| Message |
|
|
pai...de.aia se numeste second hand  e si la juma ' de pret.
mergi frate pe un jbl in banii aia,si sti ca ai ce.ti trebuie. s.a discutat si in trecut, si in trecutul apropiat,filtrele externe sunt asa:
1:Eheim
2:Jbl
3:Tetratec
4:Sun Sun(modelele noi pot fi puse chiar pe locul 3)
5:Restul
|
 |
|
|
Purecila  ) din pacate nu stiu daca am cum sa il pastrez,o sa am aplicatie de 2 saptamani acum pe 7, si nu am xu cine sa il las,familia fiind la600km distanta...daca e cineva de prin cta sa il tina macar 2-3 saptamani,va rog ajutati-ma...nu stiu daca sunt cretin sau idiot ca ma incurc cu asemenea chestii,dar pur si simplu nu puteam sa zic "nu"cand stiam ca va muri curand,poate calcat de masina(el fiind luat de pe strada). este f mic dar extrem de inteligent si dragastos. inteligent,pt ca dupa baita,avuseram ora de curatenie,in care isi scotea cu boticu de unu singur scaietii,si ma lasa sa il ajut intinzandu.si piciorusele si despartind gherutele sa pot sa ii ajung la scaietii dintre gherute...si il mai trageam putin de blanita la scaietii ce nu ieseau usor,dar nu comenta si isi vedea mai departe de scaietii lui,pe.acolo pe unde putea ajunge el  il curatam si muream de ras si uimire ce poate gandii un pisic de....3 saptamani,poate mai putin...dragastos pt ca se tine numai dupa mine,imediat de cum ajunsei acasa,se tine numai dupa picioarele mele. Este adoptat de aseara si numele lui este nu altul decat Purecila 
|
 |
|
|
|
sper ca nu poluez topicul daca pun si eu niscai poze cu un pisic mic si purecos si pliiiiiiin de scaieti....pozele vbesc de la sine
|
 |
|
|
|
sa nu patesti si tu ca Liv cu deciclarea partiala...fa schimb de apa tinuta la decantat. apropo de enel.FUCK YOU ENEL ! sper sa pice de pe piata.
|
 |
|
|
|
se pare ca ai suferit o deciclare mai mult sau mai putin partiala...ai rabdare,se va rezolva de la sine...ai grija cu amoniacul in cazul deciclarii
|
 |
|
|
|
nu stiu,prefer INTOTDEAUNA sa fie urat sau inestetic acvariul,furtunele,filtrele sau orice altceva in favoarea fericirii si sanatatii pestilor. ma gandesc ca daca ai pesti mici si putini poti tine un astfel de filtru,dar sa sti ca cu o filtrare deficitara,un scape nu va fi vreodata reusit.
L.E.: Plus ca,sa moara mos craciun,la 100 de euro,iau ori un sun sun mare de imi invarte apa ca la masina de spalat in acvariu,ori un jbl si fac si aquascape :p
tu sti
|
 |
|
|
la filtrarea biologica,in primul rand vbim de capacitatea de filtrare,apoi de flow,deoarece este chiar recomandat ca flowul sa fie cat mai low la o capacitate mare de filtrare,pt a face nitrificare,denitrificare si alte de.astea
axeaza.te pe un filtru cu o capacitate cat mai mare de depozitare,nu sti cand iti dai un upgrade la geamuri :-p
|
 |
|
|
chestia e ca daniel evidentia faptul ca vrea pe termen indelungat,deci..faza cu schimbul de apa cade,avand in vedere ca poate nu are ajutoare...cu ajutoare e super simplu,de.aia acvariile mele acum sunt la soacra.mea =)) 
|
 |
|
|
pt inceput poti tine neoanele aprinse doar seara,coolerele la maxim cand nu doarme careva,fetita pe.afara ca sa tinem aeru conditionat pt pesti  sieventuall mutarea ei la bunici ^^
|
 |
|
|
|
multi ar zice ca nu e ok,chiar si eu...dar la criza,am folosit sticle cu gheata clasica,totusi ai grija sa ai un flow bun al apei in acvariu si sa urmaresti temperatura constant,mai ales in primele dati,pt a vedea cat timp ia sa se raceasca si la ce temperatura ajunge,ca sa sti ce cantitate ai nevoie. dar asteapta si alte pareri,multi sunt contra acestor improvizatii
|
 |
|
|
|
superb exemplar de ancistrus
|
 |
|
|
uff....un altul care se lasa
ahhh pai asa,crezui ca te.ai lasat si vinzi tot...daca acvariul ala are 200l, ce ai tu acolo incluzand mancarea,trece lejer de 500 ron
P.S.: sa nu cumva sa pui fundalul ala colorat ca e aiurea,pt majoritatea dintre noi. cel mai indicat si de bun gust ar fi fundal negru,alb sau bineinteles 3D 
|
 |
|
|
|
f bine. totusi,am vbit cu restul de pestisori. vor un acvariutel mai mare ^_^
|
 |
|
|
 cum naibii ?  )
|
 |
|
|
cand un peste mananca plantele cu adevarat,cum ar fi ancistrusul de exemplu,inseamna ca planta e ofilita,moale si eventual pe moarte. nu se ating de frunzele tari si in putere  daca la plante ai gauri sau margini zdrentuite si nu vezi pesti mancand din ele,inseamna ca le lipseste ceva plantelor,iar aici pot fi N chestii. pestii care trag cu adevarat de plante de le fac varza sunt unii carasei,a nu se intelege toti, si ciclidele in general,desi stim cu totii oscari sau chiar africani ce lasa plantele in pace. la fel,si cu melcii si mancatul frunzelor,se ating doar de cele moi si palide
|
 |
|
|
|
Sa nu ii scoti pe toti. De cand e lumea,sunt discutii despre pro sau contra melci...Melcii sunt de aruncat cand sunt invazivi,in rest aduc doar beneficii.
|
 |
|
|
|
Decat daca sunt putrede
|
 |
|
|
in legatura cu melcii,ii iubesc in acvariu,dar m.am saturat de cei de uscat  ) in sensul ca,am citit aprox acum 5 ani in Asul Verde cum ca ar fi pe cale de disparitie datorita poluarii ce genereaza ploi acide,si ca sa ne bucuram cand ii mai vedem. Ei bine,am ajuns in jud Constanta,iar la noi in unitate,sunt atat de multi primavara si vara,repet ATAT DE MULTI incat practic mergi pe ei,sunt ca un covor,abia ai pe unde calca...mereu ii evit si ii fac si pe colegii mei sa ii evite si ii feresc deseori din calea lor,sunt arhicunoscut pt reactiile mele cand se calca un melc,dar din cauza aceasta sunt satul pana peste cap de melcii de gradina,insa ii iubesc pe cei de acvariu...am avut si physa si melanoides tuberculata(ambele specii invazive),insa nu ma satur de ei ,eventual voi vrea sa scap daca se vor inmulti,insa pana atunci,nu concep acvariu fara melci :p
|
 |
|
|
se intampla asta datorita colmatarii buretelului prin care trece apa,mai precis gaurile buretelui se umple cu diferite particule mici/mari iar apa trece cu viteza mai mica,iar prin trecerea apei mai incet,nu se asigura un flow suficient de mare incat sa traga aer si sa il bage in apa. daca vei clati acel buretel putin in apa luata din acvariu(nu de la robinet!) si il pui inapoi,vei vedea ca totul este ok apoi :p sau poti ridica nivelul filtrului,asa mai castigi 2 zile aproximativ in care o sa iti mearga bine aerarea.
Later edit: sau asa  )))
|
 |
|
|
|
asa da
|
 |
|
|