| Message |
|
|
Eu traiam cu impresia ca nu faceam nici un schimb
Eu iti dau cele 10 Cerithium sp pe care mi le-a trimis Claude in loc de Cerithium cerithium sa le bagi azi in acvariu  , si tu pui in loc de 10 cerithium sp pe care le comandasesi tu inca un cleaner shrimp. Costul e acelasi (iti dau eu aia 60 de eurocenti deiferena), greutatea de expeditie e aceeasi.
Treaba asta nici nu-i afecteaza pe ceilalti care mai vroiau cate ceva, intrucat greutatea deja comandata ramane constanta.
Singura rugaminte ar fi ca, daca din vreun motiv oarecare (care nu-mi trece mie prin cap), nu vrei sa facem schema asta sa-mi spui azi ca sa-i marit catre cei interesati. N-as vrea sa mai stau inca o zi de ei cu schimburi de apa in galeata samd  .
P.S. Daca vrei sa renunti tu la un cleaner dintre ai tai abia atunci am face un schimb, cum ar veni, si s-ar mai elibera inca 1000g din pachet (renuntantdla cerithium si mentinand constant numarul de cleaneri)
|
 |
|
|
|
Faptul ca melcii cerithium s-au repezit sa se ingroape nu prea e semn bun apropo de parametrii apei. La mine se plimba pe pietre, pe substrat, chiar si pe pereti in partea de jos. Din 16 s-au ingropat repede vreo 4.
La nassarius e normal sa se ingroape imediat.
|
 |
|
|
koala wrote:
- lumina "mare" merge 60 ore pe zi / la ~ 40 % din putere ...
Pe ce planeta? 
|
 |
|
|
|
Ca principiu, efortul pe care-l depui cu un bazin de 130 de litri e foarte apropiat de cel pe care-l depui cu un bazin de 20 de litri (ma refer la timpul necesar pentru a face schimburi / curata pe ici pe colo etc)
Iar costurile cu sarea samd oricum nu sunt semnificative la volumul asta. Sfatul meu ar fi sa te orientezi spre ceva de 100-130l si neaparat cu sump.
Cu racirea pe timpul verii ce planuri ai? Ai o camera pe care stii ca o poate mentine aerul conditionat la 25-26 de grade?
|
 |
|
|
Cu placere
Cat despre drumul pana-n Otopeni, n-am prea avut de ales, avand in vedere ca marea firma de curierat UPS ma anuntase ca "poate ajunge curierul la 2". Poate pentru cineva care astepta pensia pe-acasa ar fi fost OK  .
Asta ca sa nu mai vorbim ca asteptam un colet cu vietati, Mosu avea nus'ce clienti pe cap la 3 etc etc  .
Oricum, macar din a doua incercare a iesit treaba bine. 
|
 |
|
|
|
Intrucat la comanda comuna neamtul mi-a facut figura si in loc de doua feluri de Cerithium mi-a pus mai multi dintr-unul singur, am disponibili 10 Cerithium sp la pretul de 15 ron bucata.
De asemenea m-as putea dispensa de cativa Nerita chamaeleon (sunt mai mari decat crezusem eu) la 20 ron bucata.
Telefon 0771.059.661
Prefer predare personala in Bucuresti, ca sa nu fie discutii probleme samd. In provincie trimit numai cu plata inainte si pe riscul cumparatorului.
Oferta e valabila cateva zile, pe urma ii bag la mine in acvariu si numai stau sa-i alerg pe-acolo
Ambele specii sunt reef safe.
|
 |
|
|
Totul e bine cand se termina cu bine
Impresii, multumiri, fursecuri, piscoturi aici 
|
 |
|
|
Am ridicat coletul, acum am ajuns cu el acasa, ii fac pozele cum cere ala in caz ca e de facut vreo reclamatie, pun crevetele la aclimatizat si vin spre voi
|
 |
|
|
Pana la urma m-am facut si de un drum in Otopeni, ca astia ma luasera cu "poate la 2"
Ne vedem toti la Mosu la 1.30, incercati sa luati legatura cu el ca nu raspunde la telefon.
|
 |
|
|
|
O auzisem ca bazaia mai tare decat orice altceva de cand am fost la tine sa studiem nisipul, doar ca ai sperat ca e putin descentrata fata de motor samd.
N-ar trebui sa-ti faca nici un fel de figuri, doar e in garantie si nu e defect de ordin mecanic care putea fi provocat din vina utilizatorului.
|
 |
|
|
I-am sunat pe astia de la UPS, acum il cauta pe curier5 sa vada pe unde e si ma suna inapoi. Oricum, pachetul e deja la curier. 
|
 |
|
|
|
Otopeni, Romania 27.03.2012 9:40 Scanare Destina?ie
27.03.2012 9:40 Scanare Import
27.03.2012 8:50 Scanare Sosire
|
 |
|
|
Update
Koeln, Germany 27.03.2012 4:15 Scanare Plecare
27.03.2012 1:52 Scanare Export
27.03.2012 1:41 Scanare Export
27.03.2012 0:51 Scanare Sosire
Deocamdata n-a aparut nimic de Romania, dar nu cred ca mai e mult.
|
 |
|
|
Hai ca poate o rezolvam cum trebuie pana la urma
Ii iau cu telefoanele de la 10  , sa vedem cum ne-o fi norocul pana la urma.
|
 |
|
|
|
Chiar n-am experienta cu asemenea chestii, nu stiu ce sa zic. Teoretic nu vad de ce nu (bine, nu cu o pompa de apa, ci doar cu un airstone, ca sa nu faci nici taifun in galeata si nici sa nu risti sa ajunga vreo vietate in pompa) dar practic habar n-am ce s-ar putea intampla.
Am vazut pe cineva care isi tinea melcii asa in timp ce contruia un acvariu nou, dar n-am idee cat timp i-a tinut in felul asta.
Oricum, daca mergi pe linia asta fa rost de o galeata mare (20l) sau de un butoias.
|
 |
|
|
Sincer habar n-am, n-am tinut niciodata melci in asa ceva. E vorba doar de cei de substrat, crevetele si melcii mancatori de alge n-ai nevoie sa-i bagi acolo.
Oricum, vezi ce solutie ti se pare cea mai buna din toate punctele de vedere, chiar nu stiu ce sa recomand.
Si de data asta chiar vine coletul:
Ditzingen, Germany 26.03.2012 20:40 Scanare Plecare
|
 |
|
|
Eu am vorbit cu Roni adineauri, a zis ca daca ai vreo fatatoare mai mare iti poate tine si melcii de substrat. Asta in caz ca nu mai e loc la Radu samd.
Intre timp:
Ditzingen, Germany 26.03.2012 18:42 Scanare Export
26.03.2012 18:41 Scanare Export
26.03.2012 18:41 Scanare Loca?ie De Origine
Germany 26.03.2012 9:41 Comand? procesat?: Preg?tit? pentru UPS
Sa speram ca de data asta nu se mai gaseste vreun nea Caisa s-o trimita inapoi.
|
 |
|
|
|
Am vorbit acum o ora cu Mosu si mi-a zis ca, din pacate, el trebuie sa plece maine din Bucuresti. Nu stiu daca te-a sunat intre timp, dar oricum, asta era ideea. O sa trebuiasca sa i le gazduiasca cineva si pe ale lui.
In conditiile astea, sugerez sa luati legatura cu Roni (i-am dat lui Mosu numarul lui de telefon prin sms), care participa si el la comanda si are un bazin suficient de mare incat sa poata tine vietatile cateva zile.
|
 |
|
|
Tinem degetele incrucisate sa nu mai apara alte probleme
Vorbeste insa cu Mosu, imi spusese sambata ca de maine de la pranz are niste clienti pe cap. Eu o sa stau pe aia de la UPS sa-mi aduca pachetul cat mai devreme, dar avand in vedere ca pleaca seara de la centrul zonal unde se aduna pachetele habar n-am cand pleaca efectiv cu avionul din Germania spre Bucuresti.
|
 |
|
|
|
Pachetul va fi expediat azi in jur de ora 18 (se pare ca e un singur transport din Germania spre Romania la UPS overnight)
Neamtul mi-a confirmat ca a avut cu ce sa inlocuiasca melcii si crevetii care se plimbasera in colet, iar coralii sunt toti OK.
|
 |
|
|