| Message |
|
|
|
Ce populatie ai in acvariu? E mincata de ... cine?
|
 |
|
|
Intr-un acvariu de 30 de litri (al tau are 27 deci cam acolo) am introdus 10 Red Sakura si acum sunt vreo 40-50
si am inceput sa-i donez. Poti creste linistit vreo 20, calculat la dimensiunea de adult. Poti adauga si 7-8 neoni sau
Ember tetra. Important e sa ai o buna filtrare, da pe asta o stii  .

|
 |
|
|
|
RCS si Red Sakura ar fi OK.
|
 |
|
|
|
Cu 350 de lei iti iei un sistem cu butelie de 0,5 kg de la Dennerle, reductoe 10x1 si difuzor Tropica 3 in 1 care te tine cam un an la 20-25 bule/minut.
Rezerva costa 100 de lei, asadar cam 8 lei pe luna.
|
 |
|
|
Daca te hotarasti pentru moss, il prinzi pe niste pietre plate cu ata de pescuit. Piatra-suport o pui in anumite zone si, cu timpul, se formeaza insule de moss
care se unesc. Pentru tundere, scoti piatra, tunzi moss-ul, il clatesti si il pui la loc. Dupa ce se indeseste, poti sa-l tunzi in acvariu si apoi aspiri resturile pe
care, daca vrei sa-l inmultesti, le pui intre doua bucati de plasa mai rara si apoi pe o piatra plata.

|
 |
|
|
Varianta simpla : pietre si gazon din moss, de preferinta coral moss.

|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
|
Cit costa sistemul CO2 de la Dennerle?
|
 |
|
|
um02122 wrote:Voiam sa atrag si eu atentia asupra pericolului prezentei unor butelii de oxigen.
Daca vrei musai oxigen, foloseste un Söchting oxydator.
O solutie mult mai buna. Am citit si am notat. Multumesc frumos pentru sfat!
|
 |
|
|
|
Ca sa aiba efect schimbul de apa, ar trebuie, in opinia mea, cam 5 litri din doua in doua zile.
Legat de plante cu frunza lata, daca iti plac asa mult, poti incerca o Legenandra Meeboldii Red.
Daca ii tunzi periodic frunzele care se inalta si sunt prea mari, face o tufa frumoasa. Ori, poate,
un Anubias nana Gold sau Pinto.
|
 |
|
|
Gabi C wrote:Legat de ce ziceau colegii de altumi , linga mine aici e un Hagebaumarkt cu sectiune de acvaristica la fel ca si Hornbach. Au si citeva bazine cred eu la 400-500l. Foarte rar aduc altumi in ele. Intradevar pestii sint o splendoare .
Da, i-am cautat si urmarit si eu. Simpli si eleganti. Acum imi amintesc ca am avut doi intr-un acvariu, cind locuiam la Iasi. Mi-a placut elegenta si ... usurinta cu care isi schimbau directia de
inot, parca fara nici un efort. Apoi au crescut si, acvariul fiind prea mic pentru ei, i-am facut cadou.
|
 |
|
|
|
OK, eu zic sa le scoti si sa cauti niste radacini adevarate. Le tii vreo doua saptamini in apa, le decojesti si le faci o baie in apa clocotita,
apoi le bagi in acvariu. Cauta ceva mai contorsionat, fara linii drepte. Toate aschiile alea pot rani pestii. Cind le separi, nu le mai fringe,
taie-le cu un foarfece de vie.
|
 |
|
|
|
Nu inteleg ce e cu lemnele alea in acvariu ...
|
 |
|
|
Multumesc pentru comentarii, Dan. Primul il stiam de pe sit-ul lui.
Al doile este mai relevant, cred, din perspectiva discutiei noastre.
Oricum, iau in considerare orice remarca sau consideratie, fii sigur.
Dupa notite, am de lucru vreo doua saptamini ...
|
 |
|
|
Artur wrote:Superb, imi place cum se vede crevetele din stanga sus, zici ca e din Lion King sus pe stanca  ) Si cel mai mult imi place cum se vad pietrele, cu banuiesc ca e ceva alga verde pe ele, parca ar avea muschi, sunt superbe... Si neonii aia albastrii is cei mai tari pesti  Si imi place si cum se vede melcul pe sticla din spate
Ah si sa nu uit, am rugamintea cand mai pui poze, sa pui naibii si apa in acvariu
Vad ca te-a lovit si pe tine comparatiile cu scene din film. Bun, inseamna ca nu sunt ultimul mohican!
Legat de apa, eu m-am prins de mult unde o tine da' nu vreau sa-ti spun.
|
 |
|
|
|
|
 |
|
|
 Frumos!
Oare ar merge un scape la fel si in A1000
|
 |
|
|
Artur wrote:Votez si eu la ce a pus Gabi 
Asadar, lucrati in gasca ...
Multumesc, Artur! Merge contorul ...
|
 |
|
|
rodoselada wrote:+1  exact asta am spus si eu.
Si tu, Rodo, ...? 
|
 |
|
|
Lemon wrote:+1 varianta cu radacini, daca tot e poll... 
 well noted!
|
 |
|
|