| Message |
|
|
Te rog sa imi pastrezi cateva exemplare, am anuntat primul. Ma gandesc sa fac un biotop doar cu melci
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:
Exact cum ai zis, poti sa ii hranesti linistit. Foloseste-o repede sa nu treaca mai mult timp.
Si eu mai dau hrana expirata de cateva luni la pesti si creveti......e ok zic eu.
Si eu am acum o punga de hikari micro wafers care a expirat in 2023.05 si dau la pesti....e ok.
Intradevar incerc si eu sa nu dau mancare expirata, dar cateodata se intampla.....am full in dulap (stoc pt o perioada indelungata)
Am donat-o, am ramas cu o cutie. Sunt convins ca nu are nimic si toata treaba e doar comerciala
|
 |
|
|
Clipul complet aici :
Scuzati claritatea, am fixat telefonul pe masa pentru filmare
https://vm.tiktok.com/ZGJEHvNVX/
|
 |
|
|
Reactia pestilor mei cand ma apropii de bazin la mai putin de 2 m.
Astia s caini nu pesti
https://vm.tiktok.com/ZGJEHTyt3/
|
 |
|
|
Big Like
|
 |
|
|
Dar colega ?
|
 |
|
|
Nice!
Nu am putut sa nu observ frunzele de pe substrat. Sunt cumparate din comert sau adunate de tine de afara?
Eu am bagat frunze direct dintr-un lac iar pesti le-au devorat aproape in intregime.
M-a ajutat asta ca si-au luat focusul de la plante si le-au lasat sa se dezvolte, nush cat o sa pot sa ii mai pacalesc cu frunzele astea 
|
 |
|
|
|
Donez 1/2 KG JBL Novo Bits expirat 20.07.2023
Daca cineva are drum prin Stefan cel Mare, Bucuresti Sector 2, donez cu drag aceasta cutie de mancare.
Este expirata insa am inteles de la colegi ca nu este chiar asa bai mare. Mancarea nu miroase urat, nu am bagat niciodata mana in tubul de mancare, nu a avut contact cu apa, soarele s.a.m.d
O donez pentru ca mai am inca 2 tuburi de mancare expirata iar proiectul meu nu solicita foarte multa hrana.
Telefon 0747444189, disponibil oricand.
|
 |
|
|
|
Isi revine, deja are frunze noi
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Hello dragi colegi,
Deschid si eu aici un topic, am o nelamurire legata de hrana expirata.
Am descoperit acum doua tuburi de 1kg de jbl novo si jbl spirulina premium.
Intrebarea mea este daca pot sa o folosec in vreun fel tinand cont de faptul ca ambele cuti au expirat pe data de 20.07.2023. Pur si simplu imi pare rau sa arunc 2kg de mancare insa nici nu as risca nefacute.
Mancarea a fost desigilata acum nush cat timp insa a fost tinuta in camara, ferita de soare si umiditate.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cred ca va bateti prea mult capul cu lemnul. Mergeti pe langa un rau\lac si "culegeti" de acolo lemne\buturi care sunt scufundate. Dupa preferinte puteti sa le fierbeti\spalati si apoi le aruncati in bazin.
Garantez ca lemnul acela nu o sa aduca efecte negative asupra bazinului, chiar daca face mucegai, alge.
Sunt absolut sigur ca in afara de aspect care poate sa fie frumos\urat in functie de gusturi, lemnul nu o sa schimbe proprietatile apei decat in bine
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
flo77 wrote:
dan.pavelescu wrote:Eu am luat africanii de la un crescator meserias din Bucuresti. In apa de la retea ii creste, asa mi-a recomandat si mie.
Initial stateam cu saruri, cu teste si cu draci, apoi am renuntat.
Ass este, dar nu cred ca avea ca "decor" ce a ales @Thereau sa puna in acvariu. Poate daca va aduce pietrele alea calcaroase situatia se va mai schimba. Sunt foarte curios cum va evolua experimentul asta.
Nu sunt sigur daca vreau sa modific ceva, pestii par ca iubesc mediul in care sunt acum. PH e neadecvat doar in teste, in realitate pestii nu prezinta probleme. Din cate stiu eu, daca duritatea\ph este improprie li se "macina" inotatoarele.
Ii urmaresc zilnic si nu pare sa fie probleme.
Problema mare o rerpezinta nr mare de pesti 45 bucati care cresc de zici ca-s Oscari si in curand trebuie sa scot jumatate din ei insa nu am idee cum o sa ii prind
|
 |
|
|
|
aic nu este acvaristica, aici e arta
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
dan.pavelescu wrote:Eu am luat africanii de la un crescator meserias din Bucuresti. In apa de la retea ii creste, asa mi-a recomandat si mie.
Initial stateam cu saruri, cu teste si cu draci, apoi am renuntat.
Plante care rezista la africani: vallisneria, anubias, echinodorus, bolbitis. Problema apare la mentinerea lor in sol, ca buldozerele sunt nesimtite.
Pai cred ca asta o sa fac, se adapteaza, pare ca le convine PH-ul dar probabil o sa iau 2-3 pietre calcaroase sa le arunc in bazin.
Cu plantele treaba e simpla : Mi-am asumat pierderi mari de buruieni insa sunt convins ca nu o sa le manance pe toate. Tocmai de asta am vrut diversitate cat mai mare sa vad ce le place. Plantele care o sa se dezvolte o sa ramana pe pozitie iar plantele mancate o sa fie inlocuite cu aceeasi specie.
Pana la urma daca asta le place lor sa manance nu ma deranjeaza atat de tare sa le bag plante pe care sa le schimb periodic.
|
 |
|
|
alinutz80 wrote:Pentru apa mai calcaroasa, da, mai pune ceva pietre calcaroase...intradevar ciclidele africane au nevoie de apa mai dura.
Ceva de genul: https://www.nevertebrate.ro/piatra-aquadeco-multi-holestone-0-8-1-5-kg-3522
https://www.nevertebrate.ro/piatra-sansibar-rock-l-2-0-3-0-kg-31275
Dar mai sunt si pe alte site uri sau magazine....
Nu mai retin exact ce tip de ciclide ai si mi lene sa dau paginile in spate  ......daca sunt africane clar trebuie apa dura....si Ph mai mare...8 sau peste. Dar rezista si se acomodeaza si la Ph ul care il ai tu.
Daca sunt africane, vor manca si din plante....asa ca nu te bucura prea tare cu ele...daca nu le vei da hrana vegetala bogata (gen spirulina si altele) atunci vor hali plante....
Nu am avut ciclide africane, dar din ce am citit si am vazut la alti colegi acvaristi asa se intampla cu plantele. Poate ca anubias va scapa, dar restul mici sanse....sau poate ai noroc, nu se stie
Africani am, doar Blue Moori (delfini). Am dus un sac de pietre la tara cand am renuntat la africani, o sa merg sa le iau de acolo. Oricum nu as da bani pe pietre niciodata, vrei sa se rostogoloaseca stramosii mei in morminte
|
 |
|
|