Calin, Dragos - multumesc pentru aprecieri. Cat despre softuri - nu exista bun sau rau pentru ca niciunul nu rezolva toate problemele care pot apare in proiectare. Sunt unul din primii pionieri in proiectare asistata in Romania si stiu bine subiectul

O tempora ce vremuri. Ca sa realizez prima retea de proiectare asistata - 17 calculatoare legate intr-o retea Novell. Ca sa aducem calculatoarele (386 cu coprocesor matematic) la nivelul anilor 1990/1991 am avut nevoie de o aprobare de la un organism Cocom (Coordinating Committee for Multilateral Export Controls)

Un grup de entuziasti - Profesorul Stancescu, Radu Georgescu, Nicolae Bitoaica, arh. Mircea Ochinciuc, Claudiu Oprea, Robert Iosupescu sunt doar cativa de care imi aduc aminte ca ne intalneam intre doua mineriade si discutam despre cum putem sa impingem proiectare asistata de la teorie si concepte in viata reala

(vezi atasament - originalul aici:
http://media.fastgrup.ro/Hello%20CAD%20Fans%20-%2009.pdf)
Nu mai sunt de mult la punct cu ultimele aparitii dar elementele de baza ar trebui sa fie in toate aceste programe si exact asta mi-a lipsit ... trebuie sa ai la indemana ceea ce iti trebuie atunci cand iti trebuie. Si eu in 2 zile a trebuit sa rezolv problema cu ce am la indemana, printre alergaturi dupa aprovizionare, curatenie si alte activitati casnice de sarbatori
Problema cea mai mare a fost ca imi trebuia urgent un program care sa stie de tangenta unor linii/polilinii/curbe... Asa la ochi merge, dar eu am vrut sa fac un desen tehnic nu o carpeala... O sa vad cum imi rezolv aceasta problema legal pentru proiectele viitoare...
O sa studiez cand o sa ajung acolo si-mi fac timp. Eu am mai gasit la noi in tara piesele necesare suspendarii unor lampi pe cablu inox. Din cate tin minte am si dat detalii despre asta - o sa caut. Eu mi-am facut deasupra acvariului actual un sistem de scripeti ca sa pot ridica si cobori lampa
gmanea wrote:Pentru controlul fan-ului eu recomand MAX6660.
Are cam tot ce trebuie:
- senzor temperatura low cost extern
- control turatie in tensiune(fara zgomot)
- output de alarma
- comunicatie i2c pentru management.
Este cam 4$, o sa-l comand si eu si revin cu rezultatele.
Asta este cea mai buna abordare pe care o asteptam: caut, testez si va spun ce a iesit

Hmmm sa vedem daca reusesti si o legatura cu un calculator/cntroller ca el stie
Eu am incercat cu integratul specializat TC642B dar nu a mers...