[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Gabi C
Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
bobiciupe wrote:Gabi, daca imi permiti o sa iti dau un citat din Tom Barr: good filtration, good flow, good co2, good water changes, low light, low temp. Ce simpla pare acvaristica asta, nu crezi?

Si daca mai si teste pentru Fe, No3 , PO4 care sa " nu-ti traga teapa " totul decurge normal.
Si ca sa nu fie doar discutii in topic , o poza din seara asta cu un tip la treaba

[/img]image
Alex ai deja un stil care te defineste . De departe cred ca va fi cel mai frumos scape al tau de pina acum .
Pai eu cum mi-am dat bazinul peste cap ... odata a fost testu de NO3 . Apoi si testu de fier ( cred ca asta e expirat ) si m-am luat dupa el. Am bagat micro mult prea mult - m-am trezit cu hair alga.
A fost un acvariu care a suferit. Ce ma bucur ca e pe drumul cel bun . De ceva timp seara cind vin de la munca il privesc cu placere.Cred ca in 2 saptamini o sa pun si poze cu el .

Pina la urma e o experienta . Citeva concluzii pe care cei cu experienta mai multa ca mine le stiu cu siguranta .
La probleme de genu cum am avut eu recomand ( lucruri invatate si de la colegii de forum -care m au ajutat cu sfaturi si experimentate de mine ) :
- schimburi de apa de 50 % de 2 ori pe saptamina
-aspirare temeinica substrat
-nu opriti fertilizarea ( eu doar am redus-o la normal sa zic asa)
-daca aveti difuzor de CO2 - musai sa fie in bataia out-ului de la filtru pentru o dizolvare buna
-plante cu crestere rapida
-buna circulatie a apei in bazin
-mincatori de alge . Neritinele mi s-au parut formidabili in curatat lemnele .
-rabdare , rabdare , rabdare .

BBogdan wrote:Nu-l mai pupati in fund pe Andrei !

Nu sint genul sa faca asta .
Ma maninca sa fac o chestie. Diseara ( daca nu ajung prea tirziu acasa) cu permisiunea ta o sa descarc una din pozele de ansamblu si o sa schimb culoarea la althernatera - o sa o duc la nuanta moss ului sa vedem cum arata bazinul numai in verde .
Ma intreb cum ar arat doar cu plante verzi . Imi place tare mult zona din jurul casutei . Doar cu moss si gazon ar arata super .
Chiar frumos acvariul !
Foarte fain bazinul . Bine ca nu ai facut poza din spate sau complet lateral. Nu mai vedeam nimic. Asa cit de cit distingem ceva .
MihaiF wrote:PO4 e si el foarte mare valori 0,4 mg/l sunt mai mult decat suficiente.

EU zic ca valoarea de 0,4 ppm la PO4 e la limita de jos. Ideal il vad intre 0,7- 1 ppm.
Multumesc tare Silviu de apreciere. Mi -a placut tare momentul , de aia l-am si surprins.
alt view ...

[/img]image
Asteptind sa creasca plantele am surprins in seara asta un cadru care mi-a placut tare . Sper sa va placa si voua .

[/img]image
Super fain . M-am abonat la jurnalul asta.
Foarte bine arata bazinul Bogdan.
Si eu am observat ca bucephalandrele merg mai bine fara CO2.
Cu riscul sa ma injure Skija ( ) cred ca CO2 presurizat e vital in primele luni de viata ale unui bazin. La un bazin matur ca al tau nu mai e o necesitate primordiala . La fel a fost si la mine in vara cu Lost nature . Ultima luna a mers fara CO2 doar cu fertilizare micro si macro .
JustCoCo wrote:Vad ca de ieri pana azi au mai disparut din particule, dar tot sunt si ma dispera, de aceea am cumparat si 2 l de matrix, sa scap de punctele astea ca m-au disperat...

Problema apare din cauza filtrarii biologice insuficiente. La fel am patit si eu cind la un bazin de 125 l brut am avut ecco pro 200 si chiar si la ecco pro 300 inca mai aveam particule in suspensie . La canistra de acum am 3,5 l de eheim substrat pro . Apa este cristal .
Legat de matrix ul tau- e foarte bine ca ai suplimentat dar trebuie sa astepti sa se cicleze . Deci vei mai avea o perioada particule fine in apa.
Multam de pont.
In momentu de fata dozez macro tot la 2 zile. Dupa aditia de macro am in jur de 10-15 ppm NO3. In 2 zile vad ca se consuma . Nu stiu daca as urca mai sus cu valoarea daca ar fi ok .
Celelalte plante au luat o din loc . Cel mai tare ba bucur de gazon. Se vede de la zi la zi ca intra in normal - poate si faptul ca CO2 iul se dizolva mult mai bine acum e unul din motive.
Algele paroase s-au oprit din crescut . Am introdus de citeva zile niste neritina zebra. Efectiv rascheteaza lemnele pe unde trec. Tot ce inseamna alga dispare.
Dilema a ramas mossul .... Ce ma oftica este ca e planta favorita si ma dispera ca il vad stagnind.. Ramurile sint rare si parca se desprind foarte usor din smocul principal si de multe ori plutesc prin bazin . Poate ar fi nevoie sa urc mai sus de atit NO3... nu stiu .
payti wrote:Cica protejam pestii (sa nu cumva sa fie prea multi in acvariu decat 1 cm sau 2, 3 de peste pe 10 l. de apa), dar ii bombardam cu codoi de le ies okii, ii dopam cu azot si alt chestii ... Chiar acum un coleg si a omorat crevetii, dar nu are ciorba in acvariu!

Payti nu vreau sa fiu cicalitor cu tine. Poti sa tii carasi sau ce vrei tu . Pe masura ce vei intelege hobby ul asta vei simti nevoia de evolutie. Ce faci acum tu au facut aproape toti cind au inceput acavristica . E un start.
Cind ai sa vezi cu alti ochi un acvariu plantat ce satisfactii aduce vei intelege ce inseamna aquascaping. E o arta in sine la fel ca si pictura , muzica fotografia , etc.
Crede-ma ca pestii din acvariile de aquascaping se simt foarte bine. Chiar sint rasfatati : hrana de calitate , spatiu suficient. Nu ai sa vezi in bazinele filmate nici un peste care sa ti dea senzatia ca sufere ( se sufoca sau mai stiu eu ce) . Incearca sa intelegi hobby ul asta numit aquascaping sau poti doar sa ramii la un bazin cu 2 carasi . E alegerea ta .
Incearca sa pleci de la statutul ca " nu stii " si ai de invatat . Ia la rind jurnalele de la plantate - sint o circa de oameni cu experienta si ai sa vezi multe informatii utile acolo .
Seara faina !
Skija nu stiu daca CO2 este important in cazul de fata. In vara cu o luna inainte sa desfiintez lost nature am oprit complet co2 si am ramas doar cu fertilizarea micro si macro. Asa frumoase bucephalandre nu am avut niciodata ca in perioada aia.
Eu genul ala de alga l-am avut cind aveam carente mari de fosfati.
Payti esti sigur ca e vorba de bba? Din CE stiu doar SAE maninca alga asta.

Forum Index » Profile for Gabi C » Messages posted by Gabi C
Go to: