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Help!!! De ieri pestisorii fac niste rahatei mai lungi ca si ei . Din ce cauza ca pana acum nu se intampla asa!?

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Constipatie hrana slaba calitativ si/sau monotona, uniforma, mai cumpara niste artemia congelata si dupa ce o lasi la decongelat (o tii intr-o sita/plasa fina intr-un vas) clatesti si dai doar artemia fara apa in care s-a decongelat. Are proprietatea ca e si laxativa pe langa ca le diversifici hrana
[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Hrana este diversificata (fulgi,granule,larve,spirulina). Toata mancarea este in cutiute mici(am vazut ca este si mancare ieftina si gramaj mare)

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Daca prin larve te referi la larve rosii+hrana uscata= constipatie care poate duce la blocaje intestinale si de aici la cateva probleme ce duc la pierderea pestilor, cand ai pesti ieftini nu deranjeaza asa tare sa ii pierzi dar daca sunt de zeci sau sute de euro incepe sa-ti pese ce si cum le dai, renunta la larve(sau da-le foarte rar, 1-2 ori pe saptamana ) si introdu in hrana artemia din care macar odata pe zi(ultima masa)
[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

La toate petshop-urile unde am intrebat de artemia au zis ca nu au.(Ocean sti unde pot gasi ?)

This message was edited 1 time. Last update was at 21/12/2016 20:38:38

kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Azi m-am hotarat sa ma despart de o parte din pestisori si o sa raman doar cu 9 guppy si doi cory(pana imi iau filtru extern)in 100 l apa cred ca e de ajuns. voi ce parere aveti!?

ocean
Aquamaster
[Avatar]

IP:

Da artemia au(aveau) la cel de langa Caparol pe Stefan cel Mare, eu am luat saptamana trecuta. Telefon Petshop : 0751173371
[Email]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Maine dimineata merg pe acolo

kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Salutare. Tin sa va anunt ca doua femele de guppy miau facut puisori. Ce hrana pot sa le dau in afara de artemia?

Larva450
Senior member
[Avatar]

IP:

Fulgi normali maruntiti bine intre degete....în prima zi(când s-au nascut)nu mananca.

Larva' cartoon!
[Yahoo!]
kryk33t
Junior member
[Avatar]

IP:

Am tot citit ceva de galbenus de ou... Cum se administreaza si in ce cantitati?

scorpionul
Aquamaster
[Avatar]

IP:

fierbi un ou tare, si pui foarte putin din galbenus in apa, doar cat sa murdareasca un pic apa(pentru ei e deja foarte mult). Iei pe deget doar cat sa te murdaresti putin si speli degetul in apa(odata pe zi e suficient), altfel cantitatea mare de galbenus va strica apa. Oricum puii cresc repede si nu au nevoie de multa bibileala

armonia vietii consta in echilibrul pe care il asiguram
[Yahoo!]
rari
Membru de baza
[Avatar]

IP:

Galbenusul se foloseste in special la puii nascuti din icre,nu la vivipari.Inainte sa folosesti galbenus marunteste mancare de pesti foarte bine intr-un capacel si vezi daca nu mananca asa.

"Sarac e cel ce se simte sarac, caruia îi trebuie neaparat mai mult decat are." -Mihai Eminescu
"Honeste vivere, neminem laedere, suum cuique tribuere"
[MSN]

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: