Message |
|
Completari!
Mai dau si pe la manastire!
Edit: iar a intrat stramba, deci trebuie sa o pun pe flckr.
![]()  " alt="image" />
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Azi in parc m-am plimbat cu un scuter dinala cu benzina la care ai voie la minim 16 ani, ai de acolo nu aveau pfa, asa ca ne-au lasat si pe noi sa ne dam, prietenul lui frate meu fiind in viteza la 55 km/h s-a uitat in spate putin si a aterizat in boscheti cu scuterul, s-a lovit la mana si si-a spart telefonu, ne-am chinuit toti 3 5 minute sa scoatem scuterul din boscheti, astia marita sa vina anafu peste ei, nu au nici firma si nici nu sunt corecti (nu era normal sa ne lase sa luam alea), nu voi!
|
 |
|
Se lucreaza, nu e stricat si are unele bug-uri, e un topic deschis de @Pavelescu.
|
 |
|
Damselul primit e o femela de chrysiptera cyanea, as putea sa o mut la un loc cu clowni sau risc?
|
 |
|
Gata
Oricum as roti-o tot asa intra, e stricat forumul, am pus-o pe flckr si e bine:
![]()  " alt="image" />
|
 |
|
Bine, acum o lucrez..
|
 |
|
Asa le percepe tableta cand le fac in landscape, o sa le pun bine de acum...doar nu aveti toti hernie de disc sau spondiloza!
|
 |
|
Oi avea calciu prea mult, ca ultima data aveam 550, no3 am 0, po4 nu stiu, testu imi arata 0, mg ultima data aveam 1550, kh nu am test, deci trebuie sa mai pun pe lista si un set complet de teste salifert.
|
 |
|
De dupa revelion, dar de 2 saptamani l-am mutat sus in lumina puternica....sa nu fie asta problema, ca monotipola red, plate-ul verde si inca niste monotipole sau seriatopore cresc si nu au probleme, doar gorgonienii nu sunt deschisi deoarece am facut curatenie si se prinsesera alge de ei si doar ce i-am curatat de alge, kenia sta cam pliostita, nu cumva am apa prea buna calitativ si ma gandesc la toate minunile?
|
 |
|
darthradu wrote:
Blue14 wrote:[...]de cand s-a incalzit cred ca se evapora mai multa apa[...]
Lucrurile de obicei functioneaza invers, cand temperatura ambianta e mai mica decat cea a apei se evapora mai multa apa.
Atunci am gresit, vad maine cat am salinitatea, acum am reglat salinitatea cat sa fie maxima de la normal la hydrometru, adica cred ca 1.025 dar nu are precizie jucaria asta...
In noaptea asta ma trezesc de cateva ori sa verific coralii, adica daca vreun alt sps prezinta simptome "rele".
|
 |
|
Nu stiu ce sa zic...Sa vad cat am salinitatea exacta, ala e singur coral care are vreo problema, sa fie prea puternica lumina deoarece nu am controller si am 45 w, sa fie de vina faptul ca am pus 28grame de phosguard azi intr-un ciorap si l-am pus intr-un filtru intern ce e in sump, deci se circula cam 200 l/h phosguardul si sa fi scos fosfatii prea brusc si coralului sa nu ii fi convenit...
Oricum urmeaza sa imi iau urmatoarele "chiestii" si sper sa nu mai am probleme:
-hydrometru tropic marin sau refractometru
-sistem ato
-sare tropic marin
Si poate daca ma hotarasc la un skimmer tunze pentru acvariul mare imi iau un 9006 si il tin in acvariul asta pana il fac pe cel mare.
|
 |
|
Ma c.. Pe hydrometrul sera, de cand s-a incalzit cred ca se evapora mai multa apa si cred ca am salinitate 1.030 deoarece de azi dimineata pana acum sps-ul asta era in perfecta stare si acum a ajuns asa:
Credeti ca pot sa il salvez daca rezolv cu salinitatea?
Merg maine la domnul Andy sa iau sare red sea coral pro si imi iau apa si il rog sa mi-o testeze ca nu stiu cat am salinitatea si imi iau hydrometrul de la reefer.
|
 |
|
Scos parchetul!!!, imi dau seama ca am patit la mine in camera acum 4 ani, am plecat cu toata familia in concediu dar eu inainte am varsat un bidon de 10 litri de apa, cand m-am intors nu se mai putea deschide usa, deci scos geamul...
|
 |
|
Si eu am tot gresie si am acvariul cu piatra si un filtru intern la 4 metri, deci si eu pot sa mut tot.
Si cu gresie iese nebunie cu 350 litri de apa!, sigur le ploua la vecini in casa!
In cat timp ai strans apa?
Edit:Cea mai mare tragedie la mine a fost cand trimiteam anul trecut niste creveti si pusesem cativa jos intr-un bil de 10 litri, frate meu si-a pus prost tableta, tableta a cazut si s-a spart bolul (tableta nu a patit nimic ca era in husa) si a inceput sa sfaraie priza si au sarit sigurantele (eu atunci eram deja sus pe masa).
|
 |
|
Dupa tragedie ai facut marinul?
Cum s-a intamplat?
|
 |
|
Red sea AB sau Ac, nu stiu sigur care e de kh, evident si un test salifert de kh si fosfor hanna.
|
 |
|
Am inteles, asa o sa fac!
|
 |
|
Atunci o sa imi iau pro reef si un supliment de Ca.
Pentru acvariul asta asa mic nu merita toata schema Bio Actif...
|
 |
|
Am in acvariu niste zoasi gri verzui care au printre polipi alge, am luat apa oxigenata dar nu stiu cum sa fac, cu apa oxigenata pot sa omor si aiptasiile sau nu?
E bine daca scot fragul cu zoasii intr-un castronel cu apa din acvariu, ma asigur daca si-a inchis polipii si torn apa oxigenata, dar cat sa ii las acolo?
|
 |
|
Tropic marin Bio Actif e mai buna decat Pro Reef?, ca eu nu folosesc reactor de Ca.
Ps: intre ele e diferenta de un leu/kg.
Stie cineva ceva de sarea Grotech, are cineva de vanzare la 21 lei/kg.
|
 |
|