| Message |
|
|
sa speram ca isi revine. Din pacate dupa cum arata a fost cam ciufulit de evenimente.
eu zic sa renunti la carbunele activ. Poti cumpara insa bio-rio( sau piatra ponce) de aici http://www.acvariidevis.ro/forum/topic/22944/vand-piatra-ponce-naturala-100-ideal-pentru-filtrare-biologica/. Ultimele discutii arata ca aceasta e cea mai buna in materie de filtrare
|
 |
|
|
|
probabil a vazut ceva interesant acolo, s-a apropiat, l-a luat fluxul de apa si este foarte usor sa disloci niste nisip cand te misti in apa. Aripa s-a deteriorat incercand sa scape tragandu-se, dar fluxul de apa il impingea catre filtru. Probabil cam asa s-a intamplat
|
 |
|
|
|
marea majoritate a acvariilor la inceput au alge. De regula asta dureaza pana se stabilizeaza acvariul. Poti folosi easy carbo cantitate dubla sau tripla fata de dozarea normala. Easy carbo folosit in cantitate normala ajuta plantelor, dar la dublarea sau triplarea cantitatii( pe o perioada limitata desigur) e inhibitor de alge. In acvariu e o batalie gen care pe care. La inceput algele se dezvolta pentruca ele ca structura sunt bineanteles sub plante si se dezvolta foarte usor, iar noi ne straduim sa facem conditii cat mai propice plantelor. Concluzie: cele mai simple ca structura se dezvolta cel mai repede. Plantele in schimb asimileaza mai greu si prin urmare pleaca mai greu. De asta e recomandat ca la inceput sa bagi multe plante, indiferent de care, dar sa fie cu crestere rapida. In felul asta ramane mai putina mancare algelor si acestea sunt suprimate. Dar plantele ca sa asimileze trebuie sa primeasca toate cele necesare: lumina, fertilizare, co2, etc. Odata cu stabilizarea acvariului algele incep sa dispara si dupa disparitia lor poti face jonglerii cu plantele: scoti ce nu iti place sau cresc prea repede, etc
|
 |
|
|
|
pai de aia nu mai tragea filtrul: cand l-ai inpins ai prins carasul acolo
|
 |
|
|
|
vezi cum ajungi tu incet incet sa folosesti acel co2 permanent pe care ti l-am recomandat mai demult? Dupa ce dai drumul la co2 sa vezi tu cum te orientezi dupa el. Stiu ca ai avut tu un sambure...dar investitia chiar merita facuta
|
 |
|
|
|
bine ai venit! Decat sa postezi mai multe intrebari la sectiunea Cereri, mai bine deschizi un jurnal al tau cu noul proiect unde sa fie adunate toate problemele tale. Asa vei fi mai usor de urmarit si sfatuit. Pana la urma acvariul tau este unul singur. Pe urma dupa ce ai dat drumul la acvariu si trece ceva timp si vei avea probleme mai poti pune intrebari in alte locuri. Eu zic ca asa e cel mai bine. Bafta!
|
 |
|
|
|
ok, bafta si te asteptam cu intrebari
|
 |
|
|
|
o suplimentare de filtrare, mai ales externa e intotdeauna binevenita
|
 |
|
|
|
4 neoane sunt suficiente
diferenta este ca dow corning face pelicula la suprafata foarte repede si daca nu stii sigur ce faci mai bine nu te bagi. E greu de spus ce diferenta este intre silicoane in timp. Aici au fost multe discutii si nu vreau sa le polemizez. Pana la urma meseriasul lucreaza cu ce este el mai sigur ca ii iese bine. Dar nu numai lipitura intra in discutie ca rezistenta la acvariu, ci si felul in care e taiata sticla, slefuita(cantuita), cu e curatata marginea acvariului inainte de lipire, etc
|
 |
|
|
|
atunci foloseste varianta 1047x54w. Eu te sfatuiesc sa nu bagi benzi pe leduri pentruca sunt slabe si o sa-ti para rau. Daca te uiti la mine in toping o sa vezi ca si eu am folosit benzi dar lumina lasa de dorit. Trebuiesc alte leduri cu alte consumuri si aici povestea e lunga.
intareste standul pe care il pui. E greutate mare si nu e de joaca.
la lipitura de 1 mm iei guta de 1mm. Daca iei de 1mm si tie iti iese grosimea de 2mm eu zic sa schimbi meseriasul. Distantierul se pune tocmai ca atunci cand strangi acvariul sa nu dai afara tot siliconul si strangand acvariul sa iti iasa lipitura de 1mm. Oricum si 1mm e grosime destul de mare, dar e o grosime acceptabila
fundul dublu trebuie sa-ti spuna meseriasul cum se pune. Important e sa tai geamurile corect
|
 |
|
|
|
2mm ca grosime e mult. Pune 1mm si va fi suficient. La dimensiunea asta a acvariului iti recomand sa pui fund dublu
|
 |
|
|
|
atunci trebuie sa schimbi cotele: L 125-130 pentruca nu o sa-ti incapa lampile cu socluri antiumezeala. Lampa are 1149 lungime si cand ii pui soclurile o sa vezi ca nu iti incap, sau iti incap atat de strans incat...Latimea poti sa o maresti la 50 sau mai mult, iar inaltimea poti sa o scazi la 50 fiind vorba si de plante. Daca te duci mai mult in inaltime nu o sa mai ajunga lumina la gazon in timp si iarasi vei avea probleme. La cotele astea sticla de 10 este suficienta ca sa dormi bine noaptea si nu ai nevoie decat de intarituri longitudinale. Uite-te la topicul meu"Raz" si te mai poti inspira de acolo. Are aproape dimensiunile pe care ti le-am recomandat tie, mai putin lungimea( asa a fost sa fie, din motive independente mie)
|
 |
|
|
|
cum vrei sa il faci : cu capac sau lampa suspendata? si pentru ce il faci: plantat sau ciclide?
|
 |
|
|
Ancamarketing wrote:Func?ioneaz? f bine, apa cristal dar nu am reusit prin nici o metod? sa scap de zgomot.
Am o oferta sa l vand si de asta "îmi permit"altul.
inveleste-l in burete, Se gasesc bureti mari la metru sau scufunda-l intr-o galeata cu apa(daca se poate)
|
 |
|
|
|
rezultatul cel mai sigur il ai cand faci analiza. Restul e doar presupunere. Exista si varianta "studierii" bazinului , dar e nevoie de experienta. Un test ph e undeva la vreo 17 ron. Tie ti se pare scump? Ai idee cat alergi daca vezi ca pestii tai nu se simt bine, ca sa ii salvezi?
|
 |
|
|
|
vezi ca exista anticonceptionale pentru pesti. Operatia de sterilizare e cam scumpa si nu ti-o recomand
|
 |
|
|
|
suruburile de silicon nu sunt ok pentru fixare?
|
 |
|
|
|
da, pare destul de mare la prima vedere, insa el nu e folosit permanent. Dupa ce ai rezolvat problema il scoti din acvariu
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
ai bagat co2?
|