| Message |
|
|
|
am vazut poza, multumesc. La shrimpi nu-i atat de simplu. Ei au niste conditii mai deosebite de crestere. Oricum eu voi lasa spatiu suficient de mult in spate si laterale ca sa pot modifica cate ceva in functie de probleme si rezolvari. La fel si standul e gandit si facut in asa fel incat sa poata fi mutat sau modificat pe inaltime, daca situatia o cere
|
 |
|
|
|
multumesc. Eu voi face filtrarea in trei etape: filtru de substrat cu rol de a circula apa prin substrat, in el voi pune bio-rio si al treilea este clasicul burete bolborositor. Deci apa va fi trasa prin substrat in jos, acolo o asteapta 1 cm de bio-rio pe toata suprafata fundului( filtrul de substrat va face despartirea intre substratul propriuzis si bio-rio), va fi ridicata si depusa din nou in bazin. In plus buretele bolborositor isi va face datoria. Si eu ma gandesc deja la un dezumidificator, dar sa vedem mai inatai care va fi umiditatea
|
 |
|
|
Multumesc baieti! Ce e interesant e ca la un proiect nu esti niciodata singur. Foarte multi contribuie cu voia lor direct sau indirect. Ca sa poti desfasura asa ceva te bazezi de cele mai multe ori pe experienta celorlalti. Tu esti cel care invata si experimenteaza, dar ca sa ajungi aici citesti aventurile celorlalti, cu bune si rele. Mereu te intrebi cum sa faci asta sau aia, si daca tie nu iti vine nici o idee ta uiti si te inspiri din din insemnarile celorlalti. Asa ca inca odata multumesc celor care isi tin aceste jurnale si de la care invatam si noi ceilalti
|
 |
|
|
|
tocmai am terminat de slefuit. Acum urmeaza curatarea geamurilor si izolarea lor. Nu bag co2. Voi folosi diverse solutii de la caz la caz. Shrimpii sunt si cu ph mare dar si mic
|
 |
|
|
|
Sa fie Sandu! Multumesc. In mare am gandit cam tot. Mai sunt probleme legate de schimbarea apei, intretinerea parametrilor, etc. Cred ca de fapt asta e partea cea mai usoara-pregatitul standului. Batalia va incepe cu cresterea shrimpilor. Vreau maine sa incep lipirea acvariilor ca sa fie gata cam cand vine si standul. Am luat filtrele de substrat, astept sa vina bio-rio pentru filtre. In filtrul de substrat voi pune bio rio. Filtrul e resun, o combinatie de piese aduse de mine la dimensiunea pe care am vrut-o. In cm de filtru voi pune o "patura "de bio rio ca sa se formeze bacterii si acolo. Substratul se va imparti intre caridine si neocaridine. Unele acvarii vor avea roca vulcanica neagra si altele red bee sand. Voi posta tot ceea ce fac, pentruca stii cum este: cu cat mai multe idei cu atat va iesi mai bine
|
 |
|
|
|
alte poze cu "masa" mea de lucru
|
 |
|
|
|
intr-o pauza de lucru, cateva poze din atelier. Ieri am luat sticla si m-am apucat sa o slefuiesc. Cantuirea ma costa mai mult decat sticla insasi, asa ca m-am apucat eu de slefuit
|
 |
|
|
|
cantul reprezinta slefuirea mecanica( la aparat specializat, nu la mana) a sticlei pe margine. Ea asigura o lipire performanta si poate elimina imperfectiunile de taiere ale sticlei
|
 |
|
|
|
preturile de azi la Cristal-Brad:
Geam clar 4mm = 30,00 lei/mp
Cant geam 4mm = 6,00 lei/ml
Geam clar 6mm = 48,00 lei/mp
Cant geam 6mm = 8,00 lei/ml
Geam clar de 8mm =74,99 lei/mp
Cant geam 8mm = 11,00 lei/ml
Geam clar de 10mm =90,00 lei/mp
Cant geam 10mm = 13,00 lei/ml
Geam clar de 12mm =30 euro+tva /mp
Cant geam 12mm = 3 euro+tva /ml
Preturile in lei sunt cu TVA.
|
 |
|
|
|
sticla de 10 la dimensiunile tale te costa 250-300 ron, asta fara cantuire. Cu cantuire undeva la 500 ron. Eu ma duc azi la cristal brad, ma interesez exact si iti spun. La asta se adauga siliconul si mana de lucru
|
 |
|
|
descarca-ti fisierul asta in pc. Vei avea nevoie de el si gasesti multe informatii despre plante acolo
https://docs.google.com/file/d/0B9PvzP_WUPJDVnRTZWtEb3NYTmM/edit?pli=1
|
 |
|
|
|
ca sa nu te incurce partea de sus din plastic de la ventuza, poti sa o scoti si sa gauresti ventuza ( ca un piercing) cu un cui inrosit. Prin gaura facuta bagi ata, sau mai bine fir de guta. Daca ventuzele nu stau lipite, le poti lipi tu cu silicon
|
 |
|
|
|
sunt ok mai putin ultima care are niste cerinte un pic mai sus decat celelalte
|
 |
|
|
|
deja sunt puse pe hartie. Maine ma duc sa dau comanda de sticla. Am un plan de bataie cam in tot ce fac. Am facut o forma mai intersanta la acvariu pentruca este prevazut pentru mentenanta, aerisire, alimentare si cat de cat anticondens. Ramane sa vedem in viitor cat de practic este tot ce gandesc eu acum
|
 |
|
|
|
vezi tu, te-a pus naiba sa te muti. Aici te duceai la marginea orasului si bagai in alambic buturugile astea ale tale la fiert si rezolvai problema, ca au baietii ce butoaie vrei tu. Basca ca mai beai si cu ei o tuica acolo pana iesea zama din lemne
|
 |
|
|
|
multumesc. Din fericire pentru mine am o camera mare, mare doar pentru asta, iar pentru acvarii gandesc deja capace de sticla
|
 |
|
|
|
la noi se cumpara si la kg sau la pungi de 5 kg la magasinele de cartier de constructii
|
 |
|
|
|
nu stiu cum arata buturuga ta, dar daca este una care"nu vrea sa se dea la fund" se poate gauri, umple gaura cu ciment si sa vezi ce bine se aseaza pe urma. E o practica foarte des intalnita cu buturugile incapatanate. Problema este: unde dai gaura si ce posibilitati ai de schimbare a pozitiei buturugii, daca vrei sa o mai pui si altfel
|
 |
|
|
|
mai inatai verifica apa ca sa stii daca ai nevoie de pietre calcaroase, sau doar de pietre. Pe urma vorbim
|
 |
|
|
|
da, acum arata mult mai bine. Intrebarea este cat din pietrele de acolo sunt benefice pestilor. Sa faci teste de apa ca sa stii cum stai
|
 |
|
|