[Logo www.acvariu.ro]

Acvariu.ro - forum - Cea dintai comunitate a acvaristilor
  [Search] Search   [Recent Topics] Recent Topics   [Hottest Topics] Hottest Topics   [Top Downloads] Top Downloads   [Members] Member Listing   [Groups] acvariu.ro 
[Register] Register / 
[Login] Login 
Messages posted by: David Andrei
Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Toti cred ca am avut un acvariu cand am fost mici.. si mie imi vine sa mi dau in cap...

Cand eram mai mic cum am zis mi am luat un carasel frumos maricel si l am pus intr un borcan d ala de muraturi micut fara nimic apa de la chiuveta parca si dupa am plans ca de ce mi a murit ....

Da , intr-adevar , ce supravietuieste bine ce nu iar bine dar nu vreau sa mi imputa apa sau sa am alte probleme dupa ce mor.. (plantele)

Sper sa ma descurc la cele care au nevoie de fertilizanti (cred ca mi a pus Dan ceva pe acolo)...

Ca am vazut ca sunt super multe , mi a dat multe dl Dan.

Am ajuns sa cantaresc pietrele si tot ce am in acvariu (inafara de substrat si astea) sa vad.. aveam vreo 50L inainte

Am facut si o sifonare calumea la substrat si am ramas cu juma si un pic de apa (32.400L)

Am pus pietrisu (doar asa 1kg si un pic aprox. din 2.5kg) fiindca n avea rost sa l ingreunez si nici sa l pun pe tot , l am mai lasat "pentru zile negre"

Am sortat pietrele mai micute si ok si le am pus in acvariu gen ca si o granita si lemnele...

Total: 39-40KG , eu zic ca i super... stiu ca nu i ok cu 32.4L apa in bazin deloc si ca e putina, dar nu mai pun momentan ca nu vreau sa se intample o nenorocire.. asta e , zilele astea rezolv comoda sper cu tata si dupa o sa o umplu vreo 45-50L. Momentan o sa bag doar plantele date de Dan si atat pana rezolv, dupa si ce mai imi da el (pietre / lemn) sau ce mi a mai spus.. comoda e ok, dar blatul pe care sta e pe jumate lasat... nu l vad bine deloc si e un risc super mare mai ales ca am patit o nenorocire de genul in trecut in sufragerie cand aveam acvariul acolo..

O sa las o poza.

image

p.s: in colt la lemne e un fel de deal de pietris micut (melcii deja sunt la treaba , fac curat in nestire )

Voua nu vi se par nesimtite lemnele care sunt spalate bine si dupa tot dezvolta fungusi albi pe ele ba chiar si mai multi? Adica , vorbind serios dupa ce am spalat lemnele cand v am zis iar au inceput sa apara =>

Concluzie: Mai bine las natura sa si faca treaba , sa nu mai intervin
Oh.. asa o sa fac atunci. Am acvariu maternitate unul de 12 L cred primul meu acvariu cu un Bettan (ma rog primu acvariu a fost un borcan, ca idee.. , nu intrebati, va rog eu.. aveam 9 ani :/)

Idea e , daca nu mi spune ce plante sunt de unde stiu ce sa caut pe google, sunt o multime de specii cu nevoile lor, nu stiu care cum trebuie plantate in substrat, nu stiu nevoile lor de fertilizanti / co2 mai ales de care nu dispun eu bani sa bag aditie daca au nevoie.. etc .. cum se ingrijesc adica se tund etc etc..
Nu, nu. Eu practic vreau sa separ 40-50% din el nu pe tot doar o parte. Acum e problema cu comoda trebuie rezolvata, nu cumpar alta ca nu am bani de dat... si dupa cu asta nu mai am ce face, o sa vad cu taicamiu ce reusesc sa i fac daca mai reusim ceva s o facem calumea... dar m am inteles cu maicamea sa scot pietrele de parca ajuta 2 kg sau cat au pietrele ca urla sa nu se darame cu totul.. f. mult... si sa se inunde casa (e frica mai mare ca am patit o odata cu acvariul asta dar din alt motiv nu cu comoda)..

Poate tu Paradoxx ca vad ca ai mai multa rabdare cand ai timp sa mi scrii romane sa mi explici cum o sa fac eu fata atatora plante si cum se ingrijesc etc..

voi ce ziceti la ce am zis mai sus si cu pietrele si alea pana fac comoda mult mai stabila?.. (are greutate si in sertare ca s pline)

edit: tot ma gandesc in viitor cel putin cu comoda daca nu rezolvam si astea sa l pun la mine in camera acvariul pe o noptiera, sa mi iau un acvariu de 25L cum aveam in plan de mult timp si o lampa ceva calumea totul pana n 200 lei cu cat as putea vinde acvariul de 54L (250 lei) (doar sticla cu capacul) , stiu poate si chiar cred ca este mic pretul dar nu cred ca l ar cumpara nimeni la pret mai mare .. si ma gandeam doar sa las frumusetile de gourami in el cu 1 hoplo si sa mai iau un ancistrus. Asta doar asa , ca "gandire" . Mai ca imi este destul de mare bataie de cap cu 54L mai ales fiind greu etc.. ma rog, ziceam ca idee, cel mai probabil o sa raman cu 54L. Ma gandeam cel putin pana o sa invat calumea sa ma ocup si o sa mai cresc putin si eu , o sa am si financiar mai mult buget si tot ce trebuie. La inceput parintii mi au zis de 100 ori sa nu iau asa "mare" 54L dar m am incapatanat eu atunci. Cum am zis , la asta m am gandit eu dar nu e ceva nici stabilit nici nimic. Daca ar fi , sa va ziceti si voi cu parerea? Ma gandesc ca intr un acvariu mai mic as putea si sa fac cel putin eu un aquascaping frumos fiind mai stramt.

M am uitat la cateva jurnale, nu este chiar minuscul unul de 25 L .

Eu il gasisem la 70 lei la 25L, dar merge si un 30L daca as gasi ar fi pefect.
Samy wrote:Ba da foarte neascultator. E decizia ta acvariu tau ,faci ce vrea p... ta cu el .
Acum ca sti ca acea comoda nuti va tine mult timp acvariu poti lua masuri,vorbesti cu parinti si iei ceva special de acvariu,altfel sar putea sa te trezesti cu apa pesti si cioburi prin casa. Se si vede intro poza ce burta a facut comoda dar na

Cam da... bani pe altceva nu cred ca mai dau eu ca nu am unde o pune in primul rand .. sa vedem cu asta ce i mai putem face

Samy, idea e ti am zis ca nu mi place deloc cum e acum... pietrele alea si tot arata uratel cum sunt puse / aranjate, nu sunt multumit , nu de ascultator.. sincer nici eu nu mai vreau sa umblu deloc in acvariu ca am zapacit saracii pesti..

Consecinta cand ai pesti mici bagareti... nu mai cumpar in viata mea guppy / platty / xifo !!!!!!! (pesti mici si bagareti) , decat poate xifo / platty mari

E a nush cata oara cand patesc chestii de genul, femela xifo avea si ceva negru un punct in capat jos practic la fund si cred ca avea pui.. ieri am gasit o in burete bagata pe undeva intr un colt cu capu in jos, am despartit buretele de perete sa nu mai aiba cum, dimineata am gasit o intre pietre credeam ca i moarta dar era ametita, acum cand m am uitat in acvariu i am vazut coada si cand am gasit o sub pietre moarta...................................... offf

Ce sa mai zic..

oricum, nu mai iau altii nici mort cel putin momentan, eu zic ca ar fi suficent sa cresc 2 gourami si 2 hoplo sa se faca uriasi doamne ajuta!

Nu i chestia de neascultat, e ca nu mi prea place cum a iesit deloc..
Pietrisul alb voiam sa zgarm in partea dreapta sa dau 60-70% din ala negru la o parte (nu vreau tot) si sa pun pietrele ca si granita , din surplusul dat in stanga de pietris fac un fel de munte din el si pun lemnele. cumva am o idee eu de design.

Plantele si restul le pun normal in diferite parti ale acvariului...

Las o poza aparent cu cat zice in instructiuni maxim pe comoda...
Am luat 2 melci niritinia si pietris alb 2-3mm granulatie.. problema e, tot stau cu o frica si eu si ma zapaceste mama sa nu mai pun pietre / etc care sa ingreuneze decat lemnele si plantele... ce sa fac? spuneti mi si voi parerile voastre , eu tot ma gandesc sa fac cumva sa dau acvariu jos si sa trag comoda cu tata sa o mai reglez un pic sau ceva sa vedem ce are (blatul e un pic indoit practic nu e super ok dar nu pare lasata)

Pana atunci cum sa fac cu pietrele etc..? Si cum naiba sa dau eu jos acvariu ... asta inseamna sa. l golesc si nu stiu ce sa zic / cum sa fac........ .. ..

edit: unul din melci sta acolo de cand l am pus in acvariu (6 7 min..) sa fie mort?
Ok, sper sa le iau intacte. Sa mai astept sa fac totul atunci, nu? Cum am zis cu ideile cu pietrisul ca l iau astazi la fel cu melcii 2 dar ma gandeam sa nu mai frec acvariul de 100 ori ca am terorizat pestii deja , i am bagat in disper la cat am umblat prin el

Pietris: 5kg | 2-5mm | 18lei

2.5kg | 2-3mm | 18 lei

Care ziceti? Nu as da mai mult de 18 lei , cel la 5kg mi se pare super ca are 5kg dar are 2-5mm si nu prea stiu ce sa zic daca i bun .. din ce stiu cel mai bun e 2-3mm.
dan.pavelescu wrote:
David Andrei wrote:nu ai avea cum sa le mai ti in apa sau ceva ?

Nu, le-am lasat pe pervazul geamului, la soare. Ma gandeam sa le plantez langa muscate si gura leului.

Am vorbit cu asistenta, te duci luni sau marti dupa ora 15:00 si intrebi de doamna Ileana, o sa iti dea plantele si o sacosa. Incearca totusi luni..
Ia plantele si apoi discutam care cum se planteaza (de obicei cu varful in sus)

O sa ajung luni , la 6 ies de la scoala, este bine? E prea tarziu ...? Nu are cine mai devreme si daca zici ca e doar dupa ora 3 da...
Asa o sa fac atunci. Doamne ajuta sa le iau intacte ca par si chiar cred ca sunt niste frumuseti! Tu ce crezi, vorbind serios, rezista pana luni..?
edit: nu strica un raspuns legat de ingrijire si restul si de la altii pana poate mi raspunde Dan.
dan.pavelescu wrote:E deschis pana ieri la ora trei. Azi e sambata, ziceau la radio ca e zi libera.

, credeam aveti deschis si sambata.

Tu cand le lasi acolo pana la urma ca sa ma lamuresc? Ca as grabii putin lucrurile si sa vin luni dupa el ca am convins o si pe mama sa ma duc daca e singur, imi e sa nu le iau borsite... nu ai avea cum sa le mai ti in apa sau ceva ?.. Ca nu vreau sincer sa le iau stricate si sa mi mai imput si apa daca stii ce zic..

Si ce plante sunt acolo exact ca vad ca sunt multe.. trebuie plantate in substrat, nu? si cum le ingrijesc... ca la anubias mai ziceam ca am o idee dar la astea cu plantatul etc.. sunt total paralel.
Wow Dan! Mersi mult! Cred ca pana marti se fac mai mult ca bors.. m am gandit si la idea asta, daca trec mai dupa amiaza sau ceva dupa ele ar fi ok ? Pana cand e deschis? Si daca ma poti ajuta cu sfaturi cum sa le plantez ce e acolo ce mi trebuie etc..
Ah, ok.. ma gandeam decat la un design simplist sa ma folosesc mai mult de ce mi da Dan daca (pietre lemn) si cu pietrisul sa fac ceva frumos gen ca in poza.. nu aquascaping cine stie ce, pana la urma aquascaping nu inseamna sa ti fi faci acvariul un colt de natura? (roci lemne orice adica.. ) practic, mai pe scurt, doar un aranjament ok si permanent / stabil sa mi placa si mie mult cand ma uit la acvariu.

edit: Acum nu stiu ce sa zic de substratul acela la 18 lei 5kg 2-5mm

Se merita fiind 5kg eu zic ca i forta la 18 lei dar eu stiu ca daca substratul are peste 3mm resturile ajung adanc si se descompun formand subst. toxice pentru pesti (cred ca amoniac nu s sigur) si sub 1mm este rau pentru plante daca bag ceva in ele fiind prea mic.

Dar nu stiu ce sa inteleg din 2-5mm , adica ar avea pietricele de la 2 la 5mm?

Mai e punga de 2.5kg ca are 2-3mm si e. tot la 18 lei , ce ziceti..?

p.s (pentru Dan): sa mi spuneti cum ramane pana la urma
Fac cam mult spam... stiu imi cer scuze dar afurisitu asta de buton de edit dispare prea repede

Bun deci, ma gandeam sa fac ceva genul? Sa mai cumpar o punga de pietris alb si sa l pun unu intr o parte altu in alta parte cam asa ceva despartit de pietre:

Si cam cu asa ceva ca si pietris..

edit: Mersi asasia, apreciez!

multi probabil ca stau anonimi in umbra si nu zic nimic
Sa vad ce zice si Dan..

p.s: merge idea cu pietrisul etc..?
Huh, chiar am uitat sa va intreb: ar mai merge cumparata o punga de 2.5kg la 18 lei de pietris negru ?

(ma gandesc sa fac intr-o parte ca un munte de pietris am vazut in multe acvarii idei de genul cu munte de pietris pe care normal sunt pietre cioate de lemn etc)

edit: Parca tot nu mi place, asta probabil si din cauza ca ce am acum este un rahat .. nu am cu ce mai pe scurt, trebuie sa ma gandesc la un aquascaping final si frumos dar cu pietrele date de Dan, ca cu ce am acum sigur nu poti sa faci ceva vizual frumos din cauza cantitatii de pietre si din cauza pietrelor ca nu au design prea placut... nu arata cine stie ce si sunt micute
Si cu tine mai Samy... filmul e bun, are zeci de urmaritori tacuti

edit: Chiar ca sez. 2 / ep. 6

Acum revenind de la subiect, astept de la dvs. raspuns ce si cum pana la urma ca probabil ca sunteti si dvs si eu aburiti total

raspuns daca se poate cum a ramas "teoretic" stabilit sa le lasati acolo si le iau marti sau de maine chiar daca mai greu pentru mine stiti si dvs. motivele deja, fac eforturi si asta e , nu ratez ocazia
Ever, nu nu nu i problema de transport , stai linistit. Stau aproape de Metalurgiei, ajung in 15 min max (cu autobuzul sa ajung mai repede). Faza era de mama ca mi-a zis ca nu prea e de acord sa ma duc eu singur asa "la orice straini". I-am explicat ce si cum de cabinet, de' , asa-s mamele si parintii in general. Iar eu maine sunt doar cu ea acasa si mi-a spus ca nici ea n-ar vrea sa vina... (in niciun caz ... si mai rau. ... :/) si ii spusesem dl-ului Dan cum am crezut ca a si ramas sa mi le lase sambata cand ajunge la cabinet acolo undeva si sa intreb la receptie de ele marti cand as ajunge cu tata...

Dar nu stiu, daca nu a ramas asa, dar macar ora sa mi-o spuneti, ca sa vad cum imi fac planurile :// trebuie sa plec undeva probabil pe la pranz (12-13:00). Dar spuneti-mi cum ramane ca sa stiu atunci ce fac si sa va zic si dvs sigur , nu imi plac persoanele care nu sunt paroliste si nici eu nu-s genul).

Pentru dl. Dan: fara nervi daca se poate..
dan.pavelescu wrote:Copile, vezi ca maine cand ajung la cabinet iti las mesaj aici.
Cand vezi mesajul, iei un adult de mana si pas alergator, ca n-am mult timp la dispozitie.
Vezi cum ma faci sa vin degeaba cu pietrele in rucsac, ca si asa nu am voie sa car..

Pai nu ramasese pe marti? Adica sa mi le lasi la cabinet maine si vin eu marti cu tata (duminica / luni nu e acasa) sa le iau? (intreb la receptie de ele cand e)

Sau..? (de carat nu le carati degeaba, aduceti cat puteti, nu vreau sa va fortez pentru niste pietre.. ca de venit vin dar parca v-am spus marti ca ramane in topicul de Betta)

edit: Am spalat albeata de pe lemne este ok totul acum... serios, chiar ii mananca cei 2 Gouramii?

Nu prea stiu ce sa zic de trade .. oricum 4 5 o sa fie prea multi pentru 54L.. mai am timp de gandit..?
EverSad wrote:Incearca sa speli lemnul de albeata.... => iti ramane 30% in bazin, dupe' ce misti lemnul.

A scris cineva, ca se aspira cu furtunul. (asa si trebuie facut' daca nu are cine hali' albeata'')

Este bine ca tot te exprimi in termeni de "hotarare/decizie personala" .

Mai ai de lucrat' doar la partea de "cum' nu iti schimbi ideea peste o ora".

Oricum, pentru varsta ta, esti bine postat in realitate. (si nu am obicei sa laud, pe nimeni...)

LE: pana la varsta ta, la scoala, so' predat gramatica in text.... Fa o incercare si aratale' la mosii astia ca stii sa scrii corect. (nu scrie ca mine, agramatu' )

Mersi frumos! (ma refer atat la partea cu corectitudinea exprimarii mele in lb. rom. cat si la sfatul cu fungusii)

Atunci daca zici ca i mai ok sa le scot sa le spal am sa le scot pentru a le baga putin sub dus. Saracii melci raman fara papa bun!
Stiti ce i "fain"? Ca nu mai am drum catre Animax unde doar acolo gasesc (in apropiere zic cat de cat) pomaceea si mi s a cam pus pata pe nitrinia , mi se par frumosi rau in comparatie cu pomaceea de care ma si sperii, arata prea simplii si uratei cu galbenu ala..

Daca iau nitrinia aceia stil zebra are ceva (sunt si frumosi si imi plac si ii g?sesc la Horbanch f. aproape de mine)?

Eu ma gandeam sa mai astept sa pun melcii si sa i las pe ei sa devoreze fungii ca sa aiba si ce papa , m am gandit si la varianta si de spalat dar cred ca le ar place mai bine melcilor s o devoreze si cred ca daca as scoate lemnu as cam distruge tot decorul .. ca m am chinuit ceva sa l fixez acolo.. dar atunci daca voi asa mi recomandati o sa l spal si aia e , cum ziceti voi.

Forum Index » Profile for David Andrei » Messages posted by David Andrei
Go to: