[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Lucian
Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Akaiu07 wrote:Domul Koala vad ca nu te lasi nicidecum..deja ai trecut la marine...esti tare!

koala wrote:Bah, pe unde 'reaku ai fost toti anii astia?... si, ce e cu vechiul user?

Userul ezista daca ai uitat parola o resetam si o schimbi la prima logare
Bun venit!
Se pare ca a inceput "marea miscare a crevetilor"
Ma refer la toata lumea care posteaza la noi pe forum.
Daca aveti o lista cu sursele (nume persoana si/sau link/carte/etc.) trimitetimi-le mie prin PM si la ce post se refera si editez eu postul si le pun.
Bogdan, nu stiu cum face Picasa smilie Vezi ca sunt programe care pastreaza originalul si toate prelucrarile le face pe o clona. Unele pastreaza originalul in radacina si face un folder unde pune pozele prelucrate altele muta originalul intr-un folder si in radacina este poza prelucrata (ACDSee). Daca este asa se poate ca tu sa fi pus tot originalul iar poza prelucrata sa fie intr-un folder. Am vazut si programe care pastrau watermark-ul separat de poza originala intr-un fisier si wier-ul le suprapunea...
scorpionul wrote:Cu mare placere alex08. Am gasit aceste poze pe net si mi se par exceptionale, de aceea le-am postat. Ele au fost facute de catre Stefan Rauwolf Germania, si conform locului oficial in care au fost oferite publicului se specifica"Download-uri si copii ale acestor pagini sunt permise doar pentru uz non-comercial privat. " categorie in care cred ca ne incadram si noi

Am rugamintea sa trecem sursa imediat dupa citat/poza sau la sfarsitul postului

In rest felicitari pentru initiativa si sustinere smilie
Severus wrote:Ti-am trimis un PM.

Poti sa spui in clar sa stie toata lumea
...Doar daca nu ai tu firma care vinde aceste benzi de led-uri si vrei sa iti faci reclama, dar chiar si asa daca faci un discount pentru toti forumistii vei avea voie
Interfereaza frecventa de dimare cu cadenta cadrelor. Incearca filmare 24, 25, 30 sau 48/50/60 cadre/s
Am sosit
Pentru ce ai tu nevoie iti recomand prima varianta de la ultrafiltrare (cea la care te-ai oprit si tu). Merita diferenta de pret deoarece filtrul de Sterasyl va face ca membrana de ultrafiltrare sa dureze mult mai mult. Filtrul de sterasyl se spala mecanic, pe cand membrana de ultrafiltrare se colmateaza si nu mai da randament asa ca cu cat ajunge la ea o apa mai filtrata cu atat ea este protejata si trebuie schimbata mult mai rar.
Observatii:
- Orice filtrare mai buna decat filtrarea cu Sterasyl (unde intra si membranele de ultrafiltrare si osmoza) elimina sulfatul de aluminiu (si nu numai ).
- Cinstit pentru aplicatia ta nu ai nevoie de ultrafiltrare si parerea mea este ca doar filtraul de Sterasyl este de ajuns...
- Daca o vei utiliza doar pentru acvaristica cere sa-ti faca un pret fara robinet (mai scazi vreo 50 lei)
- este util sa ceri sa-ti puna doi robineti si sa-ti faca un sistem de by-pass a membranei de ultrafiltrare (vei avea momente in care vei dori un debit un pic mai mare si nu ai nevoie de ultrafiltrare). Se poate face si ulterior daca ai fitingaraia care iti trebuie.
- uita-te ce racord ai in locul unde inserezi cupla data de ei (poti sa le ceri cuple de alte dimensiuni decat 1/2") sau sa iti cumperi tu fitingaraia care iti trebuie sa faci trecerea
- asteapta-te la un debit mic - doar un pic mai bun ca cel al unei instalatii de osmoza (de fapt ultrafiltrarea este un filtru identic cu cel de osmoza numai ca membrana este mai permisiva) si asteapta-te la pierderi de apa identice cu cale ale osmozei (membrana de ultrafiltrare este cu spalare)...
- Vezi ca preturile sunt fara TVA
Sub caseta de editare text ai un buton care se numeste "Attachments". Daca apesi pe el apare un buton "Browse..." pe care apesi si va apare fereastra de selectie a unei poze de pe calculator (dimensiunea maxima, lungime sau inaltime, sa fie de 1200 pixeli), dupa ce ai selectat-o apesi pe butonul "Open", se pot atasa pana la 5 poze (apasand succesiv pe butonul "Add another file"). Cand ai terminat de selectat fisierele si de editat textul se apasa normal butonul Submit.
Atentie, pozele atasate unui post se vor afisa la sfarsitul textului. Se pot atasa poze postate pe alte site-uri care permit copierea link-ului pozei dand click dreapta pe poza si selectand "Copy Link" dupa care exact ce ai facut tu cu poza...
mai intai sa ajungi la 15ppm NO3 si de aici incepi sa testezi cat trebuie sa schimbi ca sa pastrezi aceasta valoare. In timp se va schimba "formula" deoarece acvariul evolueaza si aceste valori se schimba...
Colegul nostru alexos si-a schimbat nickname-ul si devine Alexandru Bazavan
Seachem Flourish contine nitrati si fosfati, in cantitate mica dar exista
Nu inteleg ce intelegi prin "macro din EI" si in alt loc iar ai spus "Daca adaug Macro/Micro EI"
Daca ai melci multi inseamna ca dai foarte multa mancare si de aici incepe totul...
Conteaza si de la cat ai plecat. Ai adaugat 0,6ppm Fe + ce fier mai contin si picaturile de Ferropol 24...
Fa schimbul de apa si redu la jumatate aditia de fier. Mai vedem peste o saptamana.
schimba testele
Cu cat sectiunea de iesire este mai mare cu atat viteza apei care iese va fi mai mica... Deci poti sa incerci pe iesire cu un simplu cot, sau cu un cot cu gura palnie (gen lily-pipe), sau cu un spray bar lung cu gauri mari si chiar cu capacul de capat scos, poti sa pui cele doua iesiri ale filtrelor fata in fata...
Nu exista o solutie unica si infailibila
maryusdv8 wrote:(lumina a fost aprinsa doar pentru foto)

Si plantele ce zice???
mihai2000 wrote:H-urile merg pana la 36V.
Sursele de la ei sunt mai scumpe cu 50 ron decat la Conexelectonic

Da, H-urile se pot alimenta si la 36V dar nu este tensiunea maxima si sa nu greseasca careva si sa alimenteze L-urile la 48V mai jos aveti sursele de informatii si tensiunile de alimentare corecte
Mean Well LDD-L Tensiunea de intrare 9-36V Sursa: http://www.meanwell.com/search/LDD-L/LDD-L-spec.pdf
Mean Well LDD-H Tensiunea de alimentare 9-56V Sursa: http://www.meanwell.com/search/LDD-H/LDD-H-spec.pdf

Seria L avand o tensiune de alimentare mai mica atunci cand se pun pe aceiasi placa LDD-uri H si L se va alimenta dintr-o sursa care debiteaza 36V ...

Eu cumpar curent de la Conexelectronic dar stocul lor in materie de surse de tensiune mare (48V) este la pamanat si legatura cu ei este dezastruoasa Am primit raspuns la un mail dupa o saptamana timp in care primisem marfa din Polonia prin TME
Tot de la ei poti sa cumperi sursele
Nu combinati LDD-uri L cu H doar daca limitati alimentarea la max 35V. LDD H merg pana in 56V pe langa L-uri care au limita mult mai jos (si de aceea pot scoate 1500mA)...
Sa fiti sanatosi si sa te bucuri de familie!
asa ai vrut dar avea doar un [/img] si oricum nu s-ar fi vazut cu https:// - trebuie pus ca si nesecurizat http://
...si NO3 100
Ar trebui sa fie 10-30ppm. Incepe sa faci schimburi mici de apa zilnice pana ajungi la valorile de mai sus (mai faci un test peste cateva zile)...
Nu mai vorbesc de valoarea NO2 la care ar trebui sa refaci testul...

Forum Index » Profile for Lucian » Messages posted by Lucian
Go to: