[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: severum777
Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Dupa cum ma gandeam... este slab, probabil o infectie cu parazit intestinar, poate te ajuta un coleg cu experienta in problema asta , creste temperatura, nu doare deloc , 26-27 chiar.
Decupeaza poza, acel alt bazin cati litrii are? De unde apa in el?
10 pesti?? Eu am 5 tetrazone in 60 de litri brut si mi se pare ca sunt cam multi , iar o sa dispara si ele, incearca sa donezi tot si sa o iei de la inceput.
Larva450 wrote:Daca moare toti il mananca....daca e ranit toti il ataca.E firul vietii.....incearca sa nu mai faci atatea topicuri.Eu ti-am dat raspuns pe PM la intrebari.Incearca sa donezi/vinzi ce poti face cu pestii cat mai repede...e suprapopulat si neciclat din cate am inteles.Toate astea duc la boli si chiar moartea pestilor.Pentru gris urca temperatura la 30 de grade si pune costapur.Ca sa vezi cine le mananca coada stai,urmarestei si dupa o sa vezi atacatori!
Rog sa ma corectati daca gresesc!

Ai dreptate in cea ce priveste grisul... Dar incearca sa ai un limbaj mai politicos, in primul rand respectul de colegi si diferenta de varsta, el este cu 20 de ani( daca imi amintesc bine ) mai mare ca tine, poti sa citesti din nou politica forumului.
Salutare!! Dupa o pauza de gandire, cam de o zi , mi s-a pus pata la sfaturile voastre sa vand, donez sau schimb tot si sa o iau de la 0 .
Acum chiar daca am de asteptat mult pana dau toti pestii, ma apuc de acum sa deschid un nou topic.
O sa mai pastrez putini pesti , care o sa mearga in noul acvariu, vreau ceva de macar 200 de litrii, ce geam imi trebuie, de un cm fara fund dublu este ok??
In mintea mea imi imaginez ceva cubic de 60/60/60 , este ok geam de un cm + întarituri la h de 60 cm?
Alta intrebare, ma gandeam sa pun 2 filtre externe si o pompa puternica 2200 l/h pentru filtrare mecanica, care o sa o pun sa cada de sus in jos, gasesc eu cum fac asta , ce lumina imi trebuie??? Ma gandesc sa pun 4 tuburi de 30 W in "X" pentru ca nu-mi permite dimensiunea de 60/60 sa fac asta si sa pun multe mici mi se pare cam incomod.
Vreau un acvariu nu chiar plantat, niste crengi mari cu moss ( ce mos creste cel mai repede si este nepretentios?? ), vallisneria americana, anubias si microsorum legati de nistie buturugi pe fund si cateva tufe de cryptocoryne si echinodorus.
Am nevoie de instalatie CO2 la un asa acvariu sau este suficient doar sa folosesc fertilizanti ??

Acum pestii... imi incap in acvariu 2-3 perechi de scalari, 2-4 colisa, 7-8 hemigrammus, 6-7 rasboras, 10-13 cory, 5-6 ancistrusi ,2-3 xipho si 4-5 molly?

Nu ma grabesc deloc cu acest acvariu, ce pesti ar merge in acesta dimensiune?? sau ce alte dimensiuni " patratoase " pot sa incerc.

Inca o intrebare , din ce pot sa fac suportul???

Astept sfaturi si pareri, totul o sa fie de la 0 , o sa dureze mult pana dau toti pestii si strang pesti noi.
Imi pare a fi ceva paraziti intestinali, ce e de remarcat apa destul de rece, ar trebuii ridicata la 25-26 °C.
O boza ar ajuta, ochii intrati in orbite ar putea fi din cauza ca pestele este slab, de aici o posibila infectie cu paraziti intestinali, nu sunt sigur, doar banuiesc, un coleg de forum care a avut o experienta.asemanatoare cu a ta si care a avut rezultate bune in tratarea problemei, te poate ajuta mai bine ca oricine.

Bafta multa cu pestii!
Carbune activ.
Ai putea sa-ti treci locatia la profil sa te ajute acvaristi din zona ta.
raschye wrote:Cand citesc ce scrieti voi ma dor "ocii" !!!

Acum ce am mai spus gresit??? Ca bun de comentarii sunteti, dar sa ajutati cu un sfat bun, prea putini....
Am luat si eu 2 acvarii care nici nu cred ca o sa le folosesc... am 2 acvarii ceva mai mari lipite de azi lasate la uscat pentru betta.
Carasii ii tin in iaz afara din aprilie, pana in toamna, si iarna ii tin in bazine mari , cam 200 de litri.
Ai ciclat acvariul??? Banuiesc ca nu...
Nu vreau sa-i tin pe toti, din aia aprox.100 , aprox 20 sunt carasi .
In rest am:
- 2 perechi de pelvichacromis
-4 scalari
-2 colisa
-5 tetrazone
-4 rasboras
-5 ancistrusi
-11 corydoras
- o ciclida africana
-15-20 de guppy
- 2 xipho
- o femela molly
- un labeo bicolor
-4 hemigrammus
- 7 platy, din care o sa dau 5 zilele astea.
- 3 zebre roz
-2 leri
- un gurami
-2 betta.
Vara asta 50 milioane, dar nu o sa bag mai mult de 15-20 intr-un acvariu, vreau ceva plantat cu pesti viu colorati.
Am cam 100 de pesti
Te-ai gandit ca poate e toxic lipiciul...? Sau ca din cauza lui s-a format pelicula?
Care ar fi o dimensiune ok??? , ce filtru pot lua la acest acvariu, lumina, ...?
Nu vad eu bine sau ai astupat gratiile de la maternitate cu banda adeziva...
Poti folosii o sticla, ca sa nu iese puii.
bulaidaniel82@gmail.com wrote:
severum777 wrote:Hmm... Ai thoracatumi in acvariu??
Ce pesti, filtrare, acvariu,... ai??

Am 3 guppy 5 neon 2 xipho si 3 sanitari plus 18 pui guppy .
Ca mediu de filtrare am filtru care a fost inclus la achizitionarea acvariului Techatlatis minibox2 si un acvariu de 55l

Cauza este biofilmul banuiesc, acvariul tau nu este ciclad, banuiesc, dupa apa tulbure.Substratul coloratsi plantele de plastic nu sunt ok , din punct de vedere estetic, schimburi de apa si oprirea pompei de apa si lasat doar filtrul sa faca valuri.

Biofilmul este o depunere de grasimi,impuritati care se depun ca o pelicula la suprafata apei
Hmm... Ai thoracatumi in acvariu??
Ce pesti, filtrare, acvariu,... ai??
La mine in zona nu prea gasesc, aparatura, pesti sau asa multe plante. Acvariile le fac eu ma duc si cumpar sticla si le lipesc, sa vand sau donez pesti nu am cui.
Nu vorbeam eu de pescuit, am cumparat niste granule de la un petshop care avea si magazin de pescarie, am cerut ceva cu care pot hranii carasii si sa se scufunde.
Spatiu in casa am, eu stau in ditamai vila ( pensiune+restaurant ) , dar fac multa apa pe jos... este si incomod sa ma plimb, mai este si o angajata care ma inebuneste daca fac mizerie, din comoditate, mai bine imi tin 2-3 acvarii la mine in camera.
Pestii o data ce vad ceva frumos il iau, ma gandesc ca cine stie cand mai gasesc asa ceva prin zona, vara ma mai plimb si mai fac rost de pesti si echipament, ca pot sa-i transport linistit.
Decat sa nu-mi raspunda nimeni mai bine nu mai postez .

Forum Index » Profile for severum777 » Messages posted by severum777
Go to: