[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: Bogdan_Musat
Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
roxanah wrote: Atasez un filmulet facut azi cu acvariu.

in filmulet nu se vede agresivitatea vreunuia, doar ca sunt vioi - sunt din aceia cu creasta? ca ne se vede prea bine
sunt cam micuti, poate ca-i hranesti mai cu moderatie, da-le:
- granule de la Tetra, Goldfish sticks, sunt granule caramizii de 3-5 mm diametru si plutesc
- granule de la JBL, Goldpearls, granule de 2-3 mm, negre, si care cad pe fund
- si viermi congelati

PS: ar fi bine ca un moderator sa mute topicul la Cyprinidae
roxanah wrote:...E populat de 2 carasei de aprox 5cm (care locuiesc impreuna cam de 10 luni) ...

5 cm la 10 luni, cam mici, nu le prea prieste,
la 10 luni si la 5 cm, nu cred ca poate fi vorba de reproducere, sunt prea mici
cred ca trebuiesc separati, mai cumpara un acvariu, macar la 100 L
florin34 wrote:Am alimentat acum cu un transformator de 12v, marele avantaj este ca lumineaza mai puternic dar transofrmatorul acesta se incalzeste destul de tare.
Acum intrebarea este cat timp tin aprinsa acest tip de iluminare?

fa 2 circuite, pe cate un astfel de transformator, care sa functioneze alternativ, fiecare prin cate o priza programabila, setate sa functioneze complemetar, cu cate o intrerupere la 2-3 sferturi de ora,
vladwrc wrote:Vreau sa imi spuneti parerile despre mobila pe care vreau sa pun acvariu. Dimensiunile bazinului sunt aceleasi cu a mobilei. Din ce stiti voi...trebuie sa-i mai pun intariri sau tine un acvariu de 100 l?

Va multumesc.

Eu n-as pune nici macar un TV, cu atat mai putin un acvariu, pe acel dulap.
Dar daca vrei sa-l folosesti ca suport pentru un acvariu de 150kg:
- pune medianele acelea pe care le-ai desenat
- un euro-surub poti vedea aici cum arara, sunt speciale pentru imbinari in T (pentru montarea lor dai gaura in prima placa cu un spiral de 8mm si in a doua cu unul de 4mm)
- nu se vede bine in poze, dar daca dulapul este pus pe 4 picioruse, mai trebuie o pereche si sub aceasta mediana
- daca pe spate ai PFL, ar trebui sa-l schimbi sau sa-l dublezi cu o placa tot din PAL
- acvariul sa nu-l asezi direct pe dulap, ci sa interpui o foaie de polistiren, pentru ca sa nu crape geamul de pe fundul acvariului
- daca zici ca acvariul este ceva mai mare decat dulapul, cel mai bine mai pui un alt blat, taiat cel putin cat este acvariul
volts wrote:Pamantul de flori il pot folosi ca substrat ?
Am citit pe el ca contine turba eutrofa si oligotrofa, plus alte substante ce ajuta la cresterea plantelor
Deci intrebarea mea... este bun pamantul de flori ?

si eu cred ca nu are ce cauta pamantul de flori in acvariu,
una dintre probleme este ca pamandul de flori are o densitate mica, esta mai usor decat apa, uneori cuprinde si rumegus de lemn, ceea ce-l va face sa pluteasca si sa-ti tulbure rau apa
spre comparatie, pe fundul lacurilor se gaseste mal, care are o alta structura si densitate decat cea a pamantului de gradina
florin34 wrote:Salut!
...
Ideea este ca am un alimentator de telefon mobil Nokia (este cel cu care functionez acum) din ala patratos ( 3,7V, 355mA si 1,3VA). Am incercar sa le alimentez cu un alt incarcator de Nokia (travel, mai subtire) ce are urmatoarele caracteristici 5,7V, 800mA, dar nu a mers, nu se aprindeau deloc.
Acum ma intreb daca nu cumva o sa le afecteze tensiunea mult mai mica, decat cei 12V cu cat ar trebuii alimentate!

dupa logica mea (nu sunt electronist), ar trebui sa nu se prea aprinda, led-urile fiind niste diode, adica 2 contacte intr-un semiconductor, la o tensiune prea mica nu ar putea depasi bariera semiconductorului, iar la una prea mare s-ar arde semiconductorul

Adib wrote:perfect
Am sa caut pe cineva in brasov sa imi vanda apa osmozata...

cel mai bine,
completezi cu apa osmozata doar cat s-a evaporat, pentru schimb folosesti apa normala
pinko wrote:Buna ziua , dupa cum am zis mai demult intr-un post anterior , am primit un acvariu de 126 de litrii ( nu de 180 cum intelesesem eu ) . Am pus apa pe 25 decembrie si ieri colac peste pupaza ne-am amintit ( eu si sotul ) ca nu avem nici substrat de plante, nici pietris . Dupa cate am citit pe aici substratul nu se pune deloc direct in apa , asa ca a dat sotul o fuga sa ia pietris de la hornbah . Totul bun si frumos, pana cand l-a turnat direct in apa ( ca deh in entuziasmul lui a uitat sa intrebe acolo la magazin/sa ma intrebe pe mine daca se spala sau sa citeasca pe punga ) , asa cum era el prafuit . Na ca acuma ne confruntam cu o apa tulbure . Puteti sa imi dati si mie o solutie la rezolvarea prostiei noastre ( . Nu stiu ce a fost in mintea mea inainte sa umplu acvariul sa nu pun substratul si pietrisul ( .Ufff ma simt atat de prost .
Va multumesc anticipat pentru sfaturi .

se va limpezi, in 1-2 zile,
faptul ca nu l-ai spalat bine (unii chiar il fierb), poti avea surprize, ceva mai tarziu (cateva saptamani), adica sa te trezesti cu niste larve de libelule sau alte insecte
Adib wrote:Salutare
... Detin un acvariu de 30l si zilnic constat ca nivelul apei scade cu aproximativ 2-3 mm pe masurate dupa nivelul (mineralelor sau ce se deupun pe sticla acvariului) si dupa gradatiile termometrului.
....
Acum intrbarile:
Completez la catva zile cu apa sau nu ? (ma dispera sa scada nivelul apei prea mult deoarece apa din hang on va veni in picaj in apa si imi terorizeaza pestisorii, imi indoaie plantele).
Este normala o asemenea pierdere zilnica de apa ?

Multumesc

este normal sa se evapore apa, cu atat mai mult cu cat ai hang on, la fel si din cauza ventilatoarelor etc.
desigur ca trebuie sa completezi cu apa, dar, avand in vedere ca se evapora doar apa => o retinere in acvariu a mineralelor si a altor reziduuri din apa evaporata, ceea ce ar putea conduce la o crestere a concentratiei acestora, motiv pentru care, cred ca ar trebui completat cu apa distilata, pentru asta exista un filtru de osmoza inversa
florin34 wrote:Salut!
Am tot citit referitor la iluminarea cu leduri si am gasit la un magazin din cartier o banda de SMDuri alimentate la 12 V de culaore albastra. Aceasta banda este si adeziva pe partea opusa SMDurilor.
Am luat 50cm de banda din asta cu SMDuri (20lei) si le-am alimentat cu un incarcator de NOKIA mai vechi (din ala patratos cu mufa groasa) el are decat 3,8V dar merge. Un incarcator de 12V ma costa inca 20lei.
O sa vad cum evolueaza si va tin la curent :d

pe banda sunt puse in serie?
Adib wrote:Buna ziua
De azi dimineata din ora in ora Cory ai mei au un comportament ciudat:
Se zbenguie ca nebunii pe la jumatatea acvariului parca ar fi drogati , am atasat un filmulet pentru a va da si voi cu parerea daca este normal sau nu acest comportament.

cam asa se poarta Cory, se ma spune ca nu sunt buni inotatori la mijlocul apei, adica sunt pesti de fundul apei, nu prea stiu sa pluteasca la mijlocul apei, de accea se pare ca au acest stil de deplasare
calin_gherman wrote: Instalatia presupune o gaura ptr prea plin, o flansa adaptata diametrului gaurii, teava de 10 mm ptr tur si 16 retur (cazul meu), coturi, lipici special Tangit, ptr acvaristica si un picurator Gardena reglabil 1-8 l/ora. Al meu e reglat la maxim: 8 l/ora = 192 l/zi la acvariu de 600 l.

tubulatura mai subtire nu s-ar putea?
la retur, in special, poate apare riscul de obturare?
mie mi-ar trebui pe tubulatura mai subtire, pentru ca nu prea am cum sa traversez o usa, ce nu are prag, mai mult de 10 mm grosime nu am cum sa ascund in parchet
florinank wrote:iti trebuie si niste diagonale si pe lungimea suportului nu doar pe latime. In rest suna foarte ok proiectul Felicitari

pot sa-i pun diagonale si pe lungime, dar cred ca va fi suficient faptul ca o sa-l acoper cu scanduri spatele si o laterala, iar fata si cealalta laterala cu PAL in culoarea restului mobilei.
Scandurile vor fi prinse in cate 2 suruburi sus si 2 jos, fapt ce ar trebui sa asigure intarirea contra deformarii stanga-dreapata pe lungime.
pe laterale am pus diagonalele orientate astfel, avand in vedere ca in spate este un perete de beton iar eu vreau sa sustin ca sa nu se deformeze prin aplecare in directia opusa peretelui

va astept cu observatii asura rezistentei ansamblului, eu vreau sa-l incarc cu cca. 7-800 kg, dar trebuie sa-i asigur un factor de siguranta mult mai mare (de cel putin 2-3 ori)
o prima schita a cadrului pentru suportul acvariului:
image
dedu wrote:Ce plante rezista la carasi fara sa le manance ?
Urgent un raspuns
Va multumesc anticipat si Craciun fericit

Eu, cu doar un pic de experienta in combinatia goldfish - plante, pot sa-ti recomand Vellisneria si Ceratopteris cornuta.
Si elodea densa pare sa fie utila intr-un bazin cu carasi, dar ca dieta. Ca drept dovada, poti sa arunci o privire prin pozele si filmuletele cu acvariul meu.
Antoniot wrote:sticla de 19 mm la 200 ron m2???????

prea mult sau prea putin?
raduanubias wrote:@ Bogdan_Musat : de unde iau sticla de 19mm ?

in Ploiesti, evident ca nu stiu, ca nu stau acolo, dar in Bucuresti gasesc si la un centru de gramuri de la mine din cartier, la 200 RON/mp, la care au si instalatie de lipit cu ultravilete, cam la 50 RON/mp, adica la 2 foi de cate 10 mm (la 95 RON/mp), vine 250 RON/mp
ca exemplu, o data m-am invartit prin jurul unui centru comercial si am vazut o stiva de geamuri de 6, de 8 si de 10 mm (cu suprafete mari), depozitate spre abandanoare, care proveneau din dezafectarea unor standuri si nu era o mare problema sa ma inteleg cu patronul respectiv sa le iau din ele cat mi-ar fi trebuit, la pret de chilipir, asa ca vezi, poate gasesti si tu in Ploiesti un astfel de chilipir, acuma, cu criza asta, s-au desfintat multe standuri de prin mall-uri (evident ca ne intereseaza cele cu pereti de sticla), iti cumperi/imprumuti un cutit de geamgiu si te descurci
scificuss wrote:Nu recomand foi duble pentru acvarii inalte. Lipitura cu fetele laterale mici se face doar de una din foi si la inconvoiere o sa apara fenomenul de exfoliere. Crac, si multa apa prin casa.

La 60 cm inaltime este aproape suficienta sticla de 10 mm si intaritoarele aferente. ....

sticla de 10 mm la 900 L ?!?!?!?!

cu parere de rau pentru tragedia prin care a trecut colegul nostru @vidockq, dar este bine sa invatam din greselile altora, pentru a nu le repeta

despre treaba cu exfolierea pentru ca se lipesc de lateralele mici doar pe una din foi - este o observatie utila , de care o sa tin cont (la proiectul meu)

altfel, @raduanubias iti recomand sa arunci o privire la acvariile raioanelor de pescarie de la hipermarket (nu stiu sigur daca la si Carrefour Ploiesti raftul de pescarie are acvariu cu pesti vi), de ex., la cele din Bucuresti, am vazut acvarii de pescarie, cam la dimensiunile tale, adica inaltime si latime de 70-80cm si lungime de 150 cm si sunt din sticla de 19 mm si cu rame metalice, este adevarat ca fara intarituri sus.
raduanubias wrote:... Vreau sa fac un acvariu 150X80X80 , in afara de asta trebuie sa-i fac si un suport , tin sa precizez ca locul unde o sa fie amplasat este de 159 cm (latimea si inaltimea nu conteaza deoarece acesti 159cm sunt intre doi stalpi), ceea ce va rog eu este sa-mi dati sfaturi in legatura cu grosimea sticlei , locul de unde o pot procura (eu sunt din Ploiesti Prahova ), pozitionarea intariturilor si materia prima recomandata pentru suport.

Va multumesc anticipat.

despre sticla: cat mai groasa, de 19 mm sau dublu (2 foi de cate 10 sau 12mm lipite/laminate)
despre intarituri gasesti aici
inaltimea este prea mare, nu va ajunge lumina la plantele de jos, se recomanda H maxim 60cm
fundul se face dublat (ca sa nu crape)

daca spatiul este de doar 159cm, o sa ai dificultati la asamblarea unui acvariu lung de 150 cm, tine cont ca un asemenea acvariu, de regula, datorita faptului ca si gol este foarte greu, se monteaza direct pe pozitie, caz in care o sa fie dificil de manevrat foile de geam, spatiul stramt

despre suport (si eu sunt in studiu cu un proiect similar) poti opta pentru cadru metalic (din bare rectangulare, cat mai groase, de ex.: de 3/4cm, grosime de 3mm) sau din lemn (cat mai gros)
vereb wrote:... ti-as sugera din lemn...

Pentru stand pe structura de lemn sunt si eu calat, atat din cauza ca imi este mai facil, pentru ca-l pot face singur, spre deosebire de cel metalic pentru care trebuie sa apelez la un sudor, cat si din cauza ca imi este, pur si simplu, mai drag lemnul.
O sa desenez o schita si sa o postez aici.

Colegul pyu vad ca l-a facut cu 3 rame, adica inca una pe mijloc, probabil si din cauza ca acvariul lui este ceva mai lat - 70cm, eu o sa ma limitez doar la 2 rame, in plus, poate o sa-i mai pun si cateva diagonale. Jos, probabil, ca trebuie sa las suficient ceva loc si acces pentru acareturi (filtrul, tevi, cabluri si alte accesorii)
O sa mai caut si alte fotografii pentru ca vrau sa vad mai bine imbinarile, pentru ca mai sunt si alte posturi cu acvarii pe suporturi cu cadre din lemn, stiu sigur ca am vazut unul aici, facut ceva mai demult, cam prin 2007, dar nu mai dau de el, pentru ca este important de stiut cum s-a comportant in timp acel suport deacvariu (din 2007, daca am retinut eu bine, au trecut aproape 5 ani, daca era ceva de rau, avea timp sa se intample).
Multumesc lui Cristian (naitsirc), atat pentru cursul refritor la lemn cat si pentru linkul catre postul lui colegului pyu
Eu cred ca va fi suficent de rezistent si un suport pe cadru de lemn, mai cu seama ca o sa-l intaresc cu coltare, T-uri, etc., plus de faptul ca va fi placat cu scandura sau PAL (probabil ca voi pune PAL doar pe cele 2 laturi aflate la vedere, acvariul fiind plasat pe un colt de camera.
Spre deosebire de colegul pyu, vreau sa-l fac mai inalt - cam la 80cm, mai mult din considerent de estetica, cred ca este mai placut la privire si mai bine pus in valoare cand este pozitionat in intervalul de inaltime 100cm-150cm (ca rafturile din magazine, cele mai ravnite sunt cele de la nivelul privirii).
Mai ramane de discutat si despre gradul de incarcare pe planseu. Este bloc din '88, etaj superior, pozitionat in coltul planseului, langa 2 pereti de resistenta cu grosimi de 20 cm.

Forum Index » Profile for Bogdan_Musat » Messages posted by Bogdan_Musat
Go to: