[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Silviu mincare le dau doar intr-un colt. Oricum pestii misuna prin tot bazinul .
Excelent start ! Un jurnal de urmarit .
.....

[/img]image
Una peste alta acvariul asta mi-a solicitat nervii la maxim. Singurul care ma bucura cu adevarat momentan este gazonul . Desi lent , chiar extrem de lent frunzele care ies de citeva zile sint mari si carnoase . Mossul de pe radacini creste si el nu tare dar creste. La fel si flamingo .
Chirstmass moss .... pauza. Poate zic o idiotenie nu stiu . In setupul trecut crevetii misunau prin moss . Lunar aruncam o gramada. Acum si de cind am neonii astia mici care toata ziua cred eu vineaza pui de creveti , crevetii mei stau ascunsi in zona radacinolor. Foarte rar viziteaza mossul . Ma intreb daca exista vreo simbioza intre crescutul moss ului si creveti. Ori pur si simplu nu mi se arata cu setupul asta si aia e.
Ma bate gindul sa renunt la ludwigia - nu am suficient de multa lumina ca sa aiba o tenta rosie frumoasa ( doar cind planta se apropie de suprafata apei ) si m-ar bate gindu sa iau o rotala grun. Oricum setupul nu cred ca are sanse sa prinda RAC ul de anu asta . Pur si simplu e " contra " mea .
Si doua poze de detaliu .

[/img]image

smilie
Foarte frumos ! Aranjament , forme , culoare lumina , mie imi place tot . O sa-ti urmaresc jurnalul cu placere.
Am mutat si eu difuzorul de co2 din lateral dreapta in fata stinga, oarecum in bataia out-ului de la filtru. A trebuit sa reduc difuzia de CO2 de la 100 bule/min la 70 bule/min ca sa nu omor crevetii. Plantele deja perleaza cam dupa 2,5 ore de la aprinderea luminii.
Silviu Man wrote:Problema ar fi de unde sa o comand, ca nu gasesc la nici un furnizor varietatea aceea.

Nu stiu Silviu . Dar ca planta e superba .
dan.pavelescu wrote:Manca-ti-as pejtii si pupa-ti-as lampile
Coralii nu-mi plac, iti dau pe PM adresa mea, ii trimiti si te scap de ei. Si nici nu-ti iau bani pentru serviciul asta

Musai musai bazinul asta trebuie pus la crema cremelor.
Eu zic ca e sub althernatera mini ca talie . Am avut althernatera mini in primul setup .... si dupa ceva timp numai mini nu mai era .
Ludwigia mini red cum ti se pare ?
Silviu, o intrebare . Alternathera e o planta faina dar nu ar merge ceva tot rosu dar cu frunza mai mica ?
Parca e prea masiva raportat la ce ai acolo .
Skija - este o varianta solutia ta .
Ce a inceput sa ma bucure este faptul ca fertilizez macro aceiasi cantitate ca si saptamina trecuta . Deja dupa 24 de ore de la fertilizare NO3 ul este aproape de 0 .. deci plantele incep sa consume serios .
Arata bine bazinul .
Silviu Man wrote:Cel mai mare pericol este pentru creveti. Eu l-am legat la aceeasi priza cu lumina si i-am pus in plutitor un sul de plasa deasa. De atunci nu am mai avut probleme. In plus, l-am pozitionat intr-un colt de unde fluxul de apa "bate" in fuiorul de bule de CO2; face o dispersie buna, nu mai vad prea multe bule sa ajunga la suprafata.

O sa aplic si eu metoda ta de protectie creveti, Silviu. Oricum mai mult ca sigur il pun pe o priza cu 1-2 ore functionare pe zi . Mai mult nu ii vad sensul .
skija wrote:Apropo de skimer , vezi ca daca il lasi sa mearga non stop o sa-ti scoate co2 -ul un pic din apa

Fix la asta ma gindeam sa-l pun pe o priza programabila. Nu cred ca are sens sa mearga mai mult de 1 sau 2 ore pe zi.
Matte painting si compositing.
Multumesc frumos.
Cu permisiunea voastra v-as arata cel mai frumos proiect la care am lucrat pina acum extra job .
https://www.youtube.com/watch?time_continue=34&v=_bfihgvK_hg
Multumesc mult Silviu .
Apa din acvariu nu pot sa beau - are inca alge .
Sa inteleg ca liliacul e protectorul spiritual al acvaristilor .
Radu_B wrote:Da-l naibi de burete...

LA MULTI ANI!

Mersi fain.

Skija - da de Eheim e vorba.
Skija eu ce sint 100 % sigur este ca l-am deciclat in perioada respectiva. Diatomeele mi-au confirmat asta. Dupa aia mai e o faza ( poate o sa rizi de mine) apa intr-un acvariu ciclat are un miros specific. In perioada cit am avut probleme mirosul ala a disparut.
Una peste alta azi dimineata a fost zi de schimb de apa . Ma uitam la tripartite se intinde ca nesimtita si sufoca celellalte plante . Asta e de bine . Ludwigia e si ea intinsa pina la luciul apei . Aproape ca ar merge si o poza desi diferentele nu sint spectaculoase fata de saptamina trecuta .
Sper sa scap si de algele alea paroase .... sint singura pacoste ramasa .
Azi fiind si ziua mea mi-a facut fiimea cadou un skimer . O intrebare voi pastrati buretele original din el sau l-ati schimbat ?

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: