[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Ajutor pregatire acvariu 250L  XML
Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Author Message
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Doresc sa dau drumul la acvariul meu de 250L , am nevoie deocamadata de sfat/ajutor sa iau substratul ce fel de substrat si cam de ce cantitate am nevoie ?

Plantele nu vor fii foarte pretentioase ,

"Ajuta si vei fii ajutat !"
eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Salut!
Pentru substrat iti trebuie un sol fertil si peste el un sol inert.
Solul fertil se pune intre 1 si 3 cm, iar substratul inert (pietris) se pune minimum 5 cm. Altfel substratul fertil, care este de fapt pamant, va ajunge cu usurinta in apa si o va tulbura.

Iti trebuie probabil 10 litri de substrat fertil si probabil in jur de 25 de litri de substrat inert.

Pentru sol fertil cel mai ieftin este AquaBasis Plus. Eu am folosit prima data asa ceva, insa acum am trecut la Aqua Szut (mi se pare mai de calitate decat primul, la o diferenta mica de bani)

Substrat inert cel mai convenabil este sa folosesti Manado, iar cel mai ieftin e pietris de granulatie 2-4 mm.

Substratul inert se spala pana nu mai lasa murdarie in apa de clatit.
Succes!

This message was edited 1 time. Last update was at 15/10/2014 15:51:22

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
Humbert
Aquamaster
[Avatar]

IP:

@eugen: excelent raspuns )

chiar am verificat si eu calculele, imi da fix la fel, cu 2cm de sol fertil si 5 de inert

))

eu as lua totusi mai mult, vreo 3cm de sol fertil si vreo 6-7 cm (in medie) de sol inert, ca sa mai dai o panta spate-fata, nu ca ar conta f mult, dar na, mie imi place sa am in ce infige plantele, eu plantez cu atat mai usor cu cat substratul e mai gros

vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Multumesc de raspuns !
Merg maine sa vad ce gasesc si ce preturi au

vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

In Baia Mare nu am gasit nimic de genu doar AquaBasis Plus si acesta 5L 50-60 lei iar substratul inert nu am gasit nimic , stie careva de unde pot lua online ?

vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Pentru iluminare am gasit o lampa cu 4neoaneX39w ce ziceti merge la 250l apa? pretul e 550 lei ce ziceti? eu cred ca totusi e putin cam mare

eugen.popp
Senior member
[Avatar]

IP:

Aproximativ 160W de lumina iti ajung la acvariul tau. Eu am 216 W si am ajuns sa folosesc doar 2 din cele 4 tuburi, adica doar 108W la un acvariu de 275L.

Cauta petshopuri online si vezi care livreaza prin curier. Sau iti alegi produsul si pe urma folosesti un site de tipul price.ro pentru a gasi furnizorul cel mai ieftin, dar da, acela este pretul pt aquabasis.

Daca gasesti pe cineva in Baia Mare sa iti confectioneze un capac cu neone o sa iesi cu o suta-doua de lei mai ieftin.

I must not fear. Fear is the mind-killer. Fear is the little-death that brings total obliteration.
[Email] [WWW] [Yahoo!]
psihoactiv
Member
[Avatar]

IP:

sau cauti o lampa sh pe care o gasesti la maxim 3 mil dca esti baiat descurcaret, nu are ce sa se uzeze la o lampa decat droserul, care nu este foarte scump, 40 50 lei, era pe olx o lampa sh ca noua dar de lungime maxima de 110 cm la 170 ron si chiar merita ceva de genu
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

O sa incep a rasfoi netul sa vad ce gasesc , iar cu confectionatul capacului cu neoane lash face si eu doar ca nu gasesc drosere mai mari de 36w(si astea sunt din dedeman la 17lei bucata) iar socluri nici nu au auzit pe aici de asa ceva cam asa e cand intreb . Orcum multam de sfaturi !!!

vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Am gasit aceste 2 neoane : Neon acvariu JBL Solar Natur T5 Ultra 850mm-39 W (9000K) si Neon acvariu Hagen Power-GLO 39 W 85 CM T5 A1658 Temperatura culoare 18,000 K ce ziceti mi-ar ajunge la 250L ? plantele no sa fie plante pretioase deoarece nu am ceva ok la co2 [doar o bomba facuta de mine ]

stefanp
Moderator

IP:

18.000 K pt al doilea neon?
Daca ai scris bine, atunci asta lasa-l deoparte, nu-i de plante.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Romanian Aquascaping Contest 2016

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

da asa scria si pretul era 110 lei , care sunt bune si pentru pesti si plante ce interval K?

stefanp
Moderator

IP:

Daca vrei un acvariu cu accent pe plante, atunci ar fi bine sa combini un tub cu lumina mai calda (gen 3000-4000 K) si unul cu lumina un pic mai rece (6000 - 6500 ... pana in 8.000, hai poate un pic mai mult, dar nu peste 10).
Daca nu vrei neaparat plante super pretentioase, atunci poti merge pe doua neoane de 6500 K. Dau bine mai ales unde sunt plante verzi.

Zambesc chiar de traiesc in conditii austere, caci bucuria mea se trage din alte sfere ! Jurnal acvariu (proiect finalizat) | Unu' micu' pentru creveti (proiect finalizat) | Borcanu' lu' Grigore (proiect finalizat)
Incercare de aquascaping (proiect finalizat) | La munte - nano (finalizat) | Highway to hell (finalizat) | The great Danish | Dennerle tank

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

deci 2 de 39w 6500k ar fi ok pt mine nu?

stefanp
Moderator

IP:

Pentru un acvariu de 250 litri?
Mi se pare prea putin.

Mai degraba doua de 54W (care sunt si mai lungi si vor acoperi tot bazinul).

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

Nu gasesc drosere mai mari de 39 si care sa fie calitate sa aprinda neonul la maxim, alea de 54 cati cm au?

stefanp
Moderator

IP:

http://bizoo.marbotrade.ro
Gasesti aici drosele pentru tuburi de 54W. Osram sunt bune.

Daca te intereseaza, eu am doua bucati de vanzare, Osram (luate tot de pe marbotrade) si folosite cam un an si jumatate. Fiecare balast aprinde doua tuburi de 54W.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

e ceva de neonul asta ? e bun pentru acvariu ? http://www.bizoo.ro/firma/marbotrade/vanzare/211981/neon-ho-39w-865-t5-ho-osram

stefanp
Moderator

IP:

Da, tuburile 865 sunt bune pentru acvariu.

Blog despre acvaristica

Despre Dennerle
[WWW]
vasyys
Junior member
[Avatar]

IP:

sunt 90% decis sa le iau astea
http://www.bizoo.ro/firma/aquariumprest/vanzare/6755781/neon-acvariu-arcadia-freshwater-pro-t5-39w
http://www.bizoo.ro/firma/aquariumprest/vanzare/1992745/neon-acvariu-aqua-zonic-super-tropical-pink-t5-39w
http://www.bizoo.ro/firma/aquariumprest/vanzare/1408113/neon-acvariu-arcadia-t5-original-tropical-pro-39w

ce ziceti sunt bune merita investitia in ele ?

Forum Index » Coltul incepatorului (apa dulce)
Go to: