| Message |
|
|
|
Si ajungem la vechea problema:combinatia ideala dintre lumina/fertilizare/calitate apa.Probabil aici trebuie cautat raspunsul.
|
 |
|
|
Merge si hrana aia der trebuie lasata la inmuiat in prealabil.Neonii sunt pestisori destul de sensibili ,greu sa treci de "ciclare" fara pierderi.Sunt multe de invatat,eu zic sa iei la rand tot ce tine de "incepatori",si mai ales ciclul azotului.
Se pot creste cateva plante nepretentioase si asa,incearca echinodorusi,criptocorine si pune ceva fertilizant solid la radacini.
Pesti de card mai sunt destui,de ex:rasbora,rodhostomus,etc, dar cred ca ar trebui sa astepti ciclarea mai intai...intre timp documenteazate,acvaristca se face cu muuulta rabdare
Ochiometric cred ca ai 130-150 litri
|
 |
|
|
E buna si necesara!!! 
|
 |
|
|
Nu se poate sa nu mai intre acolo inca un tub,lipesti niste suporti pe capac...toti am adus modificari acvariilor cumparate din comert.Doua tuburi Osram Fluora ar fi un inceput,lumina va fi un pic rozie,chiar ce vor plantele,865-urile sunt de 6500K,cool day light,cantitatea de lumina mai mare,dar mai putin "rosu" in spectru.
Nu te da batut usor ,bricoleaza si vei avea satisfactii.La fel zic sa te gandesti la CO2,macar o "bomba" de inceput,efectul va fi pe masura.Sunt ok fertilizantii de la JBL in combinatie ambele Ferropol +24 drops,nu vei fi dezamagit si va trebui sa postezi la "donatii"saptamanal sa mai scapi de surplusul de plante 
|
 |
|
|
Daca bagi pompa tot mai jos se incetineste cantitatea de aer.Daca vrei aerare cu piatra ,iti trebuie o pompa de aer,furtun si o piatra 
|
 |
|
|
Hai mai repede sa vedem apa in sticla!si parroti inauntru 
|
 |
|
|
|
De aprins se aprinde,dar iti va distruge mai repede gazul din tuburi,astfel se va schimba un pic spectrul,asta pt ca tensiunile de aprindere si de lucru la T5 uri sunt mai mari...
|
 |
|
|
Alex.B wrote:Vad ca esti din Buzau. E fabrica chiar la voi in oras, mai ieftin ca acolo nu gasesti , decat una sh. Garantat
Da instinctor cu CO2 G9 2kg,da trebuie schimbat capul cu unul cu robinet ca ala cu parghie scapa
|
 |
|
|
Da se pot tine cu majoritatea pestilor de apa dulce,nu sunt pretentiosi(in niste limite,e drept  ),ideal de tinut in grupuri 5-6bc
|
 |
|
|
|
Cu un grad de puritate mai mare este CO2 ul alimentar,de unde il incarci nu stiu,intreaba la cei cu...sifoane...daca mai exista...
|
 |
|
|
|
Fi si tu mai explicit,ca e destul de varza ce intrebi
|
 |
|
|
|
Fara probleme ,tine,darrrr exista totusi un dar,pentru ca vad in foto ca vrei sa o pui pe parchet ar fi bune niste talpi mai late in capul picioarelor,sa nu ai srpriza ca se lasa o lama de parchet
|
 |
|
|
Mare rugaminte la voi cei ce stiti ce inseamna microbul "plantatelor",am un setup nou si n-am gazoane,belea mare!Cumpar aceste plante chiar si in cantitate mica,numai sa fie ceva!!!  multumesc de intelegere!
|
 |
|
|
Chiar ai culori frumoase acolo,armonie ce mai! 
|
 |
|
|
|
Eleocharis Parvula,Hemianthus Cuba,Marsilea Hirsuta,mossuri,Riccia Fluitanas mai putin cred Glossostigma Elatinoides,asta are necesar mai mare de lumina
|
 |
|
|
mihaidinu wrote:Din pacate nici aici nu au avut cablul de 0.5 ... Insa au avut niste "pini" in care bagi firele si apoi strangi cu un patent.
In cele din urma am reusit sa termin, cu greu, instalatia pentru T8.
Pinii aceia natural trebuie sertizati cu un cleste de sertizat pe dimensiune,cred ca stransi cu patentul iti va fi greu sa-i bagi in rigleta aceea fina de la drosele electronice pt T5
Tuburile alese sunt foarte bune
|
 |
|
|
Ha! Daca ai pat dublu numai bine ajungi cu acvariul pe la 700l 
|
 |
|
|
Tuburile 865 au 6500K suficient de "reci" au mult albastru,asa ca complementar ar trebui ales ceva gen 3000K adica warm white si ma refer aici la 830 care are mai mult rosu iar plantele sigur vor fi multumite.
Nu cred are legatura diferenta de pret la cele 2 firme cu calitatea lor.
Cantitatea de lumina este suficienta asa cum o ai prevazuta,sigur nu te vei adresa plantelor cu lumina"very high".Tine cont ca odata cu cresterea intensitatii luminoase trebuie sa ai si o fertilizare pe masura.Invata sa cresti plante la lumina aceea, inbunatateste-ti bagajul de cunostinte in gradinarit acvatic si ai timp de modificari la lumina,in general plantele cu light requirements:very high, au si demands:very dificuld.Eu zic sa nu te grabesti si sa treci prin mai toate etapele 
|
 |
|
|
andreic wrote:Daca vorbesti de Tetrazone, da, este o problema. Si Colisa, daca poate sa prinda ceva nu se da inapoi de la papa.
Pe saracii RCS ii cam papa toti.
Corect,chiar daca nu-i papa tot ii ataca si firavi cum sunt...
|
 |
|
|
|
Melcii asasini sunt cea mai "ecologica"solutie!
|
 |
|
|