[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Userul george.paul_puscoci a fost banat deoarece ignora in mod repetat atentionarile primite din partea Administratiei.
Acum are timp sa mediteze si sa citeasca regulamentele forumului.
Cu nutritia nu sta chiar asa ca in matematica - daca adaug acum de 3 ori mai mult se pune? Iti trebuie rabdare, schimbarile se fac cate putin si incet, fiind atent tot timpul ce se intampla Nu exista solutii universale, nu exista solutii rapide...
Cand am spus de 3 ori pe sapatamana am uitat sa spun ca nu se pun in zile consecutive smilie Si chiar daca nu ai teste de PO4 iti recomand sa incepi sa pui cate 0.2ppm de PO4 tot de 3 ori pe saptamana - cum vezi mai jos
Deoarece fosfatii fac reactie cu fierul facand ca acesta sa precipite se recomanda ca fierul si fosfatii sa se adauge in zile diferite. De aceea vei gasi in multe locuri urmatoarea schema de fertilizare:
luni - micronutrienti cu fier + micronutrienti picaturi zilnice (gen JBL JBL Ferropol 24)
marti - macronutrienti + micronutrienti picaturi zilnice
miercuri - micronutrienti cu fier + micronutrienti picaturi zilnice
joi - macronutrienti + micronutrienti picaturi zilnice
vineri - micronutrienti cu fier + micronutrienti picaturi zilnice
sambata - macronutrienti + micronutrienti picaturi zilnice
duminica - pauza la nutrienti, curatenie, schimb apa, masuratori, facut planul de nutritie pentru saptamana urmatoare

Viziteaza http://www.acvariu.ro/forum/posts/list/24220.page unde vei gasi mai multe articole legate de fertilizare si cresterea plantelor.
Hai sa ne invatam sa discutam in aport de substanta nutrient nu in cantitati de solutie introdusa in acvariu care noua tuturor nu le spune nimic. Mai exact 1ml de EL Nitro pentru bazinul meu este nimic pe cand pentru un nano poate sa fie o supradoza. De aceea vorbim in ppm sau mg/l si aceste unitati de masura sunt independente de volumul bazinului.
Acum revenind la bazinul tau in primul rand sa stabilim volumul real. Am aproximat ca volumul real ar fi 49x29x27cm de unde ar rezulta 38.4litri. Intri pe http://calc.petalphile.com/ punem volumul calculat anterior, alegem Fertilizant comercial, alegem Easy Life Nitro, "rezultatul dozei mele", in casuta 'adaug" treci 1 cu unitatea de masura "ml" si apesi butonul de calcul. In dreapta va apare calculul pentru bazinul tau... si de aici vom intelege cu totii fara sa stin si sa tinem minte ce bazin ai tu ca tocmai ai adaugat 2,44ppm NO3 si ~5ppm K. La asta daca adaugam 1ppm cat aveai inainte rezulta cam cat ai masurat tu
Potasiu ar trebui sa adaugi cate 5ppm de 3 ori pe saptamana iar NO3 ar trebui sa-l pastrezi pe la 10ppm.
Mai trebuie sa iti cumperi EL Fosfo, test pentru Fosfati si incepem discutam pe date concrete
Mi se pare suspect de mica concentratia de nitrati si de asta ar fi bine sa faci un test si la apa e la retea. Daca da la fel mie imi pare ca substantele testului sunt expirate.
Dupa perioada de asteptare data trebuie sa scuturi flaconul pentru ca substanta nedizolvata sa cada pe o margine astfel incat sa se poata vedea prin transparenta probele de culoare.
Este o alga GSA si apare din cauza dezechilibrului dintre nitrati si fosfati. Ea apare in maxim o ora de la aparitia acestui dezechilibru Dispare la fel de repede daca se reface echilibrul...

LE: Testul de nitrati mi se pare suspect. Ce test utilizezi. Fa un test si la apa potabila
Ati uitat de fosfati si nu e bine. O sa vezi ca vor apare pete mici verzi pe geamuri
Bine ai venit!
Eu zic ca schimbul de 40% pe saptamana nu inseamna nimic. La discusi schimbam 100% pe zi
Atat schimb eu acum si am plantat cu niste characide carora le dau mincare foarte foarte putina.
Asta inseamna ca incarcarea biologica data de cata mancare le dai depaseste sistemul tau de filtrare biologica. Vestea buna este ca exista solutii si inca mai multe: faci schimburi de apa din ce in ce mai dese pana ajungi la formula la care micsorezi incarcatura biologica la nivelul pe suportabil de filtru; maresti filtrarea; scazi cantitatea de mancare la nivelul pe care il poate duce filtrul; combinatii din cele 3 de inainte...
ce-ti mai place sa ne fierbi cu teasingul asta
Foarte interesant. Bravos!
La un moment dat incepuse un topic cu Arduino si dupa o efervescenta s-a fasait si mie mi se pare ca cei care stiu lucreaza pe sub plapuma sa nu vada vecinul ce face poate ma insel...
Daca ai nevoie de niste cerinte despre ce ar trebui sa faca un bun controller nu ezita sa apelezi la mine, la altele din pacate nu pot decat sa te sustin moral
Inca o data felicitari si succes
trimiti un PM unui administrator sau moderator cu ce doleante ai.
Sunt controlate direct de senzorul lor de temperatura si nu se leaga de controller. Unul din ele in loc de senzor de temperatura accepta o intrare PWM, dar ar trebui sa stie Storm-ul nostru sa dimeze in functie de temperatura, ceea ce nu stie, ca daca stia puteai sa pui direct placa trimisa de mine...
Toate dimeaza in functie de temperatura. Toate pot dima 2 ventilatoare. IN rest fel de fel de functii, mod de control al temperaturii, firma si bani.
Ce imi ceri tu este ca si cand ai spune cuiva: ce masina imi recomanzi?
Daca o sa am timp o sa mai studiez...
Incearca prin aspiratie cu furtunul in galeata si dupa ce se umple pui apa inapoi in bazin
Este ca la om: cand ti-e sete, bei apa (sau o bere, depinde de ce ai la indemana ).
Daca ai cerente de potasiu introduci potasiu. Gasesti din gama Easy Life. Plantele tale necesita si macroelemente nu numai Fier si microelemente... Si toate astea cu masura astfel incat sa ajungi la niste limite general valabile (vezi mai jos). Cand ne spui: "adaug si Ferropol simplu" nu ne spune nimic pana nu ne spui cati mg/l sau ppm adaugi la fiecare aditie.
Parametrii recomandati:
pH : 6.0 - 7.0
KH : 3 - 6 degrees
GH : 2 - 8 degrees
NO3 : 5 - 15 ppm
PO4 : 0.5 - 2.0 ppm
Fe : 0.2 - 0.7 ppm
K : 10 - 30 ppm
Si sa va dau o tema de cercetare pentru cei care vor sa cumpere Fan Controllere specializate si gata facute "de firma" iata niste exemple:
http://www.tme.eu/ro/details/012d440-f/unitati-de-control/control-resources-incorporated/#
http://www.tme.eu/ro/details/018w135-f/unitati-de-control/control-resources-incorporated/#
http://www.tme.eu/ro/details/042d440-f/unitati-de-control/control-resources-incorporated/#
http://ro.farnell.com/ebm-papst/cdc122055uc-f/dc-fan-controller-12v-oc-alarm/dp/1781491

Unele dintre ele au si control PWM, toate duc minim 3 ventilatoare, au si alarma care poate fi adaptata usor sa actioneze un releu care sa intrerupa alimentarea lampii cand se depaseste temperatura de alarma, unele au iesire speciala de releu. Unele au senzor integrat sau extern, altele necesita senzor special cumparat separat. TOATE necesita bani

@Arhitectul: cand s-a facut cursul la ICPPAM Galati, aveam acolo un colectiv care lucra deja proiectare asistata cu programe facute de noi in Fortran si rulau pe Coral. Am scris programe in Fortran care desenau linii, cercuri, etc. iar afisarea se facea pe terminale: DAF-uri Nici nu ma gandesc cata matematica se facea pentru un zoom (matrici si vectori de te lua ameteala). Am si acum o carte scoasa in 100 de exemplare cu matematica in reprezentarea grafica. Acum tragi cu mouse-ul si vizualizezi rezultatul Problema mare a fost ca Centrul de Calcul sa predea controlul la proiectant - simteau ca pierd controlul si asta a dus la o respingere totala si un boicot a noilor tehnologii Dupa 1992 s-a dat liber la 386 dar a ramas sub control Cocom 486 pana au aparut primele pentiumuri... Sia cum daca vrei sa cumperi niste supercomputere din SUA trebuie sa dai cu subsemnatul la ce le utilizezi...

Astia sunt, de la ei am luat eu Cablu inox 1.5mm, mufe de capat, scripeti, inele etc. Am comparat anul trecut si am iesit mai ieftin decat daca as fi cumparat un kit de suspendat lampa.

@gmanea - uite ce cautat poti sa ajungi daca vei reusi sa pui la punct montajul
Ca traductor de temperatura incearca si 3 diode puse un paralel si mai ales testeaza si cu un cablu de peste 1 m - in practica multa lume va pune traductorul in lampa si circuitul intr-o cutie cu maimutze (multumim Koala pentru terminologie ) care va sta sub bazin in stand.
Calin, Dragos - multumesc pentru aprecieri. Cat despre softuri - nu exista bun sau rau pentru ca niciunul nu rezolva toate problemele care pot apare in proiectare. Sunt unul din primii pionieri in proiectare asistata in Romania si stiu bine subiectul O tempora ce vremuri. Ca sa realizez prima retea de proiectare asistata - 17 calculatoare legate intr-o retea Novell. Ca sa aducem calculatoarele (386 cu coprocesor matematic) la nivelul anilor 1990/1991 am avut nevoie de o aprobare de la un organism Cocom (Coordinating Committee for Multilateral Export Controls) Un grup de entuziasti - Profesorul Stancescu, Radu Georgescu, Nicolae Bitoaica, arh. Mircea Ochinciuc, Claudiu Oprea, Robert Iosupescu sunt doar cativa de care imi aduc aminte ca ne intalneam intre doua mineriade si discutam despre cum putem sa impingem proiectare asistata de la teorie si concepte in viata reala (vezi atasament - originalul aici: http://media.fastgrup.ro/Hello%20CAD%20Fans%20-%2009.pdf)
Nu mai sunt de mult la punct cu ultimele aparitii dar elementele de baza ar trebui sa fie in toate aceste programe si exact asta mi-a lipsit ... trebuie sa ai la indemana ceea ce iti trebuie atunci cand iti trebuie. Si eu in 2 zile a trebuit sa rezolv problema cu ce am la indemana, printre alergaturi dupa aprovizionare, curatenie si alte activitati casnice de sarbatori
Problema cea mai mare a fost ca imi trebuia urgent un program care sa stie de tangenta unor linii/polilinii/curbe... Asa la ochi merge, dar eu am vrut sa fac un desen tehnic nu o carpeala... O sa vad cum imi rezolv aceasta problema legal pentru proiectele viitoare...

Arhitectul wrote:Daca vreti sursa de inspiratie pentru sisteme de atarnat lampi pe tiranti de inox aveti aici : http://www.jakob.com/display/JAK/Kataloge
Spor la treaba !

O sa studiez cand o sa ajung acolo si-mi fac timp. Eu am mai gasit la noi in tara piesele necesare suspendarii unor lampi pe cablu inox. Din cate tin minte am si dat detalii despre asta - o sa caut. Eu mi-am facut deasupra acvariului actual un sistem de scripeti ca sa pot ridica si cobori lampa

gmanea wrote:Pentru controlul fan-ului eu recomand MAX6660.
Are cam tot ce trebuie:
- senzor temperatura low cost extern
- control turatie in tensiune(fara zgomot)
- output de alarma
- comunicatie i2c pentru management.
Este cam 4$, o sa-l comand si eu si revin cu rezultatele.

Asta este cea mai buna abordare pe care o asteptam: caut, testez si va spun ce a iesit Hmmm sa vedem daca reusesti si o legatura cu un calculator/cntroller ca el stie
Eu am incercat cu integratul specializat TC642B dar nu a mers...

Lipeste-o pe geam la jumatatea inaltimii coloanei de apa. Apasa bine sa se lipeasca. In substrat nu o sa o caute si va fi doar mancare pentru melci...
Nu este terminata. O sa-i fac si sistemul de suspendare cu toate ca ea va sta in capac. Asteptam aceaste placi. Cele 4 suporturi pentru cablu se vor prinde propriu-zis de cadrul interior care sustine totul (vezi pozele anterioare cand cadrul nu era acoperit).
si alte modele, unul este al lui Luc7777

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: