[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
caras cu probleme  XML
Forum Index » Boli/tratamente
Author Message
interceptor
Junior member

IP:

sal.
nici nu stiu cum sa incep,imi e si frica.........
pe scurt am pus pestele in acvariu azi pt prima oara....si am observat pe el niste negi albi . vre-o 2 mai mici de 3 4 mm si unu mai mare si mai intinsa.si mai este 1 alb cu 4 5 boabe pe codita .de dimensiuni mici 1 2 mm maxim 3 mm ala am inteles ca se numeste gris. apa calda si sare.?
am citit toate poasturile am citit pe link uri pe afara in engleza in romana.pe scurt ce tratament e mai bun.cu solutii medicamentoase sau cu mazare ,ori baie cu sare.pun o poza.care nu se vede extrem de bine dar este ok
sunt nou ,deci nu am experienta dvs,
[Thumb - Fotografie1436.jpg]

[Thumb - Fotografie1454.jpg]

[Thumb - Fotografie1453.jpg]

This message was edited 2 times. Last update was at 02/08/2010 13:36:45

[Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Acvariul a fost ciclat?

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
interceptor
Junior member

IP:

nu .este acvariul in care au stat pesti 2 ani cred.sau ceva de genul
nu am putut sa tin in galeata 15 pesti.am pus doar nisip si in rest are filtrul lui .pietrele si pesti lui..
doar ca eu cand i am vazut prima oara in acvariu am observat punctele albe pe coada celui alb si pe cel galben acei 2 3 negi .
de mancat mananca de rup .alearga prin acvariu .mai fac pauze mai alearga..
in acvariu este si o parte din apa veche..cam 10 procente..a mers acvariul 2 zile cu nisipul nou .si i am dat drumul insa pesti au boala de ceva timp cred. nu putea sa faca boala in 3 secunde ca i am pus eu in acvariu .,si in galeata nu am avut cum sa vad daca sunt sanatosi sau nu.de aia am zis sa va intreb ...ce si cum
ma gandesc sa cumpar maine un acvariu de rezerva . 20-30 litri pt carantine.si sa mut pesti care o sa i tratez.asta daca sunt in stare.
aveam doar 2 variante.sa i las in galeata .ceea ce cred ca le era mult mai fatal, sa incerc sa acomodez cat mai repede la noile conditii..
[Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Apa trebuie pregatit pentru pesti.
citeste asta, apa neciclata poate fi fatala pestilor, chiar din primele minute.

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2010 22:33:21

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
interceptor
Junior member

IP:

am citit tot ce am gasit pe site ul acesta si pe inca 2 din romania si pe unu de afara.am pregatit apa la temperatura am lasat o 2 zile sa iasa clorul inca 2 zile a mers cu filtrul vechi care era plin cu apa si bacterii ca mirosea cam ciudat dar nu foaret tare.a mers instalatia 2 zile in el. dar pesti au inceput sa stea cam aiurea in galeata.desi aveau bule de aer mancare de 2 ori pe zi,si ce conditi pot avea ei in 10 kg de apa.
am gasit pe net dupa indelungi cautari ceea ce putea s ami spuna cineva are o bacterial disease.
am vazut asta dupa poza. bubele sunt identice cu ce era in acea poza. baie cu sare neiodata sau sare de mare. maine il izolez .cumpar alt acvariu mai mic.si l bag la saramura. am sa citesc si cum se face .pt ca ...sincer dupa 4 5 ore de resfoit si citit nu mai vad nici sa scriu,nici sa citesc.momentan este plin de vita si mananca cat primeste in maxim 3 minute.este ca si un om azi e sanatos maine poate fi mort.acolo mai scrie ca poate fi dus la medic sa i faca un antibiotic.avem medici pt asa ceva ? in bucuresti?
nu ma der sa dau ceva banuti sa salvez o viata.
pt cine mai are problema asta, aici am gasit. despre carasii aurii.. daca este vre o problema ca am postat link ul ..rog un moderator sa ma ierte si sa l stearga.desi este util ca si multe alte link-uri gasite la dvs pe site.

http://www.happy-goldfish.com/bacterial_infection.php

momentan au 8 ore in acvariu.si sunt sa zic ok.acuma ce mi -o rezerva viitorul nu stiu sa va spun

This message was edited 1 time. Last update was at 21/05/2010 22:41:16

[Yahoo!]
fishyman
Membru de baza
[Avatar]
IP:

Nu ma pricep la carasi aurii, dar stiu ca au nevoie de spatiu. Mult spatiu. Dar probabil ai citit si asta. Nu ai zis nimic de dimensiunile acvariului in care le tii. Oricum daca stateau in galeata cateva zile era un stres enorm pentru ei, incat sa se inbolnaveasca.

acvariul meu
[Email] [WWW] [Yahoo!]
interceptor
Junior member

IP:

acvariu 100l de apa.el este de 120l
se pare ca bacteria aia este de la stres,apa rece,apa murdara,supraaglomerare.etc .chestii care pesti le au avut 4 zile.o sa i caut ceva la magazin sa l tratez si o sa l bag si in putina apa cu sare.dar mai incolo.acum o sa ma duc sa cumapra inca un acvariu mai mic pt tratamente
[Yahoo!]
interceptor
Junior member

IP:

pestele e tot la fel.cu white lump pe el.parca putin mai accentuate.
i am facut o baie cu bactopur direct.30 min in 2 l apa, din bazinul lui.
dupa 30 min l am introdus inapoi
apa am schimbat o in acvariu in procent de 30 -35%
am fost sfatuit sa cumpar pt acvariu nitrivec si fistamin si bactopur lichid..care am inteles ca este mai putin nociv pt bacterii si filtru.

eu vreau doar sa mai imi dati un sfat ceva,daca mai aveti vre-o idee ce si cum despre umflaturile celui auriu.
sa-i mai fac inca 1 baie cu bactopur direct.sau trebuie mai multe bai ?succesiv?sau 1-2 pe zi ,sau cum o fi.eu nu stiu ,cel de la care am luat pastilele era in lumea lui.etc
asa ca poate dvs stiti mai bine.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2010 12:29:14

[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

1.ciclarea nu inseamna sa lasi apa sa iasa clorul din ea,fati temele data viitoare..ti-au mai spus si altii ca un un acvariu neciclat e periculos...
2.bacteria aia a fost prin filtrul sau nisipul tau,nu se fac bacterii din stres
3 cauta verde de malachit (e cel mai ieftin pentru ``gris``) pregatit pentru acvari,intreaba prin petshop-uri,farmacii veterinare.sau daca iti permiti si ai de unde sa cumperi asa ceva http://www.tetra-fish.com/sites/tetrafish/catalog/productdetail.aspx?id=1276&cid=5311

edit: cand faci schimburi partiale de apa sau cand adaugi vreun peste nou cumparat din locuri dubioase, pune cateva picaturi de albastru de metil,ajuta cat de cat....1-3 picaturi sunt de ajuns,sa nu colorezi apa prea rau.

This message was edited 1 time. Last update was at 16/06/2010 14:44:29

alber
Moderator
[Avatar]

IP:

interceptor wrote:vre-o 2 mai mici de 3 4 mm si unu mai mare si mai intinsa.si mai este 1 alb cu 4 5 boabe pe codita .de dimensiuni mici 1 2 mm maxim 3 mm ala am inteles ca se numeste gris

Mi se par foarte mari petele/punctele pentru gris. Aici sunt cateva poze cu pesti afectati de diferite boli. Este esential ca diagnosticarea sa fie facuta corect inainte de inceperea tratamentului. Daca dai click pe poza afli si tratamentul
Aplica tratamentele recomandate de fiecare producator in partele, in dozele si cu frecventa recomandata. Nu amesteca tratamentele si nu supradoza, poti omori pestii.

beez wrote:bacteria aia a fost prin filtrul sau nisipul tau,nu se fac bacterii din stres

Bacteriile exista, perfect de acord cu tine si traiesc in pace si prietenie cu pestii. Dar un peste stresat, va avea organismul slabit, de unde rezulta si un sistem imunitar slabit. E, acum isi face bacteria de cap

In concluzie. Stabilizeaza, acvariul, optimizeaza numarul de pesti (ciorba e tot stres, pe langa mizerie si lipsa oxigenului) si trateaa corespunzator pestii bolnavi.

"e usor a scrie versuri, cand nimic nu ai a spune" - Mihai Eminescu
[Email] [Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

stiu alber,dar i-am spus mai pe taraneste cauza bolii.
bine spus...din poze (foarte neclare )decat pe coada pare un pic de gris.in rest,corpul arata cum ar arata in o infectie bacteriana.oricum cauta tratament profi si respecta instructiunile .
http://www.jbl.de/onlinehospitaluk/perpicture/index.php?Step=3&GalleryId=2&klickedPic=003_k pare ceva ca asta dar in o spare de inceput. cred eu .....baga ochiu in acvariu si dupa pe link-ul dat de alber
interceptor
Junior member

IP:

nu are gris.
are 2 3 puncte albe ,mult mai mari decat cele de gris.si de 1 luna de zile altele nu au aparut.sunt aceleasi.2 3 puncte.poate 1 din ele mai maricel cu 1 mm.
m am uitat pe toate alea. par ulceratii.si negul ala un cist,
mentionez ca eu asa am luat pestii.nu s au inbolnavit la mine.eu am cumparat acvariul gol.si am primit pesti cadou.ca nu avea ce face cu ei.deci erau bolnavi ambii inainte sa i pun eu in acvariu.la mine au deja 1 luna.si alti nu s au inbolnavit.decat astia 2 care asa erau.
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

ulceratile duc in timp la rani in care este vizibila carnea pestelui cu sange pe margini...cand mai ai probleme de genul asta pune niste poze clare si cu evolutie(ziua unu,ziua doi,etc)...
nu conteaza ca i-ai luat bolnavi sau ca au luat ceva la tine in acvariu,ai grija de ei si pe viitor fii atent
toate bune
interceptor
Junior member

IP:

de la mine nu au luat nimic.m am straduit sa aibe toate conditiile necesare.
de 1 luna de zile nu sunt evolutii foarte mari ale ulceratiilor.poate chiar deloc.
singura prob este cu cei 2 negi care parca sunt putin mai umflati.
deci in 4 saptamani nu este nimic foarte evident,la boala lui.
am sa i fac niste poze mai bune.
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

pai de la tine nu ))..joke
in orice caz,pune mana si cumpara medicament pentru ei..se mai intampla.
interceptor
Junior member

IP:

as vrea sa cumpar,insa nu stiu care.
am bactopur direct.atata
tre sa cumpar nitrivec ul si fistamin., insa astea s nutrienti nu medicamente,cred
daca stii ce mi ar trebui pt ei sa mi spui si le cumpar.mersi.
[Yahoo!]
beez
Member
[Avatar]

IP:

identifica boala din link-ul jbl si dai click pe poza ,iti spune ce tratament sa cumperi
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Zi buna tuturor!
Este prima mea zi pe acest forum, evident mi-am creat cont "la nevoie", asa incat nu pierd timpul si lansez intrebarea: acum 2 saptamani am cumparat cu caras negru cu capison care era foarte jucaus la nenea ala in acvariu, insa la mine de 2 zile nu papa nimik, msi mult am observat la el si la inca un caras voalat firisoare de sange pe cozi.Am cumparat astazi baktopur direct pastile, am pus si in acvariu, dar si in recipientul in care l-am exilat pe asta care nu mananca.Sare si albastru de metil le pun de vreo 3 -4 saptamani deoarece am tot cumparat pestisori noi..si deh am zis sa previn ceva urat.
Asadar..va rog ajutati-ma cu un sfat sau o "injuratura dupa caz".

Cu 10 minute mai devreme in Rai, sau cu 10 minute mai tarziu acasa?
ReBella
Ultrahigh member
[Avatar]

IP:

Bine ai venit.
Sunt o lady, nu injur...desi ai merita

In primul rand schimba-le URGENT apa la toti, 30% acum si 30% la noapte inainte sa te bagi la somn. Apa sa fie declorinata daca se poate si cam la aceeasi temperatura.

In al2la rand continua sa schimbi 30% din apa inca o saptamana. NU mai adauga nici o substanta in acvariu !!!!

Aerare au pestii ?
Cati litri de apa au fiecare ?
Ai filtre la acvarii ?

Un caras are nevoie de 50l apa , face foarte multa mizerie si ii trebuie filtrare buna. De asemenea temperatura apei nu trebuie sa fie mare, sunt pesti de apa rece. Firisoarele sangerii de pe coada se fac din cauza calitatii proaste a apei in care stau si care probabil e plina de nitrit si amoniac.

De cat timp ai pestii ?
La cat timp le schimbi apa si cata?
Ce pesti si cati mai tii cu ei ?
Ce mancare le dai, de cate ori pe zi si cata ?

Citeste te rog articlul asta, ciclarea este FOARTE IMPORTANTA : http://www.acvariu.ro/generalitati/-/asset_publisher/uA9v/content/15819?redirect=%2Fgeneralitati

Daca vrei sa te ajutam raspunde te rog la toate intrebarile de mai sus! Cu cat dai mai multe detalii despre acvariu cu atat cresc sansele sa ii salvezi.

This message was edited 3 times. Last update was at 30/07/2010 18:37:24

Until you find someone worth dying for, you never really live.
Lola
Junior member
[Avatar]

IP:

Hey,
Mercic tare mult de raspuns, evident incepator nepriceput am omis sa mentionez ce treburi am eu pe aici. In primul rand acvariul este unul de 102 l, acvariu oval 80 cu capac de la Aquael, complet echipat tot de catre ei, adica iluminare incalzire si filtrare, plus un filtru suplimentar cu aerare pus de mine inca de la inceput (vechiul filtru de la acvariul homemade avut pana in mai anul acesta) pentru a ajuta mai repede la ciclare (ca la carte) + diverse pastilutze recomandate de un nene pentru a mentine coloniile de bacterii din filtrul vechi pentru acvariul nou. La fiecare 2 saptamani schimba 30% din apa acvariului, curat tot ce este de curatat din el, ultima schimbare de apa a fost in week-endul trecut.Cat despre cati l trebuie la carasi, evident ca nu am respectat asta niciodata si mentionez ca am acvariu in casa de ~6 ani, ce-i drept nu am mai avut de vreo 4 ani carasi..probabil am uitat cum ii dadaceam atunci.
Le dau mazare fiarta , fulgi speciali si evident granule speciale, nu hrana vie. Printre locuitorii acvariului se numara 9 carasei mici, 10 pui de guppy, 1 ancistrus, 1 pangio khuli, 6 neoni, 3 zebre roz, 2 pesti sticla, 2 pangasius mici, 2 sanitari cory, 2 rhineloricaria pui.

Cu 10 minute mai devreme in Rai, sau cu 10 minute mai tarziu acasa?

Forum Index » Boli/tratamente
Go to: