In vara aceasta m-am decis, dupa disparitia Goby-ului Puelaris, sa scot viermele (Eunicide) care credeam eu ca are max 3-4 cm...
Dupa ce am spart in toiul noptii piatra vie acvariul meu arata asa:
dar dupa o mica reamenajare:
Aceasta este forma actuala a bazinului meu.
Dupa vanatoarea viermelui am facut o greseala.. am oprit robinetul ce alimenteaza cele 2 reactoare de matrix si aceastea au stat cu apa in ele dar fara nici o recirculare prin ele timp de ~7 zile..
Nu mi-am dat seama de acest lucru decat dupa ce au inceput sa apara cateva diatome pe nisip.. in momentul acela am dat drumul din instinct la reactoare dar nu m-am gandit pe moment ca poate e imputita apa din reactoare.. intradevar avea un miros dar dupa 1 minut de functionare mi-am zis ca nu mai are sens sa sa opesc si sa spal matrix-ul.. asa ca l-am lasat sa fuctioneze in continuare (pana in ziua de azi).. au trecut aproape 2 luni si incep sa se retraga diatomele de la sine. Coralii moi nu au avut de suferit, doar milka a piedut din tesut dar a pierdut odata cu scaderea temperatuii de la 26 la 24.. nu stiu pe ce sa dau vina acum..
Schimburile de apa l-am facut ca deobicei saptamanal 15L ~10% din volum.
In rest bazinul se prezinta bine, sigurul "chin" il am cu noul venit Strigata care refuza mancarea de orice fel.. il am de pe data de 10.10.2014 cand dupa 2 ore de la aclimatizare incepuse sa scormone prin nisip. A 2-a zi am incercat sa ii dau de manacare, artemie, fulgi, granule nlf, crevete congelat, granule grotech, nimic.. ii pun mancare fix pe buze si o sufla asa la aroganta.. prin nisip nu mai scormone, a slabit dar noaptea in vad intotand la suprafata chiar, ziua sta asa in deriva..
Aveti idee ce sa-i dau sa manance... ?
PS: am vb si la pet shop-ul de unde l-am luat si acolo cica manca granule..