[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp

Care sunt problemele de aminteai mai sus?
Parca niste GSA am vazut pe polygonum.
Asteptam cu interes
teddy2k wrote:
Asta se discuta intr-un topic. Nu spun ca este o concluzie a mea.

Am inteles ca nu e afirmatia ta

teddy2k wrote:Spori, se pare ca nu exista in aer sau in apa de la robinet, ci ajung in acvariu doar dintr-o sursa externa.

Din nou nu cred
Daca umplu un pahar cu apa de la robinet si il las in soare la geam, o sa faca alge ...
Pentru aranjamente hai sa discutam la sectiunea jurnale
Alecs wrote:
Acum vine marea intrebare: E ok sa fac trecerea brusc de la 36w la 96? Au algele, plantele sau pestii ceva de comentat?
Alex

NU mari intensitatea brusc!
Ia pe rand, cate un neon.
Eu unul ma asteptam sa fie putine acvarii in aceasta categorie...e primul an.
De asemenea, stilul olandez nu mai este asa in verva, lumea trage acum mai mult pe nature, pe acvarii tip diorama...
Cu siguranta vor fi mai multi inscrisi la anul.

Pacat ca nu s-a inscris si colegul georeo.

Apropos, sa nu ma injuri , dar din cate stiu eu, la aga se claseaza doar top10, sau top3, dupa caz; restul nu mai sunt afisate in ordinea clasarii.
Desi in cazul tau, putem spune fara probleme ca s-a nimerit foarte bine pe "patra pozitie", e mai bun decat celelalte fara doar si poate.
Si ce urmeaza dupa asta?
S-au afisat rezultatele AGA 2014.
Si cred ca avem un loc istoric (cel putin eu nu stiu alta asemenea clasare).

Petruc Dan Iulian (castigatorul RAC pe categoria sub 100 litri) a fost clasat in top10 la categoria 28-60 de litri!
http://showcase.aquatic-gardeners.org/2014/index0b.html

Maxime felicitari!
Arata bine, da-i inainte cu tupeu
cirotariu wrote:Revin cu noi intrebari, re-setupul apropiindu-se cu pasi moderati...
1. SUBSTRATUL: As opta spre MARO, adica ceva JBL MANADO. 10 kile sunt suficiente la 126 de litri? E suficient doar Manado sau mai trebuie si altceva pus? E ok pentru o combinatie de gazon cu alte plante gen tufe, Cryptocorine, anubias, bolbitis, blyxa etc... si niscai lemne cu moss pe ele? Optiunea dupla cred ca e prea mare la granulatie? Aveti si alte idei, pastrand fondul maro pentru substrat/pietris?

Uite formula pentru manado:

Lungime (cm) x latime (cm) : 200 = litri de JBL Manado de 5 cm grosime
Lungime (cm) x latime (cm) : 125 = litri de JBL Manado de 8 cm grosime

Un 5 cm ar fi ok.
Poti pune sub el niste aquabasis, ca nutrienti pentru radacina. Dar va fi mai nasol cand vrei sa mut cryptocorynele, care au radacini mari.

cirotariu wrote:
2. In ideea ca voi vrea sa pastrez fauna existenta, in speta Gymnocorymbus ternetzi (black tetra) plus Harlequin rasbora, pot rezista 15 tetra plus 3 rasbora intr-un acvariu de 30 de litri, cu are, cu apa din acvariu mare, 3-5 zile, cat as face o ciclare la noul setup?

N-or sa huzureasca, dar pentru cateva zile vor fi ok.

cirotariu wrote:
3. La noul setup, sa zicem ca 2 zile filtrul extern va functiona intr-o galeata, ca sa nu piarda bacteriile, iar apa pusa va fi 50 litri apa curata, 50 litri apa din vechiul setup, merge sa fortez ciclarea la 4-5 zile, in conditiile date, ca sa nu tin prea mult pestii inghesuiti? Multumesc anticipat

Pune doar apa din acvariu in galeata.
Si in astea 2 zile, pune ceva mancarica de pesti, ca sa fie niste amoniac pentru bacterii.
Dupa ce pui pestii in acvariu tine-i din scurt primele doua saptamani (foarte foarte putina mancare, o data la doua zile), cate un schimb de apa din cand in cand.
Si la start, pune niste bacterii din comert.
De bune, sunt bune.
Dar la banii astia de ce nu iei Giesemann?
Da, tuburile 865 sunt bune pentru acvariu.
nicu.laita wrote:
O sa pun OF Absolute Planting Soil black. Asta era varianta initiala, inainte sa ma sucesc brusc la Volcanit

N-am auzit de solul asta pana acum.
Ai ceva informatii suplimentare despre el?
Powderul pentru ce e?
Ca sa nu scoti aquabasis prea mult la replantare, scoate numai o parte din radacina si taie-o la nivelul substratului.
Asa nu mai scoti toata radacina cu aquabasis cu tot.
Plantutele arata bine
Ce substrat vrei sa pui?
Oricat il vei spala, tot iti va tulbura apa...
Eu am clatit acum vreo luna si ceva volcanitul meu, ca sa-l spal de mizerii dupa fostul setup.
L-am spalat pana a iesit tot detritusul, dar apa tot se tulbura de la pietris.

Daca poti, vantura-l inainte sa-l clatesti, ca sa scapi de marea parte din praful din sac.

Mi se pare ca volcanitul asta nou (ma rog, are deja un an de zile aproape) e mai inchis la culoare fata de precedentul (cu mai mult negru).
Ai GSA si BBA.
GSA apare datorita fosfatilor prea mici in raport cu nitratii.
BBA...un mister. Cati acvaristi, atatea pareri La mine a aparut la fluctuatii de CO2 si pH si in dreptul curentilor puternici de apa.

Atentie in continuare la curatenie.
Ce volum are bazinul? Ca nu mai tin minte...Caci ai cativa pestisori acolo

In capacul actual nu ai loc sa pui un neon?
Foarte foarte frumusei...
Popular ii spune Nucus.
E o specie de Hygrophilla ... angustifolia parca.

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: