[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horia
Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Salut ma intereseaza sa cumpar un acvariu care sa se incadreze in dimensiunile de mai jos

Lungime minim 130 - maxim 150 cm
Latime minim 60 maxim 65 cm
Inaltime minim 45 maxim 55 cm

multumesc

daca acvariul nu arata corespunzator va rog nu insistati
ma intereseaza doar sticla - acvariu propriu - zis
nu am nevoie de Capac , stand, filtre.. etc

anuntul este valabil 1 luna , daca nu gasesc nimik trec la faza doi - homemade

Multumesc

poze se pot trimite horiasoare@yahoo.com
Acelasi filtru al am si eu la un bazin de 200 ( ciclide ) variant fara Uv
uv am cumparat separat
filtru al am de un an zile
jumatate de an l-am curatat aproximativ de 2 ori in 6 luni , insa vezi ca gasesti un prefiltru care se leaga de filtru si nu mai ai treaba cu curatatul asa des
acum prefiltru al curat 1 data la 2 saptamani

si filtru din august anul trecut nu am umblat la el si ca debit nu am scadere

uv-ul parerea mea cred ca nu o sa faca fata dar vezi cum se comporta

acum ca si pret versus calitate este foarte ok , insa sti cum este cu " chizanariile " poate sa mearga 4 ani sau poate sa pice dupa 4 luni

bafta

Ma intereseaza achizitia unui acvariu de minim 350 litri maxim 500 ( inaltime coloanei de apa sa nu fie mai mare de 50 cm )

geani wrote:Imi plac pestii tai. Sunt colorati, par sanatosi.....Dar am si o intrebare. Daca sunt speriosi?? Am si eu africani si sunt efectiv disperati, cum se misca ceva prin fata acvariului , se baga dupa pietre si nu mai vezi nimic..... efectiv nu am vazut pesti asa speriosi. Am zis ca le trece cand mai cresc dar nimic, nu dau semne ca si-ar revenii. Cred ca nu voi putea sa le fac poze niciodata pt ca vor sta ascunsi.......

Salut , nu am avut probleme de genu asta cu ei
se sperie si ei daca ma duc prea repede spre acvariu sau daca lovesc sticla acvariului , insa... la ce fomisti sunt rar se intampla asta .. comportamentul lor este ceva de genu milogeala la geam pentru mancare non stop

nu stiu ai tai ce varsta au , in ce volum de apa stau , cati ai , ce lumina ai .. ceva ai sperie si trebuie sa vezi ce ..

zi buna !
Arata foarte bine
Bravo !

acvariu eheim 100x45x50
lampa 2x39w
substrat 25 kg ( nisip quart )
pietre calcaroase ( cariera ) + pietre rau
2 cioate
uv 13 w
filter extern 1400 l/h plin cu matrix 1 litru + siporax 5 litri + prefiltru plin cu burete
filtru intern doar burete
pompa valuri 2000/h
surface skimmer eheim

pesticii sunt

acei msuli 3 buc ( 1m+2)
caeruleus 7 buc ( 3m+4 )
fire fish 2 buc ( 1+ 1 )
hongi red top 2 buc ( 1+ 1 )
msobo magunga 3 buc ( 1m + 2f )
Pseudotropheus Flavus 3 buc (1m + 2 f )

Un an nou fericit !

Ultimele poze pe anul 2014
Multumesc tuturor celor care au contribuit la acest proiect
inca 2
Neata colegi

"Vinerea Neagra " a venit cu un Nikon 3200 drept urmare am venit cu foto noi

set 2
Avem un up-date

1. Eheim Skim 350 - la bazinul de 100 lungime cu 45 latime , in maxim 2 ore dispare biofilm ( foarte bun produsul )
2. Sterilizator UV 07 RESUN - 9W
3. Curatat peitre de alba maronie ( doar ce era in exces )
4. curatat filtru extern ( sunsun - 5 litri siporax + 1 litri matrix ) era super murdar dupa aprox 2 luni .. ceea ce mi-a dat peste cap si acvariul, motivat fiind sa cumpar filtru uv care dupa 3 zile a aratat ca isi merita banii din apa verde tulbure am o apa cristal acum .
5. comandat un prefiltru pt filtru extern care o sa aiba 2 compartimente doar cu bureti
6. filtru intern resunt 2500 titan plin doar cu burete si carbine activ

am adaugat 2 lemne ADA ( mie imi plac ) acum nu aruncati cu pietre in mine
papica NLS + stik jbl + granule discus + alge in ziua in care au post negru

2 seturi de poze

Achizitie

Sterilizator Uv 07 - de 9 w Resun
flux maxim apa - 2450 l/ h ( o sa fie legat la un SunSun de 1400 l/h )
volum apa recomandat 600-800 litri
diametru iesire - 19/22

intrebarea mea

trebuie montat pe retur ?
dupa ce imi vad apa limpede ( momentan are o ceata verzuie tulbuere alba )
verificat parametrii apei No2 si no 3 sunt ok 0 si 5
momentan nu imi dau seama ce a creat acest disconfort in apa , cred ca am sta prea mult cu filtru estern necuratat , si sper sa rezolv prin noua achizitie ...
in fine

dupa ce rezolv claritatea apei ... trebuie sa-l scot sau al las legat pe furtun si doar al scot din priza sa nu functioneze ?
Salut pentru cei care au si nu mai folosesc , ma intereseaza system sterilizare UV minim 9 w maxim 18 w.
IMPORTANT - Conexiunea sa fie pt furtune de 16/22

Multumesc

astept oferte in PM
Horia wrote: Vreau sa pun un filtru uv Eheim reflex 350 care are conexiunea de 12/16 si putere 7w
Filtru meu are furtunele de 16/22
Se poate sa montez filtru uv sau nu ?
Lampa de 7w este deajuns pt volum net de apa aproximativ 170 litri ?
puterea filtrului meu este de 1400 l/ H

Un sfat ceva?
Sterilizatorul mai este valabil?
Vreau sa pun un filtru uv Eheim reflex 350 care are conexiunea de 12/16 si putere 7w
Filtru meu are furtunele de 16/22
Se poate sa montez filtru uv sau nu ?
Lampa de 7w este deajuns pt volum net de apa aproximativ 170 litri ?
puterea filtrului meu este de 1400 l/ H
koala wrote:Matrixul trebuie spalat, inainte de utilizarea in acvariu.
Nu se decicleaza nimic, stai linistit!

Multumesc
Horia wrote:Salut !
Intrebare : am cumparat de la Pepika un litru Matrix ( vrac ) , totul ok insa are un praf alb .... ce fac ? Al curat - spal , inainte de a-l baga in filtru extern?
exista risc de deciclare daca scot din 6 litri siporax un litru si pun Matrix neciclat?

Mersi
Salut !
Intrebare : am cumparat de la Pepika un litru Matrix ( vrac ) , totul ok insa are un praf alb .... ce fac ? Al curat - spal , inainte de a-l baga in filtru extern?
exista risc de deciclare daca scot din 6 litri siporax un litru si pun Matrix neciclat?

Mersi
Salut !

ma intereseaza sa achizitionez un EHEIM skim350 surface skimmer , nou sau folosit

nou - ma intereseaza unde se poate comanda - un site cu livrare in Romania si care este de incredere
folosit - daca nu-l mai folositi va pot scapa de el contra cost !

Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Go to: