[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: rares728
Forum Index » Profile for rares728 » Messages posted by rares728
Message
Nu am spus ca sunt inafara limitelor, si nici nu am precipitare. Preventiv, am si Mg la limita maximala (~1500).
Diferenta de consum (~25%) 5,0±0.5 per 1dKH partial poate sa fie explicata prin surplus de Sr si Mg, sau impuritati, deoarece am folosit clorura grad alimentar (heptahidratata) cu concentratie 75-78.5%, dar nu cred ca astea ar fi problemele mele, ci, inconstanta. Asta nu-mi explic ... de altfel am si intrebat aici pe forum care sunt consumatorii de alcalinitate.

De asemenea, determinarile noastre nu sunt precise cand ne bazam corelarea valorica cu schimbarea de nuanta de culoare, la testele Salifert ma refer. Chiar si Hanna poate avea abateri de pana la 10% si un bias de 5% ( niste comparatii facute de mine in regim de amator cu echipamente certificate la servici).

Un ex.: eu obisnuiesc sa masor alcalinitatea la ora 23.45, cu 15 min. inainte de ora programata pt dozare. La acest moment am cea mai mare diferenta intre echivalenta teoretica a consumurilor. Daca masor la ora 12.15 am cea mai mica variatie intre consumuri. Asta pentru ca de la 12 la 24 consumul este cam de 0.4dKH

La toate astea trebuie avut in vedere valorile in echilibru pentru Ca si dKH, pentru ca reactia (si implicit consumul) sa fie corecte si stabile. De ex. la 8dKH corespunde un nivel de Ca de 420ppm (aprox. poate o idee mai putin cu 2,3ppm). Daca Ca este sub valoarea corespondenta de echilibru, atunci se va consuma mai lent dKH . La bazinele cu alcalinitate mare, 10-12dKH si Ca la 380ppm e de asteptat un consum mai mare de Mg si Sr (nu am inteles bine explicatia, insa am luat de bune rezultatele)

Cam acestea sunt experientele mele si mentionez acestea pentru a evidentia ca o abatere de la teorie nu-mi pare o problema mare, dar variatiile, da.

Intrebarea ta o consider interesanta si voi urmari topicul. Sunt curios in ce conditii au obtinut colegii nostri un sistem echilibrat, stabil si evident, care sunt consumurile.
Salut,

Asa ar trebui sa fie, dar la mine nu s-a verificat. In celelalte articole ale lui Randy Holmes mai sunt si alte detalii legate de reactiile chimice intalnite in acvariu. Senzatia mea (puternica) este ca mai am consumator de Kh inafara de reactia de baza: CaCl2 + 2 NaHCO3 = CO2 + CaCO3 + H2O + 2 NaCl.
Consumul de alcalinitate datorat NO3 nu cred ca are influenta: este un proces temporar si fara impact la nivelul uzual de nutrienti (constant sub max.10ppm)
Mai este si infuenta PH-ului ...

Deci, teoretic ar trebui sa fie cum spui. La mine, nu inteleg inca motivele, din socoteli imi iasa un consum de 5±0.5ppm Ca echivalent consum 1dKH.


Hmmmm.... Discutiile sunt incepute ... Proiectul se schimba la fiecare saptamana . Daca prioritatile actuale vor permite mai mult spatiu si timp, atunci, la vara, voi incepe un nou bazin, evident .... mai mare si altfel structurat. Cel putin partea de sump vreau sa o fac diferita.

Pana atunci trebuie sa rezolv cu stabilitatea (consum inconstant de KH), lumina inca nu e ce mi-am dorit, testele pt microelemente, ....

Mai sunt multe, foarte multe de invatat si experimentat
Incerc diferite setari pentru poze, in special cu blitz-ul, asa ca voi mai posta cand voi mai avea timp ...

Sugestii si idei pentru setari aparat foto/lentile ? Filtre ?

Cele mai bune rezultate le-am obtinut cu CPL si Warm-up + WB la10000K, trepied, dar cu expunere lenta, improprie pentru subiecte in miscare ...
Multumesc
Ansamblu
Un rosu cu de toate
Un curios
.
Si mai mult galben ...
Galben / albastru
Multumesc de amabilitate ... Inca testez ... culori si setari
Culori
Rosu in Blue moon:
Pe inserat:
Salut,

Valenciennea puellaris sau murallis - sunt mai harnici, dar pot sa-si fac un obicei din a acoperi orice coral asezi pe nisip.

Da, se descurca si cu 1-2mm.

Daca are unde sa-si faca o pestera se va adaptra si la 60x50 cm. Oricum, hrana de baza va fi cea oferita comun pestilor, nu filtrarea nisipului
Imi place. Bravo.

Aditiile DYI cred ca sunt foarte OK, atat timp cat le completezi si cu microelemente. Un Ph de 8, seara, este bun, dar daca vrei sa-l cresti poti folosi var sodat (Intersorb) ca CO2 scrubber, sau Carbonat de sodiu (ridica la fel KH ca si Bicarbonatul). La sarea Epsom poti adauga si sare Nigari, raportul corect este de 3/5 - astfel pastrezi procentul corect de S in apa.
Atunci din pdv tehnic ar fi chiar ok, matricea led ramane in interior si este protejat de lupa, iar radiatorul si ventilatorul raman inafara acvariului si nu vor incalzi apa.
Trebuie doar sa gasesti matricile led potrivite: sunt si pe Aliexpress, dar si la firmele care vand leduri pentru cresterea plantelor (in aceasta varianta predomina 670um, trebuie compensat cu 450um ) ... O varianta cu 4 x 50W (led, radiator, sursa, dimmer) ajunge pana la 700-800 ron
Aha ... nu prea merge ceva standard de cumparat . Poate se potriveste un radiator de aluminiu subtire (eventual modul) pe care sa lipesti leduri de putere mica, si peste leduri o foaie de policarbonat de 2mm, pentru protectie.

Sau, daca e convenabil sa decupezi din capac, poti pune 2-4 proiectoare de 50W (surse de 32V) cu matrice predefinita (450um 50%, 6500K 25% si 670um 25% ) si lentila de min. 90°. In varianta asta este mai usor cu dimmer-ul, iar timpii se pot programa prin prize. Sunt si alte combinatii (cred) , dar e enervant de cautat pe la chinezi ...

Mai sunt si benzi sau matrici cu lumina potrivita, sunt si subtiri, autoadezive, dar le lipseste puterea ...


Daca stau si / sau incap 2 AI Prime, un IT5040 este mai subtire (25mm) si mai usor ... doar ca IT5### va avea nevoie de spatiu liber pentru fluxul de aer al ventilatoarelor
Salut,

Folosesc IT5060:
- ledurile sunt CREE si OSRAM (functioneaza la 3W si 5W)
- 6 canale de culoare diferite, toate dimabile din telecomanda, cu procente bune pe 450, 420 si 490
- suficient de puternice cam pt orice: 136W max. output
- design placut (subtiri) si suport (x2 ) incluse

In teorie toate bune, in realitate se vede altfel un acvariu luminat de Hydra (vad la Catalin ... ) . Shimmering-ul este mai placut la Hydra (ledurile sunt dispuse foarte apropiat), utilizarea/programarea este mai facila la Hydra si exista mult mai multa informatie pe net, managementul energetic este mai performant la Hydra (asta nu inseamna consum diferit).
Pozitiv despre Evergrow pot spune ca este pretul ( avand in vedere ca are leduri CREE si OSRAM calitative (la seria 5) + 2 tipuri de suporti), design-ul (asta este pur subiectiv) si dispunerea ledurilor (adica un IT 5060 poate acoperi cat 2 Hydre) si ventilatia activa silentioasa (cu termostat).

Mai folosesc NemoLight (54W), T5, custom leds (54W) si reflector COB(100W) - IT5060 este mult peste ele ca putere, versabilitate, calitate si design. Totusi .... Hidra !


P.S. Nu cunosc multe din domeniul asta, dar o apa limpede, fara suspensii, fara "yellowish", cu/fara capac, inaltimea fata de luciul apei, valurirea la suprafata pot avea un impact semnificativ asupra perceptiei vizuale





 
Forum Index » Profile for rares728 » Messages posted by rares728
Go to:   
Powered by JForum 2.3.4 © 2012 JForum Team • Maintained by Andowson.com