Message |
|
Am avut crystal 3 la inceput si sunt foarte zgomotoase, daca nu gasesc iau Crystal 1....
Nu am sumpul compartimentat deci vreau sa pun rowa si carbon, poate si sea gel sau alceva astfelincats a circule bine apa prin el as aca aleg un hang on.....
|
 |
|
Cumpar urgent hang on mic, de preferat aquatic nature flow 60!
Ma intereseaza debit mic....
|
 |
|
Cumpar urgent un hang on foarte mic, de preferat aquatic nature flow 60!
|
 |
|
Poze
Maine chiar pun poze facute cu aparatul si o sa fac un schimb de 20 litri de apa (dupa ce cumpar o galeata mare) si imi pun plasa peste acvariu...
As fi in stare chiar sa dau ambii pesti si sa raman cu creveti, numai sa am coralii bine pana cand fac upgrade....
Oricum sunt aproape sigur ca DinoXal-ul si schimbl de apa o sa ma rezolve...
Am scos phosguardul (nu merge cu Dyno Xal) si dupa schimbul de apa si tratamentul anti alge bag acrbon activ si rowa phos....
Si inca ceva, nu mai bag mana in el !
|
 |
|
Poze
|
 |
|
Poze
|
 |
|
Poze
|
 |
|
Va arat ca nu omor nici un coral!
Caut n variante si in final o sa reusesc!
Daca vad ca vreun coral pierde din tesut iau imediat masuri, in caz de urgenta ma sponsorizeaza parintii, cand am vrut sa imi iau corali mama comenta, cand a vazut ca mi-a murit pestele a vazut ca sunt trist si mi-a zis ca imi cumpara altul, deci daca e ceva intervin....
O sa fac o poza/zi sa va arat evolutia coralilor.
Zoasilor deja le merge bine iar sps-ii nu dau semne ca ar avea probleme....
Candy trebuie sa il hranesc?
|
 |
|
dan.pavelescu wrote:Cand faci schimbul de apa, incearca sa mai aspiri din alga cu furtunul.
Asa fac, oricum m-am uitat la poze cu alge si am pe pietre dinoflagelate deci Dino Xal o sa aiba efect!
Am renuntat definitiv la kenia si urmeaza si la xenia partial, mai pastrez un frag mic sa am indicator daca e buna apa sau e rea....
Cred ca o sa incep cat de curand aditii de Ca, Mg si Alk, depinde ce spun testele....
La bubble algae nu ma bag ca nu vreau sa ma afund si mai rau!
|
 |
|
Ok, oricum imi sustin ideea ca piatra mea e buna.....
Daca nu imi placea o schimbam ca mai am si vie si uscata dar mie asa imi place si nu are foarte multe alge (doara aia cu bubble si una cu multe alge).
Tre sa dau xenia mare ca nu mai are loc decat jos si nu mai vreau corali easy, trec spre corali putin mai pretentiosi....
|
 |
|
Ok....
|
 |
|
Atunci nu risc, ca nu vreau sa imi crape nimic....
Cred ca cu un schimb de 50-70 % scap de alge...
|
 |
|
Scrie ca nu afecteaza coralii si alte invertebrate si nevertebrate, oricum nu imi iau fara sa citesc cateva pareri...
Poza cu Milka, e proasta poza, apa e super clara, pan la urma pun 'neste poze cu aparatul!!!
|
 |
|
Nu mai iau nici un clown pana la urma, e incarcatura biologica prea mare, o sa mai iau doar 2 pepermintii si o sa curat piatra plina de alge cu periuta plus ca fac aditii de DinoXal si am vazut ca are koala o solutie pentru alge, o sa ii trimit pm.....si am vazut un produs si la Florentina.....
|
 |
|
Multumes foarte mult pentru corali, sunt super!!!!!
|
 |
|
Mugurel 10+++++++ am primit de la el corali superbi si siefyini, multumesc foarte mult!!!!
|
 |
|
Am pus noii corali si acvariul arata super bine, multumesc Mugure, in timpul aclimatizarii coralilor nu am observat si un clown sarise, dupa ce am pus coralii am vazut cainele meu ca mirosea ceva, cand colo se pregatea sa imi manance clownul, l-am pus in apa dar din nefericire nu a rezistat, asa ca cumpar un clown de 5-6 cm...
|
 |
|
Am o singura piatra plina de alge, restul au doar aiptasii si una bubble algae de are mi-e frica sa le curat, cu o periuta sau o pensula o sa curat piatra super alginoasa.....
Pana una alta e ok ca de cand am facut curat si am schimbat apa nu mi s-au facut alge....
ps:sunt la scoala si nu prea pot sa scriu mult.......
|
 |
|
O sa scot damselul in curand, coralilor le merge bine, trebuie doar curatata piatra si pentru racire am un ventilator dymax
|
 |
|
Nu cumva folosesti apa reziduala care ar trebui sa se duca la scurgere?
S-ar putea sa foe de la ciclare bloom-ul de alge si osmozorul sa aiba debit mai mare deoarece e mai acald afara!
Testeazal cu Tds-ul.
|
 |
|