Salutari tuturor forumistilor!Revin cu cateva intrebari.Pentru inceput,descrierea.
Acvariu de 100x40x50,200 litri brut.Filtru extern 1200L/h Tetra.Incalzitor de 150W,pompa de aer,lumina,3 neoane de 30W.Substrat fertil,5 kg si peste el pietris maroniu de 3mm,rotunjit,10 kg."Background 3d",adica decor facut din rasina(cred),cu niste anubias pitic si java fern legat pe el,vreo 7 bolovani din care am facut 2 pesteri.O cioata de lemn cu anubias pitic legat pe ea.Mai am un bolovan pe care am legat un anubias cu frunze mai mari,de vreo 7 cm.Vreo 6 elodea densa plantate pe ici pe colo si 2 vallisneria gigantea care au fost tunse pana aproape de substrat,pentru ca se dezintegrau.Daca isi revin,bine,daca nu,le scot si le arunc.Una pare ca s-a prins si a inceput sa scoata frunze.Doi cory si melci pomaceea,vreo 30 de pui cat gamalia unui ac,abia au iesit din cocon.(apropos de asta,am avut un singur melc mare in acvariu,l-a prins filtrul de cap si a murit dupa ce a depus,repet,singur)
Test de apa 6 in 1 Tetra facut acum o saptamana(nu iau in calcul no2 si no3 care au dat zero,dar probabil acum au trecut prin acoperis,chiar daca am pus bacterii in filtru...acvariul inca sta fara pesti)
PH:6,8-7,2
GH:16
KH:3
Ca sa nu va mai plictisesc,ma intereseaza cateva pareri(bune sau critice,sunt binevenite).Avand in vedere ca imi doresc niste pesti mari ca "centerpiece" si ceva pe langa,dar sa nu ajunga hrana vie,exclud scalarii si ma gandesc sa bag 10 molly si o pereche de severum red,undeva la 6-8 cm,sa creasca la mine.Sper sa cumpar de la cineva care deosebeste masculii de femele la varsta aia.Plus cei doi cory si vreo 4 ancistrusi,2 normali si 2 negri.Ce parere aveti de setupul asta?Ar fi mai bine sa bag 4 festivus in loc de severumi?Stiu ca festivus nu ataca plantele si sunt pasnici,dar au ceva mai multe pretentii la calitatea apei si la duritate decat severumii.Sunt deschis la sugestii,dar as vrea sa pastrez modelul cu 2-4 pesti mari si un card de molly.
Am gandit-o asa pentru ca in general "americanii" mananca la mijlocul bazinului din cate stiu,iar molly peste tot,si la suprafata,si pe substrat,asa ca nu vor fi probleme cu resturile,in viziunea mea.
|