[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: paradoxx
Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Mie imi plac pestii tetra,nu sunt asa prosti,si sunt mai.....altcumva viviparii se inmultesc peste masura,dar e bine ca ai spatiu,deci nu va fi o problema. Poti sa combini f multe tipuri de pesti. Eu as baga 2ancistrusi,12rummy nose tetra,ceva masculi de guppy black moscow,1 sewelia lineolata si cam atat
Poate vrea sa se tina de toate 3 ^^ sau poate betta deja a murit ^^ si asa i.a disperat pe toti cu betta cu "INCALZITOR INCALZITOOOORRRR!!!" vara cand temperaturile sunt de peste 35 de grade si le.am tot explicat aici ope forum ca am avut betta cu temp de 23/24 si mi.a murit de batranete.^^
Lasand semi-gluma,daca chiar vrei pond asa mic,nu vei avea satisfactie....ce pesti vei pune ? Orice pestisori vei pune, vei vedea de sus doar niste dungi miscatoare,caci crapi de iaz cu siguranta nu cred ca ai de gand sa pui...satisfactia unui iaz e ca vezi pestii din mai multe unghiuri,deoarece iazul e destul de larg,pestii sunt mari si colorati,si te poti da smescher la prieteni si vecini cu luxul de a.ti putea intretine balta...in acea cutie poti creste plante,sau o poti folosii pe post de maternitate/acvariu de inmultire a pestilor,altfel va trebui sa iei cu plasa pestii sa vezi care e care.
Poti face un schimb de apa la 50% si te apuci de finrot.nu e recomandabil sa stresezi pestii cu chimicale,insa nu ai timp,boala poate avansa.
Scoate scoicile neaparat,cumpara macar un filtru cascada sau o pompita de aer cu o piatra de aer pt a fispersa bulele de aer.
Nu,nu isi vede reflectia in geam,asta e ce vedem noi cand ne uitam din afara. Daca esti intr-un bazin de sticla,ce vezi ? Pe tine sau ce e in afara sticlei ?
Behe,ma bucur ca este inca black,iar daca renunti la carasei,ar trebui sa faci un acvariu mai micut macar pt el ^^ eu nu cred ccrce aveai tu era filtrare insuficienta,ci temperaturi prea mari pt carasi,caci asa reactioneaza cand e apa prea calda,incep inotul acrobatic,stiu astapt ca am vazut in petshopuri unde temperatura era insuportabila.
P.s : Repet,consider ca filtrarea ta mai putea sustine cativa carasi si inca 10 ancistrusi,dar temperatura....
Ia.le cu plasuta fina,sau daca nu se poate,nu.ti face griji,nu afecteaza cu nimic
Pana la adaugarea pestilor,apa trebuie ciclata ceva saptamani in functie de volumul apei,materialul filtrant. De ce tot puneti sare ???
Am citit mai demult un sfat si il dau si eu mai departe: de ce sa te legi la cap daca nu te doare ?
Pt a avea un acvariu reusit,trebuie facut exact invers: investit la inceput,apoi cateva maruntisuri adaugate...deci mai bine ca nu ti.ai tinut promisiunea
Nu e problema daca nu apuca toti din prima zi,pestii pot sta pana la 3 saptamani maxim 4 in functie de marime fara mancare,plus ca fomistii sar prima data la mancare,deci de indata ce ii roadw stomacul agresiv,vor face practic prin rotatie saritura la mancare ^^
Da,doar ca mi se pare a avea si coada ciupita/ciuntita/incompleta,ceea ce ae putea arata si altceva in afara de prea multa mancare,care apropo,poate ucide pestii atat prin cantitatea ingerata caci sunt niste halapi cat si prin acumularea de mancare in acvariu ce mai tarziu mucegaieste si strica apa. 1 data,MAXIM DE 2 ORI hranesti viviparii pe zi
Ancistrusi ^^
Inca valabili
Arata super acvariul si pestii.sa nu faci schimbari majore
Debitul filtrului scade cand buretii se umplu de detritus,mancare ramasa,cacatei etc dar e bine sa il ai imbibat cu tot felul de resturi,coloniile de bacterii benefice au cu ce sa se hraneasca.
Ancistrusii au fost si inca sunt unii dintre pestii mei preferati(poate chisr cei mai preferati ^^) si stai numai sa vezi masculul cat de grijuliu e cu icrele,cu puii,etc pe perioada de inmultire.
Nu iti face griji pt taninul eliminat de creanga,mereu spun asta : nulti acvaristi in anii 80/90 puneau pliculete de ceai negru in apa acvariului pt a da tenta aceea maronie wild,iar noi fierbem slalam fierbel spalam si iar fierbem crengile doar sa scapam de tanin...mie imi place maxim culoarea apei cu tanin,iar app de creanga,las.o sa pluteasca in deriva prin acvariu,se va scufunda singura,nu trebuie sa iti pui atatea probleme,pe pesti nu ii va afecta plus ca ancistrusilor le place sa rontaie de pe lemne
Sustin faza cu oxigenul pe baza multor criterii de analogie din partea mea cat si a colegilor. Nu vreau mare tam tam pe chestia asta in contradictoriu,dar daca oxigenul este din abundenta in apa,dioxidul se evapora,si altfel plantele raman fara nutrientii aferenti. Intr.adevar,nutrienti pot gasii si in substrat,ceea ce cu atat mai mulr ma duce mai departe de gandul ca noaptea plantele se hranesc cu oxigenul din apa...wtf...
Nu,ci la mancare din petshop,py pestii de fund(al apei).o sa sti cand o sa vezi ^^
In loc de castraveti si apa tulbure in caz de uiti de bucatile respective in apa,poti lua "pastile"cu spirulina la 10/15 lei
Bulele de aer nu sunt neaparat necesare,ele sunt pt valurirea apei la suprafata,pt a se efectua schimbul de gaze. Recomand oprirea bulelor sau macar imputinarea lor drastica in acvariile cu plante,ele avand nevoie de Co2 pt a elimina oxigen. Cel mai bine este ca out-ul filtrului(pe unde iese apa) sa bata in sus in luciul apei pt a aerisii acvariul fara a induce in apa o cantitate prea mare de oxigen ce treptat,ar ofilii florile. intr.adevar,mie personal guppy imi pare a sta la suprafata mai mult si intr.o pozitie nu prea normala,respectiv stau cu botul lipiti de luciul apei continu,nu ? Asta inseamna amoniu intr.adevar,schimb de apa poti face cate 10 l in fiecsre zi acum ca e si mai cald in acvariul de 60 si in cel mic de 2/3l pe o perioada delimitata de nevoile pestilor: cand isi recupereaza comportamentul natural,se mai poate rari din schimbul de apa
Ba se poate,dar se slabeste imunitatea pestelui,altfel ar avea mai mare rata de succes daca nu s.ar alimenta,insa trebuie ss aibe parte si de nuttrienti pe perioada tratamentului,insa nu in exces,mai degraba doar ca sa nu aibe stomacul gol
1: daca nu ai,nu e necesara neaparat,mai ales in cazul in care ai plante(ele se hranesc cu dioxid de carbon eliminand oxigen,daca ai oxigen prea mult in apa se palesc).
2: trrbuie asigurata dar doar pe timp de iarna sau in cazurile in care oscileaza f mult viariatiile de temperatura din locul undr e amplasat acvariul. Acum consider ca e ok.
3: in functie de cat de mult agita pestii,resturile de pe fund,dar in principiu sa nu fie prea agitata sa nu poata pestii sa stea intr.un loc dsr nici prea incet incat sa nu asigure o circulatie buna a apei.

Forum Index » Profile for paradoxx » Messages posted by paradoxx
Go to: