Message |
|
Iliescu Mihai Ulmis wrote:
Gabi C wrote:
La buretele grosier din antecamera de prefiltrare nu as renunta.
De ce ?
Pai spatiul ocupat de el nu este foarte mare si e util - retine bucati de plante , chestii mai grosiere care intra in canistra .
Skija - testul de fier nu il consider elocvent . Am 0,2 ppm dupa ce fertilizez sii tot atit si dupa 2 zile . PO4 este in jur de 0,5-0,6 ppm dupa ferilizare , iar dupa 48 de ore tinde spre 0. NO3 este in jur de 25 ppm dupa fertilizare ( asta dupa testul tetra ).
Ieri am luat si locatarii. Din pacate nu am gasit ce mi-a recomandat Batman. Am fost tare incintat de paracheirodon simulans - aratau tare tare fain . Era si lumina mai slaba si dunga albastra stralucea fantastic. La mine nu arat aasa grozav inca . Altfel sint dragalasi tare si foarte vioi . Foarte greu de prins in poza . Am luat 27 de bucati . Am luat si niste trichopsis pumila .
[list]
|
 |
|
Iliescu Mihai Ulmis wrote:Gabi, dar de ce nu renunti la bureti de tot si lasi doar medii bio ? Eu asa am facut in ambele filtre (pt ca sunt tare puturos) din ianuarie si am umblat la eheim 2217 in iunie dupa 6 luni dar erau curate mediile, drept pt care in jbl e1501 nu am mai umblat si face 10 luni pe 3 octombrie, iar apa pe care o scoate e cristal. In ambele am doar bio rio si matrix. E drept ca in jbl, in nisele de pe margine din sertarul 4 (ala cel mai de sus) am lasat buretii pt ca plecau mediile din ele.
La buretele grosier din antecamera de prefiltrare nu as renunta. La perlon poate voi renunta . Oricum in rest ambele sertare ale canistrei sint pline cu eheim substrat pro.
MihaiF am sera pentru fier , JBL pentru PO4 si Tetra pentru nitrati . In rest nu am alte teste , exceptie testul permanent pentru CO2.
|
 |
|
Am inteles acum la ce faceai referire Silviu.
Umblind la canistra am orientat o idee mai jos out ul . Nu mai am valurire asa puternica la suprafata apei . Rezultatul : perlare serioasa in bazin. Am inceput sa am si ceva alge . Cred ca testul de fier e expirat si am dozat mai mult decit era cazul .
Pun si o poza cu un detaliu de pearling .
[/img] 
|
 |
|
Batman arata tare fain bazinul !
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Cand ajung in Kurlanda (nachste woche, montag) iti fac o schema cu un prefiltru extern.
Nu strica aspectul cu bureti 
Ok, danke sehr !
Silviu ideea e sa nu prea umblu in canistra ....
|
 |
|
Cu toti piticii care ii am pe creier de a nu vedea bureti si acareturi in bazin o sa-mi iau un burete sa-l pun pe In ul de la filtru . Am curatat canistra in seara asta si era jale inauntru . Si perlonul si buretele grosier din camera de prefiltrare erau imbicsite rau .
|
 |
|
Ja, es geht !
Am luat de la Dennerle o crypto kompakt . O plantez in zonele mai umbrite .
|
 |
|
Batman arata super pestii aia.... Stau acu si îmi storc creierii daca i am vazut aici prin petshopuri....
|
 |
|
Wow! Super poza !
|
 |
|
Multumesc mult Artur. Dr abia astept sa se intinda plantele cum trebuie sa mai fac ceva close upuri. Zilele astea voi lua si pestii. Inca nu stiu exact ce. Mi ar placea la maxim niste gupi fullred. Nu stiu daca s ar integra bine cu scapele.
|
 |
|
Excelent arata.
|
 |
|
MihaiF wrote:Tu 1 ml la 10 l este foarte mult.
Nu stiu ce sa cred.
Eu zic ca nu e mult. E chiar putin. Eu daca as baga numai NPK as baga minim 16-18 ml la 2 zile. Asta la un bazin de 120l brut.
|
 |
|
sclau89 wrote:Unii din ai nostri te intrebau daca nu vrei si vreun caras, doi, acolo, sa nu se plictiseasca crevetii singuri!
Ar fi o treaba.
Am prins acum seara o chestie care mi-a placut .  Poza e simpla dar cred ca merita totusi postata.
[/img]
|
 |
|
Ce pot sa zic ca esti un maaare zgircit la poze.  Acvariul arata foarte fain. Ai putea posta mai des.
|
 |
|
Multumesc tare !
Sa vad cum evolueaza ludwigia arcuata . Daca ramine mai " rasfirata" asa cred ca o voi grupa in zona de mijloc si am sa adaug rotala grun pe margini. Dar ramine de vazut asta .
Nemtii astia-s de groaza . Am fost ieri la un petshop care e cam la 18 km de mine ( undeva mai in nordul orasului ). Au cei mai frumosi si ingrijiti pesti. Am uitat sa iau bani la mine si nu aveam decit vreo 8 heuroi . Am mers cu gindu sa iau niste trichopsis pumila ( am planarii in bazin ). Ajung acolo ii zic la tip care e si patronu magazinului ca vreau de aia dar nu am bani decit de 2 . Ala zice doar 2 nu iti dau ! Te duci acasa iei restu de bani vii si iei minim 5 ca altfel sint tristi ori nu iei nimic. Bai si nu a vrut sa mi dea. Zic vin in alta zi si mai iau 3 bucati . Zice tipu : nu! daca nu vii ?
Ok zic si vazusem gurami de miere varietatea aia rosietica (aratau demential) si zic iau 2 si ii pun in nano . Tipu zice nu-ti dau ca ai zis ca ai creveti . Pai zic ii pun in nano . Si el : pai daca ii pui in acvariul cu creveti ? Eu de unde stiu ca nu faci asa ? Si m-a lasat cu ochii in soare . Si m-am ales doar cu uitatul .
Pina una alta cred ca am sa ramin cu programul de lumina la 7 ore cit e acum . Mi se pare foarte ok .
|
 |
|
Silviu o idee pentru proiectul cu paludariul . Mi se pare super fain conceptul asta :
https://www.youtube.com/watch?v=11t8LwUL0Nc
|
 |
|
Pai eu zic ca in primul rind trebuie sa rezolvi cu PO4. Apoi urci si NO3 . De ce sa scapi de sub control ? Dozezi in etape si faci teste .
|
 |
|
Mihai valorile care le ai la PO4 si NO3 sint foarte mici . Plantele sufera. Eu de exemplu folosesc NPK booster de la Dennerle cu suplimentare de PO4 si NO 3 de la EA.
Incerc sa tin PO4 peste 0,6 ppm iar NO3 peste 15 ppm.
|
 |
|
Si inca un detaliu.
[/img] 
|
 |
|
Multumesc Batman ! Esti un domn. Ma flatezi .  . Sper sa ajunga pe final setupul exact cum mi-am dorit . Poze cu el cred ca mai pun in 2 saptamini asa sa se vada o evolutie de la precedenta poza. Oricum in realitate arata si mai frumos . Ce ma bucura cel mai tare ca este extrem de curat sa zic asa , fara alge .
Mai pun 2 closeupuri . Nu sint ceva spectaculos dar mi-au placut ca si mood sa zic asa.
[/img]
|
 |
|