[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
esti sigura ca nu e ancistrus? si daca e pleco,vezi ca acel peste poate creste mare...
da' chiar. pisica de mare de ce nu are purici de balta ?
hei,suntem pe un forum de acvaristica,aici nu ne dojenim intre noi ci ne sfatuim agresiv ca data viitoare sa nu se mai repete stai linistit ca nu am luat.o absolut deloc ca pe o cearta si daca as lua.o stiu sa o iau ca pe ceva constructiv. Nu stiam faza cu scufundatul,puteam sa jur ca sunt ai naibii de rezistenti puriceii la apa,asa ca...mna,cu ocazia asta aflam toti ceva nou pt noi.
nu stiam ca e atat de grav,stiam doar ca ii poate aparea matretica. i.am dat cu gel din acela mai mult sa faca spuma sa sara puriceii din el,urmand ca la o baita viitoare sa ma apuc cu tot ce trebuie cat si cu hrana mai potrivita. ideea a fost ca toate actiunile mele au fost la urgenta pt a putea sta cu el in pat si in brate,si a nu muri de foame pana a2a zi cand i.am cumparat whiskas jujuniorel fiind adoptat noaptea de pe strada,o mica baita-repet-artificiala(pt ca am pus putin gel de dusulet) a fost cu gandul sa nu ii faca nici prea rau dar nici sa stea imputit in casa acum pisicu este la trasalica, si sunt sigur ca va avea grija de el asa cum trebuie
i.am facut eu o baita,putin cam artificiala,dar asta din cauza ca e mic si nu stia ce se intampla,mi.a parut rau de el sa il tin mult in lighean in timp ce aruncam cu apa calduta pe el.am folosit un gel de dus pt catifelarea pielii ))
au mor ! stiam eu ca nu trebuia sa il dau ))
mie in acvariu imi atrag atentia pestii, apoi plantele.deci acvariul tau este superpt campul meu vizual,este si aerisit si umplut in acelasi timp.
iar la marine,eu am 2 pesti preferati.acela negru cu dungi al tau rste unul din preferati...sau alb cu dungi negre ? )))
extraordinFuckingpeshte!
eu iubesc toti pestii tip ventuza,nu am avut insa niciodata pleco deoarece nu am avut buget de acvariu,iar dupa ce am avut buget de acvariul,nu am mai avut timp xa am plecat ca sgpist in armata...acum sa zic ca am buget,dar nu pot cara acvariile cu mine ca astept transferul(daca va mai veni ) dar de indata ce ma voi stabili,voi avea cel putin 1pleco urias,pt ca i tr.adevar,arata ca niste dinozauri,in special cei mari si cu placi proeminente
koala,haide :p nu speria oamenii,ca am avut si mai mult de 3 ancistrusi,si nu e deranjant deloc :p cu o filtrare mecanica buna,cacateii sunt valuriti si dezintegrati(la modul ca devin transparenti si se rup) in 2-3 ore,iar filtrarea biologica face restul.
daca tu ai 70,sau cate ponte aveai pe.acolo,e normal :p plus ca mie personal chiar nu mi se pare deranjant sa le vad excrementele pestilor,ci dimpotriva,imi da ocazia de a ii analiza la sistem excretor,iar daca cacatelul este SANATOS asa este si pestisoru
nu era de dat,chiar NU ERA ! insa...ma gandii la propunerea lui trasalica si...o interventie cat mai rapida asupra pisicului este cea mai buna alegere,oricat as vrea sa fiu eu acela ce il va creste...
se pare ca Purecila va fi readoptat de trasalica,acest lucru fiindu.i datorat lipsei mele de timp pt a merge la veterinar cu el cat si a bugetului stagnant pe minus de care dispuna pana pe data de 15. Cum ziceau marii intelepti odinioara:"daca iubesti pe cineva,il lasi sa plece",asa il las si eu pe "Puletzila" sa se duca la cineva ce sper ca ii va oferi cel putin ce i.as fi oferit eu(iar eu aveam planuri mari cu el ).
Eu sunt si voi fi la munca astazi,dar Purecila asteapta cu drag pe trasalica sa ii prezinte noua lui casa....asteptam pozele cu ei in viitorul apropiat
sonia,ca opinie personala,intr.un acvariu de 60l,poti pune 3-4 sanitari,un ancistrus. iar ca pesti cu betta poti pune ori ceva pesti rapizi tip zebra dar nu multi caci bettanilor nu le place agitatia(rapizi ca betta sa nu ii ciufuleasca) ori pesti cu aripioare scurte,nevoalate tip neoni sau alti pesti de acest tip. De obicei,in 95%din cazuri,betta se iau de pestii de care se simte amenintat sau pus in umbra,nu ii plac pestii foarte colorati sau voalati ce ar putea concura cu el la frumusete. Pe de alta parte,sa nu pui pesti ce au caracter agresiv cu voalatii,pesti ce ciupesc aripioarele pestilor cum ar fi barbus tetrazona. pe scurt,pune pesti micuti si de efect impreuna cu sanitari/pesti de fund dar nu pesti ce i.ar putea atrage atentia bettanului.
Pentru transport,eu am folosit o galetusa de 3-4l cu capac ce ti.o recomand si tie mai ales daca e vba de 2pesti.....un betta poate fi transportat si intr.un borcan,dar asigura.te ca temperatura pe timpul transportului nu depaseste 30grade. recomand o galetusa cu capac,iar apa din galeata sa fie cea din acvariu,de preferat ciclata sau macar decantata(nu stiu daca apa din acvariul tau este ciclata corespunzator--->ar fi bine sa te familiarizezi cu ciclarea apei,chimia si filtrarea mecanica biologica si chimica tot de aici de pe site sau google)
P.S.:Rcs sunt biste crevetei
stiu ca burtica mare poate indica paraziti intestinali,ideea e ca acum 2 zile nu avea nici stomacel,atat de slabut era.
Trasalica frate,cum naibii sa ti.l dau ca sunt mort dupa el ) Adevarul e ca ma complic super tare daca mi.l pun pe cap in perioada asta(in care ma confrunt si cu o criza financiara grava) dar....chiar nu stiu...esti tu sigur ca il vrei atat de mult ? pentru ca sunt sigur ca daca il vrei cu adevarat,va duce o viata buna,dar m.am atasat grav de el,dar incapatanarea mea de a il tine mai ales intr.o perioada in care banii fuck diferenta,i.ar putea face mai mult rau decat bine,caci abia in jur de 15 as putea intervenii in mod direct cu veterinarii,iar in cazul unor infestari cu paraziti sau alte probleme de tipul acesta,data de 15 ar putea fi cam tarzie,iar eu daca ii vreau binele,ar trebui sa il dau cuiva care cu siguranta ar putea avea grija de el acum in vremea in care eu nu pot...dar ...mi.e asa greu ( voi ce ziceti ?
eu cred ca are 3 saptamani....in poze pare putin mai mare,dar de fapt pisicutul e putin mai mare ca pumnul meu,deci nu cred ca are mai mult de 1 luna. voi pune sotia sa se intereseze zilele ce vor urma pt deparazitare si tot ce trebuie, din fericire pureci a avut vrei 2-3,ce i.am scos cand i.am facut baita...daca o mai fi ramas 1,nu.i bai,caci urmeaza deparazitari
,mancare buna si tot ce ii trebuie :p este foarte firav,inca ii pot numara coastele,ii poti simtii toate oasele,deoarece consider ca de indata ce si.a pierdut mama ce il alapta,nu a mai mancat si altceva....cred ca daca o mai tinea asa 2-3zile maxim,pe canicula ,setea si foamea ce le avea cu siguranta nu mai rezista. acum a facut burtica deoarece si un bobit daca mananca,la cat e de slab,se cunoaste Saracutul de el, nu are strat de grasime pe sub piele si avea si 3 mustati jumate cand l.am luat.
poza e de ieri dupa nanica.
era sa uit,face cachita doar la baie pe un carton -^^ pipi ii mai scapa si prin alte locuri saracutu de el
pana la urma Purecila va fi si el trimis acasa la soacra.mea si la copii,de unde il voi lua cand ma voi transfera(in viitorul apropiat). Dieta sa este formata din whiskas junior hrana umeda din aceea cu bucatele de carne, si bobite tot whiskas. are momente cand vrea doar bobite nu ma mai pot despartii de el,este pisicutu meu acum
ma bucur ca e totul ok...acum tre doar sa asteptam sa vedem daca vei avea repercusiuni sau totul va fi uitat de bacteriile bune....sa speram ca sunt atat de bune incat sa ierte Enel-ul..eu nu sunt
te rog posteaza si tu o lista,vreau sa imi dau un update. ca aparare impotriva mea,vbeam in situatia in care si calitate si preprin concordanta cu ieftin si bun. sunt de acord ca sunt filtre mai bune ca tetratec si Jbl(tetratec nu o sa imi iau vreodata),dar consider ca la lista ce o pusei mai sus,stiu oe ce dau banii.
mai e nevoie sa zic ceva de Enel ? cred ca zici tu destule
ohooo felicitari...26-27 e film sf pt altii la temperaturile astea....eu am la ale mele 25-26,dar asta ca le am la tara intr.un hol racoros :p

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: