[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: stefanp
Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Vezi ca si Dennerle are un sistem cu butelii de unica folosinta.

Dar daca ar fi dupa mine, eu tot o butelie de 2kg as lua
Te tine o gramada de timp si o poti folosi si pe viitor la alt bazin.
Ancamarketing wrote:
Stai linistit Stefan, ca tot la tine apelez ca sa ma ajuti sa montez jucariile, nu ai scapat de mine. Cred ca deja iti pare rau ca m ai intalnit

Ei, auzi vorba
Cand ajunge, anunta-ma

Ancamarketing wrote:
Astazi am primit un mesaj de la un coleg de forum, si ii respect dorinta de a ramane anonim, ca imi va trimite, pana de Craciun, un reactor nou Dennerle Cyclo Turbo. Ii multumesc foarte mult pentru cadou si pentru surpiza placuta.
Se pare ca va fi cel mai frumos Craciun pentru mine, dupa multi ani.
Chiar am ramas fara cuvinte, va spun sincer ca nu ma asteptam la toate astea. Nici eu nu sunt foarte evlavioasa dar sigur exista un echilibru in viata, si tot o vorba romaneasca @Ce nu te omoara , te intareste@

Ne bucuram sincer pentru bucuria ta
Si felicitari celor doi colegi pentru gesturile facute!
Eu tot n-am inteles ce contine pachetul
Orice ar fi, daca e dar, felicitari pentru gest!
Daca ai buget, n-ar fi rau sa adaugi periodic niste bacterii din comert.
JBL Filterstart, JBL Filterboost, Prodibio Biodigest, Dennerle FB7 ... sunt mai multe firme.

Un pH de 6.4 - 6.5 la un kh de 4 e ok.
Bun, multzam' de site.
O sa trebuiasca sa rezolv problema reviziei, ca-mi sta pe cap de ceva vreme...
Pai pune mana pe sticla si baga mare
Da' sticla aia cu licori dedicate uzului uman, nu cu fertilizanti
marian4232 wrote:Nu am spus niciodata ca Giesemann is mai slabe ca Osram.
Am spus ca am rezultate foarte bune cu Osram si ca nu gasesc motiv sa trec la Giesemann.
Te rog nu interpreta gresit .

Stai asa, ca n-ai citit bine ce am scris mai sus

stefanp wrote:Tin minte ca le blamai tare mult, ca nu-s mai bune ca Osram, ca aruncam bani degeaba

Asta am scris, nu ca ai fi spus ca ar fi mai slabe decat Osram.

Dar, precum spuneam, nu pot decat sa ma bucur sa vad ca folosesti aceste tuburi si sper sa iti ajute plantele cat mai mult cu putinta
Eu nu m-as hazarda din prima la apa oxigenata...
As incerca curatenie manuala cat mai buna, schimburi de apa regulate si in volum adecvat (apropo, cum le faci astea?) si chiar niste aditii de bacterii. Si mai presus de toate, un pic de timp.
Daca vezi ca problema nu se amelioreaza sau din contra se agraveaza, apa oxigenata e usor de aplicat.

De ce zic sa nu te hazardezi asa repede cu apa oxigenata?
Pentru ca acvariul, chiar daca are 2 luni, inca e relativ proaspat...mai lasa-l sa se maturizeze si sa se autoregleze.
De asemenea, dupa ce vor creste puiii, poti arunca plantele mama, care arata rau, sunt "bolnave" si "atrag" alge si replanta pui sanatosi si vigurosi.
Si nu in ultimul rand, apa oxigenata in concetratie mare, afecteaza plantele...cel putin eu asta am observat, mai ales la plantele cu frunza subtire si firava (personal am observat pe Rotala walichii). Iar concluziile astea le-am tras la o concentratie de 75 ml la 100 litri de apa...la 100 ml, cred ca vor suferi si mai tare.

Bun, asta-i polologhia.
Pe scurt, ideea mea e sa-i mai dai un pic de timp (impreuna cu ingrijirile aferente corecte).
Daca nu merge, ii dai in cap cu apa oxigenata.

Referitor la fertilizare, scade nitratii atunci daca asa iti e mai usor.
Cred totusi ca va mai trebuie sa cresti o idee fosfatii...dar ramane de vazut.

Apropos, cat CO2 mai adaugi acum?
Ok, poti incerca.
Eu cred insa ca va fi prea puternica. Doamne ajuta insa sa fie ok si sa nu pierzi banii

Poti cauta pe aliexpress, ca gasesti cu transport gratuit.
oddyutza wrote:stiu, mai mica nu prea am gasit .. mai ales la pret, cea de 2500 este la 35 de lei

ma gandeam sa maschez cu plante pompa de valuri, avand dimensiuni mai mici este mai usor, si in felul asta compensam si curentii pe care ii face filtrul intern...

Ia vezi asa ceva: http://www.aliexpress.com/item/Free-Shipping-Ada-wm200-01-tank-aquarium-wave-pump-create-flow-pump-multithread-3w/1325699978.html

Eu folosesc una, intr-un acvariu de 120 cm lungime si se simt curentii pana in cealalta parte de acvariu.
Incepe usurel cu CO2-ul si il maresti pe parcurs, ca sa se obisnuiasca si vietuitoarele
Eu un am clopot de sticla, am un checker din ala de plastic, dar solutia cred ca e aceeasi. Adaug fara apa, doar solutie.
Dar ar trebui sa ai o hartiuta cu instructiuni de folosire si iti explica acolo exact ce si cum.
Nu e nicio discordie, asa e din scris, mai ies neintelegeri

In rest, mi se pare ok paranoia ta Dane
Chiar daca eu recunosc, am revizia expirata, planuiesc cat de curand sa rezolv problema asta.
Baga si la baiatu pe pm, sau de ce nu, chiar aici, o metoda de contact a centrului ala din Buzau. Sau cum trebuie sa procedam sa trimitem o butelie la verificare acolo.
In 2 luni in mod normal substratul s-a activat.
Faptul ca plantele au o explozie de crestere, e un semn.

Referitor la fertilizare, in conditiile in care ai 20 ppm nitrati, ar trebui sa mai cresti fosfatii. Teoretic raportul e 10 la 1, adica tu ar trebui sa ai 2 ppm fosfati.
Ma rog, asta e teoretic, insa oricum ar mai trebui crescut.
Eu insa as mai scade nitratii (n-as mai adauga easy life nitro)...10 ppm cred ca ar fi ok pentru orice planta si 1 ppm fosfati.

Cu fierul cum stai?

De asemenea cred ca ai putea sa mai cresti un pic perioada de iluminare full (nu doar 4 ore).

Si pune o poza cu algele de zici ca ti-au aparut. Sa vedem si noi cum arata la fata
Bine ai venit pe forum!
Asteptam sa ne informezi in legatura cu algele, te vom ajuta in masura cunostintelor
Bine ai venit pe forum!

Nu ezita sa deschizi un topic jurnal, vom parcurge pas cu pas drumul spre un acvariu reusit
marian4232 wrote:Imposibil sa nu vada lumea ca am trecut pe Giesemann in urma parerile din trecut.

Si normal
Tin minte ca le blamai tare mult, ca nu-s mai bune ca Osram, ca aruncam bani degeaba
De altfel, eram sigur ca odata ce le incerci si chiar le vezi in actiune, iti vei schimba parerea. Osram sunt bune, e just, dar Giesemann e de top.

Una peste alta, tot raul spre bine
Sa le folosesti cu placere si rezultate bune!

La cei 112 litri nu stiu daca ai nevoie de o pompa de valuri...mai ales de 2500 l/h ...
Plantele imi plac
Am sa ma repet cu doua chestii

1. Misto bazin!
2. Raman la aceeasi parere cu bolovanul ala din "canion"...mie unul ceva nu imi convine acolo...nu stiu ce (asta fara a stirbi afirmatia de la punctul 1 ).
Stiu ca aveai ceva plan in zona aia, astept sa vad cum evolueaza. Sau poate doar eu vad lucurile asa.
Faini carcalacii...

LE: Intre timp am vazut ca ai trecut si pe Giesemann
N-a spus si de ce?
Doar el nu mai face sau o fi vreo directiva generala?

Forum Index » Profile for stefanp » Messages posted by stefanp
Go to: