[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Eu am un burete galben foarte frumos care creste, dar nu prea are lumina, vad ca nu afost afectat de hipersalinitate.
Asta e buretele meu, l-am avut pe piatra vie de la reefer de la inceput dar era mic
Vorbeste cu shubi poate iti face niste pereti despartitori din komatex, mobili.
Eu am doar un compartiment dar nu am skimmer .
Cred ca face ca si mine!, poate stauncateva zile in bazinele vanzatorilor si dupa ii cumpara, cine stie....
Multumesc!, deja analizele aproape intra in grafic, deci isi revine, a ajuns la timp la spital si nu a apucat sa tremure sau sa pateasca ceva, doar mama s-a speriat.
dan.pavelescu wrote:Ce sa zic, felicitari.. tata a muncit toata viata in acelasi loc (MAPN) si are 700 lei pensie.. Pot sa vorbesc cu el sa-ti cumpere un refractometru, vrei?

Nu vreu ca imi iau eu, bunicu de obicei strange bani la banca, nu era problema de bani, era problema ca se cearta cu mama.
Bunicu a lucrat aproape toata viata ca director, pana acum 2 ani lucra la o firma de pus centrale termice si trebuia sa semneze hartii, mergeam vara cu el la birou si statea de vorba cu colegi.
Bunicu nu e multumit de pensie, zice ca i se cuvine sa mai primeasca 2000 lei in plus la pensia de revolotionar.
Gata cu off topicul si promit ca nu mai fac asa multe prosti....
Da, bunicu sta cu mine in casa si pana maine seara stau cu el, bunica si fratele ca tata joi deabea ce se trezise din somn si pregatise seara niste pesticidepentru stropit pomii din livada a incurcat sticlele si a luat cateva guri de otrava, din fericire scapa maine din spital si e inafara pericolului ca a facut spalatura, cea mai mare problema a fost ca nu i-a placut deloc la Terapie Intensiva, a avut noroc ca otrava asta nu i-a afectat organele, intestinele, doar putin ficatul (coliesteraza paraca) si face plasma si sta si mama cu el (noroc ca e verisoara lui medic anestezist si sefa sectiei e prietena cu bunica, ca alfel statea singur...
Am 2 menajere, de obicei comenteaza mama sa nu chieltui si daca imi iau se cearta cu bunicii (ei ma sponsorizeaza, bunicu are 5000 lei pensia (din care 1000 de revolutionar) si bunica vreo 3000 si ceva.
E mama zgarcita la de-astea....
Ps: menajera care a stat acasa atunci va fi data afara deoarece de 2 ani cand e bea cafea si se face ca uda florile, azi am fost cu bunica la cabinet si sus la baie (unde e atributia ei sa spele) putea mai ceva ca la wc-ul public, oricum isi inchide si cabinetul si s-ar putea sa ne mutam acolo, dar tre sa ne gandim cum facem sa nu racim (e full din piatra casa) si sa facem niste mici renovari, cum ar fi sa schimbam geamurile cu sticla ultra clara ca asa vreau eu si bunicii de pun la mintea mea, deci ca atare si parintii sunt deacord.
Donez un stand metalic pentru acvariu cu dimensiunile 68/68/110 cm
" alt="image" />
Da, shubi mi-a zis sa nu ma apuc fara refractometru, eu m-am zgarcit si de-asta am patit asa, am un sistem ato facut de mine, maine o sa ii fac un sistem de prindere si il pun in functiune pana imi iau unul de calitate.
Intelegeti si voi, eu am 14 ani voi 20-30-40-50-60 ani si tratati alfel micile probleme plus ca munciti si nu aveti timp sa dati atata atentie problemelor astea.
Nici nu e nevoie sa spun, sunt sigur ca si voi cand erati la inceput cu acvariile marine ati pierdut destui corali, poate mai multi decat mine, spuneti voi ca fac eu prosti dar am pierdut stoc viu in valoare de maxim 300 lei, deci chiar daca fac prosti le remediez la timp.
De acum o sa incerc sa ma schimb, sa stau departe de acvariu si sa reusesc sa il mentin doar din schimburi de apa....
Edit: Imi dau seama ca pe viitor o sa va multumesc ca m-ati cretat!
Il las in pace ca nu vreau sa il pierd....
Eu imi luam toate prostiile dar un refractometru nu treceam pe lista.
Urmeaza saptamana viitoare sa imi iau tomentosus si sa scap de aiptasiile ce m-au napadit, aiptasia x e o prostie (cum au zis multi dar eu nu am ascultat sfaturile altora).
Era prea mica la tine....cu sarea e o problema ca are po4, dar hydrometrul asta e o mare porcarie....
Sa va zic ceva, pana cand am plecat miercuri la manastire o zi era bine acvariul, ma gandesc sa nu carecumva femeia de servici care a stat acasa sa nu cumva sa imi fi turnat sare in acvariu, aveam 200 grame de sare fix langa raftul acvariului, dar eu am aruncat sarea aia si nu stiu daca a facut ceva....
Stiu ca mi-am facut-o cu mana mea si am amanat sa imi iau refractometru, pana acum nu am pierdut decat un frag de sps si aproape am omorat kenia din acvariu, dar de kenia sunt sigur ca isi revine....
La 12 noaptea fac schimbul de apa....
Si tu ai avut probleme cu salinitatea!
Am 1.035 salinitatea, fac acum un schimb de 10 litri cu 26 grame de red sea coral pro!
Maine pun clip cum fac praf hydrometrul sera si arunc in Wc sarea kent....
Am gasit sa imi iau iau refractometru, mi-a dat domnul Andy un frag de plate gratis (da nu il pun decat dupa ce schimb apa, nu mai risc) si urmeaza sa imi iau un sistem de autocompletare si maine mai schimb 10 litri de apa dar cu 36 grame.
Si gorgonienii prezinta si ptome dar in noaptea asta o sa isi revina....
Kenia tree sta acum pliostita, culcata, tind sa cred ca a fost scadere brusca de po4.
ionut_dt wrote:
ciprian wrote:Daca trgea de tine frate-tu sa violati vre-o baba,...erai la zduppf ,..cu el,..

asta-i tare, BLUE cel mai tanar babofil ???

Gata!, nu are cum sa ii vina o asemenea idee acestui fricos care sta sa fie adormit de bunica ca poate il fura cineva...
Asa pare, de unde ai luat-o ?
Pare a fi o anemona frumoasa!
elven wrote:ooo da si mie imi place topicul BLU e cel mai tare si cel mai cuminte

sfatu meu BLU fa-te preot !

Nici in gluma nu as zice ca ma fac preot!, nu suport sa stau mai mult de 5 minute in biserica, la manastirea aia doar am facut poze, nu am stat la slujba.....
Mie bunica imi povesteste ca le ducea cartoane de tigari si alcool si toti profesori erau fericiti!

Ca tragea de mine frate meu si daca ii lasam singuri se intampla si mai rau, parintii sunt plecati si eu cu frate meu suntem cu bunicii de cateva zile deci facem cam ce vrem, pe frate meu de abea il potoleste mama sau tata, dapai eu...

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: