m_3 nu am precizat despre mancare ca nu avea rost,tu ai spus ca mai sunt si alte surse,de aceea am precizat unul simplu,mancarea,in urmatorul post.faptul ca ai gasit in articolul de pe site chestia cu mancarea poate iti spune ca nu am vorbit aiurea cand am precizat mancarea in postul meu,despre care stiu bine cat si cand se pune.
stiu destul de bine ce inseamna ciclare inca de pe vremea cand eram incepator,am avut de la cine sa invat corect,deci nu am nevoie sa mai citesc articolul acela cand am avut de la cine sa invat,cand am citit zeci de carti si cand sunt trecut prin asa ceva si am cunostiinte suficiente,fapt din care nu am avut nici un incident nefericit in o perioada a unei ciclari.
tu ai spus ca nu se termina ciclarea fara o sursa de amoniac,cand eu am zis sa puna pestii dupa ce se termina ciclarea,lucru total diferit.
metode de accelerare exista,sunt substantele facute special pentru ciclare,care sunt pe baza de bacterii,care nu fac nimic altceva decat sa accelereze procesul de ciclare,de exemplu tetra aqua safe start.
`` ,deci trebuie dezinfectat bazinul in perioada ciclarii(folosesti medicatie pentru finroot).aplica un tratament si la pestii existenti la primul semn de boala,previi inca un dezastru. ``
normal ca tratamentul se aplica in alt bazin din moment ce am precizat sa bage pestii dupa ciclare perioada in care sa dezinfecteze bazinul in timpul ciclarii,si sa aplice tratamentul la pestii existenti.
deci teoretic nu ar avea cum sa ii puna in bazin cand i-am specificat sa bage pestii dupa ciclare .citeste cu atentie ce am spus...el nu a precizat deloc ca are de gand sa dezinfecteze bazinul inainte de ciclare,si nici pestii.
ce am gresit a fost faptul ca am spus sa puna medicatie pentru fine root,in loc sa ii spun sa foloseasca un produs pentru mai multe boli si infectii,mai exact jbl ektol.
si eu ma opresc aici si te sfatuiesc ca pe viitor sa citesti cu mai mare atentie si sa procesezi informatia corect.
numai bine
mody de murit toti pestii mor.stai linistit,uneori inceputul e mai greu.
nu mai baga niciun peste o perioada de doua saptamani,stiu ca e aiurea sa vezi un acvariu gol,dar rezultatele o sa merite asteptarea.
cat despre fund ti-am mai zis,pune unfundul dublu se pune sub cel existent si o bucata inauntru,deasupra fisurii