[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: beez
Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
ovidiualn are dreptate la partea cu mirosul...si eu fac la fel referitor la capac.

mariuso e imposibil sa nu miroasa a apa statuta,mai exact putin ``miros de balta`` exista in orice acvariu.
filtrarea biologica nu are mare importanta cat are filtrarea chimica in privinta mirosului.
fii cu ochii la donatii,poate prinzi ceva.ai mare noroc ca stai in bucuresti...
dacai ai rds 79.119... tu esti,...la mine e 1.2 % )..oscileaza intre 60 si 105
viteza foaret mica la dw,un singur seeder,care cred ca este stiucarul.eu il las de maine sa il ia ,il lasam acum dar aici ploua si nu vreau surprize,dupace il iau am banda de 11 mb upload pentru cine il vrea
m_3 nu am precizat despre mancare ca nu avea rost,tu ai spus ca mai sunt si alte surse,de aceea am precizat unul simplu,mancarea,in urmatorul post.faptul ca ai gasit in articolul de pe site chestia cu mancarea poate iti spune ca nu am vorbit aiurea cand am precizat mancarea in postul meu,despre care stiu bine cat si cand se pune.

stiu destul de bine ce inseamna ciclare inca de pe vremea cand eram incepator,am avut de la cine sa invat corect,deci nu am nevoie sa mai citesc articolul acela cand am avut de la cine sa invat,cand am citit zeci de carti si cand sunt trecut prin asa ceva si am cunostiinte suficiente,fapt din care nu am avut nici un incident nefericit in o perioada a unei ciclari.

tu ai spus ca nu se termina ciclarea fara o sursa de amoniac,cand eu am zis sa puna pestii dupa ce se termina ciclarea,lucru total diferit.
metode de accelerare exista,sunt substantele facute special pentru ciclare,care sunt pe baza de bacterii,care nu fac nimic altceva decat sa accelereze procesul de ciclare,de exemplu tetra aqua safe start.

`` ,deci trebuie dezinfectat bazinul in perioada ciclarii(folosesti medicatie pentru finroot).aplica un tratament si la pestii existenti la primul semn de boala,previi inca un dezastru. ``

normal ca tratamentul se aplica in alt bazin din moment ce am precizat sa bage pestii dupa ciclare perioada in care sa dezinfecteze bazinul in timpul ciclarii,si sa aplice tratamentul la pestii existenti.
deci teoretic nu ar avea cum sa ii puna in bazin cand i-am specificat sa bage pestii dupa ciclare .citeste cu atentie ce am spus...el nu a precizat deloc ca are de gand sa dezinfecteze bazinul inainte de ciclare,si nici pestii.
ce am gresit a fost faptul ca am spus sa puna medicatie pentru fine root,in loc sa ii spun sa foloseasca un produs pentru mai multe boli si infectii,mai exact jbl ektol.

si eu ma opresc aici si te sfatuiesc ca pe viitor sa citesti cu mai mare atentie si sa procesezi informatia corect.
numai bine

mody de murit toti pestii mor.stai linistit,uneori inceputul e mai greu.
nu mai baga niciun peste o perioada de doua saptamani,stiu ca e aiurea sa vezi un acvariu gol,dar rezultatele o sa merite asteptarea.
cat despre fund ti-am mai zis,pune unfundul dublu se pune sub cel existent si o bucata inauntru,deasupra fisurii
lasa link-ul si pune de 8 si scapi probleme.ramforsari longitudinale pentru ca ai 1m lungime,fund dublu nu e neaparat necesar,dar nu strica deloc
m_3 wrote:
beez wrote:asteapta sa se termine ciclul fara pesti...

Ciclarea nu va lua sfarsit in vecii vecilor amin, fara o sursa producatoare de amoniac, pestii de sacrificiu (cory sau alte specii rezistente) fiind cea mai simpla si usor de procurat sursa, dar mai sunt si alte surse.

stai linistit ca se cicleaza si fara excrementele pestilor...pot sa pui niste mancare de pesti in apa si se rezolva.altfel nu dadeau mari acvaristi sfatul sa nu pui pestii decat dupa 3- 4 saptamani.
din moment ce ai precizat ca sunt si alte metode de accelerare a ciclarii,de ce nu le specifici?replica cu filtru folosit deja nu ti-a deschis nimic?am precizat acolo ce sa faca daca o sa mai foloseasca filtrul vechi...daca bagi pesti de sacrificiu nu rezolvi mare lucru,risti o contaminare masiva,pentru ca pestii de sacrificiu se pot imbolnavii si iti raman bacterii si alte minunatii in acvariu.

luci92050 pune fund dublu si o fasie de geam pe dinauntru unde e crapatura.bison e ok si usor de gasit
apropo stii ca sunt costisitoare...
asteapta sa termine ciclul fara pesti.daca o sa folosesti filtrul care l-ai avut inainte o sa fie o mica problema,poti sa ai bacterii care provoaca finroot (bacteria care provoaca boala insoteste alte boli existente si in curs de dezvoltare )si alte minunatii in el,deci trebuie dezinfectat bazinul in perioada ciclarii(folosesti medicatie pentru finroot).aplica un tratament si la pestii existenti la primul semn de boala,previi inca un dezastru.
ai procedat corect,se intampla si la case mari.bucurate totusi ca nu ai avut specii rare si costisitoare.
de amplificat nu o amplifica,o focalizeaza corect ,deci nu mai pierzi lumina care se pierde,si obtii o lumina foarte ok.deci pune reflectoare daca iti permiti ..de crescut fotosinteza nu are mare importanta puterea de iluminat cat are importanta spectrumul luminii,asa zisa culoare.
daca vrei sa pui ,le pui ca vrei tu ,nu ca vine x sau y si zice asa si asa,dati seama ca sunt persoane care o sa zica si ca e ori bine ori rau.firmele care produc asa ceva,mai ales jbl,nu le produc ca asa le pica lor fisa.
am specificat singur ...
pune reflectoare si iti dai seama singur dupa
pune tu fund dublu si nu ai ce sa regreti
pai exista muschi de apa ;) cauta flame moss sau java moss
apropo,ai filtrare,o pompa de aer ceva la pui ?
pai,cel mai usor iti gasesti o pereche de ramirezi,sau de apistogramma agassizi,apistogramma baenschi, pana la urma orice gasesti din specia asta .
http://www.dwarfcichlid.com/Apistogramma.php
cand au undeva la 2-3 cm
de niste apistograme ce zici ?
nu,doar in perioada de depunere sau sa prinzi vreun mascul mai teritorial,dar daca ai un bazin plantat bine ei stau mult pe fund si isi vad de treaba lor
chestia cu sarea este ceva babesc...poti schimba 20-30% din apa

Forum Index » Profile for beez » Messages posted by beez
Go to: