Message |
|
In Hawaii s-a reusit reproducerea Zebrasoma in acvacultura de cativa ani, e rentabila datorita cererii mari pe piata si a prezervarii celor din salbaticie chestiune luata acolo foarte in serios atat cu mediul marin cat si cel terestru
|
 |
|
Daca i-ai vazut pe ai lui Nelu Dragan altii o sa-ti para urati, eu spun sa iei de acolo
|
 |
|
Dane nu am gasit decat variante in engleza pe net dar formularea ar fi- regenwurm flockenfutter/stickfutter
|
 |
|
Ca pomenisi de mancare-mai nou a aparut mancarea pentru cichlide mari din/cu rame(nemtii sunt producatori) fulgi sau peleti,cred ca si stick, americanii importa de la ei ..
|
 |
|
Ar fi bine sa iei discusi doar de la un crescator,sanatosi normal, in cazul in care ii combini pot aparea incompatibilitati bacteriene adica: discusii dintr-o crescatorie dezvolta rezistenta la tipuri de bacterii cu care se intalnesc frecvent in conditiile de acolo, la alti crescatori pot fi alte tipuri de bacterii la care la randul lor pestii lui sunt purtatori sanatosi, cand combini cele doua(sau mai multe) populatii poate aparea intoleranta la una din forme cu care pestii dintr-o locatie nu s-au mai intalnit si atunci incepe dezastrul si acuzele catre crescatori ca ti-au vandut pesti bolnavi. Cea mai evidenta situatie e in cazul discusilor importati din Asia care pot veni cu imunitate la tulpini de bacterii total diferite de cele existente la noi rezultatul : in timp ce respectivii pesti nu sufera de nimic, cei europeni se duc rapid. Aici intervine carantina care se face ~6 saptamani cu aclimatizare treptata a pestilor la noile conditii/tovarasi,subiectul e mai vast gasesti detalii pe net.
In alta ordine de idei o singura (cel mult doua) varietate de discus in bazin da dovada de maturitate si clasa in privinta gustului artistic, ghiveciul e mai kitsch-os si foarte raspandit( si eu am trei varietati  desi dupa mine as pastra doar una)
|
 |
|
I-au luat de ceva timp, cei mari bat catre 30 la inaltime, o sa incerc o poza cand sunt mai batosi
|
 |
|
Modificari decor
|
 |
|
Pacat de el , era si fain
|
 |
|
Chiar daca pestii(discusi) sunt sanatosi pot fi rebuturi : forma si/sau ramasi in urma cu cresterea, sau prin bagajul genetic-cazul pigeonilor cu piper de exemplu, toate astea se oglindesc in pretul lor, un discus bun costa. Daca faci cum am vazut pe un forum cum respectivul intreba ca de ce sa dea 60-70 de lei pe un pui cand poate gasi la un vecin de-al lui cu 15-20 "si-s frumosi" atunci nu prea avem ce discuta, daca intradevar cauti calitate vezi pe facebook in Discus Club Romania : Manny Marian-Galati ; Attila Resz-Arad; Bogdan Dragan-Bucuresti; mai este un Dragan tot Bucuresti; in Braila o crescatorie buna "I Love Discus"; Ciprian Marcu -Busteni, astia imi vin in minte acum dar cei mai reusiti discusi cred ca la ora asta (la vanzare) sunt cei ai lui Manny. Crescatori mai exista cauta cum ti-am spus in clubul de pe facebook si in forumul Discus Club Romania DCR, bafta
|
 |
|
La ellioti solutia ar fi sa mai iei cativa(au loc)
|
 |
|
Imi plac mult ellioti (si tema muzicala inspirata din Cartea Junglei), arata bine cu leduri,daca ar merge echinodorusi la lumina asta ar fi fain
|
 |
|
M-as inscrie si eu la cateva daca iti prisosesc
|
 |
|
Pacat .., daca mai vrei sa iei inainte fa-ti provizii de bureti, parca am vazut ceva in oferta de congelate de la Schubi, da nu sunt sigur ca acolo..
|
 |
|
Bun venit
|
 |
|
Misto morish-ul sa ai parte de el mult timp, ii multumim sotiei tale pentru ca a acceptat cadooul si cand iti revii detaliile povestii
|
 |
|
Nu pot sa-mi dau seama din poze, sursa de aer ai pus ?
|
 |
|
Intradevar au produse care nu sunt reef safe , dar pe Proto (cel putin cand l-am folosit eu) era specificat clar ca nu trebuie scosi pestii si coralii si eu asa am si facut ,e drept nu aveam la corali doar moliciuni dar mai erau o gramada de scoici care nu au avut deloc de suferit, uita-te atent la produsele lor pentru ca au si reef safe
|
 |
|
mugurel wrote:Eu mai zic odata si gata ... Protomarin Coral! Reef safe!
+1 te scapa de problema fara sa trebuiasca sa scoti pesti sau corali, Aquarium Munster au facut treaba buna cu asta, si nici macar nu e un produs nou, eu l-am folosit prin 2007 sau 2008
|
 |
|
|
 |
|
Pardon de exprimare da asta e orgasm hobystic, ca sa nu repet superlativele colegilor, vorba lui batman altceva mai inteligent nu mi-a ramas de spus, bravo!
|
 |
|