[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Araldq
Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
din cate stiu melcii sunt foarte sensibili la cantitati mici de cupru dizolvate in apa..ar putea fi o explicatie...
Un acvariu de carantine nu prea cred ca poate fi reprezentat de un borcan de 5 litri...pur si simplu in el pestii nu se vor simti ok (vezi femel de betta)..aici ar fi mica neregula.
In rest..perseverenta...si ceva rabdare..si vei vedea ca nu e chiar atat de greu..
Sunt stresati de ceva...asta e clar.
Daca vrei sa ii ti in conditii normale..pai ...un acvariu..cel mai mare pe care ti-l permiti, si de minimi 250-300 pt o pereche matura (cu baza mai mare, inaltimea e mai putin importanta, dar nu de neglijat), o filtrare buna (minim 3-4 ori circulata apa/ora), acvariu fara scoici, substrat decent (nu nisipuri colorate), schimburi de apa la intervale regulate si cat mai des posibil...si in linii mari cam astea ar fi.
De asemenea, sa cauti sa eviti eventuale cauze de stress pt pesti, pentur ai tai in momentul de fata este in primul rand dimensiunea acvariului.
Este Ok..in cel mai rau caz le poate dezradacina, dar depinde cum sunt amplasate si cum este jetul de apa.(eventual daca pui vreuna direct in jet)
Te gandesti cam care e pozitia din care vei sta sa te relaxezi in fata lui, si in functie de ea ideea ar fi sa privesti cat mai perpendicular pe fata lui cea mai mare.(pentur a dispparea cat mai mult din distorsionari). Prea jos nu e bine, iar prea sus iar nu e bine ca te vei chinui ceva cand e vorba de plantat si alte lucrari la amenajare etc..
Nu stiu cum aspiri tu mizeria de pe fund fara sa iei nisipul pentru ca la mine uneori vine pe furtun si pietris.Oricum poate ca merge , nu am incercat niciodata deci nu stiu

daca e asa, de ce dai sfaturi?
Daca era la prima fatare femela atunci cel mai probabil a fatat undeva in jur de 10 pestisori..iar daca au scapat 3 e ok. O femela adulta poate fata si 40-50, De 100 la o femela de guppy eu personal nu a mauzit pana acum.
Clateste bine bine bine de tot nisipul ala. nu ar fi trebuit sa apelezi la clor. Ajungea sa fie foarte bine spalat
uite Ghidul Incepatorului
Pai in primul rand trebuie sa fie pereche (masculul e mai zvelt), apoi sa fie mature si sa aibe conditii...acvariul pe care il ai si le ti ar fi bun exclusiv pe perioada cat depun. Ti-ar trebui unu de minim 50 cm lungime ca sa se dezvolte, si indicat ar fi mai multe zebre ca sa ai si sanse reale de succes, apoi doar eva cunostinte (pe care le capeti usor daca vrei) si rabdare si perseverenta.
Citeste ghidul incepatorului..s-ar putea sa te ajute mult de tot.
Teoretic in jurul tuburilor cu emisie in spectrul UV se formeaza ozon. Intrebarea e..daca stie careva..difera cantitatea de ozon in functie de tipul de Uv emis sau nu?
Esti irascibil si asa nu face bine, din cate am citit ti s-a cam raspuns la intrebari...
e de la femela de xipho. Vivipariele sunt smechere..au ele un fel de punga unde acumuleaza "balauri" de la masculi si pe care ii "folosesc" la nevoie (cand nu au mascul) si in felul asta pot aparea fatari intarziate, la perioade semnificative din momentul in care au fost seaprata (literatura spune ca 6-7 fatari)

Si incrucisare intr guppy si xipho nu prea e posibila.
Vezi daca te gandest isa faci singur ce tip de lampa folosesti...cu alte cuvinte sa emita radiatii UV care au proprietati bactericide (de sterilizare).
Din cate stiu draciile astea nu se bazeaza si pe efectul benefic al ozonului care se fromeaza in jurul lampii? (sau le incurc?)
putin probabil sa moara un peste de foame..era slab rau ca sa zici asta? si daca mananca odata la 2 zile, tot mananca ceva...
De batranete iar nu se prea poate..sunt pesti care traiesc destul de mult (eu am unii de vreo 6-7 ani deja si sunt bine mersi)
Probabil vreo boala, daca nu s-a extins si la altii..poate o ocluzie intestinala, vreo tumora..chestii interne.
La cat m-a batut omul la cap...sa stii ca are putere de convingere...da..sunt interesat..nah, ca am zis-o! :-)
eu trec peste faptul ca sunt incompatibile cu acvariu (termic, chimic fizic etc) si spun atat: o sa iti dezradacineze plantele..ca se misca si fac dare in nisip.
Asta asa, ca un argument in plus (sincer nici nu am stat sa citesc toate posturile si daca a mai fost spus imi cer scuze)
pot fi chironomide? cat de lungi sunt?
si eu sper sa nu fie toti de acelasi sex..macar 2 sa fie diferiti de restu....

Forum Index » Profile for Araldq » Messages posted by Araldq
Go to: