Message |
|
pai de la tine nu  ))..joke
in orice caz,pune mana si cumpara medicament pentru ei..se mai intampla.
|
 |
|
cei de la mythbusters au testat efectul muzicii asupra plantelor (nu acvatice) si rezultatul a fost ca nu muzica clasica favorizeaza cresterea,ci rock-ul heavy metal  )..foarte ciudat,dar e dovedit stiintific.
ps: sa nu credeti ca sunt rocker  ,si nici ca am ceva cu rock-ul
|
 |
|
am uitat sa scriu inainte de paranteza si impedanta..my bad
|
 |
|
fishyman se scrie traktor
cat despre muzica si pesti: volum mic  ..cat mai mic..
gata cu off topic din partea mea
|
 |
|
profesia mea este dj/producer/remixer dar ma ocup si de masterizari si de sonorizari..
1.imposibil sa pui 2000 w in o camera de bloc,chiar daca ar fii 6/6....
2.nici difuzoarele care scriu pe ele 2000w pmpo nu au 200 w....asta pentru ca sunt chinezarii.niste difuzoare profi au trecute pe ele valoare rms si rezistenta (ohmi).daca vrei sa testezi un difuzor in cel mai usor mod(dar si ``mortal``pentru difuzor) ,faci rost de o statie profi care are puterea maxima fixa cu cea a difuzorului si vezi daca iese fum sau nu
3.fara muzica ``tare``in camera cu pesti...
muzica se asculta ok cand ai un sistem de sunet profi(macar boxe),care reda calitatea flat,nu hi-fi (care din o melodie compresata la 128 face minuni..) si cand muzica este ori mp3 320kbs ori un wav...
pentru o camera de apartament 6/6 sunt suficienti 100w rms daca vrei sa asculti loud and clear
|
 |
|
ulceratile duc in timp la rani in care este vizibila carnea pestelui cu sange pe margini...cand mai ai probleme de genul asta pune niste poze clare si cu evolutie(ziua unu,ziua doi,etc)...
nu conteaza ca i-ai luat bolnavi sau ca au luat ceva la tine in acvariu,ai grija de ei si pe viitor fii atent
toate bune
|
 |
|
stiu alber,dar i-am spus mai pe taraneste cauza bolii.
bine spus...din poze (foarte neclare )decat pe coada pare un pic de gris.in rest,corpul arata cum ar arata in o infectie bacteriana.oricum cauta tratament profi si respecta instructiunile .
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=003_k pare ceva ca asta dar in o spare de inceput. cred eu .....baga ochiu in acvariu si dupa pe link-ul dat de alber
|
 |
|
cand o separi punei niste plante care plutesc la suprafata in acvariul respectiv..asta daca nu ai facuto deja
si ai rabdare pe viitor...
|
 |
|
1.ciclarea nu inseamna sa lasi apa sa iasa clorul din ea,fati temele data viitoare..ti-au mai spus si altii ca un un acvariu neciclat e periculos...
2.bacteria aia a fost prin filtrul sau nisipul tau,nu se fac bacterii din stres
3 cauta verde de malachit (e cel mai ieftin pentru ``gris``) pregatit pentru acvari,intreaba prin petshop-uri,farmacii veterinare.sau daca iti permiti si ai de unde sa cumperi asa ceva http://www.tetra-fish.com/sites/tetrafish/catalog/productdetail.aspx?id=1276&cid=5311
edit: cand faci schimburi partiale de apa sau cand adaugi vreun peste nou cumparat din locuri dubioase, pune cateva picaturi de albastru de metil,ajuta cat de cat....1-3 picaturi sunt de ajuns,sa nu colorezi apa prea rau.
|
 |
|
pompa aer?
|
 |
|
ai spalat nisipul inainte sa il pui?ai sifonat vreodata nisipul?
nisipul se sifoneaza,spala,completeaza din cand in cand..
bulele acelea pot fii pungi de gaze(nu stiu sigur in cazul tau..),ce granulatie ai la substrat?
|
 |
|
in caz de urgenta iti trebuie zic eu in primul rand O2 si caldurica,nu iti mor pestii imediat daca nu ai filtrare..
cat despre "buretele bolborositor" cu totul alta chestie..
te rog sa stai pe topic.toate bune
|
 |
|
il recomand ca e bun in caz e urgenta,ma refer la pret cel putin.
no problem ;)
|
 |
|
din cate vad inca din primele randuri iti sare in ochi asta :
piatra de aer,pompa de aer,si perdeaua de bule la africani-despre utilitatea ei.spune-mi cu ce am facut eu off topic?
``S-a ajuns la concluzia generala ca nu sunt necesare, mai mult, sunt inestetice si nejustificate, simpla valurire a apei la suprafata, de inletul filtrelor externe fiind suficienta si de fapt, adevarata modalitate de realizare a acestui schimb de gaze. Iata ca, din pacate, practica de zi cu zi demonstreaza ca aceste teorii sunt, cel putin la acvariile cu ciclide africane (stiti voi, fara plante, multe pietre, etc), un simplu folclor, iar necesitatea sau utilitatea unei astfel de "instalatii" a fost redemonstrata, in cazul meu la modul dramatic. ``
eu mi-am spus parerea despre ele(pompele de aer)..si cand am vb de acel filtru diy nu m-am referit la filtru cu burete ,poate principiul de aici iti este de ajutor http://2.bp.blogspot.com/_18rH2_NcGOo/SxHucAEyHrI/AAAAAAAAANU/t44bWh5H_hA/s1600/GVC.png
ce a facut in final ,stai linistit ca am citit si am inteles,mai ales replica asta :
`` Si cum aveam doua, pregatite pentru acvariul mare, iau Eheimul powerline 2252, il curat, spal, si-l bag la lucru...jet puternic de aer, bule fine. In 10 minute pestii ramasi in viata si-au revenit complet!!!
toate bune ;)
|
 |
|
sigur a spalat cu dero...
|
 |
|
clasicul ``vibrator`` (pompa de aer pentru cine nu stie) e un must have,ieftin si bun.mai ales cand poti sa faci un filtru diy cu el...
|
 |
|
produsele tetra sunt ok,eu le-am folosit ceva vreme,
http://www.tetra-fish.com/sites/TetraFish/aquarium/AquariumContentTwoColumn.aspx?id=2382
``Aceasta substantza continea mici granule albe care pluteau prin tot acvariu , iar dupa 30 min se decantase.``
scubu,aceste produse sunt facute pentru ciclare...
nu am mai folosit de mult dar din cate stiu era forma complet lichida.verifica termenul de garantie,nu mai stiu daca acestea sunt cu termen..
la easy balance se tine cont de chestia asta,tu ai folosit si aquasafe ,deci mai ramane decat nivel scazut de o2
``Note: EasyBalance® is not a tap water conditioner and will not neutralize harmful chlorine or chloramines. When adding tap water to the aquarium it is recommended you always use Tetra AquaSafe® according to its directions. EasyBalance® should not be used in aquariums with low oxygen conditions; proper aeration using an airstone is strongly recommended.``
apropo, ai spalat filtrul cu substante de curatat ?? daca da ai o problema mare..
|
 |
|
se pot incrucisa,asta daca nu iti omoara masculul femela...
|
 |
|
nu aveti decat dambovita in bucuresti nu ?  ))..in fine.te-am intrebat daca sunt ok pentru ca une pietre pot contine saruri si metale.
garla nu e numai la tara...cauta fieni pe google si o sa vezi ca e oras.
toate bune
|
 |
|
ce tip de sedimente sunt?da si tu detalii,bolovani ce sunt la mine pe garla sunt mai ok la look decat ce ai tu aici.daca ai vreo dovada ca sunt ok posteaza aici...
|
 |
|