[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: beez
Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
e prea mic pentru atati pesti... in 120 l poti tine in limita 3 discusi maturi
ca sa tii si discusi si scalari,iti faci un bazin de 250 l-300 sau mai mare
cati litrii are acvariul ?
sa iti creasca mari si voinici ;)
ce ai tu sunt inca mici,nu sunt maturi.la discusi e exclus asa ceva ,la scalari se mai cunoaste dupa forma capului,si nici acolo nu e mereu corect.
spor la munca .usor usor se face treaba numai sa ai ambitie si ceva buget )
1.felicitari!
2.sexul se distinge numai cand se reproduc...
ms.eu stiu 100% ca mesteacanul e alb ..cred ca este plop negru.frunzele sunt de plop sigur..
ma opreste vremea urata sa ajung pe dealuri b-(..mama lor de ploi
http://www.hailea.com/E-hailea/product1/sl-106.htm
..e suficienta pentru cei 17 litrii ai tai )?
te sfatuiesc sa iti cumperi un acvariu mai maricel,undeva la 40-50 de litrii .cu cat este mai mare cu atat apa este mai ok
felicitari!
ce lemn ai folosit?
loc are,dar conditii nu.scopul unui acvariu e sa reproduci natura.oferale un mediu asemanator ca in natura in acvariu.
apopo,ai incalzitor?
scapa de caras,oricat de dragut ti-se pare,e un porc cand vine vorba de murdarit apa,si o sa iti manance plantele.
da si guramul ala cuiva daca nu ai de gand sa ii cumperi pereche.
masculii de xifo sunt cam ``indragostiti`` ,dar poate sa omoare femela foarte lejer daca nu are spatiu sa se ascunda
poti sa tii pesti usori cum sunt : platy cu niste guppy,moly cu niste platy,un card de zebre(num mai multe de 5 in cazul tau),ori un card de barbus tetrazona(la fel ca zebrele).
daca poti sa iti achizitonezi un acvariu de 80- 100 litri ar fii mult mai ok.
apropo de plante... http://www.youtube.com/watch?v=nd8nmi-5Iek vezi ce scrie la descriere..ce ti-am zis eu am vazut in zeci de acvarii cu tema de amazon.daca vrei neaparat plante de amazon nu te opresc

cat despre capac e un must have..
ce chior sunt .... ai carbune activ in el ?e foarte ok sa ai si filtrare chimica pe langa mecanica si biologica ,daca nu ai carbune activ pune si nu ai ce sa regreti
chiar asa,ce filtrare folosesti ?
doar partea stanga e putin mai deplasata,aseaza lemnele altfel,sau incearca sa faci rost de niste buturugi mai groase.
in rest e foarte ok,felicitari
incearca sa bagi niste microsorum si vallisernia gigantea pe acolo
cat despre numarul lor,cred ca ai destui deja pentru 200l l,unui adult o sa ii trebuiasca minum 37 litri....si esti undeva la minimul necesar la inaltime daca ai 50cm inaltime la bazin,discus prefera bazine adanci.
oricum apreciez efortul care a dat roade bune
la mai mare!
succes pe viitor !
succes la gasit plante.cat despre femele doar doua cuvinte : din dragoste))
baga decat o pereche de killie ,si asa e mic acvariul..cat despre co2 nu stiu ce sa iti spun,nu te avanta prea tare dupa plante pretentioase la inceput.e de ajuns un pic de substrat ok si fertilizant lichid la niste plante easy .
cat despre guppy,e de ajuns ca ei sa imperecheze odata si femela sa faca pui de 3-4 ori dupa )
daca vrei killie vb cu omu` care are petshop-ul,poate iti aduce
si ce faci cu puii de guppy )? din o pereche faci sute in un an.intradevar sunt draguti si putin pretentiosi.
neonii sunt mai sensibil in ce priveste calitatea apei,nu te sfatuiesc sa iti iei de pe acum neoni.
ce iti recomand eu ,si frumos si usor de tinut,dar mai greu de inmultit, sunt pestii killie..sa stii de pe acum ca iti trebuie lumina usoara(deci exclus plante care necesita lumina multa ) si un capac la acvariu )..nu neaparat etans,pot face unul cu plasa de tantari.in fine,daca vrei killie gasesti o gramada articole..
cat despre plante uite aici un link in care sunt cerintele la multe plante http://www.aquaticplantcentral.com/forumapc/plantfinder/all.php
momentan nu pune nimic in apa...
moss-ul e o planta cu dificultate usoara.nu depinde de substrat , dar e ok sa pui fertilizant in apa ,dar trebuie sa tii cont de temperatura daca ai de gand sa pui moss,pentru ca iti trebuiesc 24 grade.legat de lumina,creste cu orice tip de lumina,dar sa ne spui ce folosesti la iluminat..
o sa ai nevoie de un incalzitor cu termostat de 25w,asta clar.iti trebuiesc 24-26 grade ca sa nu ai probleme cu pestii si plantele la iarna.sa scoti coolerul daca ai doar 21-22 grade ,e vara si e bine daca nu se incalzeste excesiv apa,adica sa nu urce mai sus de 27-28 grade.urmareste temperatura fara cooler
legat de bomba, nu e necesara la moss,si nici la plante putine,dar daca ai planuri pe viitor cauta cu search aici cum se face .

daca nu supravietuieste ,lasa acvariul la ciclat.
daca trece peste,bagai si lui o ``femeie`` si o sa aiba ocupatie...
am uitat ce sa te intreb ce temperatura ai,din poze nu se vede un termometru(sau poate e ce se vede neclar in partea stanga a acvariului),daca nu ai,cumparal
fitru intern in 20 de litri nu prea iti recomand,pentru ca iti ramane un spatiu mic,si e inestetic,incearca filtru hang on ;)
despre lemn cu moss...moss e inseamna muschi.in acvaristica se folosesc multe specii de muschi de apa,uite aici un exemplu bun http://www.aquascapingworld.com/gallery/images/358/1_PinheiroManso_2008.jpg e un flame moss pus pe un lemn...

Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
Go to: