[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Pun intrebarea aici, ca are legatura cu subiectul, ce scalari vi se par cei mai frumosi? Vreau sa iau doar 2 , dar daca nu se nimeresc pereche este vre-o problema?
As vrea sa incerc Colisa+ moly + rasboras + cory + ancistrus , asta am acum in.acvariu si prin jungla care am facut cu echinodorus o sa ii vad cam rar, mie acum mi se pare cam pustiu acvariul, si mai are si o pereche de scalari, maine cand ii dau ramane gol, poate mai pun si aici o pereche de scalari, dar o sa se inmulteasca molly si e ok si asa cred.
Daca bag o pereche de pelvichacromis , o sa dezradacineze plantele? Stiu ca au obiceiul sa " renoveze " acvariul, daca le fac eu o scorbura o sa mai dezradacineze plantele.
O alta intrebare, daca scot toate plantele si le repantez iar este vre-o problema. Ca vreau sa mai pun substrat si trebuie sa scot corydorasii ca daca nu sunt atent, pun peste ei.
Ar trebui sa mai iei un kuhli si un ancistrus sa fie pereche, cat despre mine, am sa imi iau tot 2 scalari intr-un acvariu de 162 de litri brut care acum e un paradis verde. La vara poate strang bani si imi iau o camera mai buna care sa fie a mea. Inca nu-s hotarat ce bag in el.
Mai bine faci ca mine, vinzi, donezi tot si o iei de la cap, maine dau si eu cam ultimii pesti, mai ranan putin, dupa ma reorientez pe ceva frumos.
Cel bolnav pare femela, dar nu stiu cum ii arata inotatoare, vad ca e mancata, masculii sunt mai intens colorati si au dorsala ascutita.
6 scalari in 125 de litri, asta e spatiu de maxim 2, un labeo, 2 sae, pentru pesti aia ai nevoie de macar 250 de litri, eu am un labeo cu 2 gurami si 2 ancistrusi in 140 de litri, acvariu de un metru lungime si tot e cam mic.
Pojghita de deasupra apei este biofilm, care se depune ca o pelicula deasupra apei, viermisorii se rezolva cu sare, acvariul tau banuiesc ca are capac, daca nu cauta unul, ca sa nu se mai faca biofilm fa agitatie la suprafata apei, iar fiermii cum am spus se rezolva cu sare sau schimburi de apa.

Intr-un cub de 30, boti baga acel betta " batran " , plantat, am vazut la un petshop un acvariu minunat plantat, care avea o lumina de rahat, substrat nutritiv, fara adi?ie de CO2, dar parca tin sa cred ca folosesc si ceva fertilizanti.
Tot de ciclide o intrebare, cat de mari se fac meeki si sajca? De cati litri am nevoie pentru un acvariu specific doar cu o pereke de meeki sau una de sajica? Ma refer la minim.
Il pusai intr-un bazin cu pui de caras de 1,5-4 cm. Au toti acelas comportament, mai primesc maine unul, tot asa fac. L-am aclimatizat normal, ca pe orice peste.
Asa ma gandeam si eu, dar daca nu rezista peste noapte?
Salutare! Am si eu nevoie de ajutor, cum fac sa pun un caras luat de la 25-28 °C sa il pun in bazine la 13-15 °C?
Mentionez ca este un black moor.
Daca trimiti in tara ii vreau eu si platesc transportul, am ceva spatiu de ei, un bazin de 250 litri, un acvariu de 140 litri, 2 bazine de 150 litri si vara stau toti in iaz afara, o sa mai cumpar un bazin de 250 , dar la inceputul toamnei cand o sa scot carasii din iaz. Ca prin aprilie ii scot pe toti afara.
Este foarte normal ca un betta sa leneveasca
Daca lipesti acvariul de perete in stanga nu ramane loc in dreapta de un filtru extern? Parca sunt niste filtre externe ce se pun deasupra acvariului.
http://www.aquariumprest.ro/products.php?871&cPath=54
Ceva de genul ar fi ok si un filtru intern bun pentru filtrare mecanica http://www.aquariumprest.ro/products.php?414&cPath=49 eu folosesc ceva asemanator la iaz si nu am filtrare biologica buna si nici nu spal buretii cu apa din iaz.
Este posibil sa fie niste femele mai tinere care inca nu au dezvoltat maturitatea sexuala, un mascul ar agita mai rau spiritele, lasa totul asa cum e acum, dar ma cam indoiesc sa fie asta in 5 saptamani, platy cand se curteaza pare ca se bat cate o data.
Nu ai spus nimic de acvariu... Ce pesti ai cu ei...?
Esti sigur ca sunt toti platy? Adica poate ai xiphophorus variatus si xiphophorus maculatus , sau chiar platy si xipho.

Cel mai probabil agresivitatea este legata de stres... Dar daca dadeai cat mai multe detalii despre acvariul tau, eventual o poza.
VAND:
- pereche scalari, adulti, mascul clasic si femela neagra ( 6 depuneri, varsta 7-8 luni ) - 20 lei
- pereche scalari, adulti, femela full black si mascul blue philippine- 25 lei
- pereche pelvichacromis pulcher super red, adulti - 25 lei
- pereche pelvichacromis pulcher , cu 3 depuneri - 15 lei
- labeo bicolor, red tail shark, adult, 12-13 cm - 30 lei
- 2 femele gurami perlat, adulte- 10 lei buc si 15 ambele.
- o ciclida melanocromis interuptus- 10 lei
- o femela gurami albastru ( gold )- 10 lei

Trimit in tara, unde este cursa directa de autobuz sau microbuz.

severum777 wrote:... acvariul tau nu poate sa se numeasca nici hardscape...

Ce legatura are cu ciclarea?

Am zis eu ca are legatura? Ma refeream la modul in care este decorat acvariul.
E clar... De unde acvariu ciclat... Nu gasesti doar clor in apa dar in fine...
Carasii, ce e mai important, temperatura, maxim 25 , media ca sa se simta ok este de 15-22 °C, din poze nu prea par ok pestii.
Scalari, au nevoie de apa cristalina, acvariu ciclat, temperatura mai ridicata 26-29 °C
Pangasius se mace la un metru si mananta tot ce-i incape in gura.
Despre infuzori citeste putin pe net, ciclarea trebuie sa dureze o luna, acvariul tau nu poate sa se numeasca nici hardscape, da Carasii si pangasius, adica ii donezi, ca nu vad cine sa ia pangasius cu bani si carasi in acvariu.
Apa o tii 2 zile in bidoane si schimbi zilnic 20% din apa, scoti plasticele din acvariu si cauta lemn.

Dar in primul rand, asta daca vrei sa asculti si sa faci un acvariu bun ca nu-ti vrea nimeni raul, nu zic, dar mai sunt , care fac asa.
Si apa fara clor si metale grele. Toata apa are clor si calcar, poate sa fie si mai putin, dar toata apa are clor.
Acvariul tau are 230 de litri brut, iar din ce vad cred ca 170-180 litri net
Bafta cu pestii!
Salut! Sunt multe probleme in acvariul tau .
Prima, nu ai spus nimic despre cat timp a stat la ciclat, citeste putin despre ciclul azotului.Cum faci schimburile de apa? Ce marimi are acvariul tau L/l/h??
Apa trebuie schimbata cu apa lasata 24 h la declorinat intr-un vas cu gura larga.
Pestii tai sunt o mare ciorba chinuita, carasi + pangasius + scalari nu prea se impaca, pangasius este un peste care ajunge la 1 m lungime, dar nu in acvariu, nici de dat nu cred ca gasesti cui sa-i dai. Poate sa-i donezi la un zoo.
O alta problema cred ca ar fi infuzorii, dar nu prea sunt clare pozele, cauta pe google si compara.
Ceva detalii despre parametrii apei?
Apa tulbure nu se datoreaz? neaparat ciclarii, poate fi si murdarie, infuzori, alge,...

Poate faci si un topic cu prezentare ( varsta, loc, nume, etc.) Si iti treci locatia la profil.
Depinde de caracterul lui, nu trebuie sa renunti la el, un acvariu de 20-30 de litri e ok, eu am 2 de 20 in care tin betta unul sta mereu sa inoate si pare destul de suparat, adica nu e prea ok, de cand nu mai e in acvariu comunitar , iar celalalt e neschimbat, doarme 21 din 24 .
Betta sunt agresivi si teritorial cu pestii din specia lui, dar si cu cei de o marime asemanatoare, nu ai cum sa schimbi treaba decat cu un acvariu mai mic, dar nici prea mic .
Salut! Ce marime si volum vrei sa aiba acvariul tau??? Din cate am inteles vrea sa fie ceva plantat, dar nu prea cred, ce pesti vrei in acvariul tau? Faci un biptop?
Si ce-i mai important... Ce filtrare vrei sa folosesti?
Salut! De ce un nano?? Este mai usor de lucrat intr-un acvariu mai mare, nano al tau ce narimi are?? 30/30/30 ??? Ar fi mai bine, in caz ca vrei un cub, sa faci unul de 40/40/40 , ar fi mult mai avantajos.

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: