| Message |
|
|
Cred ca tu ai baut dupa stefan  . Se vede calitatea luminii instantaneu, parerea mea. Acum ca ai lumina adevarata, vii si tu cu poze mai des  .
|
 |
|
|
|
La 30 cm inaltime, dupa ce mai scazi 3,4cm sau mai mult (substrat) si inca vreo 2,3(distanta de la apa la margenea de sus a sticlei), mai ramai cu vreo 20-25cm. Eu ti-as recomana tottusi t8,chiar daca durata lor de viata este mai mica, la inaltimea acvariului ales de tine nu cred ca sunt necesare t5, mai ales ca vrei plante easy.
|
 |
|
|
|
Da mai multe detalii, bagi co2, fertilizezi si daca da cu ce, ce bazin ai, daca ai facut modificari in el de curand, etc. Pentru inceput baga ceva conditioneri ce gasesti, easybalance, sau ce ai prin casa, poate la petshop. Dupa mai discutam.
|
 |
|
|
|
Fa-ti tu unul. Am citit pe aici ca merge lemnul de tei, daca nu cu un filtru de tigara, cu vata, sau perlon.
|
 |
|
|
|
Poate ceva staurgione repens?
|
 |
|
|
|
Daca ai facut tratamentul in bazinul mare ar fi bine sa nu mai fertilizezi pe perioada tratamentului. Se poate ca sa nu raspunda de la primul tratament, nu uita sa-l faci exact ca in prospect. Dupa tratament, carbune, schimb de apa. Nu combina mai multe medicamente.
Din poze nu imi dau seama ce poate fi. Ce pesti mai ai in acvariu, poate vreunul este cauza stresului.
|
 |
|
|
|
Salut. Incearca sa pui o poza. Cauta la columnaris daca au buzele albe sau la finrot. Tratamente sunt mai multe, insa se fac in acvariu separat. Poti incerca si altenative, de exemplu penicilina. Daca-i poti prinde, poti incerca si tratamente de scurta durata cu reintroducerea lor in acvariu dupa tratament, dar trebuie sa repeti tratamentul de cateva ori, iar stresul o sa fie destul de mare. Oricum, ai grija la calitatea apei sau la ceva care-i deranjeaza, streseaza.
|
 |
|
|
Salut. Azi chiar am fost prin topoloveni, daca aveam nr tau te sunam sa-l vad pe viu. Spor  .
|
 |
|
|
|
Indreapta spraybarul acela mai jos sau da filtrul mai incet, la valurile alea scoti co2 care te chinui sa-l bagi.Daca nu merge, poti incerca sa mai dai niste gauri in teava sa mai micsorezi debitul. Cat despre pestele tau, posibil noaptea cand dormea sa-l fi prins cand dormea.
|
 |
|
|
|
Ce fertilizanti mai adaugi in momentul de fata si cat?
|
 |
|
|
|
Si care este intrebarea?
|
 |
|
|
|
Intrebarea a fost daca mai are nevoie de substrat fertil. Raspunsul nostru a fost"da". La intrebarea a doua, cea referitoare la cantitatea necesara,i-a aratat colegul severus in poza respectiva cum se procedeaza, calculele de volum le face singur dupa formula Lxlxh.
|
 |
|
|
|
La tine este cu totul altceva, din cauza filtratii prin substrat, asiguri plantelor necesarul de fertilizant prin aceasta metoda. Insa ar trebui sa tii cont de faptul ca altii nu folosesc aceasta metoda de filtrare ca a ta, deci plantele care se hranesc prin radacini vor avea de suferit.
|
 |
|
|
|
Salut. Atata timp cat vei folosi o singura bomba, poti sta linistit in priinta testului de co2, parerea mea este ca nu ar fi necesar in aceasta etapa, cantitatea de co2 dizolvata nu va fi periculoasa pentru pesti, iar reductie la bomba nu vei putea sa faci. Desigur daca te vei hotari la o instalatie cu butelie+reductor cel putin, atunci testul co2 va fi necesar.
Daca vrei sa scoti co2 din acvariu noaptea, poti folosi un t cu robinet, sa inchizi partea care baga in acvariu si sa-l eliberezi in partea cealalta(in aer).
|
 |
|
|
|
Salut. Lasa temperatura normal, nu ai de ce sa cresti temperatura apei. Nu baga sare in acvariu, daca vrei ia un borcan si fa-i tratament separat gupitei. Nu amesteca tratamentele, lasa pauza de o zi macar intre ele, nu fa tratamente in bazinul comunitar, fa separat. Cauta dupa boala finrot, vezi daca este cea care o are pestele tau. Daca aia este, poti incerca mai multe tratamente, depinde de stadiul la care se afla. Poti face bai de scurta durata cu verde de malachit, cu bactopur, jbl ektol fluid, cu sare...etc.Daca ai bagat costapur in acvariul comunitar ar fi bine sa pui niste carbune sa scoti chimicalele din apa. Mai citeste, daca ai nelamuriri nu te sfii sa intrebi.
|
 |
|
|
|
Ce teste folosesti si cum le folosesti?
|
 |
|
|
|
Apa o pastrezi pentru ph, nu entru deciclare. In momentul in care schimbi nisipul, vei decicla acvariul. Pastreaza apa din acvariu ca sa nu schimbi ph'ul, nu pe toata. Tine filtrul in functiune pana faci modificarile care ti le doresti. Ca pestii sa nu aiba de suferit trebuie sa ai teste, iar la modificari mai mari ale nh3/nh4, no2 sau no3 sa iei masurile care se impun.
|
 |
|
|
|
Treba sta cam in felul urmator: Co2 din butelie trece prin reductor, din reductor in numaratorul de bule, din numaratorul de bule la acel robinet de metal care se monteaza pe capacul filtrului de apa. In acel filtru pe o parte intra apa din canistra(de la filtrul extern) iar din cealalta parte a filtrului de apa pleaca un alt furtun care merge in acvariu. Nu se mai monteaza nici un fel de difuzor de co2, acel filtru de apa invarte bulele de co2 si il dizolva. Valvele acelea de sens unic se monteaza una intre reactor si numarator, una intre numarator si robinet.
|
 |
|
|
|
Cum faci tu curatenia zilnica? Detaliaza putin daca poti.
|
 |
|
|
|
Se foloseste pentru apa verde in acvariile plantate. Sunt destule topicuri despre asa ceva, foloseste functia search cu incredere si vei afla.
|
 |
|
|