[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Mda... Mai are si rot fin, dar nu-mi fac griji am avut un betta care avea rot fin, l-am primit cadou si avea deja boala, l-am tratat cu albastru de metil, intr-un acvariu de 3 litri, in 5 zile parca si-a revenit, aproape, cam dupa o saptamana incepuse sa-i mai creasca din coada si a tot crescut 2 saptamani, dar pe asta cum il tratez de rot fin, e mai mare decat acvariul , dar are ceva daca pe langa sare pun si putin albastru, sau are neaparat nevoie de filtrare biologica buna?
Mai bine de jumatate din echipamente, mancare si unule plate si pesti sunt luate de pe net, dar imi este mai usor sa cumpar de la petshop decat sa astept dupa o sticluta. Plus ca daca fac comanda maine sau azi, ajunge cel mai probabil luni, asa ca tot este mai rapid sa-l iau duminica.
Faye wrote:Eu nu inteleg cum dai sfaturi la toti cei care au pesti bolnavi, dar nu stii cum sa-i tratezi pe ai tai.
Baktopur de la petshop.

Nu prea tin minte sa fi avut cineva problema asta si eu sa fi raspuns, dar in fine, multumesc oricum, abea duminica cred sa ajung sa iau eu baktopur , asta daca gasesc, nu tin minte sa fi vazut... rezista pana atunci doar in apa cu sare?
Ce fel de antibiotic? ma gandeam eu ca este mai degraba o infectie bacteriana , antibiotic luat de la farmacie?
Atat doar , este vioi, doar ochii icetosati, am pus nitica sare si l-am separat. Manaca normal, imi pare a fi o bacterie sau o ciuperca, dar nu sunt sigur.
Nu pot pune o poza clara dar o sa incerc.
Deci nu ma poate ajuta nimeni? Boala nu e de la mine asa l-am primit, ce pot sa fac?
Mda...sa zicem ca e o ciuperca care o sa o tratez cu sare... smilie
Salutare ! Acum 3 zile am primit un caras foarte mare, temperatura este cam de 16 °C, azi vad ca are ochii laptosi, albi, am intrebat pe forum de mancarea care contine sange si feromoni ( dar nu mi s-a dat nici un raspuns sigur ) , eu cu asta ii hranesc, nu stiu nimic de acvariul in care a stat, sau de o temperatura sigura, in acvariul in care a fost crescut.
In camera pestilor dupa ce sclt pestii de acolo am inteles de la tata ca vrea sa faca o sauna , banuiesc ca e mai ok sa astept 2-3 saptamani pana la jumatatea lunii aprilie, sunt 3 petshop-uri in valcea, unul in autogara 1 mai, care cred ca s-a inchis sau vor sa-l lichideze, ca nu gasesc deschis nicio data, dar nu cred ca au acolo, ar mai fi un animax, dar nici acolo nu gasesc nici macar corydoras sunt niste prapaditi de nanus si aeneus la 9 lei, cel mai bun ar fi unul in ostroveni care au pesti frumosi si sanatosi, dar si acolo te ustura la portofel, dar nu ma deranjeaza pretul mare daca pestii sunt sanatosi.
Acvariul este echilibrat, ce-mi provoaca alge este amplasarea la geam, ottocinclus din pacate nu gasesc, daca ar fi fost mi-as fi luat si de nu manca alge, dar poate am noroc si gasesc si eu 4 otto, acum cativa ani am primit aimonieri in loc de otto.
Salutare ! Am gasit multe subiecte similare, dar vreau sa stiu ce peste, crevete sau melc mananca cel mai bine alge , am o fare problema cu algele si imi trebuie un peste sau mai multi pesti pasnici care mananca alge. Nu vreau neaparat un singur peste, poate chiar o combinatie, am auzit ca SAE nu e chiar cel mai bun, dupa ce creste nu mai mananca alge. Cum imi dau seama daca un SAE este chiar SAE adevarat, nu o replica.
Nu prea, ma cam ia valul, dar astept sa vina aprilie sa bag carasii in iaz, maine cred ca ma duc sa cumpar vopsea si miercuri ma apuc de iaz, trebuie sa mai iau un cablu, ca sa pot sa trag curent si imi trebuie un furtun ca sa-l izolez.
Vad eu ce-o zice grasu in iaz. O intrebare, nu mi s-a intamplat mie, din pacate la un prieten, are un acvariu de 81 de litri 60/45/30 , in care pana azi avea 14 tetrazone, care au murit toate brusc, acvariul este ciclat, el zice ca pe intaritoarele acvariului s-a strans mancare care s-a umezit si s-a scurs in acvariu, iar tetrazonele au mancat si au murit intoxicate, care o fi cauza mortii? Ca filtrare are un filtru intern, destul de bun, dar nu ofera o filtrare biologica stralucita .Acum vrea sa tina in acvariu doar o pereche de scalari, dupa parerea mea cred ca are loc o pereche de scalari acolo .

Revenind la mine, la acvariul de 162 de litri vreau sa-i fac capac, din ce si cum pot sa-l fac? Acvariul meu are echinodorus, vallisneria, cryptocoryne, microsorum si cabomba, am nevoie de adi?ie CO2 ? Eu folosesc easycarbo, 1 ml la 50 de litri pe zi, ce fertilizant mai pot folosii?
Larva450 wrote:Molly cu velifera este posibil sa se formeze hibrizi..

Nu prea stiu cum sa fac carasul sa slabeasca, daca merge...
Gata, am rezolvat, acum raman la 2 acvarii, aceleas, este buna combinatia? Vara asta vreau sa mai dau din carasi, am 16 cu carasul asta imens care ma dezamageste, e prea mare, al meu cel nai mare este o femela voalat? de 20 cm, balauru' asta de caras este un fel de ryukin nevoalat, are aripiare foarte scurte, si este foarte gras nici nu pot sa-l tin in mana , imi strica tot peisajul care era frumos, " nenea " asta cand mi-a adus pestele, cred ca avea apa murdara ca miroase urat rau in iaz, iar aici ma gandesc ca mai schimb din apa, problema mea, pot sa pun uratu' sa slabeasca? E prea urat asa gras, am un caras de 8 ani si nu se compara cu asta, si carasul ala e cel mai mare .Tare ma supara carasul asta, imi plac carasii mari, dar nu grasi.
Inca 2 intrebari pentru cultura mea: carasii mei sunt vizibil mai mici, dar mai vioi si mai sanatosi, ai mei nu au facut cunostinta cu incalzitorul si asta mare nu a avut atat de mult spatiu cat au avut ai mei, nu a avut o filtrare asa de buna , o apa asa curata, dar totusi e mai mare, este mai mare decat multi carasi, cum e posibil?
Daca tin femele de molly cu mascul de vellifera o sa se hibrideze?
Mda.... Sa vedeti" pedeapsa ", acum vandui pestii si ma pune mama sa fac un acvariu mai mare si sa na duc maine sa cumpar altii, si asta serios vorbind dintr-un acvariu ajunsai la 5 , apoi am parinti grozavi, cum ar fi sa vina mama la tine si sa-ti zica" Faci un acvariu mai mare si iti iei pesti mari! , iar dupa le cumperi filtre mai bune si le plantezi pe toate! "

E buna afeacerea ce o facui? 35 de lei si un caras urias, pe 2 perechi de scalari si 3 gurami?
Bun in plan am pe viitor un acvariu, zilele astea 2 .
Un acvariu de 90/40/45 , in care o sa fie o pereche de pelvichacromis, cory, 2-3 femele molly si un mascul de vellifera,4 hemmigramus, 4 rasboras, 2 colisa si un betta care e aiurit ( si cred ca am destula experienta sa vad ca un betta se simte bine ) , am mai intrebat despre betta intru-n acvariu mare, el trebuie sa inoate cu restul pestilor, sa ciuguleasca plantele, in acvariu mic tot era agitat, iar ce-l de-al 2 -lea sta linistit si acum nu are treaba.
Si unul de 60 cu 5 tetrazone.
Acvariul care o sa-l pastrez este cel de 162 litri brut, mie mi se pare cam pustiu fara scalari, dar iau masculul de vellifera care creste mai mare.
paradoxx wrote:Consider ca nu ti se potrivesc scalarii. Au nevoie de acvarii inalte. Reorienteaza-te

Imi tin 2 acvarii, azi dau unltimii pesti, unul de 162 si unul de 60
severum777 wrote:Pun intrebarea aici, ca are legatura cu subiectul, ce scalari vi se par cei mai frumosi? Vreau sa iau doar 2 , dar daca nu se nimeresc pereche este vre-o problema?
As vrea sa incerc Colisa+ moly + rasboras + cory + ancistrus , asta am acum in.acvariu si prin jungla care am facut cu echinodorus o sa ii vad cam rar, mie acum mi se pare cam pustiu acvariul, si mai are si o pereche de scalari, maine cand ii dau ramane gol, poate mai pun si aici o pereche de scalari, dar o sa se inmulteasca molly si e ok si asa cred.
Daca bag o pereche de pelvichacromis , o sa dezradacineze plantele? Stiu ca au obiceiul sa " renoveze " acvariul, daca le fac eu o scorbura o sa mai dezradacineze plantele.
O alta intrebare, daca scot toate plantele si le repantez iar este vre-o problema. Ca vreau sa mai pun substrat si trebuie sa scot corydorasii ca daca nu sunt atent, pun peste ei.

Scalari se simt mai bine in acvarii biotop sau in plantate? Biotop ma refer la un hardscape cu multe crengi. Ce nisip folosesc la un biotop, trebuie ceva nisip fin?

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: