Message |
|
Multumesc foarte mult!
|
 |
|
|
 |
|
se poate inchide,multumesc
|
 |
|
|
 |
|
Am un molly negru care a ramas singur in acvariu,dupa ce perechea lui a fost casapita de un scalar...Imi pare tare rau de el cand il vad ca incearca sa se joace cu reflexia lui din geam si socializeaza cu neonii.E deja de vreo 3 saptamani singur,daca vrea cineva sa-i faca un bine si sa-l puna impreuna cu niste prieteni din aceeasi specie,sunati la 0722 510 117 si vedem cum vi-l predau,doar in Bucuresti
|
 |
|
Vand decor pentru acvariu,de preferat pentru ciclide africane.Acvariul meu are 100 lungime si 50 inaltime,iar decorul arata asa
https://picasaweb.google.com/115074832334493816369/Acvariu
Unde este piatra pusa in picioare are o crapatura mica,se poate acoperi usor cu plasa,nu trece decat un neon prin ea.Raman cam 5 centimetri in spate in coltul din dreapta,cum te uiti la imagine,din cauza faptului ca este modelata o pestera acolo jos,unde intra lejer un ancistrus mare  .In stanga se lipeste bine de geam.Are si cateva locuri unde se pot prinde plante,ca pe buturugi.
Pret 250 ron,numar de tel 0722 510 117,doar in Bucuresti
Edit:nu reusesc sa-l fac link,dar luati-l cu copy/paste
|
 |
|
Multumesc foarte mult!Nu ma descurajezi,tocmai d'aia intreb,ca sa vad daca sunt pregatit pentru discusi.Din cat am citit pana acum,sunt printre cei mai pretentiosi pesti si nu vreau sa imi bat joc de ei daca nu pot sa le asigur conditiile cat mai aproape de ideal.
Problema mea este ca imi doresc niste pesti mai mari,nu vreau sa umplu acvariul cu 100 de neoni si gata.Dar scalarii fac macel,trebuie sa-i tin singuri,discusii sunt tare greu de crescut pentru ca cer niste conditii in care nu rezista mai nimic,iar gurami in ultima vreme,oriunde merg intalnesc numai din aia spalaciti,fara nici o culoare...cum sa cumpar asa ceva,parca au hepatita toti.O sa merg in weekend la Hornbach sa cumpar substratul si pietrisul si cine stie,poate vad acolo mai multe specii decat intr-un petshop obisuit si-mi fac o idee.
|
 |
|
Buna seara.Revin cu un topic nou,pentru ca nu vreau sa mai fac prostii.Mai bine intreb inainte sa cumpar ceva,decat sa vin pe urma sa cer ajutor
Am un acvariu de 200L si as vrea sa bag in el 6-8 discusi adolescenti.Stiu ca le trebuie o temperatura intre 27-30 de grade.Problema este ca as vrea sa si plantez acvariul in asa fel incat sa le fie bine.Nu intentionez sa bag CO2,doar substrat fertil,acoperit de pietris bob de orez si eventual solutii fertilizatoare.Stiu ca imi trebuie si niste plutitoare ca sa protejez discusii de lumina cat de cat.Mi-ar prinde bine niste pareri legate de ce plante as putea folosi,repet,sa nu fie foarte pretentioase si sa reziste la temperaturi mai ridicate.Va multumesc
ps:mai am 6 neoni,un ancistrus mascul mare dar foarte cuminte,2 cory mari si ei,4 sumatrani,un molly ratacit pe acolo si un pomaceea.LA ce ar trebui sa renunt si ce sa pastrez pentru discusi?
|
 |
|
A ramas ca ii casapeau scalarii.Acum dupa ce au plecat cei 4,toata lumea este fericita,ancistrusul sta mai mult pe geam,tetrazonii se pregatesc sa depuna,cory cei 2 ramasi se joaca in fatza dintr-un capat in celalalt al acvariului iar neonii nu mai stau ascunsi sub pietre tot timpul.Se vede ca nu mai am pesti stresati in acvariu,dupa cum se comporta.Din pacate mi-a luat mult timp si am pierdut vreo 10 pesti pana sa realizez ce se intampla.
edit:intentionez sa renunt la decor si la cateva chestii inutile,sa pun un substrat fertil si sa schimb nisipul cu un pietris fin,gen bob de orez.Plus,plante mai multe,pana la urma vina mi-a apartinut 99%,pentru ca nu am creeat destule locuri pentru ca pestii sa se ascunda si sa scape de scalari.Nu-i pot condamna pe ei pentru ca si-au urmat instinctele,dar trebuia sa-i dau ca sa ma linistesc eu in primul rand si sa gandesc urmatorii pasi in liniste,fara ziua si decesul.
|
 |
|
Heh...pana la urma asa voi face,pastrez doar melcii pomaceea.Credeti ca e ok,dupa ce trec prin toate fazele si incep sa adaug pesti,sa pun 4 scalari,3 blue sau dwarf gurami(un mascul +2 fete,ma hotarasc la specie mai incolo),plus 2-3 ancistrusi si 1-2 botia?Si niste midii si pomaceea plus plante rezistente si usor de intretinut?
edit:vreau sa fiu sigur ca dupa ce cresc,daca il apuca pe vreunu' bataia,nu se pot omora intre ei
|
 |
|
Eu tocmai am dat 4 scalari,am 200 L.Mi-au facut prapad,au omorat 4 zebre,un molly balon si 2 neoni intr-o luna si ceva.Nu am dovezi,dar eu ii banuiesc si de macelul sanitarilor,cine mi-a raspuns pe celalalt topic stie subiectul.Cand se pregatesc sa depuna,sunt turbati,rup tot ce prind.
|
 |
|
Nu baga scalarii cu pesti mult mai mici,o sa stai de cateva ori pe zi sa verifici pe cine au mai batut 
|
 |
|
Ok,scalarii vor pleca deseara,le-am gasit un nou proprietar.Din pacate molly nu cred ca va mai trai sa-i vada plecati  ( Prietena mea este si ea foarte suparata,ii placea mult pestele de catifea si cu burta  )
Si asa,raman cu 4 tetrazona,2 cory,1 ancistrus,8 neoni si 1 molly.N-as vrea sa-i dau,dar nu prea vad cum sa procedez,asa ca sunt deschis la sugestii.Ah,sa nu uit,vad ca ultimii 2 cory nu s-au mai imbolnavit pana acum,se distreaza pe acolo.
As vrea sa schimb substratul(nisipul),sa iau ceva care sa ajute si plantele.Stiu,se formeaza bacterii bune in substrat,dar nu prea pot planta mare lucru pe acolo,as vrea sa iau ceva mai fertil.Plus,acel nisip vad ca se tot inegreste pe dedesubt,nu stiu cat e de bun...
Imi puteti da o sugestie,cum as putea sa procedez fara sa fac totul praf?Exista vreo solutie,sau clar,nu pot decat sa dau pestii,sa golesc acvariul si sa il tin fara pesti o luna la ciclat dupa ce il aranjez cum vreau?
Daca v-ati uitat la poze,am si un decor frumusel,dar care lasa ceva spatiu in spate datorita felului cum este construit.Iar in acel spatiu,este plin de melci maidanezi si alge,pentru ca nu ajunge nimeni.As vrea sa renunt si la decor,sa pun un autocolant pe geam si sa pun mai multe plante in locul lui.
|
 |
|
s-au dat,multumesc
|
 |
|
|
 |
|
2 reproducatori,2 mai mititei.Cei mari au aproximativ 8cm,cei mici vreo 6.Predarea la mine,ii pescuim impreuna  0722 510 117 cat se poate de repede.Azi dupa ora 19 pentru ca sunt la munca pana atunci
|
 |
|
Buna idee Dragos  Cred ca am rezolvat acum si problema asta
|
 |
|
Daca nu scap repede de ei,s-ar putea sa imi rezolve toti pestii.Acum au muscat un colt din coada unui molly,s-au intensificat atacurile.MAsculul e extrem de agresiv de vreo 2-3 zile.Posibil sa depuna icre in scurt timp,pare ca s-a format o pereche acolo.Incep sa cred ca tot ei si-au facut de cap si cu cory asa,unul cate unul,chiar daca astia par foarte greu de prins la prima vedere...Am pus topic pe donatii,astept sa fie moderat si sa apara,ii dau si azi la 3 noaptea daca ii cere cineva.Cred ca topicul asta si-a facut treaba,eventual daca vrea cineva sa-mi mai spuna ceva,va rog trimiteti pm,primesc orice fel de sfaturi,sugetii sau critici fara sa ma supar 
|
 |
|
Cine doreste 4 scalari maricei,sanatosi,negru si negru cu alb??Sunt in Bucuresti,nu mai pot sa-i tin pentru ca imi omoara pestii ceilalti unul cate unul.Intai zebrele,pe urma vad ca s-au apucat de un molly.Problema devine urgenta pentru ca frecventa atacurilor creste rapid,unul din ei bate tot ce-i trece prin fatza...Dati pm,scrieti aici,va primesc si-n seara asta daca vreti sa-i vedeti si sa-i luati
|
 |
|
Ok,am ajuns si eu de la munca langa acvariu.Zebra nu mai are coada,s-a terminat si cu ea...Deci,primul lucru,domnilor,doreste cineva 4 scalari sanatosi si destul de maricei?Indiferent daca voi mai avea sau nu acvariu,aceasta specie este prea teritoriala si imi casapesc restul pestilor.
|
 |
|
|
|