| Message |
|
|
|
e posibil ca acum la montare sa fi prins vreun fir de ceva nisip pe acolo. Trebuie sa fie o cauza vizibila de face zgomot
|
 |
|
|
|
exista vaselina speciala de la eheim, sau poti folosi glicerina de la farmacie( nu boraxata)
|
 |
|
|
|
e bun eheimul. Ia-l dar trebuie pus sub acvariu
|
 |
|
|
|
analizeaza proprietatile modelelor 400, 600 si 700. Gandeste-te debitul dat de producator este cu pompa in gol. Cand ea intra in functiune se colmateaza si debitul scade cateodata chiar la jumatate, plus minus. Eu as lua un filtru care colmatat deja sa dea de cel putin 5-6 ori volumul acvariului meu. Daca acvariul tau are 54l, mi-as lua un filtru care sa dea debitul de cel putin 300l colmatat la jumatate. Asta inseamna ca 400 iese din discutie si as merge pe varianta 600 sau 700. Aici m-as orienta catre 700 deoarece e mai puternic, in plus puterea de ridicare a pompei ajunge la 1,5m fata de 600 unde se ridica la 1,2m. Diferenta de pret de de aprox 15 ron intre cele 2 modele. Asa ca ramane varianta ex 700 finala( opinia mea). Daca te uiti la rubrica vanzari o sa vezi ex 700 la 220ron cu vechime de 1 an- nou costa cam 370 ron
|
 |
|
|
vezi daca te ajuta vreuna din schemele de aici http://www.trilbytropicals.com/EHEIMPARTSHEETS.HTM (nu e modelul tau, dar poate seamana). In mod normal la noi e garantia care e scrisa pe certificatul de garantie pe care l-ai primit. Daca ai depasit termenul poti scrie pe site-ul eheim, atasand si factura si chitanta de cumparare. Nu esti primul pe care Eheimul ca firma il rezolva asa. Au mai fost cazuri rezolvate
|
 |
|
|
|
cel mai bine e sa bagi punga intr-o geanta frigorifica( din cele izolate) sau intr-o casoleta de polistiren, eventual(daca nu ai nici una si nici alta) invelita in punga cu bule de aer. Dac nu ai nici asta izoleaza punga in ziare. Daca nu stii ziarele erau folosite pe vreme de razboi in ghete ca sa tina de cald. De regula cand transporti pestii cu masina, aceasta se incalzeste cand ajungi la destinatie si pana atunci pestii pot suferi. Dar poate e cald afara si e suficient sa-ti iei o haina mai groasa si mai larga si sa tii pestii la piept. Ai grija sa aiba apa multa si sa lasi aer la suprafata ei ca sa se faca schimbul de gaze. Si nu in ultimul rand cand ajungi la destinatie aclimatizeaza pestii. Asta inseamna sa pui in punga de transport sau in alt recipient unde scoti pestii din punga, apa din noul bazin, cam 10-15% din procentul de apa cu care ai venit. Asta inseamna ca daca ai venit cu un litru de apa trebuie adaugat cate 100-150g la fiecare 10-15min. Operatia dureaza cam o ora. Pe urma se pun pestii in acvariul nou
|
 |
|
|
|
ideea pare interesanta, dar tebuie analizata. Daca e buna o vom utiliza si noi
|
 |
|
|
|
ok, vorbim pe pm
|
 |
|
|
|
incaodata iti spun: deschide un jurnal personal si intreaba acolo tot ce vrei, pentruca nu se supara nimeni. Dar intrebarile astea trunchiate cum e cea de sus nu poate sa-ti aduca decat niste raspunsuri care poate nu sunt corecte. Eu te-as intreba acum : ce pesti vrei sa transporti, cat timp faci de la o destinatie la alta, de unde ii iei si unde ii pui( aici e vorba de aclimatizare) si alte intrebari care imi mai vin in minte...Teoretic nu este nici o problema sa transporti pestii daca au spatiul necesar, caldura si aer in punga
|
 |
|
|
|
parerea me e ca trebuie sa-ti deschizi un jurnal si sa pui in el toate intrebarile care te framanta. Nu am gasit nicaieri prezentarea acvariului tau si e greu sa dam sfaturi pe bajbaite
|
 |
|
|
|
in cazul asta te scap eu de 5 buc, daca nu ai ce face cu ele
|
 |
|
|
|
vezi ca are nevoie de ph mai mare
|
 |
|
|
|
ar fi bun un aspirator eheim electric
|
 |
|
|
|
si ai cumparat 10 buc? Cat costa bucata?
|
 |
|
|
|
asta totusi naste un semn de intrebare: cat de des cureti substratul? pentruca daca e asa cum spui tu si banuiesc eu, substratul e destul de imbacsit si ar trebui sa faci ceva in privinta asta. In mod normal se tulbura apa in zona respectiva si se decanteaza destul de repede
|
 |
|
|
|
bine ai venit! Nu imi dau seama prea bine ce ai acolo un Cambarellus sau un RCS? Oricum acvariul tau promite. Trebuie sa mai dai viata plantelor si e ok
|
 |
|
|
|
e normal sa fie tulbure in functie de cat de mult ai tulburat tu substratul, si ce substrat ai. Totusi aceasta tulburare nu poate dura prea mult. Mizeria se decanteaza si acvariul isi reia ciclul de viata
|
 |
|
|
|
alege granulatia mai mare, pentruca nisipul prea fin va asfixia radacinile plantelor. Iti trebuiesc intre 20-30 kg de substrat, depinde, de grosimea stratului pe care vrei sa o folosesti
|
 |
|
|
|
bine ai venit! Ca o explicatie logica pentru a ta partenera( pe limbajul ei) spune-i ca scoica si coralul fiind de apa sarata au niste proprietati care odata pusi in acvariul cu apa dulce maresc niste parametrii in urma carora poti omori pestii. Daca ii convine imaginea lasa-i acolo. Daca totusi insista sa-i pastrezi atunci trebuie sa treci la reef unde este locul lor, dar inainte de asta spune-i ca investitia pentru un reef este de cel putin 3 ori mai mare decat un acvariu "dulce", si daca mai adauga lipsa ta de experienta...Explica-i toate astea, eu cred ca va intelege ca nu ai nevoie de pesti morti sau mutanti in acvariu
|
 |
|
|
|
nu comercializeaza pentruca nu exista un interes direct. Daca banii ar intra in buzunarul lor sa vezi ce de specii ai vedea acolo
|
 |
|
|