[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Blue14
Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
kirucd wrote:Da' nu e nevoie sa scri nano****, poti sa ii zici pe nume, nanoreef.ro

Stiu, dar unora va provoaca nervi!
O sa fie destule pentru toti, in weekwnd ma duc la balaceala si vad si cum sta treaba cua ce si paguri!
mugurel wrote:Pe sfarsit de iunie, prin 2011, erau semi-esuati pe plaja in Mamaia cu miile.
Iar garizi, cu doi ani mai devreme, din cauza algelor rosii, esuau in grup pe aceeasi plaja ...

In 2011 sau 2008-2011 (nu stiu exact) a fost prapad, tin minte ca eram la munte in tabara si ma suna tata sa-mi spuna ca a fost dezastru, acum un an in mai tin minte ca am scos din apa 3 paguri sa ii fotografieze un prieten de-al tatalui meu fotograf, deci sunt si mai repede.....
Ace de mare am prins in anul in care am avut biotop MN foarte multe dar si anul trecut (le dadeam drumu)....
Ar trebui sa faci un clip daca ai clipulete de cand ai inceput (cel de 64 litri) pana acum!
De exemplu eu sunt pe forum din 2014 dar va stiu acvariile la toti de pe forumul asta si de pe nano**** de prin 2010, pe vremea aia de abea visam la un acvariu de apa dulce cu creveti si reprofuceam guppy!!!
mugurel wrote:Daca tot te uzi, ia-ma in calcul cu 2-3 paguri mici autohtoni si vre-o 2-3 ace de mare (pentru refugiul plin de mici miscatoare).

Cum prin iti trimit, ace sunt din belsug, paguri o sa caut, e putin mai greu cu ei momentan....
Vad ca monotiporele cresc si le merge bine, pentru o luna cat il mai tin nu am nevoie de restart, schimb de 50 % o sa fac, la noul acvariu imi iau piatra de calitate.....

O sa pun carbune si phosguard.
Oricum nu maia veam de gand sa bag pesti....
Din nou valabili, cine vrea astept pm!
mugurel wrote:Coralii sunt pe drum, asa ca faci ce trebuie sa-i intampini cum se cuvine.
Ulterior, ideea e buna, dar te inhami la treaba grea... Si eu mi-am propus asta la un moment dat, acum 2-3 ani, dar m-a rapus ideea in final ...

Fac ce trebuie!
Deci nu e o idee foarte easy, mai bine imi fac frag tank in stand sau ii fac un loc in sump decat mai multe bazine.
Maine la ora asta sunt in culmea fericirii!, am corali noi....
Scade la 100 lei sau schimb pe corali sau un pepermint!
Avand in vedere ca ma bagat destui bani in acvariul actual si daca l-as vinde nu as scoate mai nimic pe el am decis sa il fac frag tank legat la sumpu-l de la bazinul mare, iar standul sa il folosesc pe post de cutie cu maimute (e foarte bine facut de aquadec), singura chiestie fiind ca il voi vopsi alb pe interior...
um02122 wrote:

Englezoii educati se jeneaza sa injure, desi le place la nebunie. Daca o fac, inseamna ca te considera de incredere. Iar o data ce o fac, nu-i chip sa-i mai opresti.

Nici macar cand sunt cazuti pe strada de la betie?, bunica imi povesteste cum o rugau niste Engelzoaice la Liverpool de oameni sa le cumpere bautura ca nici in magazin nu le mai primeau.
Normal ca nu toti fac asa dar e un minus fata de Regatul Unit...
Aici a pus poze, poate are si lupa mare: http://acvariu.ro/forum/posts/list/120/31552.page
dan.pavelescu wrote:Bai, plm, am exagerat cu lumina

Daca tot a ajuns si la mine (in sfarsit) PAR-metrul, am facut masuratori.

Imediat sub luciul apei si SUB LEDURI - 833
Imediat sub luciul apei, dar nu sub lampa ci in laterale - 314

La mijloc, sub leduri - 184
La mijloc, in laterale - 112

Jos, sub leduri - 108
Jos, in laterale - 36

Presupun ca niste lupe ar fi rezolvat situatia cu imprastierea luminii in mod uniform, asa-i? Problema e ca nu stiu de unde sa iau lupe pentru modulul de leduri (e un "intreg", nu sunt leduri separate)

La astea se pune o lupa mare peste toate, avea shubi, vb cu el.....
dan.pavelescu wrote:Pe mine ma intereseaza subiectul, pentru ca din motive de paranoia o sa vreau sa impanzesc tot perimetrul acvariului cu senzori.
Mai ales sumpul ala de 1 metru.. (UN METRU, se vede nea Dragos? )

Pan la urma ai permisiunea sa il faci de-un metru?
O poza acceptabila pana cand pun diseara alea facute cu aparatul:
Xenia aia mare din colt o sa dispara si o sa apara noi corali!
Poza:
Prefer schimb cu alti corali!
Arata foarte bine!
Pompa e Vortech mp 10w Es?
Vezi aici:
Un acvariu care ma inspira in realizarea scape-ului:
http://www.nano-reef.com/topic/350017-boos-cube-v20-new-pics-middle-earth-video-page-7/

Forum Index » Profile for Blue14 » Messages posted by Blue14
Go to: