Message |
|
MArcusyon,la Nevertebrate dau si un exemplar de red spot,pentru ca acel exemplar costa vreo 48 de lei cel mai ieftin.Numai ca nu aveau.Comanda mea a fost de un rotkeil si un red spot,dar furnizorul nu a avut sa-mi trimita decat rotkeil.Acum m-ati convins,chiar o sa mai bag un baiat aici,daca nu mi-a sarit nimeni in cap ca 200 de litri sunt prea putin  PEstii ceilalti nu cred ca vor fi in pericol,danio sunt prea rapizi iar ancistrusii prea tzeposi.
Absolut superb aqcvariul tau si severumii sunt incredibili...ma mir sa vad si scalari acolo mari si linistiti,sa inteleg ca n-au fost incidente?
PS:Sper ca am vazut bine si am o fata...stiu ca ele au aripioarele mai rotunjite si fatza curata,fara "viermisorii" care se vor inrosi in timp,specifici masculilor.
|
 |
|
2 scalari in 50 de litri?Saracii de ei...si eu imi fac griji cu un rotkeil severum in 200 de litri ca e prea putin pentru el  )
E prea mic spatiul pentru toti pestii enumerati de tine,vei avea constant probleme.Daca nu cu agresivitatea,atunci cu bolile,si invers.Si oricum,ce primesc ei acolo nu e viata ci subzistenta.
|
 |
|
Este adevarat,sunt niste pesti superbi.Ce mi se pare complet neasteptat,ca nu roade la plante.Pe toate forumurile am citit ca nu rezista nimic,doar plante artificiale,si am zis...hai sa incerc.Daca le mananca,n-o fi dezastru.Si asa egeria densa mi-a dat-o un prieten care are acvariul plin,radea de mine "sa aiba si ciclida aia saraca de o salata,cand o veni"  )Iar de anubias si java fern stiam ca au sanse sa scape,pt ca sunt rigide si nasoale la gust.Si uite ca de o luna de zile aproape ca nu s-a atins de verdeata,doar asa,o frunza la o saptamana.Bonus,aveam niste alge tip "fir de par" pe care le-a rontait cu multa placere,fara sa distruga plantele.Mi-e si mila de saracii melci,ca nu mai apuca nimic de mencare,nici macar alge,cu asta mica pe acolo  )
Corectie,nu am un crevete,este un turbat de ancistrus care se crede rechin!Chiar si la rotkeil sare la bataie,i-a franjurat o aripioara.Abia astept sa creasca asta mica si sa-i traga o batalie sa-l sature  ) Dar inclin sa cred ca ar rezista si un crevete pe acolo la cat de docila este.
Iarasi,alta chestie pe care am gasit-o pe multe forumuri,ca severii ar fi foarte timizi si dureaza ceva pana se adapteaza si stau la vedere.De unde frate,la mine,cum am bagat-o in acvariu si am apropiat fatza sa o vad mai bine,hop,sub ochii mei,la cerseala  ) Si am primit-o la 6-7 centimetri,nu a avut atat de mult timp sa se obisnuiasca cu oamenii.Dupa 20 de minute se apucase de explorat pe acolo.Iar acum,ii dau sa manance si din mana mixtura din aia congelata,n-are nici un stres.Mai mut ferigile alea egeria,le mai replantez,le mai rup...nu fuge,nu se agita,e si ea pe acolo pe langa mana mea sa vada ce fac.Doar daca pun degetul pe geam se sperie si se infoaie,in rest,parca e un catel  )
Poate ca n-au atat de mult succes printre acvaristi pentru ca atunci cand sunt mici,nu iau ochii,dureaza un pic pana incep sa se coloreze.Cine nu stie despre ei,probabil gandeste "de ce mi-as lua pestele asta gri cu dungi,ce mare smecherie e de capul lui".
|
 |
|
Nu stiu daca vreau sa-i inmultesc...adica,mi-ar placea pe de-o parte,dar din ce am vazut,nu sunt prea multi pasionati de americani,plus ca necesita un acvariu destul de mare.Ok,poate reusesc sa scot pui,dar ce fac pe urma cu ei?
|
 |
|
Am doar niste poze destul de neclare,cu femela intr-o stare destul de proasta.Furnizorul de la Nevertebrate a fost cam magar si mi-a trimis pestele cu gauri in cap,iar pe fondul asta,dupa 3 zile s-a umplut si de gris.Am reusit sa o vindec de toate problemele intre timp,n-am vrut sa renunt la ea,desi cei de la Nevertebrate au fost foarte profesionisti si mi-au propus sa imi trimita alt peste,sau cel putin sa suporte pagubele produse de boala.Tot respectul,greseli se intampla,dar apreciez faptul ca au fost corecti,au acceptat ca au gresit si mi-au propus sa se revanseze.N-am avut nici o pretentie,daca asta a fost soarta "fetei",sa ajunga la mine,atunci mergem inainte impreuna.
A nu se intelege ca le fac reclama negativa celor de la Nevertebrate,ba chiar din contra,m-au impresionat foarte placut prin atitudine si chiar m-au castigat de client.
http://imageshack.us/photo/my-images/600/bucureti2012112200379.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/820/bucureti2012112200376.jpg/
http://imageshack.us/photo/my-images/543/bucureti2012112200380.jpg/
Acum arata muuult mai bine,toate ranile au disparut,a ramas doar o cicatrice deasupra ochiului unde a avut rana aceea mare.A inceput sa prinda culoare portocalie pe tot corpul si albastra pe fatza,abia astept sa inceapa sa se inroseasca umerii  O sa revin cu ceva poze actualizate zilele urmatoare.
Cu siguranta putem tine legatura Severus,mi-ar face placere 
|
 |
|
Buna ziua forumisti acvaristi
Revin dupa cateva luni de absentza si dupa ce am "reusit" cam toate dezastrele posibile in acvariu...Dar revin mai experimentat si mai bine documentat,macar atat.
In momentul de fatza,acvariul meu de 200 de litri brut gazduieste 4 giant danio(au fost 6,dar 2 au fost omorati de filtru,pana am gasit o solutie),o "pereche" de ancistrusi(masculul bate tot,inclusiv femela),4 corydoras si piesa de rezistentza,un severum rotkeil minor(femela),de vreo 7 centimetri,care inca n-a prins culori.Aaa,sa nu uit,am si vreo 50 de melci pomaceea mititei...mai dau cadou pe la prieteni.Daca va intereseaza si apa,ii pun si valorile aproximative: gh:14-16, kh:3-4, nitriti:0 nitrati:0-5.
Plante: egeria densa,anubias pitic si mediu si un pic de java fern.La cum creste egeria aia,m-as bucura sa mai manance din ea severumul,dar "din pacate",nu-si bate capul cu plantele absolut deloc  )In schimb incearca sa mai guste din pomaceea,desi n-are spor.
Singura mea intrebare in acest moment este daca ar fi mai bine pentru femela severum sa o las singura,sau sa-i aduc un mascul...ma gandesc pe de-o parte daca nu e prea mic acvariul pentru 2 pesti asa mari,pe de alta parte,daca i-ar fi mai bine cu inca un peste de talia ei...
Cine doreste alte informatii despre cichlasoma severum imi poate scrie aici sau e privat,pentru ca urmeaza sa-l vad cum creste si cum se comporta 
|
 |
|
M-am uitat pe graficul de compatibilitate,dar acolo e la modul general,"south american chiclids".La astea intra si oscarii,si convict,si jack dempsey si alte specii agresive care normal ca nu sunt compatibile cu alti pesti.Dar despre severum si festivum se spune ca le prinde bine un card de pesti gen tetra,ca sunt speriosi si le da incredere "cardul".Pe de alta parte,cica nu deranjaza pestii care nu sunt suficienti de mici sa le intre in gura.
|
 |
|
Nimeni?Cred ca e de bine si merita incercat atunci...singura problema e ca am impresia ca mai trebuie sa scad duritatea apei,undeva spre 7-8...
|
 |
|
Salutari tuturor forumistilor!Revin cu cateva intrebari.Pentru inceput,descrierea.
Acvariu de 100x40x50,200 litri brut.Filtru extern 1200L/h Tetra.Incalzitor de 150W,pompa de aer,lumina,3 neoane de 30W.Substrat fertil,5 kg si peste el pietris maroniu de 3mm,rotunjit,10 kg."Background 3d",adica decor facut din rasina(cred),cu niste anubias pitic si java fern legat pe el,vreo 7 bolovani din care am facut 2 pesteri.O cioata de lemn cu anubias pitic legat pe ea.Mai am un bolovan pe care am legat un anubias cu frunze mai mari,de vreo 7 cm.Vreo 6 elodea densa plantate pe ici pe colo si 2 vallisneria gigantea care au fost tunse pana aproape de substrat,pentru ca se dezintegrau.Daca isi revin,bine,daca nu,le scot si le arunc.Una pare ca s-a prins si a inceput sa scoata frunze.Doi cory si melci pomaceea,vreo 30 de pui cat gamalia unui ac,abia au iesit din cocon.(apropos de asta,am avut un singur melc mare in acvariu,l-a prins filtrul de cap si a murit dupa ce a depus,repet,singur)
Test de apa 6 in 1 Tetra facut acum o saptamana(nu iau in calcul no2 si no3 care au dat zero,dar probabil acum au trecut prin acoperis,chiar daca am pus bacterii in filtru...acvariul inca sta fara pesti)
PH:6,8-7,2
GH:16
KH:3
Ca sa nu va mai plictisesc,ma intereseaza cateva pareri(bune sau critice,sunt binevenite).Avand in vedere ca imi doresc niste pesti mari ca "centerpiece" si ceva pe langa,dar sa nu ajunga hrana vie,exclud scalarii si ma gandesc sa bag 10 molly si o pereche de severum red,undeva la 6-8 cm,sa creasca la mine.Sper sa cumpar de la cineva care deosebeste masculii de femele la varsta aia.Plus cei doi cory si vreo 4 ancistrusi,2 normali si 2 negri.Ce parere aveti de setupul asta?Ar fi mai bine sa bag 4 festivus in loc de severumi?Stiu ca festivus nu ataca plantele si sunt pasnici,dar au ceva mai multe pretentii la calitatea apei si la duritate decat severumii.Sunt deschis la sugestii,dar as vrea sa pastrez modelul cu 2-4 pesti mari si un card de molly.
Am gandit-o asa pentru ca in general "americanii" mananca la mijlocul bazinului din cate stiu,iar molly peste tot,si la suprafata,si pe substrat,asa ca nu vor fi probleme cu resturile,in viziunea mea.
|
 |
|
Sa-ti traiasca.Eu am dobandit un mare respect in ultimele 3 saptamani pentru corydoras.I-am abuzat pur si simplu,dar cu toate astea,se plimba,se joaca si mananca de n-au nici un stres.Chit ca pe langa ei a murit tot,pesti,melci...cred ca si daca ii scoteam si ii dadeam cu capul de masa tot traiau bine mersi  )O specie extrem de rezistenta,cred ca nu ii poate omora decat batranetea,sarea sau...un scalar nebun,ca asa a fost la mine  )
|
 |
|
Din mica mea experienta acvaristica iti pot spune sa plantezi neaparat acvariul daca pui pesti mai mici pe langa scalari.Trebuie sa aiba loc sa se ascunda.Altfel vei vedea cum la cateva zile,un peste ramane fara o bucata din coada.Fiind mici,e cam fatala o muscatura din partea scalarilor.Eu am avut 4 bucati si mi-au rezolvat 3 zebre,3 neoni,5 cory si un molly balon,in vreo 2 luni jumate.Mai ales cand le vine vremea de imperechere parca sunt turbati in acvariu neplantat.
|
 |
|
Am luat un acvariu "spital" de 20 de litri,am bagat apa din acvariu,pompa de aer,incalzitor pana la 30 de grade si easylife anti-spot...Aseara a murit delfinul,era plin de puncte albe.Zebra in continuare nu mananca nimic,e a 4-a zi...nu stiu ce o sa o omoare,foamea sau boala  Am bagat si ancistrusii in "spital",dar ei par sa nu aiba nici un fel de urme vizibile,singura problema si la ei este ca nu mananca.Ramane de vazut cine scapa.
|
 |
|
Am gris in acvariu si am impresia ca l-am detectat prea tarziu.Am 2 cory,2 ancistrusi si 2 ciclide mari.Nu par afectate decat ciclidele,adica un delfin albastru si o zebra rosie,ambii maturi.Dar ei saracii sunt praf,plini de puncte,de 3 zile.Am pus easy life spot...ceva, care se spune ca e foarte buna.Nu vreau sa pun sare in acvariu ca sa nu omor cory.Ma chinui sa ridic temperatura,am vazut ca incalzitorul n-a facut fatza,am mai luat unul,si usor usor am reusit sa ajung la 28...pana la 30 mai dureaza se pare.Dar cred ca nu e destul,cei doi sunt tot mai rau,asa ca urmeaza intrebarea: Deseara fac schimb de apa din nou si vreau cu ocazia asta sa le fac o baie de sare in 20 de litri.Cata sare pun si cat timp trebuie sa-i tin acolo,avand in vedere ca nu am decat o singura pompa de aer,care trebuie sa stea in acvariu?
|
 |
|
Am vb cu acel domn,care are o oferta variata de severumi,dar va dura ceva pana sa ajunga la mine,deoarece are multe comenzi pt ei.Pret 65 ron,dimensiuni 6-7 cm,a spus ca trimite si in Siberia  )Cand ii primesc,revin cu poze
|
 |
|
Apropos,pe nevertebrate.ro au un fisier xcel cu pestii pe care ii pot aduce la comanda in 2-4 saptamani.Acolo,un severum de 5-6 cm costa 43 de ron,dar e o gresala in fisier.Este poza de severum,dar scrie la nume comun "convict fish",ceea ce este aiurea.Nigrofasciatum=convict,asa stiu eu cel putin.
|
 |
|
Haha  ) Bine,mi-a trimis cineva un nr de tel de la un crescator din Iasi,intentionez sa il sun in weekend.M-a mai contactat cineva sa ma intrebe daca am gasit,dar nu mi-a raspuns inca daca vrea sa-mi vanda sau e curios si el unde gaseste.Anuntul sta de vreo 3 zile,m-am gandit ca daca n-am mai primit nimic pana azi,inseamna ca nu mai primesc.Maine am mult de munca,voi reface setup-ul,revin cu poze si cu detalii despre discutia cu domnul din Iasi.Nu inchideti topicul,daca e ok sa scriu aici.
|
 |
|
se poate inchide,multumesc
|
 |
|
Se poate inchide,multumesc
|
 |
|
Mascul de ancistrus,pui,dar i se vad bine coarnele,are cam 6-7 cm.Coada are varfurile albe,e sanatos tun si imparte acvariul cu inca un ancistrus mare,2 cory si 2 ciclide mari.Vreau o femela daca se poate de dimensiuni apropiate,ca sa stiu sigur ca nu are coarne si e fata  Cine este interesat,va rog PM si discutam detaliile.
|
 |
|
Salut,as dori sa cumpar o pereche de red severum,nu foarte mari,in jur de 6-10 cm.Daca imi poate scrie cineva pe privat si sa stabilim felul in care putem continua discutia,ar fi super.Sau,daca stie cineva un numar de tel al unui crescator,iarasi m-ar ajuta foarte mult.Multumesc
|
 |
|
|
|