Message |
|
Bun venit pe forum
|
 |
|
Al meu e asa (scufundat complet) de un an jumate, si i-mi tine 29 de grade, deci e bun Jager-ul
|
 |
|
Bine ai venit
|
 |
|
Foarte fain acvariu
|
 |
|
Bun venit
|
 |
|
Pomaceea depun in afara apei-de obicei pe sticla de deasupra ca ouale sa stea in umezeala dar nu in apa, in momentul in care eclozeaza puii sa cada in acvariu(apa), astea arata a oua de pomaceea daca tu nu ai le-ai adus cu ceva
|
 |
|
Recomand si eu Proto Marin
|
 |
|
Pardon e o "ea", m-a costat vre-o 130 sterilizarea -se vede ca la voi e mai scump, nu am avut treaba cu antibiotice separat,nici nu mai stiu exact cam la o saptamana ne-am dus de i-au scos atele, nu au fost complicatii
|
 |
|
Da pelvicachromis are si imultirea deosebit de interesanta daca are substrat de nisip fin(pana in 2mm), deci nu pietris! Iti mai trebuie la ei o casuta-o jumatate de nuca de cocos cu o degajare ca o intrare in coliba de indigeni,de fapt tot aspectul jumatatii de nuca te va duce cu gandul la o coliba. Deci absolut kribenzis(pelvicachromis pulcher) sau oricare din familie. mai pui ceva radacina si le place plantat, sunt parinti excelenti au grija de pui pana sunt mari
|
 |
|
Lemne (radacini) chiar si in spatiile mici
|
 |
|
Ancamarketing wrote:S a pisoit ceva, a lipsit si trei zile la rand de acasa, acum a facut patru bucati. Nu stiu ce am sa fac cu atâtea matze.
Anca pentru viitor solutia e simpla : sterilizare=undeva pe la 100 de lei, poate mai mult la femele, dupa prima tura de calduri noi asta am facut si nu ne doare capul-nu pleaca de acasa desi vaneaza prin curte toata ziua, ne urmeaza ca un catel cand iesim si noi, seara cand ii spun sa mearga in casa mai bombane ca un copil dar se duce frumos inauntru
|
 |
|
Exista la noi in Mures un tip Aron care ii inmulteste cu succes, sau intra pe Facebook la grupul Altum Rio Orinoco pe contul Simonette Creea Lux-numele lui e Marius Bura(doar ca si el nu are cont si e pe al sotiei), deci Marius aduce periodic din Germania de la Simon Forkel altumi de Orinoco, Inirida sau Atabapo si scalari de Manacapuru F1,e vorba ca in vara parca va mai fi un import, Forkel e unul din cei mai grozavi crescatori din lume pestii sai vin din salbaticie si nu-ti vinde aiureli, daca spune ca e wild sau ce numar de F asa e. Deci daca vrei calitate vorbeste cu Marius. Pe net se gasesc multe linii reproduse in captivitate de ani(multe hibridizate cu scalari obisnuiti) care nu mai pastreaza maiestuozitatea(si marimea) salbaticilor sau a liniilor curate
|
 |
|
+
|
 |
|
Un an si trei luni
|
 |
|
Iar cele de mai sus inseamna amazonian unde nu sunt prea multe plante : nisip fin albicios, crengi/radacini mari, eventual cateva pietre, iar plante doar cateva mari gen echinodorus si/sau nimphea, mai merg si ceva plutitoare, si ai bazinul ideal natural, lumina putina, nu tu fertilizanti, nu CO2, nu substrat fertil..dar asta e un concept de acvariu natur in general de cichlide americane, daca vrei gradini scufundate ai nevoie de mult mai multe
|
 |
|
Dar ai avut pesti ?! Cat de curat e substratul acela, pentru ca e posibil sa fie un depozit de resturi- asta in cazul in care ai avut pesti si are o granulatie mare..
|
 |
|
|
 |
|
E ca si cum ai lua si tu asa din cand in cand, sa spunem dimineata, cateva pastile "asa pentru siguranta". Daca vrei sa pui ceva la schimburile de apa foloseste ceva conditioner : Biotopol, Aquatan etc, astea spre deosebire de medicamente-care apropo le folosesti doar cand e cazul, deci conditionerii iti neutralizeaza din clor , metale grele, protejeaza mucusul pestilor etc., mai indulcesc putin socul pestilor cu apa din retea
|
 |
|
um02122 wrote:La magazin zici asa: acvariul meu e neciclat. Or sa-i accepte pe credit
Absolut de acord, o mica mentiune - vorbim de Romania(cred.. aflam cand se prezinta), crezi ca cei de la magazin daca e de aici, au idee de ciclare si cat dureaza ?! Or sa se uite la el de parca ar vorbi mandarina, in cel mai bun caz o sa-i recomande cateva zile
|
 |
|
Doar trei dintre discusi -cei mari au ce cauta in plantat, cel putin 10 cm dar mai bine 12 cm trebuie sa aiba pentru a avea sistemul imunitar suficient de rezistent pentru bazin cu substrat. Ai doi blue cobalt si un blue turqoaz-cei mari, cei mici pigeoni cu negrela(probabil vor avea mai mult piper pe masura ce cresc) inca nu pare stricata forma lor dar foarte probabil va fi in timp, cel mai marisor dintre juniori probabil tot blue turquaz dar inca e greu de spus-astia ar trebui pusi in steril-bine eu nu as tine pigeoni, dar e chestie de optiuni personale. Faptul ai plantat peste tot ii va impiedica pe discusi sa gaseasca hrana cazuta pe substrat( si lor le place asta) iar pe tine te va deranja la mentinerea curateniei, perintre plante mereu vor mai ramane resturi/detritus chiar daca vei avea impresia ca nu. Daca ai de gand sa aspiri zilnic si sa faci schimburi nu doar odata pe saptamana vor fi frumosi daca nu..inca un lucru in alimentatie introdu artemia congelata pentru ca la ce dai acum : granule si larve rosii ambele produc blocaje intestinale ce duc la probleme. Da-le ultima masa din zi-seara doar artemia congelata e laxativ ce peste noapte le curata intestinele.
|
 |
|