Message |
|
mihaibaciu wrote:sincer pe cel mare nu l-as da ,pt ca intentionez sa fac un acvariu mai mare si cu cel mic nus ce sa fac
atunci ... mai fa-ti un acvariu, de peste 100L
|
 |
|
viulian wrote:...  ...
pune-i si un ventilator ca sa evacueze caldura de la neoane
|
 |
|
tizzle wrote:da dar arata foarte ciudat sa le vad plutind, fac acvariul sa para neingrijit. decat sa le vad asa prefer sa renunt la pesti  (sunt foarte incantat de noile plante )
esti sigur ca sunt plante plutitoare? fiind de suprafata ,frunzele ar fi trebuit sa fie orientate in sus in timp ce tulpina sta de'a lungul apei.iar ce am eu , orientarea frunzei e paralela cu tulpina.
oricum ma bucur ca sunt in categoria "usor de intretinut" pentru ca nu imi permit sa le ofer conditii de inalta calitate
Da, am gresit putin, evident ca este o planta submersa, am vrut sa zic ca sunt mai practice sa le ti ca plante plutitoare decat inradacinte. In plus, o sa ai nevoie si de plante plutitoare pentru puii de la guppy, ca sa fie feriti cand vin la suprafata sa manance. Daca le ti inradacinate, principalul avantaj este ca vor da in acvariu mai mult oxigen.
Vezi ca vor creste foarte lungi, daca nu le vei taia, se vor face si de 70-80cm, chiar de 1m, iar de unde le tai, unele se bifurca.
Acuma, depinde cum se vor purta scalarii cu ele, de multe ori frunzele lor sunt preferate de pestii mai mari si vor fi ciugulite, iara daca sunt inradacinate nu ai cum sa le indepartezi tulpinile ciugulite fara sa le desradacinezi.
Se mai spune despre ele ca asimileaza nutrientii in exces din apa, combatand acest factor favorizant pentru alge.
Iti recomand sa plantezi si un fir de Ceratopteris cornuta (crestere rapida) si 2 fire de anubias (cu crestere lenta), ce sunt plante nepretentioasa.
|
 |
|
tizzle wrote:Salut tuturor!
Tocmai mi'am luat cateva fire de plante din pet shop si cred ca sunt Rotala rotundifolia. Am dreptate?
De asemenea am gasit ceva info pe gogu dar nu cred ca sunt toate valabile.
1. aceasta planta de tip "stem" se inmulteste pur si simplu prin taierea varfului si replantarea acestuia?
2. pot sa le tai de unde vreau? adica de oriunde mi se pare mai estetic?
3. cat de pretentioase sunt? mentionez ca nu am substrat fertil, nici co2. doar 2x 18w 830 si 845 t8 si fertilizez cu easylife pro fito...
La acest tip de plante nu mai trebuie sa pui fertilizanti, sunt plante cu crestere foarte rapida, era suficient daca ai fi cumparat doar 2 fire, pentru ca vor creste foarte repede, in 2-3 luni deja o sa-ti umple acvariul iar pestii, in special cei de talie mai mare, nu prea o mai aiba loc de ele, o sa trebuiasca sa le tunzi mereu si sa arunci din ele.
Poti sa le tai de oriunde, unele se vor ramifica.
Frunzele sunt preferate de unii pesti, le vor manca, caz in care nu prea se merita sa le mai infigi in substrat pentru ca o sa ramai cu niste tulpini ciugulite de frunze, care vor arata inestetic - de fapt sunt plate plutitoare, de suprafata.
|
 |
|
kpac wrote:O intrebare care ma macina  Dupa ce se plictisesc de cautat mancare prin pietris si bineinteles ca nu gasesc se muta la suprafata apei cu cautatul si mai gasesc niste bule mici pe marginile bazinului si atunci se produce un sunet destul de enervant, parca pate cineva cu palma pe suprafata apei  mi se intampla numai mie sau e ceva obisnuit ?
sunt totusi niste pesti mai mari, este normal sa loveasca apa cu mult mai multa putere decat un guppy sau xipho
de astfel de zgomote am si eu parte, mai ales cand se bat pe mancare si sar stropi mari de apa
|
 |
|
Adib wrote: ...Am constatat lipsa completa a punctelor albe de pe sanitari, se pare ca efectul tratamentului si a temeperaturii ridicate a avut un efect benefic pentru rezolvarea problemelor...
La mine inca n-au disparut toate punctele, de fapt nu le-am numarat bine inainte, la fiecare, ca sa pot sa-mi dau seama daca s-au redus, doar ca-mi amintesc ca pe unul din hoplo, parca se intinsesera si pe aripioara pectorala, iar acuma nu mai are nici unul pe pectorale puncte de gris, dar de disparut inca n-au disparut, sunt in a 6-a zi de tratament, in care, in zilele 1, 3 si 5 am administrat cate 3 ml de costapur
pe prospect, recomanda un tratament pentru zilele 1 si 3, iar in caz ca nu dispar, sa se prelungeasca si-n zilele 5 si 7, maine trag speranta sa dispara,
|
 |
|
Adib wrote:Va tin la curent cu evolutia.
nu ne-ai mai tinut la curent ...
ca este important, mergi cu tratament si-n ziua 5 si 7?
mmdiscus wrote:Grisul sau Ichthyo este o boala usor tratabila ...
Tratamentul se face cu verde de malahit 1,5 g la 10 litri ,cresterea temperaturii si a aerarii!
esti sigur de acest dozaj?
la costapur este indicat un dozaj de 1 ml/40L apa, costapur-ul fiind un compus pe baza de verde de malachit, probabil mai diluat
adica 1,5 g/10 L apa de acvariu echivaleaza cu 6 g / 40L, adica de 6 ori mai mult decat costapur, care este doar un compus ... probabil de aici problemele cu decilcarea apei si altele asemenea
referitor la inclazitorul de la Resun, termostatul este cam dereglat, 27grade pe reglajul lui inseamna, de fapt, 29grade pe termometrul meu, eu am vrut sa ridic temperatura de la 24 la 29 treptat, in 3 zile, dar m-am trezit cu apa de 28 dupa doar 24 ore
|
 |
|
Adib wrote:... nu reusesc sa ridic temperatura mai sus de 26 de grade (eu tin acvariul constant la 24) ma voi duce astazi sa cumpar un fierbator de apa sa il bag in acvariu , asa voi face treaba mai buna.
Eu am reusit sa ridic temperatura, la un acvariu de 122 L net, cu un incalzitor Resun de 75W, aseara (16.01.2012) aveam 24 grade, si l-am reglat pt. 26 de grade, dar de dimineata aveam chiar 28 de grade, cred ca nu este prea precis termostatul lui, pentru ca de functionat pare sa functioneze, adica de dimineata, cand erau 28 de grade, ledul era stins, iar, dupa cateva minute, s-a aprins
eu vroiam sa incalzesc mai treptat, max. 2 grade la 24 h, dar acuma n-am ce sa mai fac.
Adib wrote:... Cat despre tratamentul de la Sera, acesta da roade, am mai ramas doar cateva punctulete pe sanitari.
Va tin la curent cu evolutia.
Inteleg ca esti in ziua 3 de tratament.
|
 |
|
pintilie.adrian wrote:Am doua intrebari:
1.Xipho se poate imperechea cu blak molly?
am mai citit in unele locuri ca in acvarii cu xipho (rosii) si molly (negrii) au aparut pui rosii cu pete negre
2.Cum imi dau seana ca femela de la black molly este gestanta si se apropie de fatare?
abdomen foarte umflat si devine mai agitata, cautand sa se ascunda de mascul
|
 |
|
stefanp wrote:Poate te stresez  , dar incearca o idee mai mult. 28-29
Nu, nu ma stresezi deloc, de aceea este un forum, ca sa discute lumea.
La 29 de grade o sa ajung poimaine, chestia este ca eu n-aveam pana acuma nici un incalzitor (pentru ca n-avea nevoie, amfoarte cald in apartament), doar azi mi-am luat unul, dar e unul de putere mai mica - 75w (Resun) pe care l-am cumparat in ideea ca pun pestii bolnavi in borcanul ala de 12 L si sa incalzesc apa din el la 29 grade. Acuma sa vad daca pot sa incalzesc cu el apa din acvariul de 120L, la 29 de grade, ca alt incalzitor nu mai cumpar. Eu sper sa ma descurc cu el, dupa socoteala mea, ar trebui sa faca fata, n-are de incalzit decat de la 24 la 29, in plus, am deschis si caloriferul de la sufragerie care, pana acuma, era inchis.
|
 |
|
stefanp wrote:Nu imi par a fi infestati prea tare...ai putea sa incerci doar cu temperatura.
maine cresc la 27 si mai vad daca mai incep si cu costapur
|
 |
|
stefanp wrote:
LE: Nu apar imaginile.
|
 |
|
|
 |
|
stefanp wrote:Din ce am mai citit de la altii, tratamentul in acvariul principal il cam decicleaza...
Din ce am citit, riscul cel mai mare este daca tratezi direct cu verde de malachit, cu costapur riscul ar fi mai mic (fiind un compus pe baza de verde de malachit), pe prospect scrie ca pun cate 1 ml / 40 L, in cazul meu - 3 ml, in ziua 1 si in ziua 3, iar daca este nevoie, se continua si in ziua 5 si 7, eu sper sa nu trebuiasca sa tratez si-n ziua 5 si 7.
... am scos pestii care prezentau puncte (caci nu toti au avut) si indeosebi cei care au mai multe bobite si le-am facut cate o baie cu apa cu sare (parca se pune o lingurita la 10 litri, nu mai tin minte exact, vezi ca gasesti la sectiunea boli/tratamente). Bai destul de scurte insa care au avut efect, caci mai cadeau parazitii de pe ei. Restul pestilor care n-aveau puncte, ori aveau doar cate 1-2-3, i-am lasat in acvariu. Aprox. 2 saptamani si am scapat. Fara cheltuieli si fara antibiotice.
Acum probabil depinde si de stadiul in care incepi tratamentul. Eu am urcat imediat temperatura cum am vazut primele bobite pe 2 pesti. Daca e avansata, banuiesc ca e indicat ceva mai puternic...banuiesc.
Am citit ca la sanitar sa se evite tratamentul cu sare.
Tratamentul cu costapur inca nu l-am inceput (mai astept sa vad ce spune lumea), doar am crescut putin temperatura, de la 24 la 26.
Cum am zis, principalii pacienti sunt 3 hoplo, pe care au aparut cateva punte, nu foarte multe, intre 3 si 5 pe cate o parte.
Daca singurul risc este deciclarea, ma gandesc ca o rezolv, schimburi mai dese, etc. Imi este frica sa nu-i otravesc.
|
 |
|
stefanp wrote:Eu am scapat de gris doar cu temperatura ridica, la 29 grade celsius, fara alte substante.
Daca ai pus costapur, sper ca faci tratamentul separat de acvariul principal, dar sa ridici temperatura si in el, caci raman chisti in substrat.
Hai ca s-au molipsit si ai mei cu cateva puncte de gris - este vorba de cei 3 hoplo ai mei, pe ceilalti (2 carasi, 3 ancistruis, 2 sae si cativa vivipari) nu am vazut punte de gris
ce este ciudat, ca aceste punctulete albe s-au asezat cam simetric pe corpul pestilor,
tocmai am cumparat un flacon de costapur (de la Sera) si vreau sa incep tratamentul, chestia este ca nu prea ma incanta treaba cu izolatul lor:
- nu am alt acvariu carantina, caz in care ma gandesc sa folosesc un borcan mai mare (12 L) din acela de muraturi
- este foarte greu sau chiar imposibil sa-i prind, sunt multe plante si se vor ascunde in mod sigur
- ce fac cu parazitul din restul acvariului daca tratez doar 3 pesti
Asa ca, ma gandesc sa tratez tot acvariul si sa nu-i mai izolez, voi ce ziceti?
Avand in vedere ca inca, zic eu, nu este prea grava situatia, o sa astept sfaturile voastre.
Va rog, pe cei care ati folosit acest tratament cu costapur, sa-mi spuneti si ce dozaj sa folosesc (acvariu de 120L).
multumesc anticipat
|
 |
|
mariaienesel wrote:...
1.As vrea sa inmultesc hoplo ...
Uite aici un filmulet care te poate ajuta
|
 |
|
Emimag wrote:La carasii aurii adulti, sexul poate fi stabilit printr-o metoda destul de simpla: ... Aceasta metoda se numeste "mulgere" e folosita la reproducerea pastravului si a ciprinidelor uneori, si e bine sa vedeti pe net cum se face inainte sa o puneti in practica.
asta e o metoda de reproducere nu de stabilire a sexului,
stabilirea sexului la goldfish se poate face si vizual, pe inotatoarele pectorale, la masculi, apar unele striatii
|
 |
|
kmol wrote:...Sub nici o forma nu este indicat sa eliberati in natura speciile care nu apartin faunei locale. Fie ca vorbim de animale fie de plante nu este o alegere inteleapta. Pot fi purtatori de boli, pot deveni invazivi sau nu vor supravietui.
corect
m-am gandit doar asa ipotetic, ca s-ar putea bucura de mai multa apa, evident ca nu era o idee buna, inclusiv din considerente mentionate de tine
PS: pestii din Gradina Botanica trebuie sa fie foarte rezistenti, la ce mizerie este in lacul acela ...
|
 |
|
Nae wrote: ....p.s. care este cel mai mare acvariu de apa dulce, din Bucuresti, pe care il stiti?
in lacuri pot trai? daca da, da-le drumul in lacul din Gradina Botanica, desi pangasius parca este de prin Asia de sud, deci cam tropical, adica n-ar supravietui iarna ...
|
 |
|
roxanah wrote:In momentul de fata in hranesc cu tetra pro colour (multi crisps)de 2 ori pe zi, insa le dau porti mici (cam cat iau intre buricele celor 2degete). O sa incerc sa fiu mai intrazneata si sa le diversific mancarea...
cred ca este cam putin cat le-ai dat pana acuma, cred ca asta este masura pentru pesti mai mici, de ex., daca ai avea cativa guppy, xipho, neoni si alti pesti de talie mica, la carasi cred ca trebuie ceva mai multa mancare, incearca sa populezi acvariul si cu cateva fire de elodeea densa, au obieciul sa-i ciuguleasca frunzele, le mai diversifici dieta in felul acesta
eu am tot 2 carasi si, cand le dau granule (diametru: 3-5 mm), inhata cel putin 1-2 de fiecare, ceea ce echivaleaza cu mult mai mult decat presari cu 2 degete
poti monta un hranitor automat, pe care sa-l incarci doar cu granule si-l reglezi sa arunce doar cate 3-4 granule
|
 |
|
|
|