[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Horia
Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
am cumparat un butoi de 120 litri si mai aveam unul de 80 litri
o sa ma apuc de scos apa si pestii
intrebare : [b] daca nu rezolv azi cu planeitatea din " diverse motive " pestii rezista in butoiul de 180 litri daca o sa aiba filtrul extern, incalzitor si o poma de aer pana maine ?

Nu are fund dublu
Al golesc ca nu am alta varianta ...
Acum am observat ca sa mai lasat un pic .. Adica nu mai intra foaia de izopren decat un pic si fortat ...
koala wrote:NU este in regula ca acvariul sa stea "tensionat"!

- un acvariu bine "pozitionat" se vede "la gol"...
- goleste-l de apa si pune si izoprenul ala, langa placa de polistiren.
- daca nici asa nu sta bine, mai cumpara o coala de polistiren.

blat - coala izopren ca este mai tare dupa care polistiren dupa care acvariul ? este ok asa ?

ca sa nu mai scot si pestii pot sa dau afara pietrele si cat mai multa apa si sa ridic acvariul asa sau exista riscul sa cedeze fundul ?

noutati & probleme

1. am pozitionat acvariul si am observat ca intre support si fundul acvariul aveam un spatiu de fix 3-4 mm ( am vazut treaba asta pt ca initial am zis sa pun sub acvariu o placa de izopren de 3 mm pt a proteza suportul de umiditate cat si pt a creea un tampon intre fundul acvariului si suport ) ...
2. am dat jos acvariul m-am dus la Dedeman,am luat polistiren de 2 cm ( era cel mai subtire ) si am pus acvariul direct pe polistiren
3. am bagat 100 litri apa curata am asezat pietrele si aseara am transferat pestii cu 130 litri apa din acvariul vechi si cu filtrele extern - intern
4. acomodarea a fost super ok nu am avut nici o problema si sper sa nu apara
5. azi o sa fac si cateva teste dupa care de miercuri o sa incep sa completez cate 20 litri de apa in fiecare zi pana umplu acvariul .. parerea mea mai am de bagat 100 -150 litrii

[b] problema cu planeitatea ( sper sa ma exprim corect ) nu s-a rezolvat . adica desi acum acvariul are aprox 230 litri apa - aprox 30 kg pietre si nisip undeva la 30 kg , dupa mintea mea greutatea care apasa ar fi trebuit sa taseze polistirenul si sa se alinieze corect .. dar din pacate exista in continuare spatiu, intre fund si polistiren ( spatial este doar in jumatate )

intrebarile mele sunt :

o sa se muleze pana la urma acvariul pe polistiren , sau nu ?
la ce trebuie sa fiu atent sa vad daca este tensionat ? sau nu se vede nimik ?
ce solutii ar mai fi in cazul in care nici dupa ce al umplu nu se " muleaza "

ca precizari - mobilierul este nou - cand am pus bolobocul , dupa ochiul meu nu aveam nici o deviere - nu are denivelari pe suprafata --blatul este dublu --
Am corectat dimensiunile acvariului era inversata latimea cu inaltimea
Rog un moderator sa stearga prima descriere
Multumesc

by koala: Am corectat eu cotele din primul post: Lxlxh = 135x60x50
Multumesc petru ajutor , sprijin , acest potic se poate inchide
Am deschis alt topic cu proiectul nou

Salut

fix la un an de cand cochetez cu ciclidele , am decis sa schimb acvariul actual cu un acvariu mai ok pentru acest gen de pesti
avand in vedere ca tocmai am facut cateva modificari la casa - terasa - am primit acceptul de la sef sa am locul meu, cu conditia sa fac curatenie doar dupa 12 noaptea

Filtru extern debit- 1400l/h 5 litri siporax + 1 litru matrix
Filtru intern Resun sp 2500 - doar burete
Prefiltru legat la furtunul de in - plin cu burete
Sterilizator Resun de 9 w legat la out-ul filtrului
Skimer Eheim 350
Pompa valuri - 2500l/h

Pseudotropheus acei msuli - 1F cu 2M
Labidochromis caeruleus - 1F cu 5M
Aulonocara firefish - 1F
Labidochromis Hongi Red Top- 1F cu 1M
Pseudotropheus msobo "magunga" - 1F cu 1M
Pseudotropheus flavus - 2F

Acvariul nou - Homemade - 135x60x50 (Lxlxh) - volum brut 405 litri - geam de 10 - intarituri longitudinale si H ( coolant negru spate si muchiile )

- capac in lucru la Domnul Bucur Gabi
- substrat aprox 50 kg nisip cuart fin ( o sa vad exact cat nisip intra )
- pietre cariera din setupul trecut dar o cantitate mult mai mare undeva la 20 de pietre sau mai multe, o sa vad
- placi izofloor de 3 mm sub acvariu si suportul pe care o sa fie pozitionat ( si ma gandeam sa pun si in interiorul acvariului pt a proteja fundul acvariul de eventualele ciocniri cu pietrele ) - este ok ?

am in plan :

1. filtru extern debit 2000l/h cu o stacare de 8 litri material filtrant ( o sa fie 6 litri siporax si cat intra matrix )
2. schim becul de la sterilizator - cred ca 12 w
3. Achizitie 1M Aulonocara firefish; 1F Labidochromis caeruleus; 1M Pseudotropheus flavus; 1 pereche Msobo Mapunga; 1 trio Copadichromis borleyi (kadango red fin) toti cu o dimensiune de minim 9-10 cm

Sambata asta fac trasnferul filtrelor , apei si pestilor din acvariul de 200 in cel de 400

Multumesc pentru atentie si astept comentariii, sfaturi ( daca exista ).

poze cu acvariul la testul "cu apa "
poza cu incaperea si suportul pe care o sa stea acvariul ( este facut din pal dublu. pereti dubli, peretii despartitori dublii, fund dublu, spate dublat - adica grosime de 36 peste tot )

Sipotax si matrix
Nu te incurca cu altceva , ciclidele fac multa mizerie si ai nevoie de ceva bun
Filtrarea interna sa aiba doar burete
In max 1 saptamana cred ca bazinul ajunge la tine??j
Multumesc narcis

da este super ok varinta unu avand in vedere ca inca nu am al doilea filtru extern , daca al aveam nu ma grabeam si lasam sa-si faca ciclarea normal

am sa aranjez acvariul nou , substrat nou pietre , adaug 100 litri apa curata ... dupa care scot toata apa din acvariul vechi si o adauga in cel nou ... sper sa am undeva la 270 litri 250

adaug pestii pe rand mai intai cei mici dupa cei mari pentru a nu se creea " razboi " dau drumu la filtru extern si cel intern .

si restul de 100 120 litri ai completez in 4-5 zile .. dupa care fac primul schimb de apa ( 30 % ) dupa prima saptamana din momentul completarii in totalitate a acvariului nou

este ok ?

oricum am si teste si daca vad ca este ceva aiurea ... fac schimb apa si aditie de chimicale dar nu prea vreau asta

salut
sa nu mai deschid un topic va rog cateva sfaturi referitoare la ciclarea si pregatirea noului acvariu

cum vad eu

acvariul nou 405 litri ( banuiesc ca o sa am undeva la 370 litri maxim )

prima zi adaug undeva la 200 litrii apa curata

a doua zi cand fac curat in acvariul actual de 200 litri ( 178 litri net ) scot in jur de 70 litrii ... astia zic eu sa-i pun in acvariul nou in ziua respectiva adica as avea in acvariul nou 200 litrii apa + 70 litrii apa din acvariul ciclat
a treia zi zic sa scot restu de apa din acvariul de 200 si sa o transfer in acvariul de 400 ( bineinteles si pestii , filtru extern si filtru intern )

credeti ca o sa fie ok ?
adica o sa am probleme de deciclare masiva ?

in acvariul nou vreau sa introduc nisip nou , ar fi ok sa iau si nisipul din acvariul vechi sau nu ma complic ( ma gandesc daca ajuta la ciclarea noului acvariu )

daca nu se intelege ceea ce vreau .. astept intrebari , si sfaturi

Elis .. da ar fi super insa la urmatorul upgrade

momentan o sa ma bucur de el fara sump

off topic

cine stie sa faca capace din sticla sau komatex ... cunoasteti pe cineva ?

Acvariu Eheim 100x40x50 - spate negru - intaritoare pe lungime - fara capac
Lampa 2x39w T5

Acvariul are o vechime de 2 ani ( 1 an l-am avut eu )
Prezinta zgarieturi foarte fine , nu se observa cand are apa in el
Nu curge nu este ciobit
Este disponibil in 2 saptamani , atat mai dureaza pana se cicleaza acvariul nou ( mai mare )
Acvariu 300 ron sticla
Lampa Hailea 150 ron cu 4 neoane bonus

Astea sunt preturile mele sunt dispus si la alte propuneri

Filtru extern minim 1500l/h
Capac acvariu 135lungimex60 latime pentru cei care stiu sa faca
Decor pt ciclide ..

0718036021 Horia

Zi buna colegi !

Poze cu acvariul in topicul
http://acvariu.ro/forum/posts/list/30466.page

Salut
am facut un upgrade la casa actuala , din 200 litri. ..acum avem la ciclat 405 litri - 135 lungime cu 60 latime ?i 50 înaltime .. sticla de 10..întarituri H si longitudinale

Asa ca pentru cei interesati în max 2 saptamâni acvariul de 200 cel din topic este de vânzare ( doar sticla si lampa )

Multumesc

Multumesc Elis. Cu aceeasi persoana am vorbit si eu
Multumesc Elis!
Da, nu cred ca ma mai complic cu stand din fier, o sa merg cu dublaj peste toata portiunea pe care sta acvariul.

O intrebare mai am si un sfat
Pentru acvariu am vorbit cu un tip din SatuMare ) departe dar am vazut cum lucreaza si imi place , insa am inteles eu gresit Dan de la Pepika se ocupa cu asa ceva ?! Lipeste ? Are de unde sa procure geam ? Un nr de telefon ? Ma gandesc sa pun o intrebare sa vad si cat ma costa daca lucrez cu el .
La tipul asta acvariul ma costa 650 ron , capacul din sticla 50 si transportul unde a la 150 prin fun curier ..
Poate pana pe 8 ma ajuta cineva cu informatii despre Dan.. Poate este mai ok per-total .
Multumesc

Pe mine ma sperie doar distanta foarte mare pe care o are de parcurs SatuMare - Targoviste cred undeva la 500 km

elis !!!! Arata foarte bine tottt , lucrat curat cu rabdare si n-am cuvinte bravo
Locatarii asteapta !
Salutare stimabililor
Luna care urmeaza sa vina , Mai , aduce o schimbare actualului acvariu ( 200 litri )
Astfel avem in lucru urmatorul acvariu de 405 litri

135 Lungime - 60 latime - 50 inaltime ( cm )
Sticla de 10mm - clara , cantuita
Capac din sticla ( pozitionat pe intariturile longitudinale )

Filtrarea o sa fie asigurata de actualul SunSun 1400 l/h plin cu matrix & siporaax ( 4 + 2 litri ) , plus inca un SunSun de 2000 l/h care o sa aiba 6 litri siporax + 2 matrix ( asta trebuie achizitionat )
ambele filtre au cate un prefiltru care au in componenta 3 straturi de burete de la fin pana la grosir
in lista de cumparaturi in afara de cel de-al doilea filtru o sa mai intre o poma de valuri cu 6000l/h + sistemul de iluminat care cred ca o sa fie o lampa suspendata
incalzitoare avem , skimmer avem , uv avem
pesti au crescut si deja parca si ei abia asteapta schimbarea

in afara de sfaturile voastre , daca aveti ma intereseaza sa stiu daca este obligatoriu ca standul care o sa fie dedicate acestui acvariu trebuie sa aiba structura de metal sau este deajuns sa fie dublat pal
precizez ca standul o sa fie la o inaltime de 40-50 cm de sol , fara picioare sau alte chestii lungimea totala a standului o sa aiba 2 metri latimea de 60-65

multumesc anticipat pentru sfaturi
Multumesc
Salut

O lamurire va rog din partea celor care au experienta in " a face cu mana lor "
vreau sa dau in lucru un acvariu cu urmatoarele dimensiuni

135 L
60 l
50 h

sticla normala, cantuita , dedicat ciclidelor
intrebarea mea este : sticla de 10 este ok ? acvariul o sa aiba intarituri pe lungime si latime . este obligatoriu sa dublez fundul ?

Multumesc

Forum Index » Profile for Horia » Messages posted by Horia
Go to: