[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Setup nou  XML
Forum Index » Cichlidae
Author Message
Sorin3030
Member

IP:

Salutari tuturor forumistilor!Revin cu cateva intrebari.Pentru inceput,descrierea.
Acvariu de 100x40x50,200 litri brut.Filtru extern 1200L/h Tetra.Incalzitor de 150W,pompa de aer,lumina,3 neoane de 30W.Substrat fertil,5 kg si peste el pietris maroniu de 3mm,rotunjit,10 kg."Background 3d",adica decor facut din rasina(cred),cu niste anubias pitic si java fern legat pe el,vreo 7 bolovani din care am facut 2 pesteri.O cioata de lemn cu anubias pitic legat pe ea.Mai am un bolovan pe care am legat un anubias cu frunze mai mari,de vreo 7 cm.Vreo 6 elodea densa plantate pe ici pe colo si 2 vallisneria gigantea care au fost tunse pana aproape de substrat,pentru ca se dezintegrau.Daca isi revin,bine,daca nu,le scot si le arunc.Una pare ca s-a prins si a inceput sa scoata frunze.Doi cory si melci pomaceea,vreo 30 de pui cat gamalia unui ac,abia au iesit din cocon.(apropos de asta,am avut un singur melc mare in acvariu,l-a prins filtrul de cap si a murit dupa ce a depus,repet,singur)
Test de apa 6 in 1 Tetra facut acum o saptamana(nu iau in calcul no2 si no3 care au dat zero,dar probabil acum au trecut prin acoperis,chiar daca am pus bacterii in filtru...acvariul inca sta fara pesti)
PH:6,8-7,2
GH:16
KH:3

Ca sa nu va mai plictisesc,ma intereseaza cateva pareri(bune sau critice,sunt binevenite).Avand in vedere ca imi doresc niste pesti mari ca "centerpiece" si ceva pe langa,dar sa nu ajunga hrana vie,exclud scalarii si ma gandesc sa bag 10 molly si o pereche de severum red,undeva la 6-8 cm,sa creasca la mine.Sper sa cumpar de la cineva care deosebeste masculii de femele la varsta aia.Plus cei doi cory si vreo 4 ancistrusi,2 normali si 2 negri.Ce parere aveti de setupul asta?Ar fi mai bine sa bag 4 festivus in loc de severumi?Stiu ca festivus nu ataca plantele si sunt pasnici,dar au ceva mai multe pretentii la calitatea apei si la duritate decat severumii.Sunt deschis la sugestii,dar as vrea sa pastrez modelul cu 2-4 pesti mari si un card de molly.
Am gandit-o asa pentru ca in general "americanii" mananca la mijlocul bazinului din cate stiu,iar molly peste tot,si la suprafata,si pe substrat,asa ca nu vor fi probleme cu resturile,in viziunea mea.
Sorin3030
Member

IP:

Nimeni?Cred ca e de bine si merita incercat atunci...singura problema e ca am impresia ca mai trebuie sa scad duritatea apei,undeva spre 7-8...
anykin
Junior member
[Avatar]

IP:

cel mai sigur ar fi sa cauti pe forum graficul de ocmpatibilitate pesti, si sa vezi exact daca speciile pe care le vrei se inteleg, ca degeaba unul mananca de ori unde si unul la mijloc daca vor ajunge sa se "bata" pt. "teritoriu", pot fi agresivi intre ei desi sunt foarte asemanatori....

I`m your father...
[Yahoo!]
Sorin3030
Member

IP:

M-am uitat pe graficul de compatibilitate,dar acolo e la modul general,"south american chiclids".La astea intra si oscarii,si convict,si jack dempsey si alte specii agresive care normal ca nu sunt compatibile cu alti pesti.Dar despre severum si festivum se spune ca le prinde bine un card de pesti gen tetra,ca sunt speriosi si le da incredere "cardul".Pe de alta parte,cica nu deranjaza pestii care nu sunt suficienti de mici sa le intre in gura.
anykin
Junior member
[Avatar]

IP:

din cate imi aduc aminte molly nu sunt asa mari, dar in schimb fac parte din "speciile iepuri" cum le alint eu...guppy, xipho si molly in conditii normale se imultesc foarte mult...si chiar daca o sa aiba unde sa se ascunda in "piscina" ta cativa pui tot o sa ajunga hrana de chiclide, si de aici este un pas mic pana ca chiclidele sa faca un festin din cardul de molly. si mai este o mica problema. trebuie sa citesti despre speciile pe care le vrei. ai zis ca acele chiclide fac companie buna cu tetra vezi poate iti plac din speciile de tetra ceva...posibil ca molly si chiclidele care le vrei sa nu fie compatibile d.p.d.v al chimiei apei, ca si compatibilitate trebuie sa iei in calcul si hrana...parerea mea este sa citesti cat mai multe despre aceste specii de pesti pe care le vrei...eu tind sa cred ca o sa te gasesti in fata undei deciizii greu de luat...sa alegi intre cele doua specii pe care le vrei....
cand m-am apucat de acvaristica acum multi ani un "prieten acvarist" m-a indrumat sa tin scalarii impreuna cu guppy si xipho intr-un acvariu de 60l...ca de sunt tot pesti nu au nimic daca stau impreuna si a vazut el pe la altii ca poti tine multi pesti in 60l...dar dupa ce am "pierdut" mai multe specimene de scalari si de xipho am inceput sa citesc ca sa aflu cu stupoare ca scalarii "ii tineam intr-un pahar de apa" in comparatie cu necesitatea lor... si nu prea erau compatibili intre ele speciile nu numai d.p.d.v al apei...
spor la documentat, si cred ca o sa ajungi sa alegi chiclidele pt. ca sunt niste pesti foarte frumosi...

I`m your father...
[Yahoo!]

Forum Index » Cichlidae
Go to: